3. forduló (2015.08.29-30.)

| Forduló-hangoló | Tudósítások, eredmények |

 

Forduló-hangoló

 
Sényő FC Ibrány SE
2015.08.30 17:00


Ember Roland, sényői edző: – Még nem nevezhető rangadónak ez a találkozó, ugyanis egy újonccsapat játszik a bajnokaspiránssal. Ennek ellenére győzelemre fogunk játszani, és megpróbáljuk megizzasztani az Ibrányt.

Gerliczki Máté, ibrányi edző: – A Sényőt jó csapatnak tartom, amely a játékosai kiváló képességeire épít. Ugyanakkor mi a saját csapatunkat azért fejlesztjük folyamatosan, hogy az ilyen roppant nehéz feladatok megoldására képes legyen.


További mérkőzések:

Szombat:

Tiszalök (16.)–Nagyecsed (9.)

Kovács János, tiszalöki edző: – Remélem elég nagy pofon volt számunkra a múlt heti eredmény. Be kell látnunk, többet szükséges tennünk, erőnkön felül kell teljesítenünk ahhoz, hogy jöjjenek az eredmények. Ehhez azért hozzátartozik, hogy teljesen új összeállításban kezdtük az őszt, ami senki számára nem egyszerű feladat. A sorsolásunk sem éppen kedvező, de kemény munkával, és még több akarattal, lelkesedéssel bármi megtörténhet. Minden mérkőzésen, így természetesen a szombatin is a győzelemért fogunk küzdeni.

Opre Mihály, nagyecsedi edző: – A tiszalökiek az elmúlt években rendre nehézkesen indultak be, az edzőkolléga mindig jó csapatot kovácsol össze. Hazai pályán különösen veszélyes ellenfelek, ráadásul ritka, amikor egy csapat zsinórban háromszor kikap… Ettől függetlenül nem megyünk remegő lábakkal, bár az igaz, újabb eltiltás sújt minket.

Tuzsér (7.)–Mándok (5.)

Dancs Béla, tuzséri játékos-edző: – Ezen a meccsen általában meglehetősen feszült hangulat szokott uralkodni. Nekünk arra kell törekedni, hogy azt játékot produkáljuk, amit tudunk, ne hagyjuk, hogy bármi kizökkentsen bennünket. Ha mentálisan erősek leszünk, akkor a bízhatunk sikerben.

Borza László, mándoki edző: – Igazi szomszédvári rangadót játszunk, ahol az dönthet, melyik csapat koncentrál jobban. Ha hozzuk az eddig mutatott játékunkat, akkor szurkolóink nem fognak csalódni.

Mátészalkai MTK (14.)–Tiszavasvári (11.)

Bákonyi György, mátészalkai edző: – Ezer sebből vérzünk. Lassan több a sérült és eltiltott játékos, mint akire számíthatok. Ugyanakkor muszáj lesz most már nekünk is pontot, pontokat szerezni, bármilyen összeállításban lépünk pályára, mindent megteszünk ennek érdekében.

Kiss Gábor, tiszavasvári edző: – Az első két fordulóban mutatott mezőnyfölényünk és labdabirtoklásunk akkor fog érni valamit, ha a kidolgozott helyzeteinket értékesítjük. Ehhez még koncentráltabban és határozottabban kell játszanunk, és akkor győztesként hagyhatjuk el a hétvégén a mátészalkai pályát. Bízom a srácokban, hogy tudják abszolválni ezt a feladatot.

Vasárnap:

Gyulaháza (6.)–Tiszakanyár (3.)

Deák Béla, gyulaházi játékos-edző: – Hazai pályán mindenképpen győzelemi szándékkal lépünk színre. A legutóbb látottaknál pontosabb végjátékkal szeretnénk megtörni a bajnokságot jól kezdő kanyáriak lendületét.

Koskovits György, tiszakanyári edző: – Játékban és szerencsére eredményességben is sikerült az első fordulóhoz képest élőre lépnünk. Továbbra is a fegyelmezett, ugyanakkor türelmes focit kell bemutatnunk.

Szatmár Unió FC (12.)–Nyírgyulaj (1.)

Siti Ferenc, az SZUFC edzője: – Beragadtunk a rajtnál, így szeretnénk szurkolóinknak szép és eredményes játékkal kiengesztelni a listavezető ellen.

Lukács Tibor, nyírgyulaji edző: – Szeretnénk folytatni jó sorozatunkat, ami nem ígérkezik egyszerű feladatnak, mert biztosan motivált csapat az ellenfelünk. Ebben a bajnokságban mi még nem kaptunk, az Unió még nem szerzett gólt, ha folytatódik ez a sorozat, már elégedett leszek.

Szakoly (8.)–Baktalórántháza (13.)

Hokk Béla, szakolyi edző: – Tudom, hogy meghúzgálták az alvó oroszlán bajszát, éppen ezért nehéz mérkőzésre számítok, de még egyet mi is szeretnénk rajta húzni!

Illés László, baktalórántházi edző: – Bár gondjaink csak szaporodtak, nincs más választásunk, a jó erőkből álló Szakollyal szemben, mint menekülés a győzelembe.

Nagyhalász (15.)–Kemecse (10.)

Nagy Lajos, nagyhalászi edző: – A bajnokság leglelkesebb, és legszervezettebb csapatát fogadjuk. Tudom, hogy Falatovics mester varázscilindere tartogat még újabb meglepetéseket, de bízom benne, hogy a vasárnap esti EKG papíron jobban látszik majd a „halászi szívdobbanás”.

Falatovics László, kemecsei edző: – A hazai pontszerzés után újult erővel készülünk a második idegenbeli mérkőzésünkre.

 


Tudósítások, eredmények

Sényő FC–Ibrány SE 3–2 (1–0)

Sényő, 300 néző, v.: Vitkai.

 

Sényőn megbotlott az ibrányi csapat (Fotó: KM-Sport)

 

Sényő: Szabó R. – Fiumei V. (Horváth N.), Oláh D., Karaffa I., Szűcs F., Farkas M., Haburcsák B. (Klepács K.), Lakatos L., Orosz M., Toldi A. (Kovács I.), Ruska T. (Kléninger L.). Edző: Ember Roland.

Ibrány: Tóth N. – Balogh Gy., Bodó G., Dajka L., Csáki J. (Petics Gy.), Orosz D. (Kántor T.), Torma T., Kiss T. (Somogyi T.), Makai I., Kristófi S. (Somogyi M.), Lukács B. (Flavio). Edző: Gerliczki Máté.

Közönségszórakoztató, sportszerű mérkőzésen mindkét csapat győzelemre játszott.

Gól: Toldi A. (26'), Lakatos L. (76'), Kléninger L. (87'), illetve Lukács B. (63'), Makai I. (80') .

Ifi: 4–1.

Ember Roland: – Két jó csapat mérkőzésén azért tudtunk győzni, mert az ellenfél kétszeri egyenlítése után is hittünk magunkban. Érzésem szerint megérdemelten nyertünk.

Gerliczki Máté: – Elképesztően gyengén futballoztunk, a hazaiak akkor rúgtak gólt, amikor akartak, ezért megérdemlik a győzelmet.


További eredmények:

Szombat:

Tiszalök–Nagyecsed 0–3 (0–2)

Tiszalök, 80 néző, v.: Kósa Gy.

Tiszalök: Gagyi S. – Varga Z., Bognár A., Szabó M., Jónás G., Puncsák Cs., Csizmarik Á., Bene L., Kiss R., Kosztik D., Hódi G. Edző: Kovács János.
Nagyecsed: Makó R. – Dobos Z., Vámosi Cs. (Homann R.), Ricsei F., Zámbó K., Nyíregyházi G. (Bulyáki K.), Ascsillán L. (Szalkai J.), Czifrák R., Somlyai G., Marinas V. (Bornemisza I.), Ádámszki R. (Gyöngy T.). Edző: Opre Mihály.

A vénasszonyok nyarából a vendégeknek jutott a nyár, a hazaiak voltak a vénasszonyok.

Gól: Ádámszki R. 3. Ifi: 1–21 (!).

Kovács János: – Még mindig nagyon sok hibával futballozunk, ezeket kell kiküszöbölni. Ettől függetlenül sem csüggedünk, dolgozunk tovább, meg kell érni ennek a gyümölcsnek.
Opre Mihály: – Nem ismertük az ellenfelet, de egyáltalán nem becsültük le, amit bizonyít az eredmény. Helyzeteinket így csak a töredékét használtuk ki. Jó az öreg a háznál, de van más is!

Tuzsér–Mándok 3–2 (2–0)

Tuzsér, 500 néző, v.: Csáki L.

Tuzsér: Kőrösi N. – Tott R., Dancs B., Setét R., Gergely I. (Pólyán I.), Iván A., Zán P., Dallos L., Hriskevics (Nagy K.), Szaffián Sz., Bagoly Z. Játékos-edző: Dancs Béla.
Mándok: Pécsi V. – Turbucz T., Tempfli I., Bárány T., Iván Zs. (Till J.), Szabó T., Dancs A., Costea, Dascal (Káté I.), Varga D. (Zoffcsák V.), Balás G. Edző: Borza László.

Jó iramú mérkőzésen a hazai csapat óriási lelkesedéssel, taktikusan játszva megérdemelten nyerte meg a szomszédvári rangadót.

Gól: Gergely I., Hriskevics, Szaffián Sz., illetve Balás G., Tempfli I. Ifi: 1–5.

Dancs Béla: – Igazi rangadót játszottunk. Az első félidőben szerzett két gól után leült a csapat és egy kapushiba felhozta az ellenfelet, de a végén miénk lett a happy end és ez a lényeg.
Borza László: – A meccs nagy részét mi uraltuk, a mezőnyben sokkal jobbak voltunk viszont a futballt gólra játsszák. Kettő null után sikerült kiegyenlítenünk, ezért is sajnálom az utolsó percekben kapott gólt, nem érdemeltünk vereséget.

Mátészalkai MTK–Tiszavasvári 0–1 (0–1)

Mátészalka, 100 néző, v.: Muszka Z.

Mátészalka: Pindzsula P. – Docsa I. (Drabik M.), Stef, Bojer B., Czimerman E., Szántó Z., Sarkadi G. (Csík T.), Petrohai G. (Katona R.), Botos A., Soltész B., Lyáh A. (Kocsán G.). Edző: Bákonyi György.
Tiszavasvári: Polgári L. – Lakatos I., Balogh N., Kántor Zs., Lakatos Bence, Bodnár A. (Lakatos Barna), Esze B. (Szikszai Sz.), Tudja B. (Szolyka T.), Gyurján R. (Nagy D.), Bakos T. (Szolyka G.), Nagy I. Edző: Kiss Gábor

Alacsony színvonalú mérkőzésen azzal győzött a Vasvári, hogy egy helyzetét gólra váltotta.

Gól: Nagy I.

Bákonyi György: – Fájó vereséget szenvedtünk.
Kiss Gábor: – A mai mérkőzésen a győzelem megszerzése volt a legfontosabb, amit a srácok teljesítettek, ezért gratulálok nekik. Megyünk tovább a megkezdett úton.


Vasárnap:

Gyulaháza–Tiszakanyár 1–1 (1–1)

Gyulaháza, 250 néző, v.: Kiss L.

Gyulaháza: Bandor F. – Éles I., Gáti S., Balogh K. (Bálint Cs.), Gáti Sz., Lévai Cs., Deák Z., Tóth D. (Molnár T.), Tóth G. (Majoros I.), Tóth F., Deák B. Játékos-edző: Deák Béla.

Tiszakanyár: Szabolcsi M. – Illés A., Kovács I., Pócsi B., Jeddi B., Phrakonkham, Kiss P. (Terjék Z.), Toronyi G. (Háda Sz.), ifj. Koskovits Gy., Szathmári D., Mátrai N. Edző: Koskovits György. A nagy meleg ellenére kiegyenlített, jó színvonalú mérkőzést vívtak a csapatok.

Gól: Éles I., illetve Pócsi B. Ifi: 0–1.

Deák Béla: – A helyzetek alapján közelebb álltunk a győzelemhez.

Koskovits György: – Úgy érzem, mindkét csapat rászolgált pontszerzésre. Az első félidőben gyámoltalanul játszottunk, a másodikban valamennyit megmutattunk valós tudásunkból.

Szatmár Unió–Nyírgyulaj 7–2 (4–2)

Fehérgyarmat, 340 néző, v.: Valu.

Szatmár Unió: Juhász S. – Bodó R., Gégény M. (Makszim G.), Osváth S., Balogh Á. (Szathmári S.), Balogh P. (Doros M.), Veress L., Szatke M. (Bartha T.), Orosz R., Rigó A. (Bátyi L.), Csáki R. Edző: Siti Ferenc.

Nyírgyulaj: Kecskés G. – Vass I., Baksa Cs., Kovács I., Papp A., Siska G. (Bakró R.), Erdei Z., Gózner K. (Szép T.), Nagy T. (Varga A.), Fekete G., Berecz Zs. Edző: Lukács Tibor.

Lecsengett a fesztiválszezon, elfogyott a halászlé, kifőtt a szilvalekvár, bevásároltak Szenke partján, vígadtak Gyarmaton. Még megünnepeljük Szatmárban somot, de igazi karneváli hangulat volt vasárnap délután ais Fehérgyarmaton. Egy labdazsonglőr, kiváló labdarúgók alkotta csapat ellen, amit ezúttal bemutattak Gégény Misiék, hát attól a szemüket dörzsölték a Unió-szimpatizánsok. Ez ma nagyot nagyot szólt, akkora élmény volt ezt látni, mint őslényrajongónak bejutni a Jurassic Parkba. Jöjjön a szatmári El Classico!

Gól: Balogh P. 2, Gégény M., Bodó R. (11-esből), Osváth S., Szathmári S., Bartha T., illetve Berecz Zs., Gózner K. Kiállítva: Vass I. (56. perc). Ifi: 3–1.
Siti Ferenc: – A csapat ezzel a győzelemmel kíván Bereczki Zoltán alelnök úrnak nagyon sok boldog születésnapot kíván. Nem lettünk sem jobb, sem rosszabb csapat az előző hetihez képest, viszont az ellenfelünk felvállalta a nyílt játékot és ez nekünk kedvezett. Tisztában vagyunk azzal, hogy nincs ekkora különbség a két csapat között.

Lukács Tibor: – A sérülteket, eltiltottakat nem tudtuk pótolni, a hazaiak megérdemelten nyertek.

Szakoly–Baktalórántháza 1–0 (0–0)

Szakoly, 300 néző, v.: Hegedűs Cs.

Szakoly: Szobonya G. – Sándor D., Csomány Ö., Buka B., Babják Cs., Daru R. (Baumgartner Á.), Patalenszki J., Bodai K. (Nagy D.), Kiss I., Majoros Á., Módis D. Edző: Hokk Béla.

Baktalórántháza: Tóth K. – Kántor F. (Kun Cs.), Kozma J., Csordás G., Lakatos I. (Illés L.) Geda G., Rakóczi Zs., Balogh G. (Molnár L.), Miskolczi L., Sitku Á. (Marics I.), Szabó R. Játékos-edző: Illés László.

Küzdelmes, paprikás hangulatú meccsen a szerencsésebb csapat nyert.

Gól: Nagy D. Kiállítva: Patalenszki J. (65. perc), illetve Kozma J. (65. perc). Ifi: 1–12.

Hokk Béla: – Felébresztettük az alvó oroszlánt! Parádés, küzdelmes mérkőzés volt, de azért a bajuszhúzás sikerült.

Illés László: – A futballt gólra játsszák, bár hiába alakítottunk ki több ziccert, az ellenfél egy pontrúgásból betalált, ami elégnek bizonyult számára a győzelemhez. Sajnos, az utolsó utáni pillanatban egy pont benne maradt a lábamban…

Nagyhalász–Kemecse 1–1 (1–1)

Nagyhalász, 300 néző, v.: Kosztyu.

Nagyhalász: Molnár Cs. – Simon D., Kiss T., Tilki M., Horváth Á., Asztalos G., Sándor K. (Nagy R.), Fabu R. (Nagy B.), Barzó G., Tóth N. (Kállai Á.), Mocsár Cs . Edző: Nagy Lajos.

Kemecse: Kromplák Gy. – Csatári Á. (Oláh A.), Pap M., Lábas P. (Éles Cs.), Kovács M., Sárközi D. (Csáki A.), Kiss M., Dócs N., Soós G., Birovecz J. (Hornyai D.), Bódi V. (Hruska Á.). Edző: Falatovics László.

Az első félidő hazai fölénye nem hozott eredményt, a másodikban egyenlő erők küzdelmét láthatták a nézők.

Gól: Asztalos G., illetve Sárközi D. Ifi: 5–1.

Nagy Lajos: – Az első félidőt óriási mezőnyfölényben, sok helyzettel játszottuk végig, de olyan kemecsei betonbunkerrel találtuk szembe magunkat, aminek láttán Szalacsi Sándor is vigyázz menetet vágott volna ki. Két „szenzációs képeségekkel” megáldott csapat mérkőzés igazságos eredmény született.

Falatovics László: – Megérdemelten szereztünk pontot szimpatikus csapat otthonában.

 


Tabella:

1.  TISZAKANYÁR SE  3 2 1 0 6 1 7
2.  SÉNYŐ FC  3 2 1 0 8 5 7
3.  TUZSÉR SE  3 2 1 0 5 3 7
4.  IBRÁNY SE  3 2 0 1 9 4 6
5.  NYÍRGYULAJ KSE  3 2 0 1 11 7 6
6.  NAGYECSED RSE  3 2 0 1 5 2 6
7.  SZAKOLY SE 3 2 0 1 3 2 6
8.  GYULAHÁZA KSE  3 1 2 0 5 3 5
9.  SZATMÁR UNIÓ FC 3 1 1 1 7 6 4
10.  MÁNDOK VSE  3 1 1 1 6 5 4
11.  TISZAVASVÁRI SE  3 1 1 1 2 3 4
12.  KEMECSE SE  3 0 3 0 3 3 3
13.  NAGYHALÁSZI SE  3 0 1 2 2 8 1
14.  BAKTALÓRÁNTHÁZA 3 0 0 3 1 6 0
15.  MÁTÉSZALKAI MTK  3 0 0 3 1 6 0
16.  TISZALÖKI VSE  3 0 0 3 0 10 0

 

 

Fel Következő