9. forduló (2002.10.08)

| Forduló-hangoló | Tudósítások, eredmények |

Forduló-hangoló

Ibrány (6.)-Sátoraljaújhely (3.)

Kató István, ibrányi edző: - A szokottnál hosszabb szünet után ismét hazai környezetben lépünk pályára. Természetesen győzelmet várok a csapattól, és ha merünk játszani, akkor ennek nem lesz akadálya, ezt bebizonyította a hétközi edzőmeccsünk is. (Baktalórántháza-Ibrány 1-4)

Záhony (16.)-Rakamaz (2.)

Erdei Árpád, záhonyi ügyvezető elnök: - Jelenlegi helyzetünkben igen nehéz mérkőzés előtt állunk, mivel a csoport egyik bajnokesélyes csapata látogat hozzánk. Az eddigi hazai eredményeink alapján nem mi vagyunk az esélyesek, azonban bízunk benne, hogy minden sorozat megszakad egyszer. Ahhoz, hogy ez minél előbb bekövetkezzen, mindenkinek másként kell tennie a dolgát, mint eddig, de legfőképpen a játékosoknak.

Kiss Miklós, rakamazi edző: - A helyezések alapján a papírforma mellettünk szól, de nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy egy presztízsmeccsről van szó. Nyilván a Záhony már nagyon szeretne otthonában is pontot szerezni, mi viszont kapott gól nélkül akarjuk megúszni a meccset, és bízunk az újabb győzelmünkben. Jó lenne, ha a záhonyiak negatív hazai sorozata nem ezen a mérkőzésen szakadna meg.

Tuzsér (11.)-Hajdúböszörmény (5.)

Révész Attila, tuzséri edző: - Nyilvánvaló, hogy a Böszörmény ellenünk akarja feledtetni múlt heti súlyos vereségét, már csak emiatt sem szabad félvállról vennünk a mérkőzést. A helyzetkihasználásunknak továbbra is javulni kell, és a hátsó stabilitásunk is megmarad, akkor bízhatunk az újabb győzelemben.

Vásárosnamény (15.)-Létavértes (12.)

Szilágyi Bertalan, vásárosnaményi edző: - Jól nevelt, kulturált társaság a miénk, sajnos hiányzik a csibészség a pályán. Itthon még veretlenek vagyunk és még "szűz" a kapunk, ezt szeretnénk megőrizni a gólerős vendégek ellen is. Nyerési esélyünk viszont csak akkor lehet, ha végre újra betalálunk, márpedig ezzel akadnak problémáink...

Hajdúnánás (14.)-Szakoly (10.)

Boros Gyula, szakolyi játékosedző: - Az elmúlt héten hazai pályán ismét egy olyan csapattól kaptunk ki, amelyet érzésem szerint egy kicsit nagyobb akarattal, odafigyeléssel simán meg kellett volna vernünk. Remélem, minden zavaró tényezőt ki tudunk iktatni a hét végére, az eltiltott és sérült játékosaink ismét a rendelkezésre állnak, így természetesen bízom a győzelemben.


Tudósítások, eredmények

Ibrány-Sátoraljaújhely 0-1 (0-1). Ibrány, 400 néző, v.: Nagy Cs. (Krassowski, Tatár)

Ibrány: Karászi - Bíró, Ignácz, Kertész, Bardi (Babják), Dobránszki, Pap K., Balázscsik, Milka, Imre, Pámer. Edző: Kató István.

Az első negyedórában jobbára csak puhították egymást a csapatok, majd a hazaiak átvették a játék irányítását, s ígéretes támadásokat is vezettek. Gólt azonban nem sikerült szerezniük, sőt az egyre inkább feléledő Újhely egy eladott labdából a vezetést is megszerezte. A második játékrészben az Ibrány minden tőle telhetőt megtett az egyenlítésért, de Imre révén csak egy kapufáig jutott. A jól kontrázó vendégek nem érdemtelenül jutottak a három pont birtokába.

Gól: Pothurszki.

(Feltűnhetett Simon és Ónodi távolmaradása. Utóbbi a hét végén Hollandiában rúgta a bőrt a hazai rendőrválogatott tagjaként, míg Simon a lelátóról figyelte az eseményeket, ő továbbra is sérüléssel bajlódik, s valószínű, hogy még jónéhány meccset ki kell hagynia.)

Kató István: A szerencsésebb csapat nyert.

Záhony-Rakamaz 3-1 (0-1)

Záhony, 300 néző, v.: Kegyes. Záhony: Csépke - Kántor Zs., Czvik, Lipták, Karaffa (Kántor T.), Sére, Krizán, Molnár, Bagin (Vilman), Karasz, Jakab (Petró). Edző: Karasz Lajos. Rakamaz: Kanócz - Gáspár (Cséke), Cap, Galmbosi, Reznek (Krasznai), Spisák, Kákóczki, Szekrényes (Gráf), Kozák, Asszony, Boldog. Edző: Kiss Miklós.

Vitatható góllal szerzett vezetést a Rakamaz, a második játékrészben aztán olyan tűzzel és lelkesedéssel játszott a hazai csapat, hogy az meghozta a várva várt első hazai győzelmüket. Ennek külön érdekessége, hogy az ismét Karasz Lajos vezette hazai csapat mind a három találatát emberhátrányban érte el, és éppen az addig veretlen Rakamazzal szemben gyűjtötte be a három pontot. Gól: Karasz (63. perc), Kántor T. (80.), Petró (88.), illetve Kozák (9.). Kiállítva: Sére (dulakodásért, 55.). Jó: az egész hazai csapat. (Tudósító: Erdei Árpád)

Karasz Lajos: Gratulálok a csapatnak az első hazai győzelem megszerzéséhez. A jól játszó bajnokesélyes ellen teljesen megérdemelten nyertünk.

Kiss Miklós: A hazai csapat jobban akarta a győzelmet, mint mi. Eddig szép volt, most kezdhetünk mindent elölről.

Vásárosnamény-Létavértes 0-0

Vásárosnamény, 200 néző, v.: Bacsó. Vásárosnamény: Vass - Szécsi, Geszti, Majoros, Tóth Zs., Hornyák, Tivadar, Szervánszky Cs. (Bíró), Balogh, Kovács G., Tanyi (Batka). Edző: Szilágyi Bertalan.

Különösen a második félidőben domborodott ki a naményiak fölénye, legnagyobb helyzetük alkalmával a vendégvédők a gólvonalról mentettek. Ötödik hazai mérkőzésén negyedszer végzett gól nélküli döntetlenre a naményi gárda... Jó: Geszti, Majoros, Tóth Zs. (Tudósító: Kiss Pál)

Szilágyi Bertalan: Csak ismételni tudom magam, gól nélkül nem lehet mérkőzést nyerni.

Tuzsér-Hajdúböszörmény 2-1 (2-1)

Tuzsér, 400 néző, v.: Nyitrai. Tuzsér: Szőr - Kosztyú, Herczku, Lupcsa, Szabó I. (Tóth Á.), Iván, Lakatos (Dancs A.), Dancs B., Spekker, Petró (Kovács I.), Cseke. Edző: Révész Attila.

A böszörményiek kontrákra rendezkedtek be, és egy ilyen után meg is szerezték a vezetést, megtörve a tuzsériak négy meccs óta tartó góltalanságát. A hazaiaknak (pontosabban a csapat egyetlen gólképes játékosának, Petrónak) még szünet előtt sikerült fordítaniuk, a második félidőben pedig jó játékkal tudták tartani az eredményt. Gól: Petró (35. és 41.), illetve Sipos (15.). Jó: Herczku, Iván, Cseke, Petró. (Tudósító: Lakatos Tibor)

Révész Attila: A korán bekapott gól miatt mennünk kellett az eredmény után, így az ellenfél kontrákból veszélyeztetett. Egyenlítésünket követően lüktetett a mérkőzés, és úgy gondolom, megérdemelten nyertünk.

Hajdúnánás-Szakoly 2-0 (1-0)

Hajdúnánás, 200 néző, v.: Szlifka. Szakoly: Cziotka - Mónus (Fiumei), Burik, Boros, Sándor, Vass, Mányák, Palaga, Tardi, Nagy T., Ványi. Játékos-edző: Boros Gyula.

Hiába támadta végig a mérkőzést a szakolyi csapat, a nánásiak mindkét félidő végén betaláltak - gyakorlatilag helyzet nélkül -, és ez elég volt a győzelmükhöz. A szakolyiak támadójátékával gondok voltak, a jelek szerint kisebb gödörbe került a csapat. Gól: Nagy Z. (42.), Tóth (88.). (Tudósító: Tamás Csaba)

Boros Gyula: Az ellenfél helyzet nélkül rúgott két gólt, de ha ez nem így lett volna, akkor sem lehetnénk büszkék.

További eredmények: Balmazújváros-Putnok 4-3, Hajdúdorog-Szirmabesenyő 3-1, Mád-Mezőkövesd 2-0.


A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA

1. Sátoraljaújhely 9 6 1 2 20-18 19

2. Putnok 9 6 1 2 20-16 19

3. Rakamaz 9 5 3 1 20-19 18

4. Mád 9 5 - 4 15-12 15

5. Balmazújváros 9 4 2 3 23-19 14

6. Hajdúdorog 9 4 2 3 14-16 14

7. Mezőkövesd 9 4 1 4 11-10 13

8. Hajdúböszörmény 9 4 1 4 13-17 13

9. Ibrány 9 3 3 3 12-10 12

10. Tuzsér 9 3 3 3 5-10 12

11. Hajdúnánás 9 2 4 3 9-10 10

12. Létavértes 9 2 3 4 14-17 9

13. Szakoly 9 3 - 6 13-18 9

14. Záhony 9 2 2 5 11-13 8

15. Szirmabesenyő 9 2 2 5 11-16 8

16. Vásárosnamény 9 1 4 4 6-16 7

 

Fel Következő