6. forduló (2014.09.20-21.)

| Forduló-hangoló | Tudósítások, eredmények |

 

Forduló-hangoló

 
Baktalórántháza

Ibrány SE
Kezdés: 2014.09.20. 16:00


Illés László, baktalórántházi játékos-edző: – Ezen a meccsen két olyan csapat találkozik, amely a támadófutball helyezi előtérbe, igaz, hogy más felfogásban. Szerintem mindkét gárda számára furcsa lesz olyan ellenféllel találkozni, amely nem az ellenfél játékát akarja elrontani, hanem a sajátját érvényre juttatni. A meccs végkimenetele szempontjából fontos lesz, hogy a kapuk előtt mennyire bizonyulunk higgadtnak.

Gerliczki Máté, ibrányi edző: – Illés Lacival nem vagyunk országos cimborák, de az, hogy mindig kitalál valamit, amivel meglephet és ahogy legutóbb bejött az öltözőnkbe gratulálni a bajnoki címhez, egyértelműen azt mondatja velem, hogy kiváló sportember és nemes ellenfél! Eddig mindkét csapat bukdácsolt, lehet azért, mert őszintén szeretne futballozni. Én még mindig azt mondom, hogy favágással csak egy-egy meccset lehet nyerni, háborút viszont nem. Bízom csapatomban.


További mérkőzések:

Tuzsér (1.)–Nyírgyulaj (5.)

Dancs Béla, tuzséri játékos-edző: – A csapat tagjai egyre jobban élvezik azt, amit a pályán nyújtanak, a legfontosabb pedig az, hogy jó kedvvel, felszabadultan futballoznak. Nem lesz könnyű dolgunk a hét végén sem, hiszen masszív csapat látogat hozzánk, nagyon oda kel figyelni minden apró tényezőre, hogy a három pontot itthon tartsuk.
Lukács Tibor, nyírgyulaji edző: – A bajnokság legjobb formájában lévő csapatának otthonában kell helyt állnunk. Tisztában vagyunk a feladat nehézségével, de nem előre feltartott kézzel fogunk pályára lépni.

Tiszalök (13.)–Tiszavasvári (2.)

Kovács János, tiszalöki edző: – Ismét szomszédvári összecsapás lesz. Nem egyszerű mérkőzés előtt állunk. Ellenfelünk rajtja jobban sikerült mint a miénk, de ez egy más meccs, ez harc, melyből remélem győztesként „jövünk ki”.
Mirgai László, tiszavasvári edző: – A szomszédvári rangadóknál nem számít, hogy a két csapat éppen hol áll a tabellán, az ilyen mérkőzések mindig háromesélyesek. A Tiszalök jó csapat, mindenkire veszélyes lehet, tudásunk legjavát kell adnunk, mert csak ebben az esetben szerezhetünk pontokat.

Nagykálló (16.)–Mándok (9.)

Budaházi László, nagykállói edző: – Nagyon mély gödörből kell kikászálódnunk, megpróbálunk rendet tenni a fejekben. Ebben remélhetőleg a játékoskeret bővülése is nyújt egy kis segítséget.
Csoma Dezső, mándoki edző: – Annak örülök, hogy sok helyzetet kidolgoztunk a Dombrád ellen, annak viszont már kevésbé, hogy a nagy részét elpuskáztuk. Igazából tartok az ilyen meccsektől, mert sajnos, a játékosok hajlamosak lebecsülni az ellenfelet. Nagyon remélem, az Unió elleni leckéből mindenki tanult, számunkra ugyanis csak a győzelem elfogadható.

Kemecse (4.)–Nyírmada (3.)

Hokk Béla, kemecsei edző: – Érzésem szerint a forduló rangadója lesz. A Nyírmada évek óta bizonyítja, hogy jó csapat, de azért hazai pályán győzelemre játszunk.
Szőke István, nyírmadai játékos-edző: – Remélem, tanultunk az elmúlt két fordulóban elkövetett hibákból, és mindenki átgondolja, miben kell javulnia. Pontosabb játékkal lehet keresnivalónk.

Vasárnap

Szakoly (12.)–Tiszakanyár (7.)

Madalina György, szakolyi edző: – A hét végén nagy lehetőséget szalasztottunk el, mert 3–1-re vezettünk Madán, megvoltak az okai, hogy miért nem tudtuk megőrizni előnyünket. Sajnos, ezek az okok a következő meccset is befolyásolhatják. Annyira nem vagyunk gyengék, hogy ripityára verjenek minket, ugyanakkor azok a játékosok hiányoznak a csapatból, akikkel ilyen szituációkban győzni tudnánk.
Koskovits György, tiszakanyári edző: – Nem véletlenül mondtam a múlt heti mérkőzésről, hogy a Tuzsér bizonyos dolgokban előrébb tart, ez a játék közben megmutatkozott. A hazai vereséget csak úgy tudjuk kijavítani, ha harcos, fegyelmezett játékkal pontot szerzünk vasárnap.

Szatmár Unió FC (14.)–Dombrád (15.)

Virovecz Pál, az SZUFC edzője: – A sorsolás következtében nagyon nehéz mérkőzéseken jutottunk túl, pontszámban elmaradtunk a tervezettől, de a mutatott teljesítmény alapján bizakodva várjuk a folytatást.
Borza László, dombrádi edző: – Fortuna eddig nem volt velünk, sem a sorsolásnál, sem a három egygólos vereséggel zárult meccsen. A hét végi mérkőzésen játszunk a második olyan csapattal, amely velünk egy kategóriába sorolható, az egyiket már elbuktuk, a másikat már nem illene…

Nagyhalász (6.)–Cellspan-Balkány (8.)

Kiss Gábor, nagyhalászi edző: – A két csapat az elmúlt fordulóban ellenkező utat járt be: amíg mi otthon vesztetünk, addig a balkányi csapat hazai győzelemmel növelte önbizalmát. Mi ismételten saját közönségünk előtt játszunk, és ha sikerül legyőznünk elsősorban „hazai pálya” fóbiánkat, akkor reményeim szerint a mérkőzést is megnyerjük, ami nem lesz egyszerű feladat, de én töretlenül bízom a fiúkban.
Dán Ferenc, balkányi játékos-edző: – Az Ibrány elleni győzelem erőt kell adjon a folytatáshoz. Ezt a hozzáállást és mentalitást, szeretném viszontlátni minden mérkőzésen. De tudjuk, minden meccs más, a Nagyhalásszal szemben is nagyon, nagyon oda kell figyelnünk.


Tudósítások, eredmények

Baktalórántháza–Ibrány 0–1 (0–0)
Baktalórántháza, 200 néző, v.: Csáki L.

Baktalórántháza: Tóth K. – Balogh G. (Marics T.), Geda G., Kántor F. (Illés L.), Molnár L. (Éles Zs.), Lakatos I., Szabó G., Csordás G., Szabó R., Marics G., Balogh Zs. Játékos-edző: Illés László.

Ibrány: Tóth N. – Orosz D., Bodó G., Deme A., Csáki J., Torma T. (Kántor Zs.), Gergely B., Kiss T. (Lakatos B.)., Makai I., Somogyi T. (Papp M.), Kristófi S. (Kiss P., Flavio). Edző: Gerliczki Máté.

Ha nem is látványosan, de taktikusan –  és ami jelenleg a legfontosabb –, eredményesen játszott az ibrányi csapat.

Gól: Tóth N. (11-esből).

Kiállítva: Makai I. (83. perc).

Ifi: 4–0.

Illés László: – Hétfőn a kapusunk jelentkezhet a munkaügyi központban, mert a mai meccs alapján jogosult lesz a segélyre. Sajnos, hiányoznak azok az embereink, akik fazont szabnak a játékunknak, így előrefelé csak küszködünk. Gratulálok az Ibránynak.

Gerliczki Máté: – Ma nem játszottunk szépen, de jó következtetéseket vontunk le a kudarcokból, és ezzel a fontos győzelemmel el kell indulnunk felfelé. Egyik csapatnak sem a középmezőnyben a helye!


További eredmények:

Tuzsér–Nyírgyulaj 1–0 (1–0)
Tuzsér, 150 néző, v.: Vitkai.

Tuzsér: Szűcs L. – Dancs B., Lakatos T., Bagoly Z. (Setét R.), Dallos L., Hriskevics (Gergely I.), Dolhai M., Tott N., Iván A., Markos J., Soós T. Játékos-edző: Dancs Béla.

Nyírgyulaj: Kecskés G. – Baksa Cs., Czerula Zs., Erdei L., Pénzes Á., Szép T., Kanál R. (Lakatos J.), Sitku Á., Szentjobbi R. (Gózner K.), Horváth K. (Oxi R.), Berecz Zs. Edző: Lukács Tibor.

Két jól felkészített csapat találkozóján nem kis szerencsével tartotta otthon a három pontot a Tuzsér. Gól: Hriskevics. Ifi: 0–1.

Dancs Béla: – A játékosok nem hitték el, hogy nehéz mérkőzés előtt állunk. A nagyon masszívan védekező vendégek feladták a leckét számunkra, ami részünkről a szezon leggyengébb játékával párosult. Így is sikerült a három pontot begyűjteni.

Lukács Tibor: – Lehet, hogy sokszor nyilatkoztam már, de most az egyszer biztos vagyok abban: nem érdemeltünk vereséget.

Tiszalök–Tiszavasvári 2–0 (1–0)
Tiszalök, 200 néző, v.: Sándor Cs.

Tiszalök: Gagyi S. – Balogh A., Csáki V., Dobos Z., Vass I., Gál N., Újvári Zs. (Puncsák Cs.), Czifrák R., Bognár A., Cseh K. (Vadászi S.), Bodnár A. Edző: Kovács János.

Tiszavasvári: Kanócz B. – Lakatos I., Lakatos B., Balogh N., Tudja D. (Hódi G.), Bakos T. (Nagy D.), Kóka R., Péntek A., Potornai M. (Szabó M.), Nagy I. Szabó M.), Dankó G. (Szolyka T.). Edző: Mirgai László.

Parádés hangulatú mérkőzésen megérdemelt hazai győzelem. Gól: Cseh K., Gál N. Ifi: 2–1.

Kovács János: – A kérésem csak az volt, hogy mindenki a tudásának megfelelően teljesítsen. A fiúk elvégezték a munkájukat, ez lett a vége.

Mirgai László: – Bejött, amitől tartottam, a csapat elhitte, hogy a jó szereplés után már elég lesz a mezt a pályára küldeni. Erre ráérzett a Tiszalök, amely motiváltabban futballozott, mi pedig szégyellhetjük magunkat ezért a teljesítményért.

Nagykálló–Mándok 0–9 (0–1)
Napkor, 50 néző, v.: Pethő P.

Nagykálló: Luksa Z. – Kerecsen J. (Jaczkó Gy.), Bacskai A. (Takács G.), Szabó D., Svelta Z. (Csatári Á.), File Z., Brátán L., Rakaczki J., Hatházi M. (Haburcsák D.), Farkas L., Papp M. Edző: Budaházi László.

Mándok: Pécsi V. – Sallai M., Nikita V., Schellenperger (Galambos L.), Szabó T., Zsidó L., Dancs A. (Révész Z.), Zoffcsak N. (Csürök Cs.), Stef, Szilágyi R. (Káté I.), Dascal. Edző: Csoma Dezső.

Elfogadható első félidő után nyolc perc alatt négy gólt kapott a hazai csapat, ezzel eldőlt a mérkőzés. Gól: Dascal 3., Zsidó L. 3, Galambos L. 2, Szabó T. (11-esből). Ifi: 10–0.

Budaházi László: – Eddig nem szerettem volna megbántani senkit, de ki kell mondjam, ebben az összetételben képességekben, alázatban és küzdeni tudásban nem ütjük meg ezt a szintet.

Csoma Dezső: – Ezt a győzelmet a napokban elhunyt korábbi vezetőségi tagnak, Berecz Istvánnak ajánlja a csapat.

Kemecse–Nyírmada 2–2 (2–2)
Kemecse, 300 néző, v.: Kiss L.

Kemecse: Pintér L. – Simon D., Szűcs F., Hokk Á., Iván Zs. (Birovecz J.), Lukács B., Lakatos L., Orgován Gy., Majoros Á., Szaffián Sz., Ruska T. (Csomány Ö.). Edző: Hokk Béla.

Nyírmada: Kardos Z. – Mátyus Cs., Géczi I., Puskás Á., Danku A. (Szűcs B.), Nagy M., Németh A., Bancsi G., Barta F., Dávid R. (Dereceni B.), Fejes J. Edző: Szőke István.

Az első félidő a szórakoztatásról szólt, potyogtak a gólok – a szünet után a küzdelem dominált. Gól: Lukács B., Lakatos L. (11-esből), illetve Nagy M., Barta F. Ifi: 2–4.

Hokk Béla: – Enbé hármas szintű találkozón úgy gondolom, igazságos eredmény született. Mindkét csapat eldönthette volna maga javára a mérkőzést.

Szőke István: – Nagyon jó színvonalú meccsen részben igazságos döntetlen született… Gratulálok a csapat hozzáállásához, ugyanilyen elszántan kell folytatnunk.

Szakoly–Tiszakanyár 2–1 (1–0)

Szakoly, 150 néző, v.: Losonczki.

Szakoly: Szobonya G. – Baumgartner Á., Rebegea, Rédei M., Fodor T., Chiorenau, Horváth G., Dávid G., Daru R., Madzin I., Bodai K. (Kiss Z.). Edző: Madalina György.
Tiszakanyár: Kanyári G. – Phrakonkham, ifj. Koskovits Gy. (Bagin S.), Göncz B., Morauszki, Kupás Z. (Babják Cs.), Terjék Z. (Illés A.), Bodnár J., Barzó G. (Gráf L.), Oláh L., Lakatos Z. (Gombkötő S.). Edző: Koskovits György.

A jóra fordult időjárás meghozta a csapatok játék kedvét, óriási küzdelem dúlt a pályán.

Gól: Daru 2, illetve Oláh L. Ifi: 4–2.

Madalina György: – Férfiasan bevallom, ha az X-faktorban látok, vagy hallok egy tehetséges fiatalt, el szoktam érzékenyülni. A mai mérkőzés után már sírok. Tőlem a csapat egy hatalmas igent kap erre a teljesítményre, a hátralévő kilenc fordulóra még három igen kell, és továbbjutottunk.
Koskovits György: – Borzalmasan csalódott vagyok az eredmény miatt, számomra teljesen meglepetés, hogy hétről hétre rendre az eredmény után kell futnunk, és ezzel borzalmasan nehéz helyzetbe hozzuk magunkat.

Szatmár Unió FC–Dombrád 3–2 (3–1)

Fehérgyarmat, 250 néző, v.: Papp F.

Szatmár Unió: Kőrösi N. – Gégény M., Bogár M., Gál R., Juhász B., Rigó A., Bodó R. (Fehér Á.), Balogh P., Baksa Á. (Bartha T.), Veress L. (Császár T.), Fülep O. (Kemeneczki J.). Edző: Virovecz Pál.
Dombrád: Szabolcsi M. – Kovács M., Oncsó M. (Marcsek Z.), Csáki P., Kató I., Révész J. (Simon I.), Tamás B., Borbély L. (Kállai Á.), Fabu R. (Balla J.), Borbély L., Gombkötő Z. Edző: Borza László.

A hazai csapat az első félidőben sziporkázó játékot mutatott be, a szünet után viszont érthetetlen módon visszaesett, de sikerült begyűjteni a három bajnoki pontot.

Gól: Fülep O. 2, Gégény M., illetve Gombkötő Z., Kató I. Ifi: 9–3. (Tudósító: Bereczki Zoltán)

Virovecz Pál: – Győztünk!
Borza László: – Ma játszottunk a leggyengébben, ha csak közepes teljesítményt nyújtunk, nyerhettünk volna. Ez nem sikerült, így nem érdemeltünk győzelmet.

Nagyhalász–Cellspan-Balkány 1–0 (1–0)

Nagyhalász, 100 néző, v.: Buczkó.

Nagyhalász: Jakocska – Kóder L., Tilki M., Turóczi Cs., Kosztik D. (Horváth Á.), Szitai R. (Kondor M.), Kovács N., Csire G. (Horváth M.), Orosz T. (Szabó B.), Mocsár G. (Boros I.), Anderka R. Edző: Kiss Gábor.
Balkány: Varga I. – Turbucz T. (Karasz L.), Marozsán G., Vass Z., Marozsán Zs., Szabó P., Vasas T. (Karasz G.), Szilágyi Z. (Csizmarik Á.), Kónya M. (Csáki R.), Marozsán M. (Málik J.), Nagy D. Játékos-edző: Dán Ferenc.

A hazaiak nagyon értékes három pontot szereztek.

Gól: Mocsár Cs. Ifi: 3–2.

Kiss Gábor: – Gratulálok a csapatnak, amiért legyőzte a hazai pálya jelentette fóbiáját. Azért még látszik, hogy van hová fejlődnünk, de a győzelmet nem kell megmagyarázni.
Dán Ferenc: – Ilyen meccs is van, amikor nem jön össze semmi. De ettől azért jóval többet vártam.


Tabella:

1.  TUZSÉR SE  6 5 1 0 15 4 16
2.  TISZAVASVÁRI SE  6 4 0 2 16 5 12
3.  NAGYHALÁSZI SE 6 4 0 2 12 5 12
4.  MÁNDOK KSE  6 3 2 1 16 6 11
5.  NYÍRMADAI ISE  6 3 2 1 20 14 11
6.  SE KEMECSE  6 3 2 1 14 10 11
7.  NYÍRGYULAJ KSE  6 3 1 2 8 6 10
8.  IBRÁNY SE  6 3 1 2 6 4 10
9.  TISZAKANYÁR SE  6 3 0 3 8 9 9
10.  BALKÁNYI SE  6 2 2 2 9 7 8
11.  SZAKOLY SE 6 1 4 1 9 11 7
12.  BAKTALÓRÁNTHÁZA 6 2 0 4 8 9 6
13.  TISZALÖK VSE  6 2 0 4 6 11 6
14.  SZATMÁR UNIO SE  6 2 0 4 5 15 6
15.  DOMBRÁD SE 6 0 1 5 6 14 1
16.  NAGYKÁLLÓI VSE  6 0 0 6 2 30 0

 

Fel Következő