10. forduló (2002.10.12-13)

| Forduló-hangoló | Tudósítások, eredmények |

Forduló-hangoló

Szirmabesenyő (15.)-Ibrány (15.)

Kató István ibrányi edző: - Nem vagyunk könnyű helyzetben, nem megfelelő hozzáállás következményeként zsinórban két meccset vesztettünk. Remélem, vasárnap ez a rossz sorozat megszakad és pontot, jobb esetben pontokat szerzünk. Sajnos, rengeteg hiányzónk lesz, Simon, Babják, Milka, Pámer sérülés, Papp sárga lapos büntetés, Ónodi munkahelyi elfoglaltság miatt nem tart velünk.

Putnok (2.)-Tuzsér (10.).

Révész Attila tuzséri edző: - Talán nem kiabálom el, most jó passzban van a csapat, ezt szeretnék kihasználni. A Böszörmény ellen mutatott megnyugtató játék, elszántság folytatását várom, annál is inkább, mivel agresszív, lelkes csapattal kerülünk szembe. Különös figyelmet kell fordítanunk az ellenfél veszélyes pontrúgásainak elhárítására, amennyiben mindez megvalósul, nagy baj már nem érhet minket.

Sátoraljaújhely (1.)-Rakamaz (3.)

Kiss Miklós rakamazi edző: - Többen sérüléssel bajlódnak, akadnak betegek is a játékoskeretben, ráadásul a záhonyi vereség megviselte a társaságot. Egy nyerhető mérkőzést buktunk el a hajrában, ami mindig bosszantó, most pedig egy papíron erősebb csapathoz utazunk: ha nem sikerül feldolgozni az elmúlt vasárnap történteket nehéz lesz helytállni.

Szakoly (13.)-Vásárosnamény (16.).

Boros Gyula szakolyi játékos-edző: - Fontos mérkőzés előtt állunk, persze az is igaz, Naményban nyilván ugyanígy gondolják. Merem remélni, hogy elfelejtjük a hazai pálya átkát és végre itthon is sikerül győzni. Tudjuk, hogy nehéz dolgunk lesz, hisz a megyei találkozók valamennyi csapat számára különös jelentőséggel bírnak, én bízom a csapatban és abban, hogy minden játékosunk megszakad a pályán!

Szilágyi Bertalan vásárosnaményi edző: - Mivel idegenbeli fellépés jön, mindenekelőtt a védekezésen kell javítani! Számunkra ez alapfeltétel, utána beszélhetünk a támadójátékról. Nem kívánok ígérgetni, legyen elég annyi: pontszerzést remélek, a többit pedig majd meglátjuk...

Balmazújváros (5.)-Záhony (14.)

Karasz Lajos záhonyi edző: - Addig kell ütni a vasat, amíg meleg! Nagyon fontos volt a Rakamaz elleni győzelem, ami a hangulatot is feldobta, remélem, ezt a formát sikerül átmenteni az újvárosi túrára is. Az is igaz, a hazaiak elkapták a fonalat, amennyiben viszont meg tudjuk ismételni a legutóbb nyújtott teljesítményt, lehet keresnivalónk. A tabellán való előrelépés elképzelhetetlen bravúrok nélkül, persze, könnyebb lenne, ha az eltiltott Sérére is számíthatnék, míg Berczik megfázott és Kántor Tamás sérülése is bizonytalanná tesz az összeállítást.


Tudósítások, eredmények

Szirmabesenyő-Ibrány 2-3 (1-2). Szirmabesenyő, 200 néző, v.: Kiss J. (Nagy Cs., Szűcs)

Szirmabesenyői SE: Csorba - Lázár, Szobóczki, Salló, Nagy Cs. (Dóczi) - Kiszely, Szuba, Szabó (Egri), Lasztóczi - Badalik, Krompák (Barsi). Edző: Zupkó Mihály. Ibrány: Karászi - Ignácz, Kertész, Bíró, Bardi (Hegedüs), Pámer (Herman A.), Balázscsik, Milka, Ónodi, Babják, Dobránszki (Imre). Edző: Kató István.

Az első játékrészt ibrányi mezőnyfölény jellemezte, amit az is mutat, hogy Babják és Ónodi jóvoltából sikerült kétgólos előnyre szert tenni. Bár a hazaiak egy lesgyanús szituációból betaláltak Karászi kapujába, de ez kevésnek bizonyult, ugyanis a második játékrészben Ónodi újabb gólt szerzett, s a vendéglátók erejéből csupán a szépítésre futotta.

Gól: Bakodi (42.), Lázár (82.) illetve Ónodi (6., 70.), Babják (22.). Jó: Kertész, Milka, Ónodi, Babják, Balázscsik. 

Zupkó Mihály: A győzelmet nem elég csak akarni, azért tenni is kell, s ebben a vendégek jobbak voltak.

Kató István: Ilyen hozzáállással ma mindenkit megvertünk volna.

Sátoraljaújhely-Rakamaz 1-2 (1-0)

Sátoraljaújhely, 200 néző, v.: Buczkó. Rakamaz: Tóth Sz. - Galambosi, Cap, Cséke, Boldog (Csikai), Szilágyi, Spisák, Gáspár (Szekrényes), Krasznai, Kozák, Reznek (Gráf). Edző: Kiss Miklós.

A rossz időjárás miatt salakos edzőpályán rendezték meg a mérkőzést, amelyet a hazaiak kezdtek jobban. Szünet után a Rakamaz mindent egy lapra tett fel, és megérdemelten sikerült megfordítania az állást, így a szabolcsiak visszavették az első helyezést riválisuktól. Gól: Pothurszki (7. perc), illetve Cséke (53.), Spisák (85.). Jó: Galambosi, Szilágyi, Spisák, Krasznai. (Tudósító: Kaposvári Ferenc)

Kiss Miklós: A kedvezőtlen időjárási és talajviszonyok ellenére megérdemelten szereztük meg a három pontot.

Putnok-Tuzsér 2-2 (1-1)

Putnok, 200 néző, v.: Lengyel. Tuzsér: Szőr - Kosztyú, Herczku, Lupcsa, Szabó I., Dancs B. (Tóth Á.), Iván, Cseke, Petró, Spekker (Kovács I.), Lakatos. Edző: Révész Attila.

Végig a tuzséri csapat támadott többet, már csak azért is, mert elég korán hátrányba került. Az egyenlítést követően a második játékrész elején is betalált a házigazda, ám a tuzsériak elszántsága a hosszabbításban góllá érett, a csapat idei első "nem Petró-gólja" szavatolta, hogy legyen mit ünnepelni a hazaúton... Gól: Koszta (1.), Farkas (50.), illetve Petró (29.), Tóth Á. (93.). Kiállítva: Márkus (utolsó emberként lerántotta Spekkert, 56.), illetve Petró (kakaskodásért, 65.). Jó: Kosztyú, Herczku, Cseke. (Tudósító: Pinkóczi József)

Révész Attila: Sajnos, mindkét félidő elején gólt kaptunk, ráadásul kiállítás miatt elvesztettük leggólerősebb emberünket. A csapat azonban nem adta fel, és ennek meg lett az eredménye.

Balmazújváros-Záhony 3-1 (1-1)

Balmazújváros, 300 néző, v.: Szlifka. Záhony: Csépke - Krizán, Kántor Zs., Lipták, Karaffa, Molnár, Berczik, Czvik, Bagin, Karasz A., Jakab. Edző: Karasz Lajos.

Jó iramú, küzdelmes meccsen a záhonyiak nagy helyzeteket puskáztak el, miközben a hazaiak ezt a luxust nem engedték meg maguknak. Végül a jobb helyzetkihasználás döntött, pedig a látottak alapján a vendégeknek lett volna esélye a pontszerzésre. Gól: Nagy Cs. (19.), Kovács (58.), Lós (72.) illetve Bagin (16.). Jó: Czvik, Molnár, Jakab.

Karasz Lajos: A mezőnyben mutatott játékunk és a kialkított helyzetek alapján minimum döntetlent érdemeltünk volna.

Szakoly-Vásárosnamény 5-0 (1-0)

Szakoly, 200 néző, v.: Nagy V. Szakoly: Cziotka - Mónus (Nagy T.), Burik, Boros (Ember), Tardi, Sándor, Palaga, Vass Z., Fiumei, Ványi, Mányák (Hurcsik). Játékos-edző: Boros Gyula. V.mény: Vass S. - Szécsi, Geszti, Tóth, Hornyák, Tivadar, Balogh, Kovács, Tanyi (Papp), Batka, Szervánszki G. Edző: Szilágyi Bertalan.

A hazai közönség régóta várt már erre a teljesítményre: a Szakoly felszabadult, látványos játékkal rukkolt elő és a gólokkal sem spórolt. Az eredmény a vendégekre nézve hízelgő, hisz a bravúrokat bemutató kapusuknak köszönhetik, hogy megúszták öt találattal. Gól: Ványi (40., 55.), Palaga (57.), Vass Z. (65.), Ember (85.). Jó: Ványi, Burik, Vass Z., Palaga illetve Geszti, Vass S. (Tudósító: Tamás Csaba)

Boros Gyula: Végre berúgtuk a helyzeteket, annak pedig külön örülök, hogy nem kaptunk gólt. Gratulálok a csapatnak.

Szilágyi Bertalan: Ha felemelt fejjel nem is lehet, de tiszta lelkiismerettel távozom.

További eredmények: 

Létavértes-Mád 0-0, Hajdúböszörmény-Hajdúnánás 5-0, Mezőkövesd-Hajdúdorog 1-0.


A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA

1. Rakamaz 10 6 3 1 22-10 21

2. Putnok 10 6 2 2 22-18 20

3. Sátoraljaújhely 10 6 1 3 21-10 19

4. Balmazújváros 10 5 2 3 26-20 17

5. Mád 10 5 1 4 15-12 16

6. Mezőkövesd 10 5 1 4 12-10 16

7. Hajdúböszörmény 10 5 1 4 18-17 16

8. Ibrány 10 4 3 3 15-12 15

9. Hajdúdorog 10 4 2 4 14-17 14

10. Tuzsér 10 3 4 3 7-12 13

11. Szakoly 10 4 - 6 18-18 12

12. Létavértes 10 2 4 4 14-17 10

13. Hajdúnánás 10 2 4 4 9-15 10

14. Záhony 10 2 2 6 12-16 8

15. Szirmabesenyő 10 2 2 6 13-19 8

16. Vásárosnamény 10 1 4 5 6-21 7

 

Fel Következő