2. forduló (2002.08.17-18.)

| Forduló-hangoló | Tudósítások, eredmények |

Forduló-hangoló

Ibrány-Tuzsér. Kató István, ibrányi edző: - A nem megfelelő hozzáállásunk miatt elbúcsúztunk a kupasorozattól. Feledve a fiaskót, most már minden idegszálunkkal a bajnokságra, azon belül is a soron következő hazai találkozónkra kell összpontosítanunk. Nem lesz könnyű dolgunk, de csakis a győzelem az elfogadható eredmény.
Révész Csaba, tuzséri edző: - A rajtnál ugyan beragadtunk, de a célvonal átszakítása még messze van. Nincs sok időnk rágódni a történteken, legfeljebb a hibákból tanulhatunk, mivel egymást követik a megyei riválisokkal szembeni küzdelmek. Még egy botlás hosszú időre olyan helyzetet teremthet, amit nagyon nem szeretnénk. A két csapat jól ismeri egymást, így nagy taktikai csatára számítok. 

Záhony-Létavértes. Kovács János, záhonyi edző: - Bizonyos fokig megnyugtató a számunkra, hogy a rajton idegenben sem kaptunk ki, bár a győzelem megszerzésének a lehetősége is a kezünkben volt. Ezt az esélyt vasárnap már nem szeretnénk elszalasztani, vagyis a hazai bemutatkozásunk alkalmával mindenképpen meg kell szereznünk a három pontot. Ellenfelünk kerete nem sokat változott, de az mindenképpen figyelmeztető, hogy több magasabb osztályt megjárt, rutinos ember is szerepel a soraikban. Bízom benne, hogy a közönségünk is mellénk áll, és akkor nem maradhat el a siker.

Rakamaz-Balmazújváros. Kiss Miklós, rakamazi edző: -Ott szeretnénk folytatni, ahol a múlt héten abbahagytuk, vagyis a hazai debütálásunkra is győzelmet tervezünk. Nyilván az újvárosiak éppen ellenünk akarják majd feledtetni a hazai botlásukat, amire az is feljogosítja őket, hogy tavaly sokáig versenyben voltak a bajnoki címért. Erre azonban mi nem lehetünk tekintettel...

Mád-Vásárosnamény. Szilágyi Bertalan, Vásárosnaményi edző: - Nem a legjobb előjelekkel várjuk a mérkőzést, hiszen a múlt héten kényszerűségből lecserélt játékosaim nem léphetnek pályára. Szervánszky esete a komolyabb, ő koponyacsont-törést szenvedett, és hosszú hetekre kidőlt a sorból. A Mád alaposan bekezdett, idegenben négy gólt lőve nyert, ez alapján nem is bízhatok másban, mint a tisztes helytállásban.

Mezőkövesd-Szakoly. Boros Gyula, szakolyi játékos-edző: - A csoport egyik bajnokesélyes csapatához látogatunk, de továbbra szeretnénk követni azt az évek óta ránk jellemző sajátosságunkat, hogy bárhol, bárki ellen a győzelem reményében lépünk pályára. Bízom abban, hogy a múlt héten elért győzelmünk lendületet ad, és a lelkesedés, valamint az akarat is olyan lesz, mint az első fellépésünkön.


Tudósítások, eredmények

Ibrány-Tuzsér 0-0. Ibrány, 600 néző, v.: Vróbel.

Ibrány: Simon - Ignácz (Balázscsik), Kertész, Hermann A., Bardi (Dobránszki), Bíró, Milka, Babják (Hegedüs), Pap K., Ónodi, Pámer. Edző: Kató István. 

Tuzsér: Szőr - Kosztyú, Herczku, Lupcsa, Iván, Lakatos (Kovács l.), Szabó, Dancs B., Petró, Spekker, Dancs A. (Cseke). Edző: Révész Csaba.

Sárga- és piros lapokkal tarkított, jó iramú, vérbeli megyei rangadón mindkét csapat előtt kínálkoztak nagy lehetőségek, azonban egyik fél sem tudta kihasználni azokat. A döntetlen igazságosnak mondható.

Kiállítva: Bíró (utolsó emberként elkövetett szabálytalanságért, 68.), illetve Kosztyú (második sárga lap, 80.).

Jó: Milka, Ónodi, Kertész, illetve Iván, Petró, Spekker.

Kató István: Ideges, kapkodó játékunknak köszönhetően ma csak döntetlenre futotta. 

Révész Csaba: Ennyi helyzetünk, mint ma, már nem lesz a bajnokság hátralévő részében. Elégedetlen vagyok a döntetlennel.

Ami egy hete sikerült, most nem, 
Pámer (jobbra) ezúttal nem tudott gólt lőni. 


Záhony-Létavértes 1-3 (1-1). Záhony, 300 néző, v.: Jakkel. Záhony: Czene - Kántor Zs., Czvik, Lipták, Vincze (Kozics), Vedres (Jakab), Krizán, Molnár, Bagin (Kántor T.), Karasz, Karaffa. Edző: Kovács János.

Ugyan a hazaiak szerezték meg a lélektanilag fontos első találatot, de a balszerencsés, közvetlenül szünet előtt érkező egyenlítést követően a vendégek könyörtelenül éltek a záhonyi hibákkal, így nem érdemtelenül nyertek.

Gól: Bagin (38.), illetve Czvik (öngól, 44.), Nagy Zs. (63.), Sándor (68.). Jó: Lipták, Molnár.

Kovács János: Lélektani előnyünkkel nem tudtunk élni, a rutinos vendégcsapat megérdemelten szerezte meg a győzelmet.


Rakamaz-Balmazújváros 3-1 (1-1). Rakamaz, 300 néző, v.: Nyitrai. Rakamaz: Tóth Sz. - Galambosi, Cap, Gáspár, Asszony (Riczu), Szilágyi, Reznek (Boldog), Kozák, Spisák, Kákóczki, Szekrényes (Krasznai). Edző: Kiss Miklós.

Fáradtan, enerváltan kezdett a Rakamaz, ezzel a lehetőséggel élve meg is szerezte a vezetést a rutinos vendégcsapat. Az egyenlítés még időben jött, a hazaiak cserejátékosai pedig kellő frisseséget csempésztek a játékba, így születhetett meg az összességében magabiztosnak mondható győzelem. 

Gól: Kozák (30.), Kákóczki (51.), Spisák (90.), illetve Bajusz (25.). Jó: Cap, Riczu, Kozák, Spisák. (Tudósító: Kaposvári Ferenc)

Kiss Miklós: A csapat győzni akarása meghozta a nagyon fontos első hazai győzelmet, amelynek értékét növeli, hogy hátrányből fordítottunk.


Mezőkövesd-Szakoly 1-0 (0-0). Mezőkövesd, 300 néző, v.: Kiss J. Szakoly: Cziotka - Mónus, Burik, Balázs, Sándor (Bartha, Ember), Vass, Fiumei (Nagy T.), Palaga, Tardi, Boros, Ványi. Játékos-edző: Boros Gyula. 

Az újoncsapat nem játszott bátortalanul, amit jelez, hogy négy nagy helyzetet is elpuskázott. Aztán a labdarúgás törvényszerűsége ismét igazolódott, hiszen a második félidő elején talált egy gólt a házigazda, amellyel meg is szerezte a győzelmet. Gól: Varga Z. (57.). Jó: Burik, Vass, Tardi. (Tudósító: Tamás Csaba)

Boros Gyula: A futball örökös törvényszerűsége miatt nyert a hazai csapat, annyi helyzetet hagytunk ki, mint még soha.


Mád-Vásárosnamány 3-2 (2-1). Mád, 200 néző, v.: Lengyel. Vásárosnamény: Papp - Bíró, Geszti, Tivadar, Tóth (Szécsi), Hornyák, Majoros, Balogh P., Batka (Szervánszky), Toldi (Fejes), Kovács G. Edző: Szilágyi Bertalan. 

A naményiak korán vezetéshez jutottak, de szünetig sikerült fordítania a házigazdának, majd egy öngóllal növelte az előnyt. A hajrában a vendégeknek csak a szépítés sikerült, holott nyílott volna lehetőség további találatok szerzésére is. Gól: Lelt (16.), Nagy (45.), Geszti (öngól, 50.), illetve Hornyák (11.), Szervánszky (88.). Jó: Hornyák, Majoros.

Szilágyi Bertalan: Négy gólt szereztünk, mégis vesztettünk.


További eredmények: 

Sátoraljaújhely-Putnok 1-1, 
Szirmabesenyő-Hajdúböszörmény 0-1, 
Hajdúdorog-Hajdúnánás 1-1.


Tabella:

 

1 Mád 2 2 - - 7-2 6
2 Rakamaz 2 2 - - 5-1 6
3 Mezőkövesd 2 2 - - 4-1 6
4

H. böszörmény

2 2 - - 3-1 6
5 Hajdúdorog 2 1 1 - 2-1 4
6 Szakoly 2 1 - 1 4-3 3
7 Létavértes 2 1 - 1 4-4 3
8 Ibrány 2 - 2 - 1-1 2
9 S.újhely 2 - 1 1 2-3 1
10 V.namény 2 - 1 1 1-3 1
11 Tuzsér 2 - 1 1 0-1 1
12 B. újváros 2 - 1 1 2-4 1
13 Putnok 2 - 1 1 1-3 1
14 Záhony 2 - 1 1 1-3 1
15 Hajdúnánás 2 - 1 1 1-5 1
16 Sz.besenyő 2 - - 2 2-5 0

 

Fel Következő