5. forduló (2014.09.13-14.)

| Forduló-hangoló | Tudósítások, eredmények |

 

Forduló-hangoló

 
Balkányi SE

Ibrány SE
Kezdés: 2014.09.14. 16:00


Dán Ferenc, balkányi játékos-edző
: – Ebben a mezőnyben a csapatok között már nincs jelentős különbség, az akarati tényezőkön és olykor a szerencsén is múlik a győzelem. Akaratban semmiképpen nem szeretném, ha az Ibrány felül kerekedne, a többi pedig úgy is a pályán dől el.

Gerliczki Máté, ibrányi edző: – A legutóbbi mérkőzés tapasztalatait is felhasználva szeretnénk eredményesen szerepelni Balkányban, ami soha senkinek nem egyszerű feladat.


További mérkőzések:

Szombat

Nyírmada (3.)–Szakoly (14.)

Szőke István nyírmadai játékos-edző: – A múlt heti botlásunk után természetesen csak a győzelem az elfogadható nyeremény.
Madalina György, szakolyi edző: – Most érzem igazán, hogy nem szabad amatőr játékosnak, hogy megsérülni, hisz sem ideje, sem pedig pénze nincs megfelelő orvosi ellátásra… Éppen ezért, a hét végén nem eredményben gondolkodom, sokkal inkább abban, hogy egyáltalán legyen tizenegy hadrafogható játékosom. A problémák nélkül sem lenne egyszerű a feladatunk, mert egy kreatív, jó futballt játszó csapat lesz az ellenfelünk. Csak a csodában bízhatunk!

Tiszavasvári (4.)–Nagykálló (16.)

Mirgai László, tiszavasvári edző: – Sok szép emlék fűz a nagykállói sportegyesülethez és szurkolóihoz, hisz jó néhány helyi, jó labdarúgóval játszhattam évekig egy csapatban – Gerliczki Jani bácsi vezetésével, aki sajnos, már nincs köztünk, Minden elismerésem Budaházi Lacié, aki ilyen nehéz körülmények között is vállalta a munkát, most ellenünk nem, de a többi mérkőzésen szorítok nekik, hogy maradjanak bent. Játékosaimnak javulniuk kell a helyzetkihasználás tekintetében, ha ez sikerül, itthon tarthatjuk a három pontot.
Budaházi László, nagykállói edző: – Mit lehet mondani? A körülményekhez képest szeretnénk helyt állni, hogy ez egy jó csapat otthonában mire lesz elég…

Nyírgyulaj (7.)–Tiszalök (12.)

Lukács Tibor, nyírgyulaji edző: – A következő ellenfelünk sokat futó, gyors csapat, amellyel szemben nem egyszerű játszani. Nagyon fegyelmezett, türelmes játék szükséges ahhoz, hogy megszerezzük a három pontot.
Kovács János, tiszalöki edző: – A múlt héten megkezdtük a pontgyártást, bízom abban ez a tendencia nem változik. A Nyírgyulaj hazai pályán minden csapat számára nagy falat, de szeretném ha ez a falat most nem akadna meg a torkunkon. Készültünk, s ha az idő sem szólna bele a szép játékba. Megfogunk mindent tenni a siker érdekében, és remélem örömittasan térünk haza.


Vasárnap

Tiszakanyár (5.)–Tuzsér (1.)

Koskovits György, tiszakanyári edző: – A játékerőt illetően szerintem nincs különbég a két csapat között, ugyanakkor vannak dolgok, amiben a Tuzsért előrébb tart, ami akár a mérkőzés sorsát is eldöntheti.
Dancs Béla, tuzséri játékos-edző: – Újabb nehéz mérkőzés vár ránk, a játékosoktól azt a szellemiséget várom el, amit a szezon során eddig mutattak. A Kanyár ellen is támadószellemben kell pályára lépni, mert csak ebben az esetben van esélyünk pontokat szerezni.

Nagyhalász (2.)–Kemecse (6.)

Kiss Gábor, nagyhalászi játékos-edző: – Az utóbbi időkben az a párosítás nem a nagyhalászi pontszerzésekről szólt, ezért az előttünk álló hétvégén ezen mindenféleképpen változtatnunk kell. Ha továbbra is fegyelmezetten, motiváltan fog játszani a csapat, minden esélye megvan, hogy otthon tartsa a három bajnoki pontot. Reményeink szerint szépszámú közönség előtt.
Hokk Béla, kemecsei edző: – Ismét nehéz meccs előtt állunk, amely ugyancsak jó eredményt szeretnénk elérni.

Mándok (10.)–Dombrád (15.)

Csoma Dezső, mándoki edző: – Most már szeretnénk hazai pályán – két döntetlen után – végre nyerni és kárpótolni a szurkolókat. Tény és való, tartok az ilyen meccsektől, egyáltalán nem szabad lebecsülni a Dombrádot, de nem hibáztunk.
Borza László, dombrádi edző: – Minden megteszünk azért, hogy ne vesztesen hagyjuk el a pályát.

Szatmár Unió FC (13.)–Baktalórántháza (11.)

Virovecz Pál, az SZUFC edzője: – Az Ibrányban tapasztalt hozzáállás átmentésével csak a győzelem elfogadható hazai pályán.
Illés László, baktalórántházi játékos-edző: – Kicsit gödörben vagyunk, de úgy érzem, a játékunkkal nincs igazán gond. Amennyiben megtaláljuk a tavaly járt utat, ami a góllövéshez vezet, sikeresen vesszünk az előttünk lévő akadályt.


Tudósítások, eredmények

Cellspan-Balkány–Ibrány 1–0 (1–0)

A narancsmezes ibrányiak nem tudtak a kapuba találni

Balkány, 250 néző, v.: Bendik T.

Balkány: Varga I. – Turbucz T., Marozsán G., Vass Z., Marozsán Zs. (Ferenczi M.), Szabó P., Vasas T. (Karasz G.), Szilágyi Z. (Csizmarik Á.), Kónya M., Marozsán M., Nagy D. (Csáki R.). Játékos-edző: Dán Ferenc.

Ibrány: Tóth N. – Orosz D., Bodó G., Deme A., Csáki J. (Kántor Zs.), Torma T., Gergely B. (Islony), Kiss T. (Kiss P.), Makai I. (Flavio), Somogyi T. (Pap M.), Kristófi S. Edző: Gerliczki Máté.

Kifejezetten színvonalas mérkőzésen mindkét csapat bizonyította, hogy tud futballozni.

Gól: Nagy D. Ifi: 4–2.

Dán Ferenc: – A mi falusi játékosaink bebizonyították, nem csak küzdeni, futballozni is tudnak, További sok sikert kívánok az Ibránynak.

Gerliczki Máté: – Kettő percig sem volt folyamatos a játék, ami – ahogy észrevettem – a hazaiaknak tökéletesen megfelelt. Saját csapatom nagyon gyengén játszott, a selyemfiúkból elegem van. Az igazi vagányok ilyenkor mutatják meg, hogy valójában is azok!


További eredmények:

Nyírmada–Szakoly 3–3 (1–2)

Nyírmada, 100 néző, v.: Bíró Cs.

Nyírmada: Papp G. – Mátyus Cs., Géczi I., Puskás Á., Danku A., Nagy M., Németh A., Bancsi G., Barta F., Dávid R., Szikszai A. Játékos-edző: Szőke István.

Szakoly: Szobonya G. – Baumgartner Á., Rebegea, Rédei M., Fodor T., Horváth G., Palaga P., Daru R. (Kiss T.), Madzin I., Haburcsák K. (Bodai K.), Chioreanu (Dávid G.). Edző: Madalina György. A hazaiak könnyelműen vették a mérkőzést, amire ráfizettek.

Gól: Dávid R. 2, Bartha F., illetve Madzin I. 2 (egyet 11-esből), Haburcsák K. Kiállítva: Palaga P. (87. perc). Ifi: 4–0.

Szőke István: – Nem mondom el azt, amit igazán szeretnék, mert nem akarok az újságon keresztül megbántani senkit.
Madalina György: – Jelenlegi állapotunkban nagy bravúr döntetlen, egyébként meg csalódás, mert itt hagytunk két pontot.

Tiszavasvári–Nagykálló 7–0 (4–0)

Tiszavasvári, 100 néző, v.: Resán G.

Tiszavasvári: Kanócz B. – Lakatos I., Daru I., Lakatos B. (Szolyka T.), Balogh N. (Bakos T.), Potornai M., Kóka R. (Fazekas V.), Péntek A. (Szabó M.), Tudha D., Nagy I., Hódi G. (Dankó G.). Edző: Mirgai László.

Nagykálló: Luksa Z. – Kerecsen J., Haburcsák D. (Jaczkó Gy.), Szabó D., Takács G., Kriser Sz., Brátán L., Rakaczki J., Hatházi M. (Bacskai A.), Farkas L. (Csáki Cs.), Papp M. Edző: Budaházi László.

Derekasan küzdött a vendégcsapat, de egyenlőtlen csata folyt a pályán. Húsz perccel a befejezés előtt a sokszoros megyei gólkirály. Fazekas Viktor – hosszú sérülés után – ismét pályára lépett. A nagy hazai fölény közben a 87. percben a Kálló kapufát lőtt.

Gól: Nagy I. 4, Tudja D., Lakatos B., Dankó G. Ifi: 4–1.
Mirgai László: – Mentálisan jól felkészültünk, kihoztuk a meccsből a maximumot. Szép gólokat lőttünk, szép támadásokat vezettünk, ilyen különbséggel is megérdemelten nyertünk.
Budaházi László: – Igazából osztálykülönbség volt a két csapat között, de arra nem számítottam, hogy ilyen gyengén fogunk játszani. Gratulálok a Vasvárinak.

Nyírgyulaj–Tiszalök 1–0 (1–0)

Nyírgyulaj, 150 néző, v.: Kósa Gy.

Nyírgyulaj: Kecskés G. – Baksa Cs. (Szentjobbi R.), Czerula Zs., Erdei L., Pénzes Á., Kanál R. (Gózner K.), Tóth B., Sitku Á., Horváth K. (Oxi R.), Erdei B. (Lakatos J.), Berecz Zs. (Kolozsi M.). Edző: Lukács Tibor.

Tiszalök: Gagyi S. – Balogh A., Csáki V. (Kiss R.), Dobos Z., Vass I., Gál N., Újvári Zs., Czifrák R. (Puncsák Cs.), Bognár A., Cseh K., Bodnár A. Edző: Kovács János. Nehéz szülés volt, de a hazaiak értékes három pontot szereztek.

Gól: Kanál R. Ifi: 3–2.

Lukács Tibor: – Hamar megszereztük a vezetést, utána viszont érthetetlenül visszaesett a játékunk. Ha nem is egyszerűen, de sikerült behúzni a mérkőzést.
Kovács János: – Nem érdemeltünk vereséget, ellenfelünk fölé nőttünk a mezőnyben, a helyzetkihasználásunk viszont egyenlő a nullával.

Tiszakanyár–Tuzsér 0–3 (0–0)

Tiszakanyár, 150 néző, v.: Veres J.

Tiszakanyár. Kanyári G. – Phrakonkham, ifj. Koskovits Gy. (Göncz B.), Babják Cs., Morauszki I., Gráf L. (Gombkötő S.), Csáki R. (Illés A.), Bodnár J., Barzó G., Oláh L., Kupás Z. (Ablonczy D.). Edző: Koskovits György.

Tuzsér: Szűcs L. – Dancs B., Lakatos T., Bagoly Z., Dallos L. (Zán P.), Hriskevics (Gergely I.), Dolhai M., Tott R. (Lakatos P.), Iván A., Markos J., Soós T. (Setét R.). Játékos-edző: Dancs Béla.

Egy kipattanó labdával és egy véleményes 11-essel megnyugtató előnyre tett szert a vendégcsapat, amit a hosszabbításban megfejelt egy góllal.

Gól: Soós T., Iván A. (11-esből), Setét R. Ifi: 5–0.

Koskovits György: – Lassan, körülményesen és pontatlanul játszottunk, hoztuk a szokásos figyelmetlenségeinket, aminek csak ilyen eredmény lehet a következménye.
Dancs Béla: – A szezon egyik legjobb és legérettebb játékát mutattuk ma, úgy játszott a csapat, hogy az ellenfélnek esélyt sem adott a gólszerzésre, egy percig sem volt kérdéses, ki gyűjti be a három pontot. Gratulálok minden játékosnak.

Nagyhalász–Kemecse 1–3 (0–2)

Nagyhalász, 300 néző, v.: Tomori P.

Nagyhalász: Jakocska Cs. – Boros I. (Kóder L.), Kovács N., Tilki M., Turóczi Cs. (Orosz T.), Szabó B. (Szitai R.), Horváh M. (Csire G.), Mocsár Cs., Anderka R., Kondor M., Kosztik D. Edző: Kiss Gábor.

Kemecse: Pintér L. – Simon D. (Birovecz J.), Szűcs F., Hokk Á., Iván Zs., Lukács B., Lakatos L., Orgován Gy., Majoros Á. (Csomány Ö.), Szaffián Sz., Ruska T. Edző: Hokk Béla.

Jó hangulatú, sportszerű mérkőzésen hiába volt „Jaki” a mezőny legjobbja, mégis nyert a Kemecse. A hazaiak köszönik a lelkes biztatást a szurkolóknak.

Gól: Kovács N. (11-esből), illetve Szaffián Sz. 2, Lukács B. Ifi: 5–0.

Kiss Gábor: – Úgy látszik, hogy a csapat elhitte, a mezőny első felében fog végezni, azonban ez nem biztos, hogy a realitást tükrözi. Ilyen játékkal és hozzáállással nem fogjuk elérni a kitűzött célunkat. Hazai pályán is eredményesen kell futballozni.
Hokk Béla: – Küzdelmes, kemény mérkőzésen megérdemelten hoztuk el a három pontot. Nagyon jól játszott a csapat.

Mándok–Dombrád 3–2 (2–2)

Mándok, 350 néző, v.: Sípos A.

Mándok: Pécsi V. – Sallai M., Nikita V., Schellenperger, Szabó T., Zsidó L., Dancs A., Zhoffchak (Galambos L.), Stef, Szilágyi R. (Csürök Cs.), Dascal. Edző: Csoma Dezső.

Dombrád: Szabolcsi M. – Bárány L., Oncsó M., Csáki P., Kató I., Révész J. (Kovács M.), Tamás B., Borbély L., Fabu R. (Balla J.), Huszti P., Gombkötő Z. Edző: Borza László.

A hazaiak csaknem ráfáztak a sok kihagyott helyzetre.

Gól: Szabó T. 2 (egyet 11-esből), Dascal, illetve Gombkötő Z. 2. Kiállítva: Bárány L. (84. perc). Ifi: 1–1.

Csoma Dezső: – Csak gratulálni tudok a fiúknak, igaz, hogy nehezen, de sikerült nyerni. De nem értem, mi az oka a sok kihagyott helyzetnek, amivel saját magunk dolgát nehezítettük meg.
Borza László: – Fel tudnék robbanni… Kétszer vezettünk, és egy túlságosan szigorúan megítélt 11-essel kikaptunk. Lassan, már nem lesz védőnk…

Szatmár Unió FC–Baktalórántháza 1–2 (0–1)

Fehérgyarmat, 300 néző, v.: Török.

Szatmár Unió: Kőrösi N. – Gégény M., Bogár M., Gál R., Juhász B., Rigó A., Bodó R. (Fülep O.), Balogh P., Baksa Á. (Bartha T.), Veress L. (Császár T.), Simon K. (Fehér Á.). Edző: Virovecz Pál.

Baktalórántháza: Tóth K. – Illés L., Geda G., Kántor F., Molnár L. (Balogh G.), Lakatos I., Szabó G., Csordás G. (Kun Cs.), Szabó R. (Marics I.), Marics G., Balogh Zs. (Marics T.). Játékos-edző: Illés László.

Nagy tanakodás volt a hazai szurkolók körében, hogy mit főzzenek a titánoknak a meccs előtt, többen tejbegrízre voksoltak, de végül a csülök-körömpörkölt győzött. Ez a magyaros tápláló étel ugyan megfelelő vitalitást adott az ifjaknak, de mégis csak annyira bizonyult elgendőnek, hogy az örök mumus baktai oroszlán bajszát megcibálják. A rutin most még erősebbnek bizonyult, de a házigazda nem jár rossz úton, s ennek előbb, utóbb eredményességgel is párosulnia kell.

Gól: Veress L., illetve Marics G., Illés L. Ifi: 1–2.

Virovecz Pál: – A második félidőben érthetetlen módon gyáván és akaratgyengén futballoztunk, ez vezetett a vereségünkhőz.
Illés László: – A szimpatikus, lelkes hazai csapat ellen küszködve nyertünk egy olyan mérkőzésen, amelyen kétszámjegyű ziccert alakítottunk ki.

 


Tabella:

1.  TUZSÉR SE  5 4 1 0 14 4 13
2.  TISZAVASVÁRI SE  5 4 0 1 16 3 12
3.  NYÍRMADAI ISE  5 4 0 1 18 12 12
4.  SE KEMECSE  5 3 1 1 12 8 10
5.  NYÍRGYULAJ KSE  5 3 1 1 8 5 10
6.  NAGYHALÁSZI SE 5 3 0 2 11 5 9
7.  TISZAKANYÁR SE  5 3 0 2 7 7 9
8.  BALKÁNYI SE  5 2 2 1 9 6 8
9.  MÁNDOK KSE  5 2 2 1 7 6 8
10.  IBRÁNY SE  5 2 1 2 5 4 7
11.  BAKTALÓRÁNTHÁZA 5 2 0 3 8 8 6
12.  TISZALÖK VSE  5 1 0 4 4 11 3
13.  SZATMÁR UNIO SE  5 1 0 4 2 13 3
14.  SZAKOLY SE 5 0 3 2 7 10 3
15.  DOMBRÁD SE 5 0 1 4 4 11 1
16.  NAGYKÁLLÓI VSE  5 0 0 5 2 21 0

 

Fel Következő