2. forduló (2014.08.23-24.)

| Forduló-hangoló | Tudósítások, eredmények |

 

Forduló-hangoló

 
Ibrány SE

Tiszavasvári SE
Kezdés: 2014.08.24. 17:00

Gerliczki Máté, ibrányi edző: – Világosan tudjuk, nem azt várják tőlünk, hogy vereségeket szenvedjünk. A múlt héten nem tudtuk elkerülni a sorsunkat. Hazai pályán mindenképpen győzelemmel szeretnénk bemutatkozni, még akkor is, ha a Vasvári erős kerettel, felkészült edzővel és nagy önbizalommal érkezik.

Mirgai László, tiszavasvári edző: – A következő két mérkőzés, az Ibrány és a Bakta elleni csaták megmutatják megmutatják, mire leszünk képesek ebben a bajnokságban. Elvégre két élcsapattal csapunk össze. Tisztában vagyunk azzal, hogy az ibrányi játékoskeret akár a bajnoki cím megszerzésére is alkalmas, de nem feltartott kezekkel lépünk pályára. Nagyon taktikus, harcos, fegyelmezett futballra lesz szükségünk, hogy pontot, pontokat csípjünk. Bízom a fiúkban, hogy az elmúlt heti teljesítményre még rá tudnak tenni egy lapáttal.


További mérkőzések:

Tuzsér–Kemecse

Dancs Béla, tuzséri edző: – Nem szabad engedni abból a hozzáállásból, és játékból, amit Szakolyban mutatott a csapat. A játék ritmusát még gyorsabbá kell tenni, akkor jönnek majd a gólok, miként a siker, mert hazai pályán csak a győzelemt tudom elfogadni. Hokk Béla, kemecsei edző: – Nehéz mérkőzésre számítok, annál is inkább, mivel a Tuzsér hagyományosan veszélyes ellenfél hazai pályán. De mindent megteszünk annak érdekében, hogy jó eredményt érjünk el.

Nagykálló–Nyírmada

Budaházi László, nagykállói edző: – Nagyon jó csapat érkezik hozzánk, amit a bajnoki rajton elért eredmény is mutat. Olyan egyéni hibákat nem követhetünk el büntetlenül, mint a nyitómeccsen, mert akkor nem számíthatunk semmi jóra. Ugyanakkor ha erőnlétileg szépen lassan utolérjük magunkat, és sérültjeink is felépülnek, bízom benne, jobb teljesítményre lesz képes a csapat. Az sem mellettünk szól, hogy nem saját otthonunkban játszunk… Szőke István, nyírmadai játékos-edző: – Jó kezdés után az ellenfelet nem lebecsülve, szeretnénk győzni.

Baktalórántháza–Nyírgyulaj

Illés László, baktalórántházi játékos-edző: – Nem úgy kezdtük a bajnokságot, ahogy szerettük volna, ráadásul ezer sebből vérzünk, de nem sírunk, nem nyavalygunk. Sokkal inkább rendezzük sorainkat, és megkezdjük a pontok gyűjtését. Lukács Tibor, nyírgyulaji edző: – Lukács Tibor: – Az elmúlt fordulóban aratott bravúros győzelmünk után újra nehéz erőpróba előtt állnunk. Baktán nem könnyű pontot szerezni, ráadásul bonyolítja helyzetünket, hogy a hazai csapat meglepetésre vereséggel kezdte a bajnokságot. A két együttes jól ismeri egymást, ezért egy-egy villanás dönthet.

Tiszalök–Nagyhalász

Kovács János, tiszalöki edző: – Nem úgy sikerült a rajtunk, ahogy szerettük volna. Első hazai mérkőzésünkön más cél nem is lehet, mint a három pont megszerzése. Kiss Gábor, nagyhalászi edző: – Természetesen örülünk, hogy győzelemmel kezdtük a szezont és ezáltal megkezdtük pontjaink gyűjtögetését, de tudjuk jól, hogy a java csak ezután következik. A hétvégi vendéglátóink vereséggel startoltak, melyet hazai pályán minden bizonnyal szeretnének kijavítani. Ha a szélsebes tiszalöki támadószekciót sikerül semlegesítenünk – miért ne sikerülne – abban az esetben, eddig megszerzett pontjaink száma is gyarapodni fog.


Vasárnap

Szatmár Unió FC–Mándok

Virovecz Pál, SZUFC edzője: – Az első, sikertelen mérkőzés után hazai pályán mindenképpen javítanunk kell a jó erőkből álló Mándok ellen. Csoma Dezső, mándoki edző: – A futball örök igazságával szembesültünk a nyitányon: nem lehet büntetlenül kihagyni két tizenegyest és annyi helyzetet, amint amennyit mi a Balkány ellen. Semmiképpen nem nézhetjük le a Szatmár Uniót, mert ebben az esetben nagy gondba kerülhetünk, ugyanakkor számunkra csak a győzelem elfogadható.

Cellspan-Balkány–Szakoly

Dán Ferenc, balkányi játékos-edző: – A Szakoly ellen sem számítok könnyű mérkőzésre, mert a Tuzsérral szemben bizonyította, hogy a védelem már összeállt. Úgy gondolom, a támadójátékot illetően is adottak azok az emberek, akik veszélyesek lehetnek. Oda kell figyelnünk! Madalina György, szakolyi edző: – Szeretnék egyszer arról beszélni, hogy az ellenfél térfelén sok labdát szerzünk és ebből pontos, gyors támadásokat vezetünk, egyben eredményesek leszünk. Sajnos, jelen állás szerint ez nem megy, ehhez játékosok kellenek. Amire most szükségünk lenne, két sebészprofesszor, két terepeuta, két masszőr. Azért kettő, mert egy nem győzné a munkát… Remélem, akik rendelkezésre állnak, mindent megtesznek addig a pályán, amíg egyszer ki nem egyenesedünk.

Tiszakanyár–Dombrád

Koskovits György, tiszakanyári edző: – Ha sikerül a fejekből kitörölni az első forduló eredményét, és úgy állunk hozzá a vasárnapi mérkőzéshez, mintha most kezdődne a bajnokság, akkor – megint – maximális koncentrálság mellett legyőzhetjük a szomszéd település csapatát. Azért nem múlt el nyomtalanul a Bakta elleni meccs, eltiltott és sérült is akad a keretben. Borza László, dombrádi edző: – Még csak a második forduló következik, de már biztos, hogy most sem tudunk a legjobb összeállításban pályára lépni. Ettől függetlenül a szomszédvári rangadón szeretnénk nem csupán egy félidőn keresztül futballozni, és ha ez teljesül, akkor eredményes hét végét zárhatunk.

 


Tudósítások, eredmények

Ibrány–Tiszavasvári 2–0 (1–0)

Ibrány, 500 néző, v.: Csáki L.

Gergely Balázs is aktív részese volt a sikernek (Fotó: KM-Sport)

Ibrány: Tóth N. – Bodó G., Kántor Zs., Deme A., Orosz D., Gergely B., Islony (Somogyi T.), Papp M. (Lakatos B.), Kiss P. (Torma T.), Makai I. (Flavio), Kristófi S. (Kiss T.). Edző: Gerliczki Máté.

Tiszavasvári: Kanócz B. – Lakatos I., Daru I., Lakatos B., Balogh N., Potornai M. (Szolyka T.), Nagy I. (Szolyka G.), Péntek A. (Somogyi M.), Nagy D., Tudja D. (Dankó G.), Balázsi P. Edző: Mirgai László.

Parádés hazai győzelem.

Gól: Kristófi S., Makai I. Ifi: 1–0.

Gerliczki Máté: – Ilyen közönség előtt más eredmény nem is születhetett, remélem, a mostoha időjárás ellenére is jól szórakoztak. Győzelmünk rám eső részét nemrég világra jött Bende fiam és a feleségemnek ajánlom!

Mirgai László: – Egy ilyen rangadón, a bajnokesélyes ellen ki lehet kapni. Úgy gondolom, az döntött, hogy a hazaiak nagyon jól használták ki az adódó lehetőségeiket, míg a mi helyzetkihasználásunk ma nagyon gyenge volt. Egyébként a fiúk mindent megtettek a pontszerzés érdekében.


További eredmények:

Tuzsér–Kemecse 4–2 (1–1)

Tuzsér, 1500 néző, v.: Pethő P.

Tuzsér: Szőr I. – Dancs B., Lakatos T., Dallos L. (Balogh G.), Bagoly Z., Hriskevics (Gergely I.), Dolhai M., Tott R., Iván A., Setét R. (Lakatos P.), Soós T. (Zán P.). Játékos-edző: Dancs Béla. Kemecse: Pintér L. – Karkusz (Lábas P.), Szűcs F., Orgován Gy., Iván Zs. (Hokk Á.), Ruska T., Szaffián Sz. (Majoros Á.), Simon D., Lukács B., Lakatos L., Birovecz J. (Gömze A.). Edző: Hokk Béla.

A nagy akarással küzdő hazai csapat szebbnél szebb gólokat szerezve szolgálta ki a Kastély és Alma Nap jóvoltából régen látott nagy számú közönséget.

Gól: Tott T., Bagoly Z., Soós T., Hriskevics, illetve Ruska T., Majoros Á. Ifi: 3–1.

Dancs Béla: – Szomorú hírekkel kellett szembesülni a csapatnak a hét elején, ez éreztette hatását az edzéseken. A társaság azonban megmutatta, mentálisan milyen erős, hiszen hátrányból gyűrte le a Kemecsét. Bízom benne, hogy Janó barátomnak némi gyógyírt jelent ez a győzelem. Hokk Béla: – Nekem ezt még szokni kell…

Nagykálló–Nyírmada 1–3 (0–0)

Napkor, 80 néző, v.: Sipos A.

Nagykálló: Luksa Z. – Kerecsen J. (Csáki Cs.), Papp M., Haburcsák D., Szabó D. (Csatári Á.), Bacskai A. (Jaczkó), Kriser Sz., Brátán L., Rakaczki J., Hatházi M., Farkas L. Edző: Budaházi László. Nyírmada: Papp G. – Mátyus Cs., Géczi I., Puskás Á., Danku A. (Szűcs B.), Nagy M., Németh A. (Kapin K.), Fejes J., Barta F. (Szikszai A.), Dávid R. (Bancsi G.), Derceni B. (Mbonu). Játékos-edző: Szőke István.

Az elmúlt hetek előrevetíttek az esélyeket, nem véletlenül évek óta stabil, jó csapat a Mada: a találkozó elejétől támadott és helyzeteket dolgozott ki. A pályaválasztó a a nyitányhoz képest sokat javult, de a bosszantó gólokat – ahhoz hasonlóan – most is megkapta. A Kálló Pom-Pom, és az nem mese, hogy a szél lengeti az ágat, az ág meg húzza őket.

Gól: Hatházi M., illetve Dávid R., Bancsi G., Nagy M. Ifi: 3–2.

Budaházi László: – A múlt hetihez képest lényegesen nagyobb akarással, és jobb játékkal rukkoltunk elő. Megérdemelten győzött a vendégcsapat, ehhez gratulálok neki. De talán eljön az idő, amikor nem csak a szimpatikus vesztes szerepét töltjük be. Szőke István: – Nagyon szimpatikus Nagykállóval találtuk szembe magunkat, amely nagy lelkesedéssel játszott, és így megnehezítette dolgunkat. További sok sikert kívánok a Nagykállónak.

Baktalórántháza–Nyírgyulaj 4–2 (1–0)

Baktalórántháza, 150 néző, v.: Major O.

Baktalórántháza: Tóth K. – Illés L. (Éles Zs.), Geda G., Kántor F., Kozma J. (Marics T.), Lakatos I., Szabó G., Csordás G., Szabó R. (Molnár L.), Marics G. (Marics I.), Balogh Zs. (Kun Cs.). Játékos-edző: Illés László. Nyírgyulaj: Kecskés G. – Baksa Cs. (Kanál R.), Czerula Zs., Erdei L., Pénzes Á., Szentjobbi Á. (Papp A.), Gózner K. (Erdei B.), Lakatos J. (Szép T.), Oxi R., Sitku Á., Berecz Zs. Edző: Lukács Tibor.

A hazaiak végig irányították a mérkőzést és megérdemelten nyertek.

Gól: Szabó R., Marics G. (11-esből), Lakatos I. (11-esből), Csordás G., illetve Berecz Zs. 2 (egyet 11-esből). Ifi: 1–3.

Illés László: – Rendeztük sorainkat, bár ehhez szükség volt a rutinos emberek higgadt játékára és a fiatalok lendületére – egyaránt. Jó ellenfelet győztünk le. Lukács Tibor: – Nem volt benne a mai meccsben ez az eredmény, amíg azonban mi kihagytuk a helyzeteinket, a hazaiak belőtték. Gratulálok a Baktának.

Tiszalök–Nagyhalász 0–1 (0–0)

Tiszalök, 100 néző, v.: Tóth Sz.

Tiszalök: Gagyi S. – Balogh A., Csáki V., Dobos Z., Vass I. (Kiss R.), Gál N., Újvári Zs., Czifrák R., Bognár A. , Cseh K., Bodnár A. (Puncsák Cs.). Edző: Kovács János. Nagyhalász: Jakocska Cs. – Csire G. (Tóth N.), Kondor M., Tilki M., Orosz T., Kovács N., Horváth M., Mocsár Cs. (Turóczi Cs.), Anderka R. (Boros I.), Kóder L. (Szitai L.), Koszik D. (Szabó B.). Játékos-edző: Kiss Gábor.

A jobban akaró vendégek megérdemelten vitték el a három pontot.

Gól: Anderka R. Ifi: 4–2.

Kovács János: – Így vagy úgy, erre megoldást kell találnunk. Kiss Gábor: – A csapat az elmút héten gyakoroltakat maximálisan végrehajtotta ezen a meccsen. Igaz voltak, nehéz periódusok, de melyik mérkőzésen nincsenek? Gratulálok a fiúknak a megérdemelt sikerhez, megdolgoztak érte.

Szatmár Unió FC–Mándok 1–0 (1–0)

Fehérgyarmat, 350 néző, v.: Papp F.

Szatmár Unió: Kőrösi N. – Gégény M. (Kemenczei), Bogár M., Gál R., Juhász B. (Harbula B.), Rigó A., Bodó R., Balogh P., Baksa Á., Császár T. (Bartha T.), Simon K. Edző: Virovecz Pál. Mándok: Pécsi V. – Sallai M., Nikita V., Schnellenperger, Szabó T., Révész Z. (Csürök Cs.), Dancs A., Galambos L. (Káté I.), Stef, Szilágyi R., Dascal. Edző: Csoma Dezső.

Nagy iramú mérkőzésen bravúros hazai győzelem.

Gól: Juhász B. Ifi: 0–3.

Virovecz Pál: – Csapatunk nagyszerűen küzdött, a játék még hagyott kívánnivalót maga után. Ezen javítani kell, de értékes győzelmet arattunk. Csoma Dezső: – Nem akarok most nyilatkozni, alszunk rá egyet.

Cellspan-Balkány–Szakoly 2–2 (2–1)

Balkány, 300 néző, v.: Vitkai.

Balkány: Varga I. – Karasz L. (Csizmarik Á.), Turbucz T., Vass Z., Kónya M., Szabó P., Ferenczi F., Szilágyi Z. (Marozsán G.), Csáki R. (Ferenczi M.), Marozsán M., Nagy D. Játékos-edző: Dán Ferenc. Szakoly: Szobonya G. – Baumgartner Á., Rédei M., Rebegea, Horváth G., Chioreanu, Kiss I. (Fodor T.), Dávid G. (Palaga P.), Bodai K. (Daru R.), Madzin I., Haburcsák K. Edző: Madalina György.

A szomszédvári rangadó ezúttal is izgalmas volt.

Gól: Marozsán M, Csáki R., illetve Chioreanu, Daru R. Ifi: 3–1.

Dán Ferenc: – Az első félidőben megnyugtató előnyre tettünk szert, de a szünet előtt kaptunk egy gólt, amivel a Szakoly visszajött a meccsbe. A második játékrészben több meccslabdánk volt, amivel eldönthettük volna a meccset, ez nem sikerült, és nem maradt el a büntetés. Madalina György: – Azt már megtanultam, sokkal jobb egy sérült játékos, mint az aki nem épült fel teljesen a sérülésésből. Az elsőt nem állítom be a csapatba, utóbbi meg csak annyit ér el, hogy rásérül. Így történt ez ma is, hullottunk, mint a legyek, ennek ellenére igazságtalan lett volna, ha pont nélkül távozunk. Kettő nullról egyenlítettünk, úgy, hogy az első percben gólt kaptunk.

Tiszakanyár–Dombrád 1–0 (1–0)

Tiszakanyár, 250 néző, v.: Kósa Gy.

Tiszakanyár: Kanyári G. – Phrakonkham, Göncz B., ifj. Koskovits Gy., Morauszki I., Oláh L. (Babják Cs.), Illés A., Bodnár J., Barzó G. (Gráf L.), Ablonczy D. (Bagin S.), Kupás Z. (Terjék Z.). Edző: Koskovits György. Dombrád: Szabolcsi M. – Bárány L., Kovács M., Révész J. (Simon I.), Csáki P., Balla J., Tamás B., Veress L., Marcsek Z., Gombkötő Z., Fabu R. (Borbély L.). Edző: Borza László.

Borúsan kezdődött, derűsen végződött a hazaiak számára a meccs.

Gól: Barzó G. Ifi: 4–0.

Koskovits György: – Sokszor eldönthettük volna a három pont sorsát, sajnos, nem tettük, ezért csak hatalmas küzdelem árán tudtuk kicsikarni a győzelmet. Borza László: – A második félidőt végigtámadtuk, két meccslabdából a hajrában egyet sem sikerült berúgni, ezért még pontot sem tudtunk szerezni. Ha négy csere történik, illetve ha állandóan a pályáról kirúgott labda után kell menni, akkor úgy gondolom, legalább három-négy percet illett volna hosszabbítani, nem pedig 45.20-nál lefújni a meccset…


Tabella:

1.  NYÍRMADAI ISE  2 2 0 0 8 2 6
2.  NAGYHALÁSZI SE 2 2 0 0 6 0 6
3.  TISZAKANYÁR SE  2 2 0 0 3 1 6
4.  TUZSÉR SE  2 1 1 0 4 2 4
5.  TISZAVASVÁRI SE  2 1 0 1 6 2 3
6.  BAKTALÓRÁNTHÁZA 2 1 0 1 5 4 3
7.  IBRÁNY SE  2 1 0 1 3 2 3
8.  SE KEMECSE  2 1 0 1 4 4 3
9.  NYÍRGYULAJ KSE  2 1 0 1 4 5 3
10.  SZATMÁR UNIO SE  2 1 0 1 1 6 3
11.  BALKÁNYI SE  2 0 2 0 3 3 2
12.  SZAKOLY SE 2 0 2 0 2 2 2
13.  MÁNDOK KSE  2 0 1 1 1 2 1
14.  TISZALÖK VSE  2 0 0 2 0 3 0
15.  DOMBRÁD SE 2 0 0 2 1 6 0
16.  NAGYKÁLLÓI VSE  2 0 0 2 1 8 0

 

Fel Következő