25. forduló (2015.04.25-26.)

| Forduló-hangoló | Tudósítások, eredmények |

 

Forduló-hangoló

   
Ibrány SE

 Tuzsér SE
2015.05.03. 16:00


Gerliczki Máté, ibrányi edző: – Télen azt gondoltam, hogy ezt a bajnokságot a Tuzsér nyeri, ma már ebben nem vagyok biztos! Legutóbb nagyon tompán játszottunk, abban biztos vagyok, hogy vasárnap sokkal pörgősebbek leszünk. Mivel ősszel nyertünk Tuzséron, megteremtettük annak a lehetőséget, hogy oda-vissza legyőzzük a mezőny egyik legerősebb csapatát, amit végre saját pályánkon, csodálatos minőségű gyepen kell elérnünk!

Dancs Béla, tuzséri játékos-edző: – Nem vagyunk valami jó formában, nagyon hullámzó a teljesítményünk. Ibrányban nem tudom, a csapat melyik arcát fogja mutatni, az egyszer biztos: az egyéni szarvashibák, amit az elmúlt hetekben vétettünk, nem fognak beleférni ezen a meccsen!

További mérkőzések:

Szombat:

Nyírgyulaj (9.)–Nyírmada (1.)

Lukács Tibor, nyírgyulaji edző: – Az éllovas ellen nem lesz egyszerű dolgunk, de hazai pályán természetesen a győzelemre törekszünk.

Szőke István, nyírmadai edző: – Azt hiszem, otthon különösen erős csapathoz látogatunk, éppen ezért az elmúlt időszakban mutatottnál feltétlenül jobb játékra lesz szükség a jó eredmény elérése érdekében.

Tiszavasvári (3.)–Nagyhalász (10.)

Mirgai László, tiszavasvári edző: – A Kemecsén aratott bravúros győzelem után hazai pályán kötelezőnek számítana a győzelem a Nagyhalász ellen, de attól tartok, ez nem lesz olyan egyszerű. Tudtommal, a vendégeknek sok lesz a hiányzójuk, viszont a mi keretünk sem teljes, ezzel együtt bízom a fiúkban, hogy képesek megismételni azt a teljesítményt, amit legutóbb, és akkor itthon tarthatjuk a három pontot.

Kiss Gábor, nagyhalászi edző: – Kulcsfontosságú lesz az előttünk álló mérkőzés, mely meghatározhatja pozitív vagy negatív irányban a szezon hátralévő részét. Ahhoz, hogy önbizalmunkat visszaszerezzük csak a győzelem elfogadható, és ennek elérésére képesnek tartom a fiúkat, akikben továbbra is töretlenül bízom.

Baktalórántháza (4.)–Tiszalök (11.)

Illés László, baktalórántházi játékos-edző: – A múlt hét szerdán megtapasztalhattuk a megye hármas miliőt – profi játékvezetés mellett és a bajnoki meccsre sem tudtunk felnőni az első osztályú szinthez. Enerváltan, fáradtan futballoztunk, így a hét feladata rendezni a sorokat, felfrissülni szellemileg és persze fizikailag, mert a legutóbb nagy durranást bemutató Tiszalök ellen egyértelműen többre lesz szükség.

Kovács János, tiszalöki edző: – Múlt heti teljesítményünk sokak számára meglepetést okozott. Ha folytatjuk ezt az utat, remélhetőleg sok ilyen meglepetést fogunk még szerezni a foci kedvelőinek. Mindenkinek annyit kell nyújtani, amit valójában tud, teljesíteni kell a megbeszélteket, és a türelmes munka meghozza gyümölcsét.

Vasárnap:

Dombrád (14.)–Nagykálló (16.)

Borza László, dombrádi edző: – Az utóbbi öt meccsünkön nyolc pontot szereztünk, ezt a jó sorozatot szeretnénk folytatni.

Budaházi László, nagykállói edző: – Jobb, ha most nem mondok semmit.

Cellspan-Balkány (15.)–Tiszakanyár (12.)

Balogh József, balkányi edző: – El kell kezdeni az új csapat építését, mert a jelenlegi állapot nem tartható.

Koskovits György, tiszakanyári edző: – A hét végére meg kell tanulnunk önmagunkban hinni, mindemellett a helyztekihasználásunkon sem árt javítani. Ezen kívül, ha végre mindenki a maximumot fogja nyújtani, ebben az esetben esélyünk lehet a győzelemre. Ez természetesen nem tűnik könnyű feladatnak a Balkány otthonában.

Mándok (8.)–Kemecse (6.)

Csoma Dezső, mándoki edző: – Számunkra egy meccs sem könnyű már… Egyszerűen nem tudom megérteni néhány ember hozzáállását, holott minden feltétel adott ahhoz, hogy csak a futballra koncentráljanak, ehhez képest a mutatott teljesítmény több, mint elgondolkoztató.

Hokk Béla, kemecsei edző: – Jó csapat ellen játszunk, ettől függetlenül úgy gondolom, csak a győzelem elfogadható. Bár a Mándok tényleg veszélyes ellenfél.

Szatmár Unió FC (13.)–Szakoly (7.)

Siti Ferenc, SZUFC edzője: – A tavasszal még hibátlan csapat jön hozzánk, egyszer viszont minden sorozat megszakad… Hazai pályán csakis a győzelem elfogadható számunkra. A tuzséri meccs pozitívumait igyekszünk „felvinni” a pályára.

Madalina György, szakolyi edző: – Hét győzelem után bármit mondok felhasználhatják ellenem… Jól már nem tudok kijönni egyetlen mondatból sem. Tíz hónap után azt hittem, eljött az idő, amikor nehéz lesz összeállítani a csapatot, hisz az elmúlt hét végén mindenki játékra jelentkezett. Ehhez képest a Mándok elleni meccset követően minden visszatért a megszokott mederbe,. Ennek ellenére továbbra tisztességesen tesszük a dolgunkat, ebből a mérkőzésből is megpróbáljuk kihozni a maximumot.


Tudósítások, eredmények

Ibrány–Tuzsér 1–2 (1–1)
Ibrány, 500 néző, v.: Csáki L.

Ibrány: Tóth N. – Orosz D., Deme A., Bodó G., Csáki J., Torma T. (Papp M.), Gergely B. (Petics Gy.), Islony (Kiss P.), Somogyi T., Kiss T. (Somogyi M.), Kristófi S. Edző: Gerliczki Máté.

Tuzsér: Szőr I. – Lakatos T., Dolhai M., Markos J., Dallos L., Hriskevics (Gergely I.), Iván A., Bagoly Z., Tott R., Setét R. (Soós T.), Dancs B. Játékos-edző: Dancs Béla.

Kifogástalan talajú pályán a korán emberhátrányba kerülő ibrányi csapat így is egyenrangú ellenfele volt a Tuzsérnak.

Gól: Somogyi T., illetve Iván A. 2. Kiállítva: Bodó G. (7. perc).

Ifi: 2–2.

Gerliczki Máté: – Köszönjük mindazoknak az áldozatos munkáját, akik lehetővé tették, hogy ilyen fantasztikus minőségű pályán játszhat a csapat hétről, hétre. Óriási esélyt kapott az élettől a Tuzsér, ha a hetedik perc nem így alakul, itt biztos, hogy nem nyer. Tíz emberrel is többször eldönthettük volna a mérkőzést, nem tettük, ezért természetes volt, hogy felörülte játékosaim erejét a védekezés. Gratulálok az ellenfélnek, kívánom, hogy éljen az eséllyel!

Dancs Béla: – Kezdünk magunkra találni, ez már látszott a heti edzésmunkán. Igazi csapatként működtünk a mai meccsen, mindenki hozzátette a magáét és így szoros meccsen szép győzelmet arattunk.


További eredmények:

Szombat:

Nyírgyulaj–Nyírmada 4–2 (0–2)
Nyírgyulaj, 150 néző, v.: Veres J.

Nyírgyulaj: Kecskés G. – Baksa Cs. (Tóth B.), Czerula Zs., Oxi R. (Lakatos J.), Erdei L., Szép T., Fekete G., Kanál R., Pénzes Á. (Papp A.), Gózner K., Berecz Zs. (Szép T.). Edző: Lukács Tibor. Nyírmada: Kardos Z. – Mátyus Cs., Géczi I., Puskás Á., Danku A. (Derceni B.), Bancsi G., Fejes J., Ohár R. (Szikszai A.), Németh A., Nagy M., Dávid R. (György P.). Játékos-edző: Szőke István.

A második félidőben nagyot küzdött a hazai csapat, így megérdemelten fordított és nyert.

Gól: Fekete G. 3, Kanál R., illetve Bancsi G., Dávid R. Ifi: 3–0.

Lukács Tibor: – Az első tíz percben elaludtunk, a szünetben sikerült felrázni a csapatot, és a második félidő alapján nem volt kérdéses a győzelmünk.
Szőke István: – Azt gondoltuk, az első félidőben megnyertük a meccset, ehelyett a szünet után az ellenfél megérdemelten fordított.

Tiszavasvári–Nagyhalász 2–2 (1–1)
Tiszavasvári, 100 néző, v.: Bendik T.

Tiszavasvári. Polgári L. – Lakatos I., Daru I., Balogh N., Nagy D., Potornai M., Kóka R., Czifrák R., Dobos Z., Kovács B. (Dankó G.), Fazekas V. Edző: Mirgai László.
Nagyhalász: Jakocska Cs. – Sallai B. (Nagy R.), Kondor M., Horváth M., Nagy M., Szitai R., Kosztik D., Kóder L., Anderka R. (Kiss G.), Tóth N., Mocsár Cs. Játékos-edző: Kiss Gábor.

A huszadik percben váratlanul kapott gól után nagy nyomás nehezedett a halászi kapura, s meg is lett az eredménye – egyenlített a Vasvári. A szünet után sündisznóállásba vonultak a vendégek, majd második kontratámadásból ismét vezetést szereztek. A hazaiaknak a hajrában sikerült – tizenegyesből – az egyenlítés.

Gól: Nagy D., Kóka R. (11-esből), illetve Tóth N., Mocsár G. Kiállítva: Tóth N. (91. perc). Ifi: 5–0.

Mirgai László: – A nagyhalásziak jól éltek a lehetőségeikkel, hisz két helyzetüket értékesítették. Nekünk volt nyolc lehetőségünk, és csak kétszer sikerült betalálni. Mindez azért sajnálatos, mert a meccs nekünk állt, ettől függetlenül, a csapat mindent megtett a győzelemért. Ugyanakkor gratulálok a nagyhalászi szurkolóknak, így kell buzdítani a csapatot!
Kiss Gábor: – Gratulálok a csapat teljesítményéhez, úgy érzem, erőn felül teljesítettünk, igaz, pontszerzésünkhöz szerencse is szükségeltetett, no meg a kiválóan védő kapusunk. Ha ugyanezt az akaratot és alázatot mutatjuk a hátralévő mérkőzéseinken, nagyon sok sikerélményben fogjuk részesíteni szurkolóinkat.

Baktalórántháza–Tiszalök 5–2 (2–2)
Baktalórántháza, 150 néző, v.: Tomori P.

Baktalórántháza: Tóth K. – Balogh Zs., Csordás G., Balogh G., Kozma J., Marics G. (Kun Sz.), Szabó R. (Illés L.), Miskolczi L. (Marics I.), Kántor F., Lakatos I., Rakóczi Zs. Játékos-edző: Illés László.
Tiszalök: Gagyi S. – Gál N., Bodnár A. (Szolyka G.), Puncsák Cs. (Balogh A.), Cseh K., Újvári Zs., Vass I., Bene L., Bognár A., Csáki V., Szolyka T. (Dobó V.). Edző: Kovács János.

Gól: Marics G., Kozma J., Illés L., Szolyka T. (öngól), Balogh Zs., illetve Cseh K., Újvári Zs. Kiállítva: Lakatos I. (51. perc). Ifi: 11–0.

Illés László: – A mérkőzés elején azt hittük, hogy még hétközi lazulás van, ettől pedig az ellenfél sokkal jobb csapat. A folytatásban elkezdtünk futballozni, és már azt a csapatot láttam, amelyet mindig szeretnék.
Kovács János: – Sajnálom, hogy a mérkőzésről készült felvételt csak meccselemzésre lehet használni.

Vasárnap:

Dombrád–Nagykálló 5–0 (0–0)
Dombrád, 100 néző, v.: Losonczki.

Dombrád: Szabolcsi M. – Balla J., Birovecz J. (Tóth T.), Csáki P., Gombkötő Z. (Lukács Zs.), Bárány T., Kovács D. (Fabu R.), Kovács M., Szabó M., Szőlősi L. (Huszti P.), Tamás B. Edző: Borza László.
Nagykálló: Menyhárt N. – Fodor T., Kóth Á., Madar T., Málik J., Tóth Z., Major I. (Kriser Sz.), Papp M., Csernák I., Bencs Á., Plajos Z. (Farlas L.). Edző: Budaházi László.

A hazaiak tíz emberrel is megérdemelten nyertek.

Gól: Szőlősi L., Fodor T. (öngól), Gombkötő Z., Bárány T., Balla J. Kiállítva: Szabó M. (14. perc). Ifi: 8–1.

Borza László: – A meccse elején megkaptuk a szokásos piros lapot, de így rengeteg helyeztet dolgoztunk ki, amiből a végén már eredményesek is voltunk. Gratulálok a csapatnak.
Budaházi László: – Azt gondoltam, hogy ilyen erő és mentális állapotban ki fogunk kapni, de arra már nem számítottam, hogy a végén tartás és önbecsülés nélküli csapatként nézünk majd ki… Lehet, itt dumálni mindenről, de valamit illene kitenni a zöld gyepre is. Gratulálok a hazai csapatnak.

Cellspan-Balkány–Tiszakanyár 1–2 (0–2)
Balkány, 100 néző, v.: Kassai Á.

Balkány: Lovas B. – Balogh J. (Kerezsi K.), Göncz B., Hortó A., Vass Z., Ferenczi F., Csizmarik Á., Vasas T., Bencsik A., Turbucz T., Szilágyi Z. Játékos-edző: Balogh József. Tiszakanyár: Kromplák Gy. – Dzsoba, Hidi N., Morauszki I., Bárány L., Phrakonkham, Terjék Z. (Illés A.), ifj. Koskovits Gy., Koi B. (Mátrai N.), Oláh L., Mikuljak (Ablonczy D.). Edző: id. Koskovits György.

A hazai csapat rengeteg helyzetet kihagyott, az ellenfél kevés lehetőségével jól sáfárkodott.

Gól: Bencsik A., illetve Oláh L. 2. Ifi: 3–2.

Balogh József: – Ha a teljes tavaszi szezonban így küzdöttünk és játszottunk volna, sokkat több örömet szereztünk volna szurkolóinknak.
Id. Koskovits György: – Az első félidőben két helyzetünket kihasználva előnyhöz jutottunk, a másodikban akár ki is egyenlíthetett volna a hazai csapat, de nekünk is voltak lehetőségeink arra, hogy bebiztosítsuk a győzelmet.

Mándok–Kemecse 2–1 (1–0)
Mándok, 300 néző, v.: Kiss L.

Mándok: Pécsi V. – Sallai M., Nikita V., Schellenperger, Révész Z., Szabó T., Ladomirjak, Zoffcsak (Galambos L.), Dascal (Káté I.), Dancs A., Varga D. (Csürök Cs.). Edző: Csoma Dezső. Kemecse: Félegyházi V. – Karkusz A., Szűcs F., Orgován Gy., Majoros Á., Hokk B. (Simon D.), Orosz M., Lakatos L., Ruska T., Gömze A. (Szaffián Sz.), Lukács B. (Osváth S.). Edző: Hokk Béla.

Az idény során látott eddigi legjobb csapat lépett pályára Mándokon, amelyet a hazai csapatnak hősies küzdelemben sikerült legyőzni.

Gól: Révész Z., Ladomirjak, illetve Lakatos L. Ifi: 2–2.

Csoma Dezső: – Nagyon fegyelmezetten játszott a csapat. Minden játékosomat dicséret illeti, remélem, a folytatás is hasonló lesz.
Hokk Béla: – Nagyon jó mérkőzésen három meccsre való helyzetet hagytunk ki, így nem lehet nyerni.

Szatmár Unió FC–Szakoly 1–0 (0–0)
Fehérgyarmat, 150 néző, v.: Homonai.

Szatmár Unió: Juhász S. – Gégény M., Bartha T., Doros M., Rigó A., Varga Z. (Veres L.), Balogh P., Szatke M., Bodó R., Császár T. (Sárközi D.), Csáki R. (Baksa Á.). Edző: Siti Ferenc.
Szakoly: Szobonya G. – Szathmári D., Nagy D., Buka B., Babják Cs., Kiss I. (Kiss T.), Rédei M., Horváth G., Szabó P., Madzin I., Daru R. (Bodai K.). Edző: Madalina György.

Mivel a hazai csapat oly ifjú, mint a hamvas Rómeó és Júlia, így a szerelmesek éjszakája után még agyuk, szívük és minden porcikájuk izzott, amihez Siti „Ramsey” főszakács hozzákevert egy helyes arányú taktikai mártást, így lehetett diadalmaskodni a tavasszal még pontveszteség nélküli, Madalina tanár úr kiváló osztályával szemben. Persze, hogy az érettségin ne bukjon meg az Unió, még sokat kell tanulni. Fehérgyarmaton most elmondható: volt egy remek majális, sör, virsli és kolbász is, s aki itt volt láthatta, a csapat a pontokat Potyok-partján tartotta.

Gól: Gégény M. Ifi: 13–0. (Tudósító: Papp Attila)

Siti Ferenc: – Simább volt ez a mérkőzés, mint az az eredmény mutatja. Azt gondolom, a játék minden elemében felülmúltuk a remek szakolyi csapatot. Köszönjük a Fanaticnak az almás süteményt, és a szurkolóinknak azt, hogy kitartanak mellettünk.
Madalina György: – Ennél nagyobb feladatokat is megoldottunk már, akkor sem ajnároztam a csapatot, most sem fogom rájuk húzni a vizes lepedőt. Ha mégis keresném az okokat, akkor csak annyi lenne, az iskolai ballagás számunkra nagyon rosszul sült el.


Tabella:

1.  NYÍRMADAI ISE  25 17 3 5 60 37 54
2.  TUZSÉR SE  25 16 5 4 55 27 53
3.  BAKTALÓRÁNTHÁZA 25 16 2 7 64 37 49
4.  TISZAVASVÁRI SE  25 15 3 7 54 25 48
5.  IBRÁNY SE  24 12 6 6 44 18 42
6.  SE KEMECSE  24 12 5 7 44 30 41
7.  MÁNDOK KSE  24 11 5 8 47 29 38
8.  NYÍRGYULAJ KSE  25 11 5 9 40 31 38
9.  SZAKOLY SE 24 11 5 8 41 45 38
10.  NAGYHALÁSZI SE 25 10 6 9 41 39 36
11.  TISZAKANYÁR SE  25 10 2 13 39 40 32
12.  TISZALÖK VSE  25 8 7 10 45 40 31
13.  SZATMÁR UNIO SE  24 6 4 14 31 61 22
14.  DOMBRÁD SE 25 5 6 14 33 43 21
15.  BALKÁNYI SE  24 3 3 18 26 56 12
16.  NAGYKÁLLÓI VSE  25 0 1 24 8 114 1

 

Fel Következő