2. forduló (2015.08.22-23.)

| Forduló-hangoló | Tudósítások, eredmények |

 

Forduló-hangoló

 
Nagyhalászi SE Ibrány SE
2015.08.23 17:00


Nagy Lajos, nagyhalászi edző: – Mindenki tisztában van vele, hogy a két csapat lehetőségei, játékosállománya, céljai nagyban különböznek egymástól, sajnos nem a mi javunkra. Gerliczki Máté tudatos, szisztematikus munkája magasan kiemeli az ibrányi csapatot a mezőnyből. Mindent megteszünk a meccsen, hogy ezt a „difit” eltüntessük, csak olyan játékos lép pályára, aki átérzi ennek a jelentőségét. Ha ez megtörténik, akkor eredménytől függetlenül bátran, őszintén nézhetünk egymás és a szurkolóink, a megyei bajnokság legjobb táborának a szemébe.

Gerliczki Máté: – Tavasz óta nem változott a véleményem, a szezon mérkőzése következik számunkra.


További mérkőzések:

Szombat:

Baktalórántháza–Sényő-Carnifex

Illés László, baktalórántházi játékos-edző: – Nem úgy sikerült a rajt, ahogy terveztük, akadt néhány hátráltató tényező az Ibrány elleni meccsen, ráadásul egy nem megyei első osztályú ritmusban futballozó hazaiakkal találtuk magunkat szembe. Reméljük, a héten rendezzük sorainkat és a jelentősen megerősített Sényő ellen javíthatunk.
Ember Roland, sényői edző: – Annyit tudok mondani, ha fele annyi helyzetünk lesz, mint a nyitómeccsen, és néhányat értékesítünk ebből, akkor akármilyen veszélyes otthon a Bakta, lehet esélyünk győzelemre.

Tiszavasvári–Tuzsér

Kiss Gábor, tiszavasvári edző: – Nem úgy kezdtük a bajnokságot ahogyan szerettük volna, de ezért csak magunkat okolhatjuk. Hazai pályán mindenképpen javítanunk kell, még akkor is ha az elmúlt szezon bajnoka érkezik hozzánk. A legutóbbinál jóval határozottabb játékra lesz szükségünk ahhoz, hogy sikeresek legyünk.
Dancs Béla, tuzséri játékos-edző: – Még egyszer olyan idegesen kapkodva nem szabad játszani, mint az Ecsed ellen, sokkal nagyobb türelemre, figyelemre és a kapu előtt pontosabb befejezésre lesz szükség Vasváriban. Tisztában vagyok azzal, hogy ezt meg tudjuk valósítani.

Nyírgyulaj–Tiszalök

Lukács Tibor, nyírgyulaji edző: – Az idegenbeli győzelmünknek akkor lesz igazi értéke, ha ezt a mérkőzést is sikerül megnyerni. Fegyelmezett, taktikus és főleg türelmes játékra lesz szükség a siker érdekében.
Kovács János, tiszalöki edző: – A soron következő ellenfelünk formájáról mindent elárul előző mérkőzésének eredménye. Fel kell kötnünk a felkötni valót, de isten ments, hogy feltartott kézzel lépjünk pályára. Nem ilyen játékosok vannak a csapatban, és ha ismét végrehajtják a megbeszélteket, bármi megtörténhet. Bízom a fiúkban és a munkájukban, a többit meglátjuk…

Kemecse–Gyulaháza

Falatovics László, kemecsei edző: – Az idegenbeli siker után rá kell tennünk egy lapáttal!
Deák Béla, gyulaházi játékos-edző: – Nem valószínű, hogy ez lesz a szezon leglátványosabb mérkőzése, de az egyik legfontosabb idegenbeli fellépésünk, az biztos. Deák Zoltán visszatér a csapatba, viszont akad, aki éppen most esett ki. Bízom a pontszerzésben.

Nagyecsed–Mátészalkai MTK

Opre Mihály, nagyecsedi edző: – Ez egyértelműen presztízsmeccsnek számít. A Mátészalka ráadásul újonc, nyilván nagy lelkesedéssel lép pályára, és egyáltalán nem rossz csapat. Ettől függetlenül hazai pályán nekünk csak a győzelem az elfogadható, egész egyszerűen nem mondhatok mást. Helyzetünket súlyosbítja, hogy két eltiltott játékos pótlását kell megoldanunk, emellett két meghatározó emberünk sérült…
Bákonyi György, mátészalkai edző: – Reméljük, méltóképpen fogjuk képviselni Mátészalkát a szomszédvári rangadón. Nagyon csúnyára sikerült a nyitány, megpróbálunk javítani.


Vasárnap:

Tiszakanyár–Szatmár Unió FC

Koskovits György, tiszakanyári edző: – Furcsa a bajnokság elején létszámgondokkal foglalkozni, de most ez történik. Hazai pályán természetesen ennek ellenére győzelemre fogunk játszani, bár ehhez a múlt hetihez képest bátrabb focira lesz szükség.
Siti Ferenc, az SZUFC edzője: – A rajt nem úgy sikerült, ahogy terveztük. Nagyon masszív Tiszakanyár otthonában kell javítanunk, ami emberes, de nem megoldhatatlan feladat.

Mándok–Szakoly

Borza László, mándoki edző: – Úgy gondolom, ha Madzin Istvánt és Módis Dávidot meg tudjuk fogni, ebben az esetben megszerezhetjük első győzelmünket.
Hokk Béla, szakolyi edző: – Ugyanazt mondom mint egy hete, átalakult, nagyon jó csapat otthonába látogatunk, amely a sényői pontszerzéssel is bizonyított. Nagyon nehéz mérkőzésre számítok, éppen ezért a legutóbb mutatott játéknál is többre lesz szükség, hogy kedvező eredményt érjünk el.

 


Tudósítások, eredmények

Nagyhalászi SE–Ibrány SE 1–5 (0–3)

 

A kék mezes ibrányiak kiütötték a Nagyhalászt (Fotó: Kató L.)

 

Nagyhalász, 700 néző, v.: Sándor Cs.

Nagyhalász: Molnár Cs. – Simon D. (Fabu R.), Kállai Á., Tilki M., Horváth Á., Barzó G., Asztalos G. (Sándor K.), Nagy B. (Nagy R.), Nagy M. (Kiss T.), Mocsár Cs., Tóth N. Edző: Nagy Lajos.

Ibrány: Tóth N. – Bodó G., Dajka L., Csáki J., Balogh Gy., Torma T. (Orosz D.), Gergely B., Kristófi S. (Somogyi M.), Makai I., Kiss T. (Kántor T.), Lukács B. (Petics Gy.). Edző: Gerliczki Máté.

A jobb erőkből álló vendégek a szép számú közönség előtt már az első félidőben eldöntötték a szomszédvári rangadót. Sőt, a szünet után az emberhátrány dacára még növelni is tudta a különbséget az Ibrány.

Gól: Sándor K. (72'), illetve Lukács B. (10'), Kristófi S. 2 (24' és 67'), Kiss T. (36'), Makai I. (60').

Kiállítva: Gergely B. (49'). Ifi: 0–0.

Nagy Lajos: – Először is szeretnék gratulálni az ibrányi csapatnak, de ehhez a nagy különbségű győzelméhez kellett az én edzői hibám is. Ezért nagyon sajnálom a csapatot, ugyanakkor a második félidőben megmutattuk, hogy van előttünk jövőkép. Szurkolóink NB I-es szinten muzsikálnak!

Gerliczki Máté: – Nagy különbség volt a két csapat között, a létszámhátrány sem látszott meg a játékunkon. Ennek ellenére nem vagyok teljesen elégedett csapatom teljesítményével. Köszönjük a szurkolóink fantasztikus biztatását.


További eredmények:

Szombat:

Tiszavasvári–Tuzsér 1–1 (1–1)

Tiszavasvári, 150 néző, v.: Pethő P.

Tiszavasvári: Polgári L. – Lakatos I., Balogh N., Kántor Zs., Lakatos B., Bodnár A. (Szolyka G.), Esze B., Tudja D., Nagy D. (Szolyka T.), Bakos T. (Gyurján R.), Nagy I. Edző: Kiss Gábor. Tuzsér: Szűcs L. – Tott R., Dancs B., Setét R., Gergely I. (Zán P.), Iván A., Markos J., Dallos L., Hriskevics, Szaffián Sz., Bagoly Z. Játékos-edző: Dancs Béla.

Egyértelmű hazai mezőnyfölény után a 10. percben derült égből a villámcsapásként hatott, hogy a Tuzsér az első támadásából gólt szerzett. A vasvári fölény végül közvetlenül a szünet előtt érett góllá. A folytatásban a nézőket kiszolgáló, változatos küzdelem volt, a taktikusan védekező vendégek pedig „pontosan” távoztak.

Gól: Bakos T., illetve Dallos L. Ifi: 2–0.

Kiss Gábor: – Ez sem az a Vasvári csapat volt, amelyet szeretnék látni. Annyi pozitívum azért van, hogy megszereztük első bajnoki pontunkat. Tesszük a dolgunkat tovább, remélem legközelebb nyerünk.
Dancs Béla: – Az egy pontra mindenképpen rászolgáltunk. Sajnálom, hogy az első félidőben nem döntöttük el a meccset, s óriási potyagóllal egyenlített a jól felkészített Vasvári. Megyünk tovább!

Nyírgyulaj–Tiszalök 6–0 (4–0)

Nyírgyulaj, 200 néző, v.: Tordai.

Nyírgyulaj: Kecskés G. – Vass I., Baksa Cs., Tóth B. (Bakró R.), Pénzes Á. (Papp A.), Siska G., Erdei Z., Gózner K., Nagy T. (Oxi R.), Fekete G., Berecz Zs. (Szép T.). Edző: Lukács Tibor. Tiszalök: Gagyi S. – Jónás D. (Jónás G.), Szabó M., Bognár A., Gellén S. (Poczkodi R.), Hódi G. (Kovács J.), Puncsák Á., Csizmarik Á., Varga Z., Kosztik D., Bene L. Edző: Kovács János.

A hazaiak nagy fölényben játszottak és megérdemelten nyertek.

Gól: Fekete G. 4, Berecz Zs. 2. Ifi: 8–0.

Lukács Tibor: – Az első félidőben nagyon szép támadásokat vezettünk és eredményesen játszottunk, a másodikban viszont kicsit belealudtunk a mérkőzésbe.
Kovács János: – Óriási hibáinkat kihasználták a rutinos hazaiak, akik megérdemelten nyertek.

Baktalórántháza–Sényő-Carnifex 1–3 (0–3)

Baktalórántháza, 200 néző, v.: Bíró Cs.

Baktalórántháza: Tóth K. – Kántor F., Kozma J. (Kun Cs.), Szabó G. (Marics I.), Balogh G. (Geda G.), Csordás G., Rakóczi Zs., Miskolczi L., Sitku Á., Szabó R., Marics G. (Molnár L.). Játékos-edző: Illés László.
Sényő: Szabó Z. – Fiumei V., Oláh D. (Klepács K.), Karaffa I., Szűcs F., Farkas M. (Kléninger L.), Haburcsák B., Lakatos L., Orosz M. (Timák Cs.), Toldi A. (Kovács I.), Ruska T. (Horváth N.). Edző: Ember Roland.

Az enerváltan futballozó hazai csapat nem tudta felvenni a sokat futó vendégek ritmusát, így pontot sem érdemelt.

Gól: Molnár L. (11-esből), illetve Haburcsák B., Szűcs F., Orosz M. Ifi: 5–1.

Illés László: – Teljesen csődöt mondtunk, megérdemelten nyert a Sényő. Úgy mozogtunk, mint egy ötven éves defektes MTZ, ezt még valahol meg is tudom érteni, de azt, hogy nem passzolunk és nem focizunk – azt már nem igazán…
Ember Roland: – Baktán nagy bravúr nyerni, ami nekünk azért sikerült, mert futásban, játékban és minden másban felülmúltuk a hazaikakat.

Nagyecsed–Mátészalkai MTK 2–1 (2–1)

Nagyecsed, 400 néző, v.: Veres J.

Nagyecsed: Makó R. – Czifrák R., Gyöngy T., Ricsei F., Zámbó K., Nyíregyházi G. (Bulyáki K.), Ladányi D., Ascsillán, Somlyai G., Marinas V. (Bornemisza I.), Ádámszki. Edző: Opre Mihály.
Mátészalka: Pindzsula P. – Docsa I., Stef, Rézműves F., Magyari M., Drabik M. (Soltész B.), Botos S., Sarkadi G., Botos A., Czimerman E. (Lyáh A.), Petrohai G. Edző: Bákonyi György.

Igazi szomszédvári rangadó színes lapokkal tarkítva. A helyzeteinek csak töredékét kihasználó Nagyecsed megérdemelten győzött.

Gól: Nyíregyházi G., Martinas V., illetve Sarkadi G.
Kiállítva: Ladányi D. (61. perc), illetve Botos D. (61. perc), Magyari M. (91. perc).

Opre Mihály: – Nagyon jó meccset játszottunk. Az első félidő „ikszes” volt, a másodikban jól védekeztünk és négy tiszta helyzetet puskáztunk el, amivel magunknak tettük nehézzé a győzelmet. Minden volt itt, ami egy ilyen szomszédvári rangadón előfordulhat.
Bákonyi György: – Jó iramú mérkőzésen teljesen egyenrangú ellenfelek voltunk. Nem hiszem, hogy vereséget érdemeltünk.

Kemecse–Gyulaháza 2–2 (2–1)

Kemecse, 200 néző, v.: Belicza.

Kemecse: Kromplák Gy. – Dócs N., Soós G., Kovács M., Kiss G., Birovecz J., Bódi V., Oláh A. (Csáki A.), Csatári Á., Sárközi D. (Balogh A.), Pap M. Edző: Falatovics László.
Gyulaháza: Bandor F. – Éles I., Gáti S., Balogh K. (Deák B.), Gáti Sz., Lévai Cs., Deák Z. (Molnár G.), Tóth D., Tóth G., Tóth F., Bálint Cs. (Onder G.). Játékos-edző: Deák Béla.

A játék képe alapján igazságos eredmény született.

Gól: Csatári Á., Birovecz J., illetve Tóth D. (11-esből), Soós G. (öngól). Ifi: 4–0.

Falatovics László: – Az egy pont is pont, bár hármat szereztünk volna. Szimpatikus, jó csapattal játszottunk.
Deák Béla: – Újonc csapatként úgy gondolom, minden pontot meg kell becsülni még akkor is, ha véleményen szerint közelebb álltunk a győzelemhez.

Vasárnap:

Mándok–Szakoly 2–0 (1–0)

Mándok, 350 néző, v.: Major.

Mándok: Pécsi V. – Turbucz T., Tempfli I., Bárány T., Iván Zs. (Zoffcsak V.) Szabó T., Dancs A., Costea (Till J.), Dacal (Káté I.), Varga D. (Galambos L.), Balás G. Edző: Borza László.
Szakoly: Szobonya G. – Sándor D., Csomány Ö., Buka B., Babják Cs., Daru R. (Baumgartner Á.), Patalenszki J. (Nagy D.), Hokk B. (Bodai K.), Kiss I., Majoros Á., Módis D. Edző: Hokk Béla.

A végig mezőnyfölényben játszó hazaiak megérdemelten nyertek a szervezetten játszó Szakoly ellen.

Gól: Balás G., Costea Ifi: 8–0.

Borza László: – Hetvenöt percen keresztül jól futballoztunk, sok helyzetet kihagytunk, a végére azonban kicsit visszaestünk a szívós Szakoly ellen. Gratulálok a csapatnak.
Hokk Béla: – A Mándok van olyan jó csapat, hogy nem szolgál rá ilyen játékvezetői segítségre… A második félidőben ragyogó meccset játszottunk, egyébként gratulálok a hazaiaknak a győzelemhez.

Tiszakanyár–Szatmár Unió FC 4–0 (1–0)

Tiszakanyár, 150 néző, v.: Losonczki.

Tiszakanyár: Szabolcsi M. – Terjék I. (Illés A.), Kovács I., Pócsi B., Jeddi B., Phrakonkham, Kiss P. (Sipos M.), Kató I. (Toronyi G,.), ifj. Koskovits Gy., Szathmári D., Mátrai N. Edző: Koskovits György.
Szatmár Unió: Bartha G. – Bodó R., Gégény M., Osváth S., Balogh Á., Bátyi L. (Makszim G.), Balogh P., Veress L., Csáki R. (Bartha T.), Szatke M. (Szathmári S.), Rus A. Edző: Siti Ferenc.

Küzdelmes, sok párharccal dúsított meccsen nyertek a hazaiak.

Gól: ifj. Koskovits Gy., Pócsi B., Phrakonkham, Toronyi G. Ifi: 6–1.

Koskovits György: – A mérkőzés összképe alapján nem mutatkozott ekkora különbség javunkra, de a lehetőségeinkkel jobban sáfárkodtunk. Hiába diktálja az ész hogy az év tizedek alatt megszokott kedves és mindig optimista baráti arcot már hiába keressük a pálya szélén, a lelkünk ezt sohasem fogadja el, és hisszük hogy fentről örökké velünk leszel! Nyugodj békében Ágika!
Siti Ferenc: – Az első félidőben óvodás gólt kaptunk, a másodikban mindent egy lapra feltéve mentünk előre, az ellenfél viszont jól használta ki a kontrák adta lehetőségeit. A játék alapján nem volt ekkora különbség a két csapat között.


Tabella:

1.  NYÍRGYULAJ KSE  2 2 0 0 9 0 6
2.  IBRÁNY SE  2 2 0 0 7 1 6
3.  TISZAKANYÁR SE  2 2 0 0 5 0 6
4.  SÉNYŐ-CARNIFEX FC  2 1 1 0 5 3 4
5.  MÁNDOK VSE  2 1 1 0 4 2 4
6.  GYULAHÁZA KSE  2 1 1 0 4 2 4
7.  TUZSÉR SE  2 1 1 0 2 1 4
8.  SZAKOLY SE 2 1 0 1 2 2 3
9.  NAGYECSED RSE  2 1 0 1 2 2 3
10.  KEMECSE SE  2 0 2 0 2 2 2
11.  TISZAVASVÁRI SE  2 0 1 1 1 3 1
12.  SZATMÁR UNIÓ FC 2 0 1 1 0 4 1
13.  BAKTALÓRÁNTHÁZA 2 0 0 2 1 5 0
14.  MÁTÉSZALKAI MTK  2 0 0 2 1 5 0
15.  NAGYHALÁSZI SE  2 0 0 2 1 7 0
16.  TISZALÖKI VSE  2 0 0 2 0 7 0

 

 

Fel Következő