6. forduló (2001.09.16)

| Forduló-hangoló | Tudósítások, eredmények |

Forduló-hangoló

A Kertváros készült Ibrányból

Csúcsrangadóra van kilátás vasárnap, hiszen a pillanatnyi listavezető kertvárosiak a második helyezett Ibrányhoz látogatnak. Emellett lesz még egy NB III-as megyei rangadó, mégpedig Vásárosnaményban.

Ibrány (2. helyezett)-Nyh. Kertváros (1.). 

Kató István, ibrányi edző: - Annak ellenére, hogy megyei rangadó elé nézünk, számunkra ez a találkozó semmivel sem fontosabb, mint a többi hazai mérkőzés. A Kertváros játékosállományát tekintve kiemelkedik az NB III-as mezőnyből, de mindent megteszünk a siker érdekében. Esetleges győzelmünkkel azt is szeretnénk bizonyítani, hogy az eddigi sorozat nem a véletlen műve volt.

Mirgai László, kertvárosi edző: - Igyekszünk a lehető legjobban felkészülni az Ibrányból, amelyet nagyon jó csapatnak tartok. Számunkra nem lehet gond, hogy idegenben játszunk, hiszen mi mindenhol a saját stílusunkat akarjuk ráerőltetni az ellenfélre. Biztos vagyok benne, hogy ha a fiatal Benkő játékvezető nem fog mérlegelni és nem megijedve a nagyszámú közönségtől fog működni, akkor nagyon jó mérkőzés lesz Ibrányban. Szeretnénk három ponttal hazajönni, még akkor is, ha Kirchmayer, Krasznai és Ignácz Zoltán játéka igencsak kérdéses. 


Veigli elfogadná az ikszet 

Vásárosnamény (12.)-Rakamaz (8.). 

Tóth Szilárd, vásárosnaményi edző: - A hét-nullás balmazújvárosi vereségünk, ellenére azért nem voltunk teljesen alárendelt szerepben, hiszen előttünk is adódott jó pár lehetőség. Tény, az első félidőben a játékosok nem tartották be a taktikai utasításokat, és ez figyelmeztető jel. A feljövőben lévő Rakamaz elleni meccs előtt nagyon fogadkoznak a játékosaim, és bízom benne, hogy a tavaszihoz hasonló jó mérkőzésen sikerül legyőznünk riválisunkat.

Veigli Géza, rakamazi edző: - Rengeteg gondunk van, hiszen több játékos sem 'tud teljes értékű edzésmunkát végezni. Felhívtam futballistáim figyelmét, hogy ne foglalkozzanak a naményiak kiütéses vereségével, hiszen a tavasszal is azok után vertek meg bennünket, hogy előtte kaptak egy ötöst. A Namény otthonában teljesen más csapat, nagyon lelkesen játszik, így a döntetlent előre elfogadnám.


Tuzsér (4.)-Sátoraljaújhely (9.). 

Révész Csaba, tuzséri edző: - A mezőkövesdi mérkőzés tanulságait levonva olyan változást remélek, amely a játékban is, az eredményben is megmutatkozik. A hétközben lejátszott edzőmérkőzés ilyen szempontból bizakodással tölt el. Az Újhely legszembetűnőbb jellemzője, hogy igen gólerős elöl és hátul is. Az utóbbi lehet a győzelem kulcsa...


Mezőkövesd (5.)-Záhony (6.). 

Kovács János, záhonyi edző: - Az elmúlt hét vége rosszul sikerült a számunkra, pedig a helyzeteink megvoltak ahhoz, hogy eredményesek legyünk. Vincze és Kántor Tamás aligha játszhat Kövesden, ahol össze kell szedni magunkat, és egy pontszerzéssel ki kellene kecmeregni ebből a hullámvölgyből.


Tudósítások, eredmények

Öngóllal dőlt el a rangadó sorsa

Ibrány-Nyh. Kertváros 0-1 (0-0).

Ibrány, ezer néző, v.: Benkő R. Ibrány: Simon - Ignácz L., Pap K., Gergely (Imre), Bardi, Bíró, Papp T., Babják (Hegedűs Cs.), Bohács, Ónodi, Erdei (Dobránszki). Edző: Kató István. Kertváros: Vránszki - Németh S., Ambrusz, Paulik I., Németh Cs., Ignácz J. (Tardi), Barta (Petró), Hegedűs L., Dobos (Nagy Cs.), Balk, Márton. Edző: Mirgai László.

Nagy iramban kezdtek a csapatok, mindkét fél rendesen odatette magát, bizonyítandó, hogy ki a jobb. Helyenként túlságosan is keményen történt mindez, erről főleg az ibrányi Ónodi tudna mesélni, akit a Baktalórántházán "kiképzett" Németh rendesen "faragott", összességében - a játékvezető szerint - mindössze sárga lapot érően. (A hazaiak ezt mindenesetre nem így látták...). A vendégkapu előtt több kecsegtető helyzetet alakítottak ki az ibrányiak, azonban igazán nagy bravúrra nem volt szüksége a kertvárosi portásnak, hogy hárítsa a próbálkozásokat.

A második félidő 13. percében aztán megszületett a mérkőzés egyetlen gólja. Egy nyíregyházi támadás során egy beívelésnél a menteni igyekvő Ignácz L. fejéről előbb a kapufára, majd onnan a hálóba került a labda (1-0).

A gól megfogta a hazaiakat, azonban a meccs hajrájára nagyon összekapták magukat, olyannyira, hogy a levegőben lógott az egyenlítés. Több ígéretes helyzet alakult ki Vránszki kapuja előtt, de azok sajnos rendre kimaradtak.

A paprikás hangulatú mérkőzésen két jó erőkből álló csapat találkozott, s a szerencsésebbik nyert.

Kató István: Végig jól játszottunk, a három pontot egy szerencsés góllal szerezte meg a Kertváros. Ennek ellenére gratulálok a csapat teljesítményéhez.

Mirgai László: Ma igazi nagybetűs csapat voltunk, és a helyzetek alapján megérdemelten nyertük meg a rangadót.

Tuzsér-Sátoraljaújhely 5-1 (3-0)

Tuzsér, 450 néző, v.: Kegyes. Tuzsér: Bata - Lupcsa, Simai, Tóth Á., Dancs B., Szabó I. (Herczku), Iván, Lakatos (Révész A.), Cseke, Spekker (Pokol), Kovács I. Edző: Révész Csaba. STK: Szemán - Szoták, Tokár, Bodnár (Dókus), Janikó, Csáki, Szabó S. (Juhász), Barna, Ablonczi, Trembulyák, Tóth. Edző: Tokár Tibor.

Jól kezdett a hazai csapat, gyors kétgólos előny azt eredményezte, hogy az Újhely is támadó szellemben futballozott. A tetszetősen passzolgató újhelyiek azonban csak a lehetőségekig jutottak, míg az újonc jó csatárteljesítményekkel szép számban rugdosta a gólokat. Gól: Kovács I. (3. és 50.), Spekker (6. és 44.), Iván (61.), illetve Tóth J. (62.). Jó: Lupcsa, Cseke, Spekker, Kovács I. (Tudósító: Lakatos Tibor)

Révész Csaba: Nagyon jó helyzetkihasználással szereztük meg megérdemelt győzelmünket.

TOKÁR Tibor: - Úgy látom illúzió volt elfelejteni az idegenbeli fiaskókat. Az a bosszantó, hogy a korán bekapott gólok nem szépítik az időnkénti mezőnyfölényünket.

Vásárosnamény- Rakamaz 2-6 (0-2)

Vásárosnamény, 300 néző, v.: Kerezsi. Vásárosnamény: Vass (Papp) - Farkas, Székely (Tóth G.), Illés N., Baró, Hornyák, Batka, Orosz Zs., Kovács G., Fodor, Ponczók. Edző: Tóth Szilárd. Rakamaz: Hankószki - Kertész, Torda, Lukács (Riczu), Galambosi, Cséke, Lelt (Szekrényes), Gáspár, Pámer, Kozák (Knoblok), Boldog. Edző: Veigli Géza.

A naményi csapat ott folytatta, ahol legutóbb abbahagyta, vagyis szív nélkül játszott és a védelme is "gólerős" volt. A Rakamaz mindezt megérezte, és könnyedén futballozva szerezte meg zsinórban harmadik győzelmét. A hazaiakon az sem segített, hogy a negyedik rakamazi találatot követően Tóth Szilárd kapust cserélt. Gól: Kovács G. (60.), Orosz Zs. (85.), illetve Kozák (22.), Lelt (35., 55. - 11-esből -, 65.), Szekrényes (70. és 80.). Jó: Lelt, Kertész, Gáspár, Boldog. (Tudósító: Kiss Pál)

Tóth Szilárd: Ezennel felajánlom lemondásomat, mert elképzelhető: a csapaton uralkodó morális válságon már csak ez segít...

Veigli Géza: A várttól sokkal könnyebben, de rendkívül magabiztos, jó játékkal szereztük meg a győzelmet.

Mezőkövesd- Záhony 2-2 (2-0)

Mezőkövesd, 600 néző, v.: Bodnár. Mezőkövesd: Roza - Kovács, Bocsi, Szabó, Ragó, Tábori, Soltész (Sipos), Nyeste, Barsi (Kurucz), Mészáros, Árvai. Edző: László István. Záhony: Szalma - Krizán, Molnár (Jakab), Kántor Zs., Lipták, Sére, Kozics, Karasz, Czvik, Vilman (Sajtos), Balázsi (Szabó). Edző: Kovács János.

Ellentétes félidőket hozott a mérkőzés, a Záhonyt dicséri, hogy talpra tudott állni és megérdemelten egyenlítette ki kétgólos hátrányát. Gól: Ragó (25.), Tábori (29.), illetve Vilman (68.), Balázsi (79.). Jó: Szalma, Lipták, Vilman, Balázsi.

László István: - Nagyon sajnálom, hogy a mérkőzésen, ahol szinte zsebünkben volt a győzelem, odaajándékozunk két pontot az ellenfélnek.

Kovács János: Küzdelmes mérkőzésen igazságos döntetlen született.

Szirmabesenyő - Mád 2-3 (1-2)

Szirmabesenyő, 250 néző. Vezette: Jakkel.

Szirmabesenyő: Kiss P. - Lázár, Mózsik (Macsó), Kui, Schnek, Bodnár (Pataki), Szabó, Krompák, Lasztóczi , Szuba, Egry. Edző: Zupkó Mihály. Mád: Kiss Á. - Takács, Martis, Haraszin, Wachter, Demkovics, Toplenszki, Farkas, Babos (Uray), Harsányi (Szombati), Varga (Hajdú). Edző: Földesi Károly.

Gólszerző: Szabó (1-0) a 23., Harsányi (1-1) a 26., Harsányi (1-2) a 35., Harsányi (1-3) a 60., Szabó (2-3) a 70. percben.

Kiállítva: Kui a 80. percben.

Jók: Szabó, ill. Harsányi (a mezőny legjobbja), Martis, Demkovics, Farkas.

ZUPKÓ Mihály: - Kútban lévő csapatot a játékvezetőknek nem tovább kell lökni, hanem egyenlő feltételeket kell biztosítani mindkét fél részére.

FÖLDESI Károly: - Folytattuk fegyelmezett játékunkat, amely az új szakosztály-igazgató felajánlásával győzelmet ért.

Létavértes-Hajdúnánás 1-1 (1-0).

Létavértes, 250 néző, vezette: Kiss J. Létavértes: Szatmári - Ulveczki, Csűri, Sándor, Horváth - Nagy Cs., Plókai, Nagy I., Keresztúri - Kontor (Mezei, 85.), Zudor. Edző: Árva Barna. Hajdúnánás: Gencsi - Tar - Vass, Nagy Z. (Gönczi, 80.), Nagy T. - Vígh, Kalló, Magyari, Oborzil (Seres, 80.) - Csapó (Horváth, 55.), Mikita. Edző: Szikszai Lajos. Gól: Nagy I. (25.), illetve Mikita (85.). A döntetlen reális eredmény. Jók: Sándor, Nagy I., Keresztúri, illetve Tar, Mikita.

Hajdúdorog-Balmazújváros 0-2 (0-1).

Hajdúdorog, 300 néző, vezette: Bucskó. Hajdúdorog: Nagy Cs. - Magyar, Kerek, Orosz. Lelesz - Koszta, Tóth L. (Szűcs, 78.), Lugosi, Kovács A. - Mangel (Juhász, 55.), Fodor. Edző: Szalánczi Tamás. Balmazújváros: Haász-Brandt - Angyalos, Dobi (Tar, 78.), Fige, Pál - Tóth G. (Nagy O., 78.), Kovács I., Sárközi, Loós - Nagy Sz. (Szabó I., 83.), Nagy Cs. Edző: Zolnai Lajos. Gól: Kovács I. (11-esből, 45.), Sárközi (50.) Kiállítva: Lelesz (45.). A 11-es és az azzal járó kiállítás megpecsételte a dorogiak sorsát. Továbbra is százszázalékos idegenben a Zolnai-legénység. Jók: Orosz, Kovács A., illetve Angyalos, Kovács I., Sárközi, Nagy Cs.


Tabella:

Az NB III Tisza csoport állása

1. Balmazújvárosi FC 6 4 2 - 16- 3 14

2. Tuzsér SE 6 4 1 1 13- 4 13

3. Nyíregyháza-Kertváros 5 4 1 - 12- 4 13

4. Ibrány SE 6 4 1 1 11- 5 13

5. Mezőkövesd SE 6 3 2 1 11-10 11

6. Rakamaz SSE 5 3 - 2 16-11 9

7. Mád FC 6 2 3 1 10-11 9

8. Záhonyi VSC 6 2 2 2 8- 9 8

9. Hajdúnánás FC 6 - 4 2 3- 7 4

10. Sátoraljaújhelyi TK 6 1 1 4 13-18 4

11. Szirmabesenyői SE 6 1 1 4 5-10 4

12. Hajdúdorog SZSE 6 1 1 4 9-16 4

13. VSE Vásárosnamény 6 1 1 4 10-19 4

14. Létavértes SC 6 - 2 4 6-16 2

A Nyíregyháza-Kertváros - Rakamaz (5-0) mérkőzés eredménye nem szerepel táblázatunkban, mert a vendégcsapat által megóvott találkozó ügyében még nincs jogerős döntés.

 

Vissza Fel Következő