27. forduló (2005.05.21-22)

| Forduló-hangoló | Tudósítások, eredmények |

 

Forduló-hangoló

Ibrány (2.) - Miskolci VSC (13.)

Németh Károly, Ibrányi edző: - Felszabadult, tét nélkül játszó csapat látogat hozzánk, amelynél inkább már a jövőt építik. Veszélyes lenne, ha lebecsülnénk a miskolciakat, ugyanakkor egy kicsit előre is kell tekintenünk, mert a következő nyolc napban három mérkőzés vár ránk, ami nem kevés terhet ró ránk.


Nyírkarász (15.) - Rakamaz (4.)

Forró Elemér, nyírkarászi edző: - Egy darabig az utolsó hazai mérkőzésünk következik ebben az osztáiyban, azt szeretnénk, ha emelt fővel búcsúzhatnánk. Sportszerű mérkőzésre számítok, melyen mindent meg szeretnénk tenni azért, hogy megnehezítsük a Rakamaz dolgát. Helyzetünk nem könnyű, hiszen a kezdőcsapatból öt-hat játékosra nem számíthatunk sérülés, illetve eltiltás miatt.
Brekk János, rakamazi edző: - Ennek a mérkőzésnek a presztízsen túl mindkét csapat számára annyi tétje van, hogy kozmetikázzon egy kicsit az ez évi eredménysorán. Ilyenkor az edzők kicsit már más szemmel nézik a meccseket, most dőlhet el, hogy kikre lehet építeni jövőre, illetve kit kell elfelejteni. Mi már most is „szemlézni” fogunk, egyébként pedig a játékosállományunkat a Karászénál jobbnak tartom, így idegenben is mi vagyunk az esélyesek.


Szakoly (14.) - Tuzsér Erdért SE (1.)

Gerliczki János, szakolyi szakmai tanácsadó: - A két csapat tabellán elfoglalt helyezése arról árulkodik, hogy a Tuzsér eredményesebb csapat, mint a Szakoly. Azt szeretnénk, ha becsületes, sportszerű küzdelemre tudnánk kényszeríteni ellenfelünket, de afelől nem lehet kétségünk, hogy vasárnap a bajnokcsapatot látjuk vendégül. Abba kapaszkodunk, hogy egyszer Dávid is legyőzte Góliátot... Vass Zoltán három sárga miatt nem játszhat.
Révész Attila, tuzséri edző: - A hajrára nagyon megfogyatkoztak a soraink, és biztos vagyok abban, hogy a megyei rangadón a Szakoly mindent meg fog tenni a sikerért. Nekünk nem lehet más célunk, mint a győzelem, ezért jó mérkőzés kerekedhet a vasárnapiból. Most Gergely az „aktuális” három sárgásunk.


Volán-Sényő (S.)—Nyíradony (8.)

Rubóczkl Tibor, sényői játékos-edző: - Ismerős ellenfél látogat hozzánk, hiszen a két csapat között kiváló a kapcsolat, a bajnoki mellett edzőmeccset Is vívtunk velük. Tipikusan olyan gárdáról van szó, amely idegenben jobban szerepel, mint otthon, éppen ezért nagyon nehéz dolgunk lesz a jól kontrázó Nyíradony ellen. Hátralévő meccseinken mögöttünk lévő riválisokkal találkozunk, ellenük az őszihez hasonlóan minél több pontot szeretnénk gyűjteni.


Tudósítások, eredmények

Ibrány - Miskolci VSC 6-1 (2-1). Ibrány, 500 néző, v.: Veizer (Gulyás, Bakonyi)

Imre (jobbra) mesterhármast ért el

Fotó: Kató L.

Ibrány: Vatai – Csobán (Szilágyi), Kántor, Kovács M., Nagy S. (Harsányi) – Bessenyei, Kovács I. (Ónodi), Imre, Bardi, Korsoveczki, Marcsek. Edző: Németh Károly.

Miskolci VSC: Kristóf – Jóner, Tamás, Scholtz, Nagy, Tóth, Dizmatsek, Plébán, Illovai (Szurkos), Hozdik, Csépány. Edző: Szepesi Zsolt.

Az Ibrány már az első félidőben éreztette ellenfelével, hogy jobb csapat, s a vendégeknek nem sok babér terem ezen a vasárnapon. A két hazai gólt a második játékrészben újabb négy követte, s így a miskolciak féltucat góllal megterhelve indulhattak hazafelé...

Gól: Nagy S. (1-0) a 18., Illovai tizenegyesből (1-1) a 30., Korsoveczki (2-1) a 37., Imre (3-1) az 51., Marcsek (4-1) az 59., Imre (5-1) a 61., Imre (6-1) a 75. percben.

Jók: Imre (a mezőny legjobbja), Bessenyei, Szilágyi, ill. senki.

Kiállítva: Marcsek (szövegelésért, második sárgalap után) a 85. percben.

Németh Károly: – Kiegyenlített első félidő után a másodikban eredményesen és jól is futballoztunk, így a győzelmünk megérdemelt.

Szepesi Zsolt: – Remek első félidő után gyerekes hibákat követtünk el és ezt tíz perc alatt kihasználta az ellenfél.


Nyírkarász–Rakamaz 4–2 (3–0). Nyírkarász, 300 néző, v.: Jakkel. Nyírkarász: Pekk – Takács, Mándoki, Rákóczi, Tóth L., Kapin M., Gazdag, Dudás Z. (Fecsku), Szántó (Méhész), Lelt, Nagy T. (Dudás I.) Edző: Forró Elemér. Rakamaz: Mudri – Galambosi (Baka), Székely, Homann, Gerliczki, Fekete, Riczu, Asztalos, Szilágyi, Domokos, Csernijenko. Edző: Brekk János.

Gól: Dudás Z. (20. perc), Lelt (27.), Gazdag (40. és 71.), illetve Csernijenko (58.), Székely (78.).

Forró Elemér: A régi Nyírkarászt láttuk újra a pályán, játékban és szervezettségben is felülmúltuk ellenfelünket. Remélem, ez a győzelem hitet ad az elkövetkező időszakra a csapatnak és személyemnek is.

Brekk János: Nem tett meg mindenki mindent a győzelemért, néhány játékosom méltatlan volt arra, hogy a rakamazi mezt viselje. Gratulálok a Nyírkarásznak!


Szakoly–Tuzsér Erdért SE 2–4 (1–2). Szakoly, 400 néző, v.: Benkő R. Szakoly: Tóth Z. – Kertész, Pámer, Szemán, Vass Zs. (Tardi), Koskovits, Dobos (Paulik), Gráf, Palaga, Ványi, Komi. Szakmai tanácsadó: Gerliczki János. Tuzsér: Fintor – Lakatos, Kosztyú (Spekker), Dancs B., Lupcsa, Iván, Babjak (Balogh R.), Mitró, Bagin, Cseke, Petró (Dancs A.). Edző: Révész Attila.

Gól: Dobos (25.), Komi (11-esből, 52.), illetve Bagin (22.), Petró (30.), Spekker (55. és 66.).

Gerliczki János: Jó iramú mérkőzésen a vendégek felé lejtett a pálya...

Révész Attila: Idegfeszítő mérkőzésen gyengébb játékkal, de a helyzetek alapján teljesen megérdemelten hoztuk a számunkra kötelező győzelmet.


Volán-Sényő–Nyíradony 2–0 (1–0). Sényő, 200 néző, v.: Horváth G. Volán-Sényő: Szabó A. – Pljutyinszkij, Kiss T., Barna, Kiss G., Balogh Gy., Kóka (Ruska), Haburcsák, Göncz, Várnai (Knoblok), Lehoczki (Szabó L.). Játékos-edző: Rubóczki Tibor. Nyíradony: Katona – Kálmán, Szilágyi, Hogya, Babotán, Kocsis, Bodogán, Terdik, Tóth Sz. (Szabó T.), Szabó I., Usztics (Molnár). Edző: Selyem Nándor.

Gól: Várnai (30.), Ruska (80.).

Rubóczki Tibor: Jó időben, jóiramú mérkőzésen sok kihagyott helyzet mellett megérdemelt győzelmet arattunk.


Létavértes – Abaújszántó 4-0 (1-0). Létavértes, 300 néző. V.: Bendik.

Létavértes: Papp – Király, Szűcs L., Szűcs I., Baksa, Mikhárdi (Spitzmüller), Urbin, Bellon, Rezes (Garamvölgyi), Nagy (Bíró), Jeremiás. Edző: Kondás Elemér. Abaújszántó: Szerencsi – Mihálszki, Konyecsnyik, Erdősi, Paranai, Lakatos, Jáger (Balázs), Fügei, Mató, Homonnai (Müller), Soltész P. (Dajka). Edző: Szlifka Miklós. Gól: Urbin (1-0) a 30., Urbin (2-0) a 75., Rezes (3-0) a 78., Mikhárdi (4-0) a 82. percben. Jók: Urbin, Rezes, Mikhárdi, Jeremiás, ill. Konyecsnyik, Paranai.

Kondás Elemér: – Ilyen arányban is megérdemelten nyertünk egy sportszerű ellenfél ellen.

Szlifka Miklós: – Erősen tartalékos csapatunk mindent megtett a pontszerzésért de a második félidei védekezésünk csődöt mondott.


Sátoraljaújhely – Mád 2-1 (2-1). Sátoraljaújhely, 200 néző. V.: Kiss L.

STK: Szemán – Janikó R., Ocsenás, Bodnár, Janikó T., Csáki, Ablonczi, Váradi (Katona), Szabó (Balogh), Trembulyák, Pothurszky (Dakos). Edző: Szabó László. Mád: Lövei – Osváth, Toplenszki, Tassy (Pásztor), Turbucz, Szabó S., Balogh P., Barna, Babos, Juhász, Bódi. Edző: Osváth László. Gól: Trembulyák (1-0) a 12., Juhász (1-1) a 36., Ocsenás (2-1) a 42. percben. Jók: Ocsenás, Trembulyák, Csáki, Janikó T., ill. Juhász, Lövei.

Szabó László: – A helyzetek alapján nagyobb különbségű győzelmet is arathattunk volna. A sikerünket a csapategység hozta meg, ami a bajnokság indulása óta folyamatosan jellemez minket.

Osváth László: – A rangadón megérdemelt hazai győzelem született. Meglátszott rajtunk a mérkőzéshiány.


Hajdúnánás–Balmazújváros 5–1 (4–1). Hajdúnánás, 200 néző, vezette: Csáki.

Hajdúnánás: Cséke, Boros, Kocsis (Oborzil, 58.), Bocz – Gombkötő, Kondora, Tar, Szemán P. – Mikita, Szemán I. (Majchrovics, 58.). Edző: Tóth János. Balmazújváros: Barna – Nagy O., Sárközi (Tornyai, 78.), Kiss A., Vincze S. – Bajusz, Czellár (Kis M., 57.), Szabó B. (Vincze Cs., 68.), Szabó I. – Nagy Cs., Murák. Edző: Nagy Lajos. Gól: Cséke a 11., Mikita a 15., Gombkötő a 31., Tar a 36., Szemán P. a 66., illetve Nagy Cs. a 20. percben. Felszabadult, motiváltabb játékkal ilyen arányban is megérdemelten nyertek a hazaiak a fáradt csapat benyomását keltő újvárosiakkal szemben. Jók: Cséke, Gombkötő, Kondora, Mikita, illetve senki.


Szabadnapos: Szirmabesenyő.


Tabella:

1. Tuzsér 25 17 7 1 57–18 58
2. Létavértes 25 17 5 3 60–19 56
3. Ibrány 25 16 6 3 73–24 54
4. Volán-Sényő 26 14 5 7 42–30 47
5. Rakamaz * 25 12 9 4 55–27 43
6. Hajdúnánás 24 9 10 5 42–28 40
7. Abaújszántó 24 11 1 12 39–44 34
8. Nyíradony 25 8 9 8 36–35 33
9. Mád 24 9 5 10 39–37 32
10. Sátoraljaújhely 25 8 6 11 34–49 30
11. Szirmabesenyő 25 7 4 14 38–57 25
12. Balmazújváros 24 4 9 11 37–68 21
13. Nyírkarász 26 3 6 17 32–65 15
14. Miskolci VSC 25 4 3 18 25–73 15
15. Szakoly 25 2 7 16 34–67 13

* két büntetőpont levonva


A 23. fordulóból elmaradt mérkőzések:

A fehér mezes Ibránynak csak egy pont termett

Fotó: Kató L.

Ibrány-Hajdúnánás 0-0. Ibrány, 200 néző, v.: Kalász.

Ibrány: Vatai – Bardi, Kántor, Kovács M., Nagy S., Mester (Szilágyi), Kovács I. (Milka), Morauszki, Imre (Ónodi), Korsoveczki. Edző: Németh Károly.

Felejthető első félidő után rákapcsolt a hazai gárda, azonban csak helyzetekig jutott, azok kihasználásával a mai délutánon adós maradt.

A Létavértes győzelmével csapatunk lecsúszott a harmadik helyre, de a célul kitűzött dobogós helyezésünk nincs veszélyben.

Jók: Bessenyei, Kovács M., Korsoveczki.

Németh Károly: Csak dicséret illeti a csapatot, mert mindent elkövetett a győzelem érdekében. Nagyszerűen küzdöttünk, de van olyan mérkőzés, amikor az erőfeszítés hiábavaló – ez ilyen volt.


További eredmények:

Volán-Sényő–Mád 1–0 (0–0). Sényő, 150 néző, v.: Szűcs N.

Volán-Sényő: Szabó A. – Pljutyinszkij, Kiss T., Barna M., Kiss G., Balogh Gy., Kóka, Haburcsák (Ruska), Göncz, Várnai, Lehoczki (Knoblok). Játékos-edző: Rubóczki Tibor.

Mád: Lövei – Osváth, Toplenszki, Szabó P., Turbucz, Szabó S., Balogh P. (Pásztor), Barna, Babos, Juhász, Bódi. Edző: Osváth László.

Gólszerző: Várnai (1-0) a 68. percben.

Jók: Barna M., Balogh, Szabó A., ill. az egész csapat.

Rubóczki Tibor: - Egy passzívan és jól védekező és jól játszó csapatot nehezen törtünk fel, ahol a tipikus egygólos mérkőzésen mi találtunk be.
Osváth László: - Győzelmi esélyeinket a játékvezető undorító, durva hibája döntötte el. Gratulálok csapatom taktikus és kiváló játékához.

Létavértes-Balmazújváros 4-0.