14. forduló (2014.11.15-16.)

| Forduló-hangoló | Tudósítások, eredmények |

 

Forduló-hangoló

 

Nyírmadai ISE

Ibrány SE
Kezdés: 2014.11.15. 13:00


Nyírmada (2.)–Ibrány (4.)

Szőke István, nyírmadai edző: – Jó csapat látogat hozzánk, éppen ezért nagyon nehéz mérkőzésre számítunk. Az viszont biztató, hogy a társaság lendületben van, nyilvánvalóan nem szeretnénk most botlani.

Gerliczki Máté, ibrányi edző: – Volt már egy fájdalmas hazai döntetlenünk a bajnokságban, akkor egy nagy bravúrral sikerült javítanunk. Most hasonló a helyzet és egy legalább akkora bravúrra van szükségünk, mely elérésére ismét képesnek tartom csapatomat.


További mérkőzések:

Szombat:

Tiszavasvári (3.)–Cellspan-Balkány (13.)

Mirgai László, tiszavasvári edző: – A Balkány elleni mérkőzések mindig különlegesek számomra, hiszen az ott eltöltött három év, hál’ istennek a sikerekről szóltak. Büszke vagyok azokra a játékosokra, vezetőkre, akikkel együtt dolgozhattam. Csak azt sajnálom, hogy az NB II. kapuján nem léptünk be, de a körülményeket figyelembe véve ez érthető volt. Kilencven percre félre tesszük az érzelmeket, mert ha céljainkat el akarjuk érni, akkor be kell hajtani a három pontot. Remélem, játékosaim is így gondoljak.

Dán Ferenc, balkányi játékos-edző: – Olyan ellenfélhez látogatunk, amelynek komoly tervei vannak, és nem engedheti meg magának, hogy ezt a meccset elbukja. Mi most már a becsületünkért is oda kell tegyük magunkat, jó csapatokkal szemben jól szoktunk játszani.

Nyírgyulaj (9.)–Mándok (7.)

Lukács Tibor, nyírgyulaji edző: – Sérülések, eltiltások nehezítik helyzetünket, ennek ellenére nem lehet más célunk, mint a három pont megszerzésére.

Csoma Dezső, mándoki edző: – Tény és való, sokat ért a vasárnapi győzelmünk, ami nagy ádozatokat követelt. Rengeteg a sérültünk, eltiltások is sújtanak minket, három-négy ifistát fel kell hoznunk, hogy egyáltalán meg legyen a létszám. Így megyünk neki ennek a meccsnek…

Tuzsér (1.)–Tiszalök (10.)

Dancs Béla, tuzséri játékos-edző: – Nehéz meccsre számítok, mert a Tiszalök láthatóan elkapta a fonalat. Ugyanakkor, ha az élen akarunk maradni, márpedig ott akarunk, be kell vasalni a három pontot. De nagyon észnél kell lennünk.

Kovács János, tiszalöki edző: – A szezon hajrájában a tuzséri oroszlánbarlangba utazni, nos ez nem kis teher. Mi mégsem így érezzük, hisz a tőlünk megszokott őszi szerepléssel szemben már most jobban teljesítettünk, mint az előző két évben. Sőt, remélem játékosaim ezúttal meghúzzák az oroszlán bajszát, és sokaknak meglepetést okozva pontot szereznek, ami számomra óriási, trófeával fog felérni.

Kemecse (5.)–Dombrád (15.)

Hokk Béla, kemecsei edző: – Szeretnénk a múlt heti kisiklást feledtetni, ezért csak a győzelem az elfogadható, bár tudjuk, a Dombráddal nem árt vigyázni.

Borza László, dombrádi edző: – Az esélyesség terhe nem minket fog nyomni, viszont az elmúlt másfél évben többször is sikerül megtréfálni a megyei élcsapatokat. A legutóbb mutatott játékhoz képest a kapu előtti koncentrációt tekintve feltétlenül előrelépést várok, ha ez sikerül, lehet keresnivalónk.

Vasárnap:

Nagyhalász (6.)–Baktalórántháza (8.)

Kiss Gábor, nagyhalászi edző: – Várható volt, hogy ellenfelünk a kezdeti nehézségei után összekapja magát, pechünkre nekünk már a jó formában levő Baktával kell megmérkőznünk. Tartom mentálisan olyan erősnek a csapatom, hogy a múlt heti rangadó után ismet felpörögve, bizonyítási vágytól égve lepjen pályára, mert vannak olyan intelligensek a játékosaim, hogy tudják kezelni a kialakult helyzetet.

Illés László, baktalórántházi játékos-edző: – Az újonc lendületével szemben, főleg idegenben mindig nehéz szembe szállni, a Nagyhalász esetében ez különösen igaz. Több, mint intő jel ez számunkra, de bízom a fiúkban, és az évből még hátralévő meccseken már nem akarunk pontot veszteni.

Szakoly (11.)–Nagykálló (16.)

Madalina György, szakolyi edző: – Egy történettel szeretném felhívni játékosaim figyelmét a hét végi meccs lényegére. Régi história, egy jó képességű megyei első osztályú csapatnál dolgoztam, amikor a 21. fordulóban olyan csapat érkezett hozzánk, amely húsz mérkőzésen egyetlen pontot sem szerzett. Jó haverom volt az ellenfél edzője, ő biztosra vette, hogy kikapnak, én meg abban, hogy nyerünk. Úgyhogy a találkozót azonos kispadon ülve néztük, közben beszélhettünk. A végeredményt mondanom sem kell, ők nyertek. Na ettől szeretném megóvni csapatomat, mert ez jó lecke volt számomra. Megtanultam, a mérkőzésen bármi előfordulhat, így akár most is…

Budaházi László, nagykállói edző: – A sérülések, eltiltások ellenére megpróbálunk jó mérkőzést játszani Szakolyban – egykori mesterem csapata ellen.

Tiszakanyár (12.)–Szatmár Unió FC (14.)

Koskovits György, tiszakanyári edző: – A hátralévő mérkőzéseken tesszük továbbra is a dolgunkat, hogy ez mire lesz elegendő azt a jó isten sem tudja. Ő benne azért bízom… Főleg, ha olyan színű mezben lesz, mint mi.

Siti Ferenc, az SZUFC edzője: – A mi helyzetünkben egyetlen elfogadható eredmény létezik, s ennek érdekében mindent meg is teszünk.


Tudósítások, eredmények

Nyírmadai ISE–Ibrány SE 1–0 (0–0)

Nyírmada, 200 néző, v.: Bendik T.

Nyírmada: Kardos Z. – Mátyus Cs., Géczi I., Puskás Á., Danku A., Bancsi G. (Szikszai A.), Fejes J., Nagy M., Németh A. (Derceni B.), Dávid R., Barta F. Edző: Szőke István.

Ibrány: Tóth N. – Torma T. (Islony), Deme A., Bodó G., Csáki J., Papp M., Orosz D., Kiss T., Gergely B., Kristófi S., Makai I. (Kiss P.). Edző: Gerliczki Máté.

Nagyszerű ellenfelet sikerült legyőzni a hazai csapatnak.

Gól: Puskás Á. (86.)

Ifi: 2–2.

Szőke István: – Tipikus egygólos mérkőzés volt. Sok helyzet akadt mindkét oldalon, mi ebből egyet kihasználtunk, így azt gondolom, megérdemelten nyertünk.

Gerliczki Máté: – Gratulálok az ellenfélnek, mert jobban akart és pontosabban futballozott. Teljesen megérdemelten nyerte meg a mérkőzést.


További eredmények:

Tiszavasvári–Cellspan-Balkány 1–0 (0–0)
Tiszavasvári, 100 néző, v.: Tordai M.

Tiszavasvári: Kanócz B. – Balogh N., Daru I., Lakatos B. (Somogyi M.), Lakatos I., Potornai M., Péntek A. (Hódi G.), Kóka R., Bakos T. (Nagy D.), Tudja D. (Fazekas V.), Nagy I. (Dankó G.). Edző: Mirgai László.

Balkány: Varga I. – Vass Z., Szabó P., Turbucz T., Marozsán Zs., Karasz G. (Csizmarik Á.), Ferenczi F., Marozsán M., Karasz L., Vasas T., Nagy D.Megbízott játékos-edző: Ferenczi Miklós.

A harcos első félidőben a kapusoknak ritkán kellett játékba avatkozni. A folytatásban is a küzdelem dominált, a végén mindkét oldalon akadtak helyzetek, a házigazdák a hajrában feltették az i-re a pontot.

Gól: Nagy D. Ifi: 4–0.

Mirgai László: – Csak gratulálni tudok a balkányi csapatnak, mert most nyújtották az őszi idényben a legjobb teljesítményt. Mentálisan erősek voltak, koncentráltan futballoztak, nekik is megvolt a lehetőségük, hogy eldöntsék a meccset. Nekünk az utolsó tíz-tizenöt percben akadtak komoly helyzeteink, lehet, azért, mert elfáradtak a vendégek. Nagy Dávid bombafejesével nagyon értékes három pontot szereztünk.

Ferenczi Miklós: – Először is gratulálok a csapatnak. Szervezetten, jól játszottunk, a helyzetek alapján korábban eldönthettük volna a mérkőzést. A 89. percben egy figyelmetlenség miatt elkerülhető gólt kaptunk. Megyünk tovább.

Tuzsér–Tiszalök 1–1 (0–0)
Tuzsér, 150 néző, v.: Pethő P.

Tuzsér: Szőr I. – Dancs B., Soós T., Setét R., Bagoly Z. (Dallos L.), Hriskevics S. (Gergely I.), Lakatos T., Tott R., Iván A., Markos J., Dolhai M . Játékos-edző: Dancs Béla.

Tiszalök: Gagyi S. – Dobos Z., Bognár A., Vass I., Balogh A. (Puncsák Cs.), Gyulai K. (Dócs N.), Újvári Zs., Czifrák R. (Hock F.), Csáki V., Cseh K., Gál N. Edző: Kovács János.

Az enerváltan, minden elképzelés nélkül játszó hazai csapat becsapta a szurkolókat, akik egy harcos, nagyon lelkes Tiszalököt láthattak.

Gól: Soós T., Gál N. Ifi: 3–1.

Dancs Béla: – Öt-hat ember nagyon gyenge teljesítménnyel rukkolt elő, ezt nem bírja el a csapat. Szégyellje magát minden játékos, hogy hazai pályán ilyen teljesítményre voltunk csak képesek. Az még nagyobb csúfság, hogy az ellenfél sokkal jobban akarta a sikert, mint mi.

Kovács János: – Harcos, küzdelmes mérkőzésen úgy érzem, megérdemeltük az egy pontot. Gratulálok a fiúknak, és további sok sikert a hazaiaknak.

Kemecse–Dombrád 3–1 (2–0)
Kemecse, 300 néző, v.: Gulyás.

Kemecse: Pintér L. – Simon D., Gömze A., Hokk Á., Iván Zs., Szaffián Sz. (Birovecz J.), Lakatos L., Lukács B., Majoros Á., Csomány Ö., Ruska T. Edző: Hokk Béla.

Dombrád: Szabolcsi M. – Bárány L., Kovács M., Bárány T., Csáki P., Fabu R., Marcsek Z. (Simon I.), Oncsó M. (Molnár A.), Balla J., Kató I., Gombkötő Z. Edző: Borza László.

Szép számú közönség előtt egy félidőt futballozott a hazai csapat, ezúttal ennyi is elég volt a győzelemhez.

Gól: Gömze A. 2., Lukács B., illetve Fabu R. Ifi: 7–2.

Hokk Béla: – Az utolsó őszi hazai mérkőzés után szeretném megköszönni a népes szurkolótábornak az egész idényben tapasztalt buzdítást. Köszönjük a klubvezetésnek, hogy minden feltételt megteremtettek, és gratulálok a csapatnak.

Borza László: – Az első félidő utolsó öt percében kivégeztük magunkat, három egy után kezdtünk el jól futballozni, de ezért nem adnak pontokat.

Nyírgyulaj–Mándok 1–0 (0–0)
Nyírgyulaj, 100 néző, v.: Hegedűs Cs.

Nyírgyulaj: Kecskés G. – Szentjobbi R., Tóth B., Czerula Zs., Pénzes Á. (Kolozsi M.), Szép T. (Erdei B.), Kanál R., Sitku Á. (Lakatos J.), Gózner K., Oxi R., Berecz Zs. Edző: Lukács Tibor.

Mándok: Pécsi V. – Sallai M., Schellenperger, Szabó T., Galambos L., Révész Z., Zsidó L., Dascal (Káté I.), Szilágyi R., Dancs A., Csürök Cs. Edző: Csoma Dezső. Két fáradt csapat mérkőzésén a végén a hazaiak begyötörték a győztes gólt.

Gól: Berecz Zs. (11-esből). Ifi: 13–0.

Lukács Tibor: – A mérkőzésen végig mi domináltunk, de a győztes gólt csak az utolsó pillanatokban sikerült megszerezni.

Csoma Dezső: – Ha valamit rosszul csinálunk, abban a pillanatban fel vagyunk jelentve, mehetünk a fegyelmi bizottság elé. Nem tudom, miért Vitkai Elemérnek kell főszerepet vállalni a Mándok ellen, ezúttal asszisztensként, és mindig, akkor, amikor idegenben játszunk. Rejtély, hogy mivel bántottuk meg? Szeretnénk, ha egyszer eljönnek hozzánk is, kíváncsi lennék, akkor is vállalná-e a főszerepet? A másik két játékvezető korrekt volt, nekik sok sikert kívánunk. Köszönjük, Elemér!

Nagyhalász–Baktalórántháza 2–3 (2–1)
Nagyhalász, 150 néző, v.: Csáki L.

Nagyhalász: Jakocska Cs. – Kóder L., Kovács N., Horváth Á., Csire G., Boros I. (Szabó B.), Horváth M., Kondor M., Tóth N., Anderka R. (Kosztik D.), Mocsár Cs. Edző: Kiss Gábor.

Baktalórántháza: Tóth K. – Balogh G., Rakóczi Zs. (Kun Cs.), Kántor F., Kozma J., Lakatos I., Szabó G. (Geda G.), Csordás G., Szabó R. (Molnár L.), Marics G. (Marics T.), Balogh Zs. (Marics I.). Játékos-edző: Illés László.

Kellemes időben az enerváltan játszó hazai csapattal szemben a második félidőben mutatott játékkal megérdemelten nyert a Bakta.

Gól: Mocsár Cs., Horváth M., illetve Balogh G. 2, Marics G. Kiállítva: Kóder L. (75. perc). Ifi: 4–2.

Kiss Gábor: – Az eddigi eredményeink okán akár mondhatnánk azt, is, hogy ez a vereség belefér. De nem! Főleg úgy nem, hogy a szünetben még a kezünkben volt a meccs. Annak érdekében, hogy a hátralévő fordulókban ne égjünk meg, a héten elbeszélgetek a játékosokkal.

Illés László: – Gratulálok a csapatnak, kétszer is vesztett állásból tudott nyerni egy olyan helyen, ahol ez nem egyszerű mutatvány. Nem sok csapat fog itt győzni, és ezt nem csak az udvariasság mondatja velem. Toljuk tovább a szekeret!

Szakoly–Nagykálló 5–1 (2–0)
Szakoly, 100 néző, v.: Kosztyu J.

Szakoly: Szobonya G. – Baumgartner Á., Kiss A., Szenes I., Fodor T., Bodai K., Chioreanu, Kiss I. (Kokrák Zs.), Dávid G. (Palaga P.), Horváth G., Madzin I. (Kiss T.). Edző: Madalina György.

Nagykálló: Luksa Z. – Bacskai A., Papp M., File Z. (Jaczkó Gy.), Hatházi M. (Csatári Á.), Rakaczki J., Kriser Sz. (Bordás G.), Brátán L., Farkas L., Csáki Cs., Kerecsen J. Edző: Budaházi László.

Elmúlt az idő, amikor tolongtak a nézők a Szakoly–Nagykálló rangadóra.

Gól: Madzin I. 2, Kiss I., Bodai K., Horváth G., illetve .Bacskai A. Ifi: 3–2.

Madalina György: – Büntettük a nézőket rendesen, de két olyan csapattól, amelyek ezer sebből vérzik nem lehet színvonalas találkozót elvárni.

Budaházi László: – A mezőnyben méltó ellenfelei voltunk a Szakolynak, aki itt volt, ezt alá tudja támasztani. Ha az első félidőben kihasználjuk az adódó lehetőségeinket, biztos vagyok abban, nem így alakul a mérkőzés. Gratulálok a hazai csapatnak, mert védelmi hibáinkat gólokra tudta váltani.

Tiszakanyár–Szatmár Unió FC 3–3 (2–2)
Tiszakanyár, 100 néző, v.: Papp F.

Tiszakanyár: Kanyári G. – Phrakonkham, Pócsi B., Göncz B., Babják Cs., Gráf L., Illés A., ifj. Koskovits Gy., Ablonczy D., Terjék Z. (Bagin S.), Oláh L. (Barzó G.). Edző: id. Koskovits György.

Szatmár Unió: Kőrösi N. – Gégény M., Gál R., Fehér Á., Rigó A., Bogár M., Balogh P., Baksa Á., Császár T. (Póti M.), Veress L., Bodó R. (Juhász B.). Edző: Siti Ferenc.

A kanyári csapat nem méltóképpen búcsúzott közönségétől.

Gól: Pócsi B. 2, Babják Cs., illetve Balogh P. 2 (egyet 11-esből), Baksa Á. Ifi: 8–0.

Id. Koskovits György: – Az egyik nagy szomorúság, hogy a mi helyzetünkben akarásból kaptunk leckét a lelkes vendégektől. A másik pedig az, hogy egyéni hibáink hétről hétre vesztünket okozzák. Mellesleg megjegyzem, tizennégy mérkőzésen még egyetlen egy 11-est sem adtak meg a javunkra…

Siti Ferenc: – Nem vagyok maradéktalanul elégedett az első idegenben szerzett pontunkkal, mivel a játék minden elemében – kivéve a pontrúgások – jobbak voltunk ellenfelünknél.


Tabella:

1.  NYÍRMADAI ISE  14 10 2 2 37 21 32
2.  TUZSÉR SE  14 9 3 2 32 15 30
3.  TISZAVASVÁRI SE  14 9 1 4 30 12 28
4.  SE KEMECSE  14 8 4 2 30 20 28
5.  BAKTALÓRÁNTHÁZA 14 8 1 5 39 22 25
6.  IBRÁNY SE  14 7 4 3 29 10 25
7.  NAGYHALÁSZI SE 14 7 3 4 26 16 24
8.  MÁNDOK KSE  14 7 2 5 30 18 23
9.  NYÍRGYULAJ KSE  14 6 2 6 18 18 20
10.  TISZALÖK VSE  14 5 2 7 27 25 17
11.  SZAKOLY SE 14 4 5 5 27 30 17
12.  TISZAKANYÁR SE  14 4 2 8 17 26 14
13.  BALKÁNYI SE  14 3 3 8 17 25 12
14.  SZATMÁR UNIO SE  14 3 2 9 19 40 11
15.  DOMBRÁD SE 14 2 4 8 12 24 10
16.  NAGYKÁLLÓI VSE  14 0 0 14 5 73 0

 

Fel Következő