17. forduló (2016.03.05-06.)

| Forduló-hangoló | Tudósítások, eredmények |

 

Forduló-hangoló

 
Ibrány SE

Nagyhalász SE
2016.03.06 14:00

Gerliczki Máté, ibrányi edző: – A télen sokkal többet és minőségében is jóval komolyabb szinten edzett a csapatom, mint eddig bármikor a pályafutásom során. Mégis úgy érzem, hogy a hét pontos előny egy kissé elaltatott bennünket, edzőt és játékost is beleértve, ezért is lehetett tompább a produkciónk a korábban megszokottól. A labdarúgás viszont ezért is szép sportág, mert azonnali javítási esélyt kapsz, hiszen jön a következő meccs, és ez a következő meccs a legfontosabb a világon számunkra. Mindenki pontosan tudja, hogy mit jelent az Ibrány-Halász szurkolóinknak, nekünk is ugyanilyen fontos! Garantálni eredményt előre nem lehet és nem is szabad, viszont azt igenis garantálom, hogy játékosaim számára ismeretlen fogalom lesz az elvesztett labda vasárnap!

Opre Mihály, nagyhalászi edző: – Nem nekünk áll a zászló, de ez közel sem jelenti azt, hogy ne tennék meg mindent a kedvező eredmény elérése érdekében. Tudom, hogy ez a mérkőzés más, mint a többi, mindenki nagyon készül rá. Ismerjük az ellenfelet, bár megjegyzem, számunkra rosszkor jött, hogy kikapott Baktalórántházán. Azt gondolom, inkább a hazaiaknak van vesztenivalójuk, mi csak nyerhetünk a szomszédvári rangadón…


További mérkőzések:

Szombat

Tuzsér (6.)–Tiszavasvári (9.)

Dancs Béla, tuzséri játékos-edző: – Újabb játékossal bővült a hiányzók névsora, de tartom a csapatot annyira jónak, hogy meg tudja oldani ezt a feladatot is. Igaz, nem lesz könnyű.

Kiss Gábor, tiszavasvári játékos-edző: – Ahhoz, hogy az előző fordulóban nyújtott gyenge teljesítményünket feledtessük szurkolóinkkal, vezetőinkkel, gyökeres változás kell, hogy beálljon a csapatnál. Játékosaimnak elsősorban fejben kell felnőni a feladathoz, ha elhiszik, hogy képesek – márpedig képesek – kedvező eredményt eléri a nagyon erős Tuzsér otthonában, akkor azt véghez is tudják vinni. Ehhez azonban nincs szükségem nyakkendős futballistákra, csak tudatos, tetrekész, győzni akaró játékosokra.

Tiszalök (16.)–Nyírgyulaj (5.)

Bécsi Richárd, a tiszalöki játékos-edző: – A megye egyik legjobb játékoskeretével rendelkező csapat érkezik hozzánk. Tesszük a dolgunkat és meglátjuk, ez mire lesz elég.

Lukács Tibor, nyírgyulaji edző: – Sajnos, nem úgy sikerült a rajt, ahogy szerettük volna, így mindenképpen javítani és győzni kell.

Mátészalkai MTK (11.)–Nagyecsed (3.)

Siska Attila, mátészalkai edző: – Minden tiszteletem a nagyecsedieké, de hazai pályán természetesen győzni szeretnénk. Ebben sokat segíthet, ha sérültjeink felépülnek a meccsre.

Ádámszki Róbert, nagyecsedi játékos-edző: – Szomszédvári rangadó elé nézünk. Ha ott folytatjuk, ahol a Tuzsér elleni meccset befejeztük, akkor az bizakodásra adhat okot.

Vasárnap

Sényő-Carnifex (2.)–Baktalórántháza (12.)

Ember Roland, sényői edző: – Jó csapat érkezik hozzánk, de mi sem vagyunk rosszak… Közönségünk, szórakoztató meccsen nyilván hazai győzelmet szeretne látni, ezért úgy fogunk pályára lépni, hogy ennek igénynek eleget tudjunk tenni.

Illés László, baktalórántházi játékos-edző: – Újabb nemes feladat vár ránk, megállítani a jó erőkből álló Sényőt. Ha az első számú bajnokjelölt ellen ez legutóbb sikerült, meggyőződésem, hasonló teljesítménnyel most sem vallunk szégyent.

Gyulaháza (14.)–Kemecse (13.)

Deák Béla, gyulaházi játékos-edző: – Ahhoz, hogy előrébb lépjünk a tabellán, a hazai mérkőzéseinket nem szúrhatjuk el.

Falatovics László, kemecsei játékos-edző: – Fontos győzelem után utazunk egy jó csapat otthonába.

Szatmár Unió FC (7.)–Tiszakanyár (10.)

Siti Ferenc, az SZUFC edzője: – Hazai pályán szeretnénk feldtetni a legutóbbi fiaskót, ami nem lesz egyszerű, tekintve, hogy egy pótkocsi sérültünk van.

Koskovits György, tiszakanyári edző: – Megpróbáljuk folytatni azt a lendületes, támadószellemű focit, amit az utóbbi időben produkáltunk. Ha ez sikerül, akkor nem féltem a fiúkat – szinte sehol.

Szakoly (4.)–Mándok (8.)

Hokk Béla, szakolyi edző: – Remélem, a múlt heti játékot tudjuk folytatni, csak egy kicsit eredményesebben…

Borza László, mándoki edző: – Láttam a Szakoly tiszavasvári meccsét a múlt héten, amelyen nagyon jó első félidőt produkált. Ebből kiindulva csak makszimális koncentrációval lehet keresnivalónk.

 


Tudósítások, eredmények

Ibrány–Nagyhalász 2–0 (0–0)

Ibrány, 800 néző, v.: Kiss L.

Ibrány: Tóth N. – Balogh Gy., Kiss T., Torma T., Csáki J., Varga A., Gergely B., Somogyi T., Makai I. (Vinicius), Szabó R. (Lukács B.), Kristófi S. Edző: Gerliczki Máté.

Nagyhalász: Gagyi S. – Szőlősi L. (Barzó G.), Bognár A., Ludánszki I., Bene L., Gyügyei Z., Fábri D. (Simon D.), Bartha Z. (Tóth N.), Kiss R. (Tóth Zs.), Fábri Z., Kerti L. (Hajzer L.). Edző: Opre Mihály.

Szép számú közönség előtt, a szemerkélő esőben is jó talajú pályán vérbeli rangadót vívott a két szomszédvári csapat. A masszívan védekező Halász a gólszerzésről sem mondott le, ugyanis 0–0-ás állásnál Fábri Dávid kapufát lőtt. Kiss Tamás révén mégis az Ibrány szerzett előnyt, amit a lefújás előtt Somogyi Tibor parádés bombagóllal duplázott meg.

Gól: Kiss T. (69.), Somogyi T. (90.).

Ifi: 3–2.

Gerliczki Máté: – Nehéz mérkőzés volt, de mindegyik az lesz. Köszönjük szurkolóink fantasztikus biztatását, nagyon büszke vagyok, hogy négyszer is részese lehetettem a megye legnagyobb presztízsű rangadójának.

Opre Mihály: – Nagyon jó csapat otthonában a játék képe alapján nem érdemeltünk vereséget. Az Ibrány birtokolta többet a labdát, de igazi helyzeteket mi dolgoztuk és hagytuk ki. A futballt azonban gólra játsszák, így a hazaiaknak a győzelemhez, csapatomnak pedig a mutatott játékhoz gratulálok.


További eredmények:

Szombat

Tuzsér–Tiszavasvári 1–0 (0–0)

Tuzsér, 150 néző, v.: Resán.

Tuzsér: Kőrösi N. – Gergely I., Dancs B., Dallos L., Iván A., Hriskevics, Bagoly Z., Szaffián Sz., Setét R., Markos J., Dolhai M. Játékos-edző: Dancs Béla.

Tiszavasvári: Polgári L. – Lakatos I., Balogh N., Esze B., Szolyka T. (Kántor Zs.), Bakos T., Lakatos Barna, Szolyka G. (Szabó M.), Bodnár A. (Gyurján R.), Nagy D., Nagy I. (Fazekas V.). Edző: Kiss Gábor.

A hazai csapat erejét mutatja, hogy közepes játékkal is otthon tudta tartani a három pontot.

Gól: Iván A. Ifi: 0–1.

Dancs Béla: – Nagyon nehéz győzelmet arattunk, ez akadozó, görcsös játéknak tudható be. Csak az akarásnak köszönhetjük a sikert.

Kiss Gábor: – Gratulálok minden egyes játékosomnak, amit szerettük volna, azt megvalósítottuk a mérkőzés során. Ami mit sem ér, ha az óriási helyzeteket nem rúgjuk be. Már tudom, milyen hiányérzete lehetett kollégámnak az elmúlt héten, mert most én is hasonlóan érzek.

Tiszalök–Nyírgyulaj 1–12 (1–7)

Tiszalök, 50 néző, v.: Harsányi.

Tiszalök: Szombati K. – Majoros P. (Szabó R.), Balogh A., Jónás G., Papp R. (Gellén M.), Puncsák Cs., Körei Zs. (Fodor A.), Kerekes M., Gergely D., Kovács J., Nagy S. Edző: Bécsi Richárd.

Nyírgyulaj: Opre R. – Varga D. (Baksa Cs.), Tóth B., Siska G. (Papp A.), Vass I., Pálvölgyi B., Nagy I. (Szép T.), Lovas N. (Nagy T.), Erdei Z., Gózner K., Berecz Zs. (Fekete G.). Edző: Lukács Tibor. Ennyivel jobb volt a Nyírgyulaj.

Gól: Körei Zs., illetve Erdei Z. 3, Fekete G. 3, Pálvölgyi B. 2, Berecz Zs., Siska G., Baksa Cs., Tóth B. Ifi: 0–20.

Bécsi Richárd: – Gratulálunk az ellenfélnek, szégyelljük magunkat.
Lukács Tibor: – Jó hozzáállással helyzeteink töredékét kihasználva is magabiztos győzelmet arattunk.

Mátészalkai MTK–Nagyecsed 0–3 (0–0)

Mátészalka, 300 néző, v.: Hegedűs Cs.

Mátészalka: Pindzsula P. – Botos D., Robas, Rézműves F., Magyari M., Botos A., Sarkadi G., Petrohai M. (Batizi-Pócsi N.), Szántó Z. (Kocsán G.), Dascal (Petrohai G.), Stef (Lyáh A.). Edző: Siska Attila.

Nagyecsed: Makó R. – Dobos Z., Ricsei F., Homann R., Zámbó K., Czifrák R. (Gyöngy T.), Ascsillán L., Bulyáki A., Bodogán Z. (Vámosi Cs.), Marinas (Puskás D.), Ladányi D. (Somlyai G.). Játékos-edző: Ádámszki Róbert. A mátészalkai csapat nem tudott felnőni a feladathoz, ilyen különbséggel is megérdemelt nagyecsedi siker született.

Gól: Marinas 2, Bulyáki A.

Siska Attila: – Kikapni mindig kellemetlen, de be kell látnunk, a táblázaton elfoglalt helyezés tökéletesen tükröződött a mérkőzésen. Gratulálok a Nagyecsednek.

Ádámszki Róbert: – Először is gratulálok a csapatnak, nagyon jól játszott. Úgy gondolom, magabiztos győzelmünk egy percig sem forgott veszélyben. Éppen ideje volt, hogy „Mutu” megelőzzön a házi góllövőlistán, és így nyugodtan ülhetek a kispadon…


Vasárnap

Sényő-Carnifex–Baktalórántháza 2–2 (0–0)

Sényő, 300 néző, v.: Bíró Cs.

Sényő: Szabó Z. (Kerekréti G.) – Szűcs F., Bernáth M., Klepács K., Gégény I., Farkas M., Kléninger L., Orosz M., Ruska T. (Ádám D.), Toldi A., Timák Cs (Fiumei V.). Edző: Ember Roland.

Baktalórántháza: Tóth K. – Kántor F., Geda G. (Szabó R.), Lakatos I., Csordás G., Sitku Á. (Murguly Cs.), Rakóczi Zs., Balogh G., Miskolczi L., Kozma J. (Illés L.), Marics G. (Molnár L.). Játékos-edző: Illés László.

Mély talajú pályán a küzdelem dominált, a hazaiak az utolsó percben mentettek pontot, amire rászolgáltak.

Gól: Kléninger L. Orosz M.,, illetve Rakóczi Zs., Marics G. Kiállítva: Fiumei V. (65. perc). Ifi: 1–4.

Ember Roland: – Gratulálok mindkét csapatnak tagjainak, mert megdolgoztak az egy-egy pontért. Nem feküdt nekünk a Bakta kellemetlen, agresszív játékstílusa, emiatt nem tudtunk kibontakozni. A teljes képhez tartozik, hogy a második baktai gólt szabálytalanság előzte meg, mindemellett a vendégek közül minimum két embert ki lehetett volna állítani, erre mi kaptunk piros lapot, amiben legalább akkora a felelőssége az egyes számú asszisztensnek, mint nekünk.
Illés László: – Harcos mérkőzésen kiegyenlített első félidő után a másodikban nekünk állt a zászló, de nem sikerült több ziccert kidolgozva sem megnyugtató előnyt szerezni, ami a végén megbosszulta magát. Furcsállom, hogy a hosszabbításban taktikai fegyverként bevetett cserék miatt pluszban is hosszabbított a játékvezető, amit még be is mutat…

Gyulaháza–Kemecse 0–0

Gyulaháza, 100 néző, v.: Kosztyu.

Gyulaháza: Bandor F. – Bagi T., Mizsák R., Deák Z., Farkas G., Tóth F., Tóth D., Éles I., Deák B., Gáti S. (Kun Á.), Lévai Cs. Játékos-edző: Deák Béla.

Kemecse: Virágh Cs. – Sándor L., Hruska Á., Dócs N., Csatári Á., Kiss M. (Boros M.), Csizmarik Á. (Sárközi D.), Birovecz J., Phrakonkham, Kiss R., Iván Zs. (Kovács M.). Edző: Falatovics László.

A hazai csapat hiába támadta végig a mérkőzést, a nagyobbnál nagyobb helyzeteket is elpuskázta.

Ifi: 1–0.

Bardi Béla egyesületi elnök: – Sajnálom a csapatot, a közönséget, ez egy ilyen meccs volt, amelyen semmi nem ment be.
Falatovics László: – Nagy akarással játszó csapatunk megérdemelten szerzett pontot a szimpatikus Gyulaháza ellen.

Szatmár Unió FC–Tiszakanyár 1–3 (0–2)

Fehérgyarmat, 100 néző, v.: Losonczki.

Szatmár Unió: Juhász S. – Bátyi L. (Bakó G.), Doros M., Ráti K., Rigó A., Szatke M. (Istrate), Veress L., Csáki R., Bodó R. (Borsi D.), Osváth S., Baglyos L. (Csatári Z.). Edző: Siti Ferenc.

Tiszakanyár: Szabolcsi M. – Kató I., Jeddi B., Pócsi B., ifj. Koskovits Gy.(Kovács I.), Pap M., Kiss P., Illés A., Szatmári D. (Terjék Z.), Gégény M., Mátrai N. Edző: Koskovits György.

Meglehet, az időjárási tényezők miatt a játéktér nem volt Oscar díjas, de a csapatok dicséretére váljon, hogy igyekeztek ezen felülemelkedni, s a játékra koncentrálni. Egy régi mumus ellen a hazaiak ma sem találták az ellenszert, de voltak periódusai a meccsnek, amikor a téli „földindulást” követően bizalomra is okot adhatnak. Két vereség után nem egyszerű a helyzet, de remélhetőleg a hazai csapatnak még vannak rejtett tartalékai. Nyugodj békében, Gál István és Mogyorósi Árpád, kísérjetek tovább minket az égi focipályán.

Gól: Bodó R., illetve Pap M., Szatmári D., Mátrai N. Kiállítva: Kovács I. (75. perc). Ifi: 3–0.

Siti Ferenc: – Nem tudtunk rácáfolni a kétkedőkre. A csapat játéka elfogadhatatlan volt a mérkőzés tétjéhez képest. Ez is az én csapatom és megyünk tovább az úton, mert hisszük, hogy az felfelé vezet.
Koskovits György: – Lehet, hogy nem vagyok épelméjű, de úgy gondolom, taktikus, fegyelmezett játékkal megérdemelt győzelmet arattunk.

Szakoly–Mándok 0–2 (0–1)

Szakoly, 190 néző, v.: Nagy T.

Szakoly: Szobonya G. – Sándor D.(Baumgartner Á.), Rédei M., Módis D., Babják Cs., Hokk B. (Kiss I.), Csomány Ö., Majoros Á., Szathmári S. (Kiss T.), Bodai K. (Nagy D.), Madzin I. Edző: Hokk Béla.

Mándok: Oláh D. – Orgován Gy., Varga D., Bárány T., Szabó T., Costea, Tempfli I., Dancs A., Balás G. (Ráduly R.), Csürök Cs., Győri J. Edző: Borza László.

Két gyenge formát mutató csapat közül a szerencsésebb nyert.

Gól: Costea, Varga D. Ifi: 0–7.

Hokk Béla: – Utoljára augusztusban játszottunk ilyen gyengén, ezt át kell beszélni, mert így nem lehet pályára lépni.
Borza László: – Ilyen a futball! Legutóbb jobb teljesítményt nyújtottunk, viszont nem koncentráltunk megfelelően, most éppen az ellenkezője történt. Nem volt jó a meccs, de maximális figyelem mellett nyertünk, ezért dicséret illeti a csapatot.


Tabella:

1.  IBRÁNY SE  17 13 2 2 65 16 49 41
2.  NAGYECSED RSE  17 10 5 2 29 14 15 35
3.  SÉNYŐ FC  17 10 3 4 48 25 23 33
4.  NYÍRGYULAJ KSE  17 9 2 6 51 35 16 29
5.  SZAKOLY SE 17 9 2 6 30 24 6 29
6.  TUZSÉR SE  17 8 5 4 33 22 11 29
7.  MÁNDOK VSE  17 8 4 5 42 29 13 28
8.  TISZAKANYÁR SE  17 8 2 7 40 20 20 26
9.  SZATMÁR UNIÓ FC 17 7 4 6 45 32 13 25
10.  TISZAVASVÁRI SE  17 7 3 7 29 20 9 24
11.  MÁTÉSZALKAI MTK  17 7 2 8 30 32 -2 23
12.  BAKTALÓRÁNTHÁZA 17 5 5 7 37 30 7 20
13.  KEMECSE SE  17 3 6 8 19 39 -20 15
14.  GYULAHÁZA KSE  17 3 6 8 14 41 -27 15
15.  NAGYHALÁSZI SE  17 1 2 14 16 53 -37 5
16.  TISZALÖKI VSE  17 1 1 15 6 102 -96 0

 

Fel Következő