15. forduló (2002.11.16-17.)

| Forduló-hangoló | Tudósítások, eredmények |

Forduló-hangoló

Szombat: Sátoraljaújhely (2. helyezett)-Szakoly (10.)

Boros Gyula, szakolyi játékosedző: - Az őszi szezon utolsó meccsén jó eredményt szeretnénk elérni, hogy a hosszú téli pihenőre kellemes emlékek maradjanak meg bennünk. Tudjuk, hogy jó csapattal játszunk, de pályára lépő játékosok mindent meg fognak tenni a sikerért.

Vasárnap: Ibrány (9.)-Putnok (1.)

Vígh Sándor, megbízott ibrányi edző: - Az utóbbi hetekben esett csorbát mindenképpen szeretnénk kiköszörülni, csak a győzelem elfogadható, még a listavezető ellen is. Babják sérülés, Milka három sárga lap miatt nem áll rendelkezésre.

Kőrössy Pál: - Sajnos, az utolsó mérkőzésre nem tudtunk úgy készülni, ahogy kellett volna, így reális a döntetlen.

Záhony (16.)-Mezőkövesd (4.)

Karasz Lajos, záhonyi edző: - Sajnálattal kellett tudomásul vennünk, hogy az alsóházi rangadókon nem tudtunk pontot szerezni. Az eredménytelenséget figyelmetlenségek és a gólképtelenségünk okozta, Hajdúnánáson megint a bekapott találat után kezdtünk el hajrázni. Az sem tesz jót a csapatnak, hogy rendre több helyen változtatni kell az összeállításon, ezúttal a sérült Kántor Tamásra, az eltiltott Karaffára és Czvikre, valamint a beteg Berczikre és Baginra nem számíthatunk. Ilyen körülmények között a csoport egyik éremesélyes csapata ellen nem lesz könnyű dolgunk, de ha azt a játékot nyújtjuk, amit korábban a Rakamaz ellen, akkor lehet rá esélyünk, hogy törlesszünk valamit a vezetőség, a megmaradt szurkolóink és nem utolsósorban a magunkkal szemben meglévő tartozásunkból.

Rakamaz (5.)-H.böszörmény (7.)

Kiss Miklós, rakamazi edző: - Annak a lehetősége a kezünkben van, hogy ellenfelünkkel szembeni lépéselőnyünket megtartsuk, illetve növeljük, az viszont már nem, hogy ezzel mennyire tudunk előrelépni a tabellán. A múlt heti döntetlen után hazai pályán mindenképpen nyernünk kell, mert úgy szeretnénk befejezni ezt a szezont, ahogy elkezdtük. Gondunk továbbra is van, Krasznai és Reznek sárga lapok, Cap és Riczu pedig sérülés miatt nem szerepelhet, de Kákóczki játéka is kérdéses.

Vásárosnamény (15.)-Hajdúnánás (14.)

Majoros Imre, vásárosnaményi játékos-edző: - Hatgólos mérkőzés után most hat pontos derbi következik, és hazai pályán csak a győzelem elfogadható eredmény. Ha ez sikerül, akkor a téli szünetben talán még nem lesz kései a pályán belüli és kívüli problémákat rendezni. Bíztató, hogy eltiltottjaink büntetése lejárt, visszatér Kovács Gábor is, aki megoldhatja csatárgondjainkat. Ezúton szeretnék a csapat valamennyi tagja nevében mielőbbi gyógyulást kívánni a múlt héten debütáló és súlyos sérülést szenvedő Szökőcs Andrásnak.

Mád (8.)-Tuzsér (6.)

Révész Attila, tuzséri edző: - Remélem, törzsszurkolóinkon kívül ígéretükhöz híven sokan elkísérnek majd bennünket, és ennélfogva - na és a szezon méltó befejezéseként - szeretnénk nekik és persze magunknak is kellő alaphangot biztosítani a mérkőzést követően a mádi és környéki borok kellemes elfogyasztásához 


Tudósítások, eredmények

Ibrány-Putnok 2-2 (0-2). Ibrány, 400 néző, v. Buczkó.

Ibrány: Karászi - Kertész, Bíró, Herman A., Pap, Bardi, Pámer, Hegedűs (Dobránszki), Ónodi, Imre, Balogh (Balázscsik). Megbízott edző: Vígh Sándor.

Putnoki VSE: Regős - Borsi, Márkus, Tóth, Tamás - Nagy, Lupkovics, Gál (Szabó), Bányász (Oláh) - Koszta, Farkas T. (Molnár). Edző: Kőrössy Pál.

Hiába támadott többet az első félidőben az ibrányi csapat, nem sikerült a hálóba találnia. Sőt, mi több, a masszívan játszó vendégek két helyzetükből két gólt lőttek, s ezzel már eldőlni látszott a mérkőzés. A második játékrészben a hazai cserék jónak bizonyultak, s a  nyomasztó ibrányi fölény végre gólokban is megmutatkozott. Előbb Pap K., majd Ignácz is betalált, így, ha többet nem is, egy pontot sikerült itthon tartani, amire mindenképpen rászolgált a csapat.

Gól: Papp (78.), Ignácz (90.) ill. (Gáll (32.), Nagy (59.). 

Jó: Imre (a mezőny legjobbja), Pámer, Papp, Ónodi.

Vígh Sándor: - Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült nyerni. Ettől függetlenül gratulálok a játékosoknak, mert a helyzetek alapján nekünk állt a zászló.

Kőrössy Pál: - Sajnos, az utolsó mérkőzésre nem tudtunk úgy készülni, ahogy kellett volna, így reális a döntetlen.

(A nézők között feltűnt az NB III. legutóbbi gólkirálya, a jelenleg Tiszalökön játszó Bohács Sándor is. Néhányan tudni vélik, a tavaszi szezonban már ő irányítja az ibrányi csapatot. Majd meglátjuk...)

Sátoraljaújhely-Szakoly 2-0 (2-0)

Sátoraljaújhely, 100 néző, v.: Kegyes.

Szakoly: Cizotka - Mónus, Burik, Fiumei, Vass, Palaga, Sándor, Boros, Mányák (Hurcsik), Ember (Bartha), Ványi. Játékos-edző: Boros Gyula. A vendégek végigtámadták a mérkőzést, két balszerencsés mozdulat miatt azonban pont nélkül maradtak. Akárcsak az elmúlt héten, ismét öngól(ok) okozták a szakolyiak vesztét, pedig Cziotkáék többet érdemeltek volna... Gól: Burik (öngól, 8. p.), Fiumei (ögól, 35.). Jó: Cziotka, Vass, Boros. (Tudósító: Tamás Csaba)

Boros Gyula: - Két gólt rúgtunk, mégis kikaptunk. Sajnos, korán kezdtük a téli szünetet...

Rakamaz-Hajdúböszörmény 1-0 (0-0)

Rakamaz, 200 néző, v.: Boros.

Rakamaz: Kanócz - Cséke, Galambosi, Asszony, Gráf (Gáspár), Csikai, Spisák, Kákóczki (Lukács), Szilágyi, Kozák, Szekrényes. Edző: Kiss Miklós.

Az első húsz percben nagy nyomás nehezedett a vendégek kapujára, a hazaik azonban kivétel nélkül elszúrták helyzeteiket. A második félidő elején hamar vezetést szerzett a Rakamaz, ez mégsem nyugtatta meg a Kiss-csapatot, amely azért kiharcolta a régen várt hazai győzelmet. Gól: Szekrényes (52.). Jó: Spisák, Szilágyi, Kozák. (Tudósító: Kaposvári Ferenc)

Kiss Miklós: - Ha a vége jó, miden jó!

Vásárosnamény-Hajdúnánás 2-4 (1-2)

Nagyvarsány, 200 néző, v.: Kónya.

Vásárosnamény: Papp - Szécsi (Bíró), Geszti, Fejes, Hornyák (Szervánszki), Tivadar, Batka, Majoros, Tóth Zs., Kovács (Marci), Balogh. Játékos-edző: Majoros Imre.

A naményi pálya játékra alkalmatlan állapota miatt - villámtanácskozást követően - a mérkőzést a közeli Nagyvarsányban rendezték. Az első negyedórában három óriási helyzetet puskázott el a házigazda, a vendégcsapat már nem tette meg ezt a szívességet, kíméletlenül kihasználta lehetőségeit, így három ponttl gazdagabban távozhatott. Gól: Balogh (12.) illetve Tar (28.), Oborzil (29.), Kulcsár (57.), (Lengyel (60.). (Tudósító: Kiss Pál)

Majoros Imre: - Köszönetet a játékosoknak, hogy a nehéz körülmények között végig játszották az őszi szezont és hogy a mai, kritikán aluli játékvezetés mellett is megőrizték tartásukat.

Záhony-Mezőkövesd 1-3 (1-2)

Záhony, 300 néző, v.: Orosz. Záhony: Czene - Kántor Zs. (Bagin), Vedres, Lipták, Sére, Jakab (Vincze), Krizán, Molnár, Vilman, Karasz A., Petró (Tóth). Edző: Karasz Lajos.

Záhonyi szemszögből a mérkőzés hasonmása volt a korábbi sikertelen hazai fellépéseknek, a vasutas csapat mélyen tudása alatt játszott az egész őszi idényben. A határmentiek nagyon nehéz tavasz elé néznek, ahhoz, hogy a bentmaradást kiharcolják komoly változásokra lesz szükség... Gól: Vedres (38.) illetve Varga Z. (19., 45.), Ragó (78.). Jó: Czene, Vedres, Karasz A. (Tudósító: Erdei Árpád)

Karasz Lajos: - Köszönetet mondok kitartó szurkolóinknak a biztatásért. a csapat jeleneg nem képes többre. A lehetőségeinket elhibáztuk, így a vereség törvényszerű volt.

Mád-Tuzsér 0-3 (0-1)

Mád, 400 néző, v.: Berettyán. Tuzsér: Szőr - Kosztyú, Dancs B., Herczku, Lakatos, Iván, Lupcsa, Szabó, Cseke (Tóth), Petró (Pokol L.), Spekker (Kovács). Edző: Révész Attila.

A keményen játszó hazaiak ellen mindvégig taktikusan futballozott, a helyzetek sokaságát kidolgozó Tuzsér, amely ilyen arányban is rászolgált a győzelemre. Gól: Kosztyú (27., 89.), Lupcsa (69.). Kiállítva: Toplenszki (30.). Jó: az egész vendégcsapat. (Tudósító: Lakatos Tibor)

Révész Attila: - A srácok átérezték a mérkőzés utáni este fontosságát és küzdelmes, jó meccsen teljesen megérdemelten nyertek.

További eredmények: Szirmabesenyő-Létavértes 0-2, Hajdúdorog-Balmazújváros 3-0.


A csoport őszi végeredménye:

1. Putnok 15 9 3 3 31-24 30

2. Sátoraljaújhely 15 8 4 3 28-11 28

3. Mezőkövesd 15 8 3 4 20-13 27

4. Tuzsér 15 7 5 3 22-13 26

5. Rakamaz 15 7 5 3 28-17 26

6. Balmazújváros 15 7 3 5 37-28 24

7. H.böszörmény 15 7 2 6 28-25 23

8. Ibrány 15 5 6 4 24-22 21

9. Mád 15 6 3 6 21-21 21

10. Hajdúdorog 15 6 3 6 23-26 21

11. Szakoly 15 5 3 7 27-25 18

12. Létavértes 15 4 6 5 20-21 18

13. Hajdúnánás 15 4 4 7 15-27 16

14. Sz.besenyő 15 3 4 8 19-26 13

15. V.namény 15 2 4 9 11-38 10

16. Záhony 15 2 2 11 14-30 8

 

Fel Következő