1. forduló (2015.08.15-16.)

| Forduló-hangoló | Tudósítások, eredmények |

 

Forduló-hangoló

 
Ibrány SE

Baktalórántháza
Kezdés: 2015.08.16. 17:00

Gerliczki Máté, ibrányi edző: – Az első bajnoki mindig nagyon nehéz és érdekes, különösen, hogy a mezőny egyik legjobb csapatát fogadjuk. Sok nézőre, óriási melegre és kiváló színvonalra számítok. Dajka László Jászberényből hozott eltiltását tölti.

Illés László, baktalórántházi játékos-edző: – Becsületesen felkészültünk ebben a nagy kánikulában, bár akadtak kisebb problémáink, de a lelkiismeretünk tiszta és a győzelem reményében lépünk színre a megye legjobb pályáján a megye egyik legjobb csapata ellen.


További mérkőzések:

Szombat:

Tiszalök–Tiszakanyár

Kovács János, tiszalöki edző: – A hétvégi mérkőzésünk lesz az igazi megmérettetés, bár még mindig lesznek hiányzóink, természetesen szeretnénk úgy kezdeni a bajnokságot, mint minden csapat – győzelemmel. Ellenfelünk jó formájához nem fér kétség, a Magyar Kupában NB III-as csapatot gyűrtek le, ezzel együtt bízunk abban, hogy a meglepetés erejével borsot törünk a vendégek orra alá. Reméljük nem csak a verejtékben fogunk úszni, hanem öröm mámorban is.

Koskovits György, tiszakanyári edző: – Megint bebizonyították a focisták, hogy vándor nép a magyar. A holt idényben sokszor több a teendő, mint a bajnoki szezonban. Ebből adódik, hogy sok csapat igazi erejéről csak a tétmeccseken kap valós képet az edző, vezető. Pedig azok az egyesületek az eredményesebbek, amelyekre az állandóság a jellemző! Egy tétmeccset már sikeresen letudtunk, de a bajnoki mindig más kategória. Szeretnénk jó rajtot venni!

Mátészalkai MTK–Nyírgyulaj

Bákonyi György, mátészalkai edző: – Nagyon várjuk már a nyitányt. Lesznek hiányzóink, ettől függetlenül megpróbáljuk a lehető legtöbbet kihozni a meccsből, bár tisztában vagyunk azzal, hogy a bajnokság egyik legjobb csapata érkezik hozzánk.

Lukács Tibor, nyírgyulaji edző: – Újonccsapat otthonában kezdeni mindig nagyon nehéz feladat, most ez hatványozottan igaz, hiszen jó formában lévő Szalka vár ránk. Amit biztosan tudni lehet: kiváló pályán, jó ellenféllel szemben, szép számú közönség előtt „pontosan” szeretnénk zárni a mérkőzést.

Tuzsér–Nagyecsed

Dancs Béla, tuzséri játékos-edző: – Az első meccs nagyon fontos, nem mindegy, hogy kezdjük a bajnokságot. Nem lesz könnyű dolgunk, mert lendületben lévő csapattal találkozunk, amely újoncként nyilván kettőzött erővel lép pályára. De én csak a győzelmet tudom elképzelni, annál is inkább, mert a falunapon szeretnénk kiszolgálni a várhatóan szép számú közönséget.

Opre Mihály, nagyecsedi edző: – Azt kell mondjam, NB III-as szintű csapat otthonában kezdünk, amely ugyebár a bajnoki címvédő. Noha újoncként ez lesz az első meccsünk, ráadásul idegenben, azért nem remegő lábakkal megyünk Tuzsérra. Nem mi vagyunk a mérkőzés esélyese, de szeretnénk jó eredményt elérni.


Vasárnap:

Gyulaháza–Nagyhalász

Deák Béla, gyulaházi játékos-edző: – Célunk a biztos bennmaradás kiharcolása, ennek érdekében az első hazai meccsünket mindenképpen szeretnénk megnyerni.

Nagy Lajos, nagyhalászi edző: – A nyári felfordulás után nehéz mérkőzéssel kezdjük az új szezont. Szeretnénk megfelelni a szurkolóink és a saját elvárásainknak is, ezért akárcsak a hazaiak, mi is a három pont igényével lépünk pályára.

Szatmár Unió FC–Kemecse

Siti Ferenc, az SZUFC edzője: – Azt gondolom, jól sikerült a felkészülésünk, de a puding próbája az evés, így remélem eredményes játékra leszünk képesek az újjászervezett Kemecse ellen.

Falatovics László, kemecsei edző: – Nem szeretnék semmit ígérgetni, tisztességesen helyt akarunk állni az osztály legjobb csapatával szemben.

Szakoly–Tiszavasvári

Hokk Béla, szakolyi edző: – Úgy gondolom, átalakult, ugyanakkor továbbra is jó csapat érkezik hozzánk. Nem mondhatok mást, hazai pályán mindent megteszünk a győzelemért.

Kiss Gábor, tiszavasvári edző: – A játékosok becsülettel elvégezték a nyárra tervezett munkát, valamennyien tiszta lelkiismerettel, és nagy önbizalommal léphetnek pályára a Szakoly elleni bajnoki nyitányon. Fő feladatunk a hazai támadó szekciót semlegesítése lesz, amennyiben ezt tudjuk abszolválni, jogos igényünk lehet mindhárom pontra. Célunk elérésében nem lehet kifogás a beharangozott „szaharai forróság” sem, mert mindkét csapatnak egyformán meleg lesz, véleményem szerint az akarati tényezők döntő jelenetőséggel bírhatnak.

Sényő-Carnifex–Mándok

Ember Roland, sényői edző: – Újonc létünkre győzelemre fogunk játszani, ugyanis a csapat nyári felkészülése azt meri mondatni velem, hogy itthon tartjuk a három pontot. Remélem ezt úgy is, hogy egészen bizonyosan nagyon jó Mándokkal találjuk szembe magunkat.

Borza László, mándoki edző: – Senki nem szeret frissen feljutott csapat ellen kezdeni, különösen akkor, ha olyan játékerőt képvisel, mint a Sényő. Ráadásul mi szinte teljesen kicserélődtünk, éppen ezért kíváncsi vagyok, melyik arcát fogja mutatni csapatom.

 


Tudósítások, eredmények

Ibrány SE–Baktalórántháza VSE 2-0 (0-0)

Ibrány, 500 néző, v.: Tomori P.

 

Makai I. szerezte az első gólt (Fotó: KM-Sport)

 

Ibrány: Tóth N. – Bodó G., Torma T., Csáki J., Balogh Gy., Orosz D. (Kántor T.), Gergely B., Kristófi S. (Somogyi M.), Makai I. (Petics Gy.), Somogyi T. (Kiss T.), Lukács B. (Flavio).
Edző: Gerliczki Máté.

Baktalórántháza: Tóth K. – Kántor F., Kozma J., Szabó G., Balogh G., Csordás G. (Molnár L.), Rakóczi Zs. (Illés L.), Miskolczi L., Sitku Á., Szabó R., Marics G. (Marics I.).
Játékos-edző: Illés László.

A nagyon jól játszó hazai csapat fantasztikus légkörben szerezte meg a győzelmet.

Gól: Makai I. (73'), Petics Gy. (93')

Gerliczki Máté: – Azért nyertük meg a mérkőzést, mert rengeteget tettünk érte, folyamatosan kezdeményeztünk. Szurkolóinknak köszönjük a biztatást, ismét kiváló futballhangulatot teremtettek.

Illés László: – Sajnos, megint egy pontrúgás pecsételte meg a sorsunkat az Ibrány ellen. Döntő pillanatban a cserekapusunk került óriási ziccerbe két perccel a befejezés előtt, sajnos, a tömegsportnak ez az eredménye… Gratulálok a hazaiaknak, megérdemelten nyertek.


További eredmények:

Szombat:

Mátészalkai MTK–Nyírgyulaj 0–3 (0–0)
Mátészalka, 250 néző, v.: Bendik T.

Mátészalka: Pindzsula P. – Docsa I., Rézműves F. (Csík K.), Sarkadi G., Magyari M., Drabik M. (Kocsán G.), Botos D., Botos A. (Katona R.), Petrohai G. (Batizi-Pócsi N.), Soltész B. (Lyáh), Petrohai M. Edző: Bákonyi György.
Nyírgyulaj: Kecskés G. – Vass I., Czerula Zs., Tóth B., Pénzes Á. (Papp A.), Siska G., Erdei Z., Gózner K., Nagy T. (Varga A.), Fekete G.. Berecz Zs. (Oxi R.). Edző: Lukács Tibor.

A korai páros kiállítás alapjaiban rengette meg a hazaiak taktikáját, mert amíg a vendégek védőposzton tudtak váltani, a szalkai csapat támadójátéka szétesett. A gyulajiak rutinos támadóik vezérletével lekontrázták ellenfelüket.

Gól: Berecz Zs. (11-esből), Fekete G., Nagy T. Kiállítva: Petrohai M. (6. perc), illetve Czerula Zs. (6. perc).

Bákonyi György: – Az első félidőben még jól tartottuk magunkat, az általam véleményesnek tartott 11-es után azonban teljesen összeomlottunk. A csapat – ebben a felállásban – nem hitte el, hogy hátrány dacára is lehetett volna keresnivalója.
Lukács Tibor: – A második félidő alapján teljesen megérdemelt győzelmet arattunk.

Tuzsér–Nagyecsed 1–0 (0–0)
Tuzsér, 1000 néző, v.: Homonai P.

Tuzsér: Kőrösi N. – Tott R., Dancs B., Setét R., Dolhai M. (Gergely I.), Iván A., Markos J., Dallos L. (Zán P.), Hriskevics. Szaffián Sz. (Szűcs L.), Bagoly Z. Játékos-edző: Dancs Béla.
Nagyecsed: Makó R. – Dobos Z., Ricsei F., Homann R., Zámbó K., Nyíregyházi G. (Gyöngy T.), Ladányi D., Ascsillán L., Czifrák R., Somlyai G., Ádámszki R. (Vámosi Cs.) Edző: Opre Mihály.

A hazaiak saját maguknak tették nehézzé a mérkőzés, mivel három 11-est elhibáztak. A szép számú közönség nagy hangulatot teremtett.

Gól: Iván A. Kiállítva: Kőrösi N. (77. perc), illetve Dobos Z. (31. perc), Homann R. (65.). Ifi: 3–5.

Dancs Béla: – A kapufát ki fogjuk cseréltetni, mert háromszor is kifelé pattant róla a labda… Szezon eleji forma, csapkodó, kapkodó játék. A ziccereknél és a 11-eseknél hiányzott a megfelelő koncentráció, ezen mindenképpen javítani kell a folytatásban. De ez a játék is három pontot ér, ehhez gratulálok a csapatnak.
Opre Mihály: – Ilyen szintű csapattól, mint a Tuzsér ki lehet kapni. Le a kalappal a srácok előtt, a hozzáálláshoz, a küzdőszellemhez külön gratulálok. Ugyanakkor meg kell jegyeznem, a játékvezető szerintem túl szigorúan járt el velünk szemben. Nehéz most higgadtnak maradni…

Tiszalök–Tiszakanyár 0–1 (0–1)
Tiszalök, 100 néző, v.: Nagy F.

Tiszalök: Gagyi S. – Jónás D., Szabó M., Bognár A., Gellén S. (Körei I.), Hódi G., Puncsák Cs., Csizmarik Á., Varga Z., Kosztik D., Körei Zs. (Balogh S.). Edző: Kovács János.
Tiszakanyár: Szabolcsi M. – Terjék Z., Kovács I., Pócsi B., Jeddi B., Prhakonkham, Kiss P., Kató I. (Illés A.), ifj. Koskovits Gy., Szathmári D. (Toronyi G.), Mátrai N. Edző: Koskovits György.

Szezon eleji forma mindkét oldalon, a hazaiak nem érdemeltek vereséget.

Gól: Jeddi B. Ifi: 0–16.

Kovács János: – Kérdéses góllal a mérkőzés elején vezetést szerzett a vendégcsapat. A mezőnyben teljesen egyenrangú partnerek voltunk, sőt, akadtak időszakok, amikor mi uraltuk a meccset. A vereség ellenére gratulálok a fiúknak.
Koskovits György: – A felkészülési mérkőzésekhez képest sokkal gyengébb játékot nyújtottunk, viszont az idegenbeli győzelmet mindig meg kell becsülni.


Vasárnap:

Szakoly–Tiszavasvári 2–0 (1–0)
Szakoly, 300 néző, v.: Tatár I.

Szakoly: Szobonya G. – Sándor D. (Baumgartner Á.), Rédei M., Buka B., Babják Cs., Daru R. (Csomány Ö.), Patalenszki J. (Módis D.), Hokk B. (Bodai K.), Kiss I. (Nagy D.), Majoros Á., Madzin I. Edző: Hokk Béla.
Tiszavasvári: Polgári L. – Lakatos I., Balogh N., Kántor Zs. (Bodnár A.), Lakatos Bence, Lakatos Barna (Nagy D., Szolyka T.), Esze B., Tudja D., Kóka R., Bakos T. (Fazekas V.), Nagy I. Edző: Kiss Gábor.

Jól felkészített csapatok találkozóján ennyivel jobb volt a Szakoly.

Gól: Madzin I., Módis D. Ifi: 0–7.

Hokk Béla: – Az első félidőben az ellenfél jobban játszott, de jól védekezéssel sikerült átvészelni ezt az időszakot. A szünet után már nem adtunk esélyt a vendégeknek.
Kiss Gábor: – A mérkőzéssel kapcsolatban bármilyen nyilatkozat magyarázkodásnak tűnne, saját magunkat vertük meg egy nyerhető meccsen.

Sényő-Carnifex–Mándok 2–2 (0–0)
Sényő, 300 néző, v.: Kiss L.

Sényő: Szabó Z. – Fiumei V., Oláh D., Karaffa I., Szűcs F., Farkas M., Haburcsák B. (Horváth N.), Lakatos L., Orosz M., Toldi A. (Kléninger L.), Ruska T. (Gégény Zs.) Edző: Ember Roland.
Mándok
: Pécsi V. – Turbucz T., Bárány T., Tempfli I., Iván Zs. (Dascal), Szabó T., Dancs A., Costea, Zoffcsák (Till J.), Varga D. (Káté P.), Balás G. Edző: Borza László.

A nagy meleg dacára jó iramú mérkőzést láthatott a szép számú közönség.

Gól: Lakatos L., Gégény Zs., illetve Costea, Dascal. Ifi: 7–1.

Ember Roland: – Mindvégig győzelemre játszottunk, ami egy pici szerencsével és persze, jobb helyzetkihasználással meg is valósulhatott volna. Mindenesetre le a kalappal a srácok előtt, mert amit kértem, maximálisan végrehajtották.
Borza László: – Az első húsz percben aludtunk, majd akár ki is kaphattunk volna, de meg is nyerhettük volna a meccset, mert mindkét kapu előtt számtalan lehetőség is adódott.

Gyulaháza–Nagyhalász 2–0 (1–0)
Gyulaháza, 150 néző, v.: Vitkai.

Gyulaháza: Bandor F. – Éles I., Gáti S., Balogh K., Gáti Sz., Lévai Cs., Majoros I. (Bardi B.), Tóth D. (Kovács Cs.), Tóth G., Tóth F. (Molnár G.), Bálint Cs. (Kapin M.) Játékos-edző: Deák Béla.
Nagyhalász
: Molnár Cs. – Simon D., Kiss T., Tilki M. (Nagy R.), Horváth Á., Barzó G. (Csorba K.), Asztalos G., Nagy B. (Fabu R.), Nagy M. (Sándor K.), Mocsár Cs., Tóth N. (Kállai Á.). Edző: Nagy Lajos.

A hazaiak nagy akarással és alázattal futballoztak, ami eredményre vezetett.

Gól: Tóth F., Tilki M. (öngól). Ifi: 2–1.

Deák Béla: – Örülünk, hogy két év után ismét ebben az osztályban játszhatunk. Akkor sem estünk ki, most sem bajnokként jutottunk vissza, de megpróbáljuk megállni a helyünket.
Nagy Lajos: – Nem dolgoztunk eleget ahhoz, hogy szerencsénk legyen, így a hazaiak két kontragóllal megérdemelten nyertek.

Szatmár Unió FC–Kemecse 0–0
Fehérgyarmat, 250 néző, v.: Papp F.

Szatmár Unió: Bartha G. – Bodó R., Makszim G., Gégény M. (Rigó A.), Osváth S., Balogh Á., Bátyi L., Balogh P., Veress L. (Bartha T.), Csáki R. (Szathmári S.), Szatke M. Edző: Siti Ferenc.
Kemecse
: Kromplák Gy. – Soós G., Dócs N., Kiss M., Kovács M., Bódi V., Birovecz J. (Oláh A.), Hornyai D., Lábas P. (Csatári Á.), Sárközi D. (Éles Cs.), Balogh A. (Pap M.). Edző: Falatovics László.

Pedig olyan szép volt ez a hét vége Fehérgyarmaton, ragyogott a nap, ezerrel dübörgött a „Gyarmati Vigasságok”, strandon úszkáltak a hőgutások, bográcsoltak az udvari szakácsok. Sajnos, a helyi aranylábúak, bár becsülettel tették a dolgukat, képtelenek voltak legyőzni egy elképesztő szívvel, kilencvenhét percen át tizenegy emberrel bekkelő ellenfelet. Miközben Tankcsapda szaggatta a húrokat, a helyi szurkolók azt hallhatták ki belőle: “ha nem hiszed el, hogy az életed ajándék, nézd meg jobban, hogy a döntetlen miatt hogy szenvednek most Ricsiék… ”


Tabella:

1.  NYÍRGYULAJ KSE  1 1 0 0 3 0 3
2.  GYULAHÁZA KSE  1 1 0 0 2 0 3
3.  IBRÁNY SE  1 1 0 0 2 0 3
4.  SZAKOLY SE 1 1 0 0 2 0 3
5.  TUZSÉR SE  1 1 0 0 1 0 3
6.  TISZAKANYÁR SE  1 1 0 0 1 0 3
7.  MÁNDOK VSE  1 0 1 0 2 2 1
8.  SÉNYŐ-CARNIFEX FC  1 0 1 0 2 2 1
9.  KEMECSE SE  1 0 1 0 0 0 1
10.  SZATMÁR UNIÓ SE 1 0 1 0 0 0 1
11.  NAGYECSED RSE  1 0 0 1 0 1 0
12.  TISZALÖKI VSE  1 0 0 1 0 1 0
13.  NAGYHALÁSZI SE  1 0 0 1 0 2 0
14.  BAKTALÓRÁNTHÁZA 1 0 0 1 0 2 0
15.  TISZAVASVÁRI SE  1 0 0 1 0 2 0
16.  MÁTÉSZALKAI MTK  1 0 0 1 0 3 0

 

 

  Fel Következő