3. forduló (2002.08.24-25.)

| Forduló-hangoló | Tudósítások, eredmények |

Forduló-hangoló

Hajdúnánás (15.)-Ibrány (8.). Kató István, ibrányi edző: - Az eddigi mérlegünk két döntetlen és megvallom őszintén, ha ez a szám a soros mérkőzés után hármasra változna, én egy percig sem bánkódnék. Annál is inkább, mert erősen tartalékos csapattal lépünk pályára Nánáson: különböző okok miatt Bíró Csaba, Imre Győző, illetve Ónodi Sándor nem tarthat velünk. 

Tuzsér (11. helyezett)-Rakamaz (2.). Révész Csaba, tuzséri edző: - Most már nincs más hátra, mint előre! A futballszleng szerint, idegenben mindig jó az iksz, Ibrányban a sok elpuskázott helyzett láttán úgy éreztem, ez a mondás sántít. Persze ha nem rúgunk gólt, akkor nincs esélyünk a győzelemre, márpedig a Rakamaz ellen nyerni szeretnénk. Akkor is, ha a kiállított Kosztyúra nem számíthatok.

Kiss Miklós, rakamazi edző: - Folytatni szeretnék remek sorozatunkat, hisz két zsinórban megnyert mérkőzés után talán már kimondható, elkaptuk a fonalat. Tisztában vagyok vele, hogy a kifejezetten jó erőkből álló, tavalyi meglepetéscsapathoz utazunk, amely hazai pályán nyilván elszánt lesz. Ettől függetlenül, nem titkolom, a győzelem reményében készülünk, persze, pontszerzés esetén sem lennék szomorú.

Záhony (13.)-Mád (1.). Kovács János, záhonyi edző: - Sajnos, a sérült Berczik és Balogh hosszabb időre "kiesett", ami azért bosszantó, mert két fiatal tehetségről van szó. Figyelem, türelem a mottónk a vasárnapi meccs előtt, emellett a helyzetkihasználás javítása a legfontosabb teendőnk. Nem szabad rágódni a legutóbbi kudarc miatt sem, abból ugyanis nem sok jó származhat, ha még mindig a Létavértes elleni vereségen morfondírozunk. Ráadásul azonnal itt a bizonyítási lehetőség, a listavezetőt fogadjuk, mi pedig szeretnénk feledtetni a történteket. Ehhez viszont a csapat valamennyi tagjának a maximumot kell nyújtania!

Szakoly (6)-Létavértes (7.). Boros Gyula, szakolyi játékos-edző: - Azt hiszem, Mezőkövesden az eredménnyel nem, a mutatott játékkal elégedettek lehettek a bennünket elkísérő emberek. Bár megjegyezném: az elmúlt szezon végén, az idegenbeli mérkőzéseken megszokottá vált "szurkolóink" most hiányoztak, így hiányzott a különös doppingszer, amit jelenlétük biztosított nekünk, valamint az ellenfél számára... Tudjuk, nehéz feladat következik, mivel a Létavértes több, magasabb osztályt megjárt futballistával rendelkezik, ugyanakkor szeretnénk drukkereink kedvében járni ezen a találkozón.

Vásárosnamény (9.)-Hajdúdorog (5.). Szilágyi Bertalan, vásárosnaményi edző: - Érzésem szerint, amennyiben meg tudjuk ismételni a múlt heti teljesítményünket, lesz esélyünk a győzelemre. Mádon ugyanis több, mint balszerencsés vereséget szenvedtünk, a csapat tartását azonban jelzi: az eddigi lejátszott két mérkőzésén benne volt a siker lehetősége. Remélem, Tanyi Attila felépül és tudja vállalni a szereplést, mert nagy hátrányt jelentene, ha Szervánszki Csabán kívül újabb meghatározó labdarúgóról kellene lemondanunk. 


Tudósítások, eredmények

Hajdúnánás-Ibrány 1-1 (0-0). Hajdúnánás, 200 néző, v.: Kurmai (Kalász, Barczi). 

Hajdúnánás: Gencsi - Nagy I. Z., Seres, Nagy T., Papp I., Szentmiklósi - Kulcsár (Szabó, 85.), Berényi, Oborzil - Lengyel, Ferenczi (Tar, 69.). Edző: Gyarmati András. 

Ibrány: Simon - Ignácz, Kertész, Herman L., Herman A., Bardi, Papp, Pámer (Balázscsik), Babják, Dobránszki, Milka. Edző: Kató István.

A mérkőzés második félidejében az Ibrány jutott vezetéshez, a jobb szélen felfutó Bardi a tizenhatoson belülre cselezte magát, majd közelről a hálóba lőtt. Ezzel a góllal a 81. percig még győzelemre állt az ibrányi gárda, de a hazaiaknak - a nem túl magas színvonalú meccsen - végülis sikerült az egyenlítés. A találkozó előtt a vendégek kiegyeztek volna a döntetlennel, a látottak alapján azonban kijelenthető, Nánáson hagytak két pontot. Gól: Tar (81.) illetve Bardi (65.).

Kató István: Végigtámadtuk a mérkőzést, sajnálom, hogy a hajrában nem tudtuk megtartani előnyünket.

Tuzsér-Rakamaz 0-4 (0-1)

Tuzsér, 400 néző, v.: Krassowsky. Tuzsér: Szőr - Herczku, Lupcsa, Tóth (Simai), Szabó, Dancs B., Iván, Lakatos (Kovács), Dancs A. (Cseke), Spekker, Petró. Edző: Révész Csaba. Rakamaz: Kanócz - Galambosi, Cap, Gáspár, Szilágyi, Kozák, Kákóczki, Spisák, Krasznai, Riczu, Boldog. Edző: Kiss Miklós.

A vendégcsapat igazolta, hogy nem véletlenül kezdte remekül az idényt, ezen a napon nem adott esélyt ellenfelének. Gól: Krasznai (8. perc), Kozák (50.), Kákóczki (61), Simai (öngól, 75.). Jó: Iván, illetve Kozák, Cap. (Tudósító: Lakatos Tibor)

Révész Csaba: Gratulálok a Rakamaznak.

Kiss Miklós: Javuló játékkal még ilyen különbséggel is megérdemelten nyertünk. Gratulálok minden játékosomnak.

Vásárosnamény-Hajdúdorog 3-0 (0-0)

Vásárosnamény, 400 néző, v.: Nagy V. Vásárosnamény: Papp - Bíró, Geszti, Tóth Zs., Hornyák (Szécsi), Balogh, Babka (Fejes), Tivadar, Kovács (Szervánszki), Majoros, Tanyi. Edző: Szilágyi Bertalan.

A második félidei feljavult játékkal megérdmelet nyert a Namény. Gól: Kovács (52., 75.), Majors (90.). Kiállítva: Kerekes (52.). Jó: Majoros, Tóth, Kovács. (Tudósító: Kiss Pál)

Szilágyi Bertalan: Köszönöm ezt a szép születésnapi ajándékot. A győzelemet soha nem kell megmagyarázni.

Szakoly-Létavértes 2-1 (1-1)

Szakoly, 400 néző, v.: Kónya. Szakoly: Cziotka - Mónus, Burik, Balázs, Boros, Vass, Fiumei, Palaga, Tardi, Sándor, Ványi. Játékos-edző: Boros Gyula.

Rendkívül izgalmas, jó színvonalú mérkőzésen a lelkes, nagyszerűen küzdő hazai csapat kúszmva-mászva elérte célját és jó erőkből álló ellenfelet gyűrt le. Gól: Ványi (30., 68.) illetve Plókai (36.). Kiállítva: Sándor Cs. (75.). Jó: Cziotka (a mezőny legjobbja), Ványi, Vass, Palaga. (Tudósító: Tamás Csaba)

Boros Gyula: Érdekes mérkőzésen az első félidőben az ellenfél, a másodikban mi jázszottunk jobban, nagyon értékes győzelmet arattunk.

Záhony-Mád 0-1 (0-0)

Záhony, 300 néző, v.: Berettyán. Záhony: Czene - Kántor Zs., Karaffa, Lipták, Vincze, Vedres (Vilman), Krizán, Molnár, Bagin (Kántor T.), Karasz, Jakab (Czvik). Edző: Kovács János.

Egyenrangú ellenfelek küzdelméből a szerencsésebb csapat került ki győztesen. A krónikához tartozik, hogy a hazai csapat a 79. percben tizenegyest hibázott. Gól: Toplenszki (59.). Kiállítva: Lelt (79.). Jó: Kántor Zs., Lipták, Czene. (Tudósító: Erdei Árpád)

Kovács János: Kiegyenlített játék mellett feltétlenül pontot érmeletünk volna, de ehhez gólt kell rúgni...


További eredmények: 

Balmazújváros-Sátoraljaújhely 3-2, Hajdúböszörmény-Mezőkövesd 2-1, Putnok-Szirmabesenyő 3-2.


Tabella:

1. Rakamaz 3 3 - - 9-1 9

2. Mád 3 3 - - 8-2 9

3. Hajdúböszörmény 3 3 - - 5-2 9

4. Szakoly 3 2 - 1 6-4 6

5. Mezőkövesd 3 2 - 1 5-3 6

6. Vásárosnamény 3 1 1 1 4-3 4

7. Balmazújváros 3 1 1 1 5-6 4

8. Putnok 3 1 1 1 4-5 4

9. Hajdúdorog 3 1 1 1 2-4 4

10. Ibrány 3 - 3 - 2-2 3

11. Létavértes 3 1 - 2 5-6 3

12. Hajdúnánás 3 - 2 1 2-6 2

13. Sátoraljaújhely 3 - 1 2 4-6 1

14. Záhony 3 - 1 2 1-4 1

15. Tuzsér 3 - 1 2 0-5 1

16. Szirmabesenyő 3 - - 3 4-8 - 

 

Fel Következő