26. forduló (2015.05.09-10.)

| Forduló-hangoló | Tudósítások, eredmények |

 

Forduló-hangoló

   
Szakoly SE

Ibrány SE
2015.05.10. 17:00


Madalina György, szakolyi edző: – Végre átestünk a tűzkeresztségen, nem nyomja semmilyen teher a vállunkat. Úgy tudom, a hét végén semmilyen társadalmi esemény nem lesz, így a játékosaim megfelelő állapotban lesznek a soros mérkőzésen, és egy nálunk jobb csapattal szemben is meg tudják mutatni, hogy nem a véletlen műve az eddigi jó szereplés.

Gerliczki Máté, ibrányi edző: – Jó érzés volt tapasztalni, hogy egy ilyen nehéz helyzetben mennyire a csapat mellé álltak szurkolóink, sokat jelentett biztatásuk, el tudtuk tüntetni a létszámhátrányt a Tuzsér elleni meccsen. Emellett az is megnyugtat, hogy ha Dárdai Palit visszarendeli a Hertha, akkor könnyű lesz az MLSZ dolga az utódlást illetően, ugyanis egy-két hang azt kérte számon az első félidőben, hogy tíz fővel ugyan miért nem támadunk le és az is meglepetésként hatott, hogy nyolcvanöt perc emberhátrány után elfáradtak játékosaink. Szakolyban biztosan presztízst csinálnak a mérkőzésből, de nekünk legalább annyira fontos, hogy megnyerjük az összecsapást.


További mérkőzések:

Szombat:

Tuzsér (2.)–Baktalórántháza (3.)

Dancs Béla, tuzséri játékos-edző: –Ismét egy rangadó vár ránk. Ibrányban helyenként jól futballoztunk, de még nem vagyunk olyan formában, mint a bajnokság korai szakaszában. Úgy látom jó úton haladunk, megfelelő koncentrációval és futóteljesítménnyel a Bakta ellen is nyerhetünk.

Illés László, baktalórántházi játékos-edző: – A hét végi forduló történései nagyban befolyásolhatják a bajnokság végkimenetelét, persze, még semmi nem fog eldőlni. Alapvető célunk elérése érdekében elegendő lenne számunkra a döntetlen, de mi álmokat is kergetünk, ahhoz, hogy ezek megvalósuljanak – Tuzséron nyerni kell!

Kemecse (6.)–Szatmár Unió FC (13.)

Hokk Béla, kemecsei edző: – Ismét két fiatal csapat csap össze. Úgy gondolom, a játékunk most már összeállt, ha olyan teljesítményt nyújtunk, mint legutóbb Mándokon, ebben az esetben biztosra veszem, hogy nyerünk.

Siti Ferenc, az SZUFC edzője: – A hét végi győzelmünknek akkor lesz igazán értéke, ha a nagyon Kemecse otthonában pontot, netán pontokat tudunk szerezni. Mindenki a fedélzeten!

Nagykálló (16.)–Cellspan-Balkány (15.)

Budaházi László, nagykállói edző: – Valószínűleg hozzánk hasonló sorsra jutó csapattal találkozunk. A héten megpróbáltunk komolyabban dolgozni, mint az elmúlt hetekben, bár ez eddig is legkevésbé rajtam múlt…

Balogh József, balkányi edző: – Bízom benne, hogy előző heti hozzáállást látom viszont, és a bajnokság végéig azzal az akarással fogunk játszani, amit a Tiszakanyár ellen bemutattunk.

(A mérkőzést Napkoron rendezik)

Nyírmada (1.)–Tiszavasvári (4.)

Szőke István, nyírmadai játékos-edző: – A múlt heti botlásunkat szeretnénk feledtetni, ehhez viszont a teljes meccs során nagyon koncentráltan, fegyelmezetten kell futballozni.

Mirgai László, tiszavasvári edző: – A bajnokság legjobb középpályás- és támadósorával rendelkező csapatához látogatunk. Véleményem szerint, igaz, van öt-hat egyforma képességű együttes, de a Mada a legesélyesebb az első hely megszerzésére. Akadnak gondjaink, ezzel együtt mindent meg fogunk tenni a helytállás érdekében – meglátjuk, ez mire lesz elég.

(A felnőtt mérkőzés 15 órakor kezdődik)

Vasárnap:

Tiszakanyár (11.)–Nyírgyulaj (8.)

Koskovits György, tiszakanyári edző: – Először is gratulálunk a Nyírgyulajnak a futsalban elért bajnoki címhez! Hazai pályán viszont nekünk csak a győzelem az elfogadható eredmény, amiért mindent el kell követnünk.

Lukács Tibor, nyírgyulaji edző: – Mivel segítséget senkitől nem remélhetünk, most érkeztünk el ahhoz a ponthoz, amikor fontossági sorrendet kell kialakítani a következő mérkőzéseket tekintve. Ennek szellemében készülünk a vasárnapi (!) összecsapásra…

Nagyhalász (10.)–Mándok (7.)

Kiss Gábor, nagyhalászi játékos-edző: – A múlt heti döntetlenünket óriási bravúrnak tartom, még annak ellenére is, hogy a meccs lefújása előtt nem sokkal 11-esből egyenlített a Tiszavasvári, és ezáltal két pontot ott hagytunk. A Mándok ellen küzdelmes csatát várok, hazai győzelemmel, és abban biztos vagyok, aki pályára fog lépni az megtesz majd mindent ennek elérése érdekében.

Csoma Dezső, mándoki edző: – A Kemecse elleni meccs után az a kérdés fogalmazódott meg bennem: ha otthon ilyen jól és bátran tudunk futballozni, idegenben miért nem tudunk hasonló teljesítményt nyújtani? Pedig most erre lesz szükség, ha kedvező eredményt akarunk elérni Halászban.

Dombrád (14.)–Tiszalök (12.)

Borza László, dombrádi edző: – Szeretnénk folytatni az utóbbi időben tapasztalt sikeres sorozatunkat, ezért csak a győzelem elfogadható. Természetesen ez nem ígérkezik egyszerűnek annál inkább, mert több hiányzónk lesz… Kovács János, tiszalöki edző: – Nem lesz könnyű feladatunk Dombrádon. A bennmaradásért küzdő csapat mindent el fog követni a győzelemért. Mi nem fogjuk megkönnyíteni a dolgát, hisz a pontokra nekünk is szükségünk van. Jó iramú mérkőzésre számítok, melyből reményeim szerint győztesen kerülünk ki.


Tudósítások, eredmények

Szakoly–Ibrány 1–0 (1–0)
Szakoly, 250 néző, v.: Szűcs L.

Szakoly: Szobonya G. – Szathmári D., Szenes I., Buka B., Babják Cs., Kiss I., Rédei M., Horváth G., Szabó P., Madzin I., Nagy D. (Bodai K.). Edző: Madalina György.

Ibrány: Tóth N. – Orosz D. (Somogyi M.), Deme A., Kovács I., Csáki J., Torma T. (Kiss P.), Gergely B., Islony, Somogyi T., Kiss T. (Flavio), Kristófi S. Edző: Gerliczki Máté.

Borús időben meglehetően unalmasan kezdődött a mérkőzés. Az első félidőben taktikai harc dominált, a szünet után már élvezetes meccset láthatott a szép számú közönség.

Gól: Madzin I.

Ifi: 1–4.

Madalina György: – Ismét egy nálunk jobb csapatot sikerült legyőzni. Az első félidő tapogatózó játéka nekünk kedvezett, és a legjobbkor, a szünet előtt sikerült előnyt szerezni. A folytatásban az Ibrány nagyobb sebességre kapcsolt, jobban futballozott, mint mi, ugyanakkor védekezésünk újfent jól működött.

Gerliczki Máté: – Az első félidőben teljes mértékben működött, amit kitaláltunk, több lehetőségünk is volt. A szünet előtti percben kapott gól miatt ismét váltottunk, akadtak helyzeteink, de semmi nem sikerült. Ez egy nagyon nehezen emészthető vereség.


További eredmények:

Nyírmada–Tiszavasvári 2–4 (0–2)
Nyírmada, 200 néző, v.: Csáki L.

Nyírmada: Kardos Z. – Mátyus Cs., Géczi I., Derceni B., Danku A., Bancsi G., Fejes J., Ohár R., Németh A., Nagy M., Dávid R. (Szikszai A.). Játékos-edző: Szőke István.

Tiszavasvári: Polgári L. – Lakatos I., Daru I., Balogh N., Nagy D., Potornai M., Kóka R., Czifrák R. (Tudja D.), Dobos Z. (Gyurján R.), Kovács B., Lakatos B (Fazekas V.). Edző: Mirgai László. Az eredmény nem felelt meg a játék képének: a hazaiak emberhátrányban is megnyerhették volna a mérkőzést, ha…

Gól: Derceni B., Németh A, illetve Tudja D., Nagy D., Potonai M., Fazekas V. Kiállítva: Fejes J. (44. perc). Ifi: 1–1.

Szőke István: – A vereség ellenére is dicséret illeti a csapatot, mivel a második félidőben mutatott teljesítmény alapján meg tudtuk volna fordítani a mérkőzést. ugyanakkor úgy érzem, 1–2-es állásnál véleményem szerint olyan 11-est nem ítéltek meg a javunkra, ami befolyásolta a végeredményt.
Mirgai László: – Magas színvonalú rangadón a játékvezetés méltó volt a tét nagyságához. Nagyon taktikus, fegyelmezett, odaadó, gólra törő játékkal úgy érzem, megérdemelten nyertük meg ezt a nagyon fontos mérkőzést. Most sajnálhatjuk igazán az otthon elhullajtott pontokat. De még nincs veszve semmi!

Tuzsér–Baktalórántháza 1–1 (0–1)
Tuzsér, 300 néző, v.: Veres J.

Tuzsér: Szőr I. – Lakatos T., Dolhai M., Markos J., Dallos L., Hriskevics, Iván A., Bagoly Z. (Gergely I.), Tott R., Setét R. (Soós T.), Dancs B. Játékos-edző: Dancs Béla.

Baktalórántháza: Tóth K. – Balogh Zs., Csordás G., Balogh G., Kozma J., Marics G. (Kun Cs.), Szabó R., Miskolczi L., Kántor F., Geda G. (Illés L.), Rakóczi Zs. Játékos-edző: Illés László. Két támadásából egy gólt szerzett a Bakta, miközben a hazai csapat óriási energiákat mozgosított az egyenlítés érdekében. A vendégek kapusa, Tóth Krisztián ezen a meccsen a védhetetlent is kivédte!

Gól: Soós T., illetve Marics G. Ifi: 5–0. (Tudósító: Lakatos Tibor)

Dancs Béla: – Adtunk az ellenfélnek negyvenöt perc előnyt. A második félidőben hiába futballoztunk le a Baktát, mindez csak egy pontra volt elég. Hozzáteszem, Tóth Krisztián élete meccsét védte, ha ő nincs, akkor nagyon megszórtuk volna a vendégeket.
Illés László: – Óriási iram, a megyei első osztályhoz képest kiemelkedő színvonal. Mindkét csapat három pontot érdemelt volna. Megjegyzem, akkor fejlődne a magyar futball, ha a bajnokság végkimenetelét nem a kettes számú asszisztens döntené el.

Kemecse–Szatmár Unió FC 0–2 (0–0)
Kemecse, 200 néző, v.: Vitkai.

Kemecse: Pintér L. – Szűcs F., Hokk Á., Majoros Á., Osváth S. (Gömze A.), Hokk B. (Szaffián Sz.), Orgován Gy., Simon D. (Csomány Ö.), Lukács B. (Iván Zs.), Ruska T., Lakatos L. Edző: Hokk Béla.

Szatmár Unió: Juhász S. – Gégény M., Bartha T., Doros M., Rigó A., Varga Z., Balogh P., Szatke M. (Kóczé G.), Veress L., Baksa Á. (Császár T.), Csáki R. (Sárközi D.). Edző: Siti Ferenc. Az első félidőben elfogadható játékot nyújtott a Kemecse, de gól nélkül nem lehet meccset nyerni. A szünet után az öngólt követően már nem tudott felállni a házigazda a lelkesen és nagy akarással futballozó vendégekkel szemben.

Gól: Szűcs F. (öngól), Doros M. Kiállítva: Lakatos L. (86. perc). Ifi: 4–1. (Tudósító: Kondor Lajos)

Hokk Béla: – Gratulálok a Szatmár Uniónak.
Siti Ferenc: – Úgy gondolom, tökéletes mérkőzést játszottunk, sikerünk értékét növeli, hogy jó Kemecsét tudtunk legyőzni. Lehet gyártani az összeesküvés-elméleteket, de nem érdemes. A továbbiakban sok sikert a hazaiaknak.

Nagykálló–Cellspan-Balkány 1–4 (1–2)
Napkor, 60 néző, v.: Tordai.

Nagykálló: Luksa Z. – Simon I. (Rakaczki J.), Kóth Á., Málik J., Tóth Z., Papp M., Csernák I., Bencs Á., Plajos Z., Farkas L., Kerecsen J. Edző: Budaházi László.

Balkány: Kőrösi N. – Kerezsi K., Göncz B., Csonka Gy., Vass Z., Ferenczi F., Csizmarik Á., Vasas T., Bencsik A., Turbucz T., Szilágyi Z. Játékos-edző: Balogh József. Nem kezdett rosszul a Nagykálló, korán vezetést szerzett, majd a szokásos védelmi hibák mellett a legnagyobb helyzeteket is kihagyta.

Gól: Farkas L., illetve Vasas T., Csonka Gy., Ferenczi F., Szilágyi Z. Kiállítva: Papp M. (71. perc). Ifi: 0–4.

Budaházi László: – Hétről hére tizenkét emberrel kell végig küzdeni a mérkőzéseket. Semmivel nem volt jobb tőlünk az ellenfél, még akkor sem, amikor emberhátrányba kerültünk, csak amíg ők berúgták a lehetőségeiket, addig mi a kapufát találtuk el, és a hatalmas helyzeteket is ki tudtunk hagyni. Gratulálok a Balkánynak a győzelemhez.
Balogh József: – Nagyon görcsösen, feszült hangulatban játszottuk végig a mérkőzést. Ennek következményeként ismét sok ziccert elrontottunk és saját magunknak tettük nehézzé a meccset.

Dombrád–Tiszalök 1–5 (1–1)
Dombrád, 80 néző, v.: Sándor Cs.

Dombrád: Szabolcsi M. – Birovecz J., Csáki P., Huszti P., Bárány T., Kovács D., Kovács M., Balla J. (Kecsmár), Fabu R. (Lukács Zs.), Szőlősi L. (Huszti K.), Tamás B. Edző: Borza László.

Tiszalök: Gagyi S. – Szolyka T., Csáki V., Bognár A., Bene L., Vass I., Újvári Zs., Bodnár A. (Dobó V.), Csorba T. (Puncsák Cs,.), Cseh K. (Szolyka G,.), Gál N. Edző: Kovács János. Az első félidő alapján nem úgy tűnt, hogy a hazai csapat összeomlik a folytatásban.

Gól: Birovecz J., illetve Cseh K. 2, Csorba T., Gál N., Újvári Zs. Ifi: 2–1.

Borza László: – Amíg kihagytuk a helyzeteket sorsdöntő pillanatokban, addig ezekből az ellentámádásokból a vendégek két gólt tudtak rúgni, így egy három után eldőlt a mérkőzés,. Nem tudtuk pótolni a hiányzó játékosokat.
Kovács János: – Végig uraltuk a mérkőzést, fegyelmezetten futballoztunk. Ez lett az eredménye.

Nagyhalász–Mándok 0–4 (0–1)
Nagyhalász, 150 néző, v.: Pethő P.

Nagyhalász: Jakocska Cs. – Sallai B., Nagy M. (Ferenczi Z.), Tilki M., Szitai R., Nagy R. (Csorba K.), Kóder L., Horváth M., Anderka R., Kosztik D., Mocsár Cs. Játékos-edző: Kiss Gábor.

Mándok: Pécsi V. – Sallai M., Nikita V., Schellenperger (Káté I.), Révész Z., Szabó T. (Galambos L.), Zoffcsák V. (Varga D.), Dascal, Dancs A. (Csürük Cs.), Pop M., Ladomirjak. Edző: Csoma Dezső. Az első percben már vezetést szereztek a vendégek, majd a második félidő elején történt újabb rövidzárlat eredményezte a hazaiak nagy különbségű vereségét.

Gól: Dascal 2, Szitai R. (öngól), Varga D. Kiállítva: Kiss G. (75.), illetve Pécsi V. (90. percben). Ifi: 6–1.

Kiss Gábor: – Nem szeretnék nyilatkozni.
Csoma Dezső: – Korrekt játékvezetés mellett azt hiszem, megérdemelten nyertünk.

Tiszakanyár–Nyírgyulaj 2–1 (0–0)
Tiszakanyár, 100 néző, v.: Bíró Cs.

Tiszakanyár: Kromplák Gy. – Dzsoba, Hidi N., Morauszki I., Bárány L., Phrakonkham, Bodnár J., Mikuljak (Terjék Z.), ifj. Koskovits Gy. (Mátrai N.), Ablonczy D. (Koi B.), Oláh L. Edző: id. Koskovits György.

Nyírgyulaj: Kecskés G. – Baksa Cs. (Lakatos J.), Czerula Zs., Oxi R. (Erdei B.), Erdei L., Sitku Á., Fekete G., Tóth B., Pénzes Á. (Papp A.), Gózner K., Berecz Zs. Edző: Lukács Tibor. Az ifimeccs megalapozta a felnőtt mérkőzés hangulatát, melyen nagy küzdelemben nyertek a hazaiak. Egyébként is gratuláció jár a kanyári fiatalok tavaszi szerepléséhez.

Gól: Mikuljak, Oláh L., illetve Czerula Zs. Ifi: 5–4.

Id. Koskovits György: – A megyei labdarúgás szintjén is érezhető, a metamodern korszak minden hatása. Felkészültünk ellenfelünkből, fegyelmezettek voltunk, sokat tettek a fiúk a győzelemért, számtalan helyzetet kidolgoztunk, és mégis két szép szabadrúgásgóllal nyertünk.
Lukács Tibor: – Van nekünk elég bajunk, nincs szükségünk még ilyen rosszindulatú játékvezetésre.


Tabella:

1.  NYÍRMADAI ISE  26 17 3 6 62 41 54
2.  TUZSÉR SE  26 16 6 4 56 28 54
3.  TISZAVASVÁRI SE  26 16 3 7 58 27 51
4.  BAKTALÓRÁNTHÁZA 26 16 3 7 65 38 50
5.  IBRÁNY SE  25 12 6 7 44 19 42
6.  MÁNDOK KSE  25 12 5 8 51 29 41
7.  SE KEMECSE  25 12 5 8 44 32 41
8.  SZAKOLY SE 25 12 5 8 42 45 41
9.  NYÍRGYULAJ KSE  26 11 5 10 41 33 38
10.  NAGYHALÁSZI SE 26 10 6 10 41 43 36
11.  TISZAKANYÁR SE  26 11 2 13 41 41 35
12.  TISZALÖK VSE  25 8 7 10 45 40 31
13.  SZATMÁR UNIO SE  25 7 4 14 33 61 25
14.  DOMBRÁD SE 25 5 6 14 33 43 21
15.  BALKÁNYI SE  25 4 3 18 30 57 15
16.  NAGYKÁLLÓI VSE  26 0 1 25 9 118 1

 

Fel Következő