23. forduló (2003.04.26-27.)

| Forduló-hangoló | Tudósítások, eredmények |

Forduló-hangoló

Ibrány (6.)-Rakamaz (2.)

Pók Csaba, ibrányi edző: - A Rakamaz figyelemreméltó eredménysorral rendelkezik, de bízom benne, hogy a hazai pálya biztosít számunkra annyi előnyt, hogy tavasszal elsőként legyőzzük riválisunkat. Tudjuk, hogy nagy érdeklődés mutatkozik majd a mérkőzés iránt, de különösebben nem foglalkozunk a presztízzsel, mert ezen a meccsen is ugyanúgy három pontot adnak a sikerért, mint a többin. Herman László három sárga lap, Ónodi sérülés miatt nem játszhat.

Kiss Miklós, rakamazi edző: - Mint minden megyei rangadón, ezen is bármilyen eredmény születhet. A mostani mérkőzésnek külön pikantériát ad az is, hogy két élcsapat mérkőzik egymással, viszont mi azért utazunk, hogy megakadályozzuk az ibrányiak győzelmi törekvéseit. Gondjaink akadnak, hiszen Galambosi, Cséke, Szilágyi és Kovács játéka is kérdéses sérülés miatt.

Tuzsér (4. helyezett)-Szakoly (10.)

Révész Attila, tuzséri edző: - Nehéz mérkőzésre számítok, mert a Szakoly harcias, jó csapat. Otthonában legyőztük ellenfelünket, most bizonyára revansot szeretnének venni rajtunk. Bízom benne, hogy játékosaim a Létavértesen tanúsított hozzáállással fognak pályára lépni, és amennyiben legnagyobb problémánkon, a helyzetkihasználáson is javítani tudunk, akkor remek mérkőzésre van kilátás, reményeink szerint hazai győzelemmel párosulva. A sérült Spekker és Lupcsa, valamint az eltiltott Szabó nem játszhat.

Boros Gyula, szakolyi játékosedző: - A múlt heti játékunkat gyorsan el kell felejtsük, és újra nagy akarattal, elszántsággal kell küzdenünk, annál is inkább, mert egy nagyon jól összeszedett csapat otthonában lépünk fel. Ennek ellenére pont vagy pontok szerzésével szeretnénk feledtetni őszi, hazai vereségünket.

Záhony (15.)-Putnok (1.)

Révész Csaba, záhonyi edző: - Nem hivatkozhatunk mindig arra, hogy megvoltak a helyzeteink, mert egy csapatot nem a kihagyott lehetőségek száma minősít, hanem a kapu előtti jó döntések, amelyek nélkül nagyon nehéz idegenben pontot vagy pontokat szerezni. A bajnokesélyest legyőzni mindig bravúros tett, számunkra ez a mérkőzés most a kötelezően bravúr kategóriájába tartozik. Az Ibrány ellen mutatott második félidei hozzáállásunkat kell a teljes meccsen nyújtanunk a siker érdekében. Molnár sárga lapok miatt nem játszhat.

Vásárosnamény (16.)-Mezőkövesd (5.)

Majoros Imre, vásárosnaményi játékos-edző: - Először is, nagyon remélem, hogy a múlt vasárnapinál többen leszünk, azaz nemcsak tizenegy játékosból válogathatok majd... Ez feltétlenül az alapja annak, hogy sikeresek legyünk, no meg néhányaknak a téthez illő elszántságot is illenék tanúsítaniuk. Bizakodó vagyok, hazai győzelmet remélek, és azt is, hogy a sérült Hornyák felépül a mérkőzésig.

 


Tudósítások, eredmények

Ibrány-Rakamaz 0-4 (0-1)

Ibrány, 500 néző, v.: Orosz (Kassowsky, Faragó).

Ibrány: Mudri - Ignácz, Pap K. (Kovács G.), Herman A. (Kovács M.), Bardi, Kántor, Imre, Babják, Majchrovics (Vígh), Balogh P., Pámer. Edző: Pók Csaba. Rakamaz: Kanócz - Székely, Cap, Göncz, Szilágyi (Galambosi), Kovács I. (Reznek), Spisák, Kozák, Kákóczki, Krasznai (Cséke), Szé-csi. Edző: Kiss Miklós.

Ahogy szokták mondani, ez már várható volt. Az idei szezonra sajnos határozottan jellemző - az előző fordulóban, a 15. helyezett Záhony ellen játszott meccsre pedig különösen igaz volt -, hogy nem megy a játék, de a minimális különbségű győzelem akkor hellyel-közzel feledtette a problémákat. A héten történtek azonban - többek között edző-játékos konfliktusok - szinte előrevetítették, hogy beleszaladhatunk egy nagy verésbe is. Hát bizony így történt.

Összefoglalva: egy nagyon jól összeválogatott vendégcsapat (bár egyetlen rakamazi sem játszik benne), egy mélyponthoz közelítő (vagy ott lévő) hazai gárda, ennek folyományaként szinte macska-egér harc, végeredményben pedig egy csúfos vereség, melyhez hasonló mértékűre csak cirka tíz évvel ezelőtt volt példa...

Gól: Kozák 2 (8., 60. perc), Szilágyi (51. perc), Szécsi (63. perc).

Pók Csaba: Sajnos, ezen a mérkőzésen ennyivel jobb volt a Rakamaz, így nincs mit tenni, gratulálok az ellenfélnek.

Kiss Miklós: Csak gratulálni tudok a játékosaimnak, teljesen megérdemelte győztünk a lelkesen küzdő hazaiak ellen.

Tuzsér-Szakoly 4-0 (3-0)

Tuzsér, 300 néző, v.: Veizer. Tuzsér: Szőr - Kosztyú, Lupcsa, Herczku, Dancs B., Tóth Á. (Simai), Lakatos, Iván, Cseke (Dancs A.), Petró, Gergely (Spekker). Edző: Révész Attila. Szakoly: Cziotka - Mónus, Burik, Balázs, Tardi, Vass, Palaga, Sándor (Nagy T.), Boros, Ványi, Fiumei. Játékos-edző: Boros Gyula.

Legutóbbi mérkőzéséről átmentette jó formáját a tuzséri csapat, mindez helyzetek kialakításával és négy szép góllal párosult, így a megyei rangadón rendezett valamennyit a közönséggel szemben fennálló "tartozásából" a hazai csapat. Gól: Gergely (20.), Petró (30. és 45.), Lupcsa (52.). Jó: Lupcsa, Herczku, Dancs B., Petró, Gergely. (Tudósító: Pinkóczi József)

Révész Attila: Győzelmünk ilyen különbséggel is teljesen megérdemelt, és bízom benne, hogy a rossz időben kilátogató szurkolóink elégedettek voltak a látottakkal.

Boros Gyula: A jól játszó hazai csapatnak az első félidőben megadtuk a kontrázás lehetőségét, és ezzel nagyszerűen élt is az ellenfél.

Záhony-Putnok 2-0 (2-0)

Záhony, 200 néző, v.: Buczkó. Záhony: Czene - Berczik, Sevcsuk, Lipták, Vincze (Karaffa), Dudnyik, Krizán, Balogh S. (Jakab), Bagin (Petró), Karasz, Babjak. Edző: Révész Csaba.

Az idény legjobbja játékát nyújtotta és megérdemelten nyert a hazai csapat. A gyorsan elért két találat sokkolta a bajnokesélyest, a folytatásban pedig megőrizte előnyét a Záhony. Gól: Bagin (1. és 10.). Jó: az egész záhonyi csapat. (Tudósító: Erdei Árpád)

Révész Csaba: Örülök, hogy tavasszal először tudtuk legyőzni a bajnokesélyest. Büszke vagyok csapatomra és erre az eredményre.

Vásárosnamény-Mezőkövesd 3-0 (2-0)

Vásárosnamény, 200 néző, v.: Berettyán. Vásárosnamény: Vass - Geszti, Illés N., Bíró, Batka, Tivadar (Fejes), Horváth Sz., Majoros, Tóth Zs., Kovács G. (Marczi), Oleksza (Balogh P.). Játékos-edző: Majoros Imre.

Teljesen megérdemelten nyert a hazai csapat, a kezdeti mezőnyfölény az első játékrész hajrájában érett gólokká, szünet után pedig taktikus játékkal őrizte előnyét a Namény, amelyet még tovább is tudott növelni. Gól: Oleksza (34. és 63.), Kovács G. (45.). Jó: az egész naményi csapat. (Tudósító: Kiss Pál)

Majoros Imre: Gratulálok a csapatnak, mi vagyunk a "Siófok", mert a játékosokon kívül más nem akarja a futballt Vásárosnaményban. Ugyanakkor ma bebizonyítottuk, hogy tudunk egymásért küzdeni. Jövő heti elfoglaltságom miatt ez volt az utolsó meccsem edzőként és játékosként is a csapat színeiben...


A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA

1. Putnok 22 14 4 4 45-29 46

2. Rakamaz 22 12 7 3 40-20 43

3. Sátoraljaújhely 22 11 6 5 37-15 39

4. Tuzsér 22 10 8 4 35-19 38

5. Mezőkövesd 22 10 5 7 26-27 35

6. Hajdúdorog 22 10 4 8 34-31 34

7. Ibrány 22 8 8 6 32-34 32

8. Balmazújváros 22 8 5 9 43-36 29

9. Hajdúböszörmény 22 8 4 10 38-40 28

10. Szirmabesenyő 22 7 6 9 30-32 27

11. Szakoly 22 7 5 10 34-34 26

12. Mád 22 7 5 10 32-34 26

13. Létavértes 22 6 6 10 27-38 24

14. Hajdúnánás 22 6 5 11 21-38 23

15. Záhony 22 6 2 14 23-38 20

16. Vásárosnamény 22 4 4 14 19-49 16

 


 

Fel Következő