15. forduló (2016.11.19-20.)

| Forduló-hangoló | Tudósítások, eredmények |

 

Forduló-hangoló

Ibrány SE

Nagyhalászi SE
 2016.11.13. 13:00

Nagy Sándor, ibrányi edző: – Két jó formában lévő csapat találkozik, reményeink szerint sok néző előtt, jó mérkőzést vívunk. Alaposan felkészülve az ellenfélből, győzelemre törekszünk.

Opre Mihály, nagyhalászi edző: – Olyan meccs következik, amelyen mindegy miként alakult eddig a szezon, erre mindenki különös figyelmet fordít. Az Ibrány feltámadt az ősz végére, de számunkra más eredmény nem elfogadható, mint a győzelem. Ugyanakkor biztosra veszem, ellenfelünk is hasonlóan gondolkodik.


További mérkőzések:

Szombat

Nyírgyulaj (4.)–Nagyecsed (2.)

Lukács Tibor, nyírgyulaji edző: – Rutinos, jó csapat ellen szeretnénk szépen búcsúzni az őszi nagypályás szezontól.
Ádámszki Róbert, nagyecsedi játékos-edző: – Jó csapathoz látogatunk, így a szezon végén annak reménylében lépünk pályára, hogy ponttal, pontokkal térünk haza.

Mátészalkai MTK (10.)–Gyulaháza (14.)

Plesu Ádám, mátészalkai technikai vezető: – Az ősz során háromszor is volt szerencsém látni a gyulaháziakat, mindannyiszor fordulatos, izgalmas, sokgólos mérkőzést játszottak. Részünkről most megelégednénk, ha egy találat születne a meccsen, és persze, azt mi szereznénk. Mindenképpen szükségünk van a győzelemre a nyugodt tavasz érdekében.
Bardi Gábor, gyulaházi edző: – A Szalka az utóbbi időben elkapta a fonalat, sajnos, mi az eredményeket tekintve visszaestünk, ennek ellenére mindent megteszünk a pontszerzés érdekében.

Tiszavasvári (5.)–Szakoly (16.)

Kiss Gábor, tiszavasvári edző: – Természetesen nem lebecsülve az ellenfelet, mindenképpen győzelemre számítok, amihez, a Szakolyon kívül saját magunkat is le kell győzni.
Szilágyi Zoltán, szakolyi játékos-edző: – A vasvári katlanban nem fogjuk könnyen adni a bőrünket.


Vasárnap

Mándok (13.)–Rakamaz (7.)

Dancs Attila, mándoki edző: – Két utolsó hazai meccsünkön minél több pontot kell szereznünk annak érdekében, hogy elkerüljünk a veszélyes zónából. Tisztában vagyunk azzal, milyen jó képességű csapatot fogadjunk, de akkor is győzni akarunk.
Madalina György, rakamazi edző: – Olyanok vagyunk, mint az Újpest az NB I-ben, ötször játszottunk döntetlent. Valószínűleg ennek köszönhetjük, hogy visszaestünk a tabellán, bár hátra van még két mérkőzésünk a szezonból, amelyeken kozmetikázhatjuk az eddigi szereplésünket. De nem lesz könnyű dolgunk, mivel a mándoki és ibrányi csapat is egyre jobban teljesít. A kitűzött célunkat, a bűvös húsz pont ugyan elértük, a jelek szerint azonban ez is kevés a jobb helyezéshez, úgyhogy eredményes hajrára kell törekednünk.

Cellspan-Balkány (1.)–Baktalórántháza (6.)

Mirgai László, balkányi edző: – Az esztendő utolsó mérkőzésén nem lehet más célunk, minthogy megőrizzük veretlenségünket, egyben lelkes szurkolóinknak megháláljuk egész buzdításukat úgy, hogy jó játékkal és remélhetőleg győzelemmel búcsúzzunk tőlük.
Illés László, baktalórántházi edző: – Fejben és fizikailag kicsit elfáradtunk az idény végére, ez a rossz döntésekben, ingerültségben mutatkozik meg leginkább. Pedig az év két legnehezebb mérkőzése még hátra van… Ezer sebből vérzünk, és a nem érdemtelenül listavezető Balkány otthonában csak úgy lehet esélyünk a pontszerzésre, ha taktikailag fegyelmezettek leszünk, no meg felvállaljuk a feleslegesnek tűnő futásokat is. Ritkán mondok ilyet, de jelen helyzetben az egy ponttal is megelégednék.

Sényő-Carnifex (8.)–Tuzsér (9.)

Ember Roland, sényői edző: – Azt őszi szezonban történteket már nem tudjuk semmiképpen helyrehozni, de nyilván szeretnénk győzelemmel zárni a bajnokság ezen szakaszát. Ez nem lesz egyszerű, mert a Tuzsér a mumusunk, nagyon nem fekszik nekünk a játékstílusa.
Dancs Béla, tuzséri edző: – Az év utolsó meccse következik, jó lenne úgy zárni ezt a szezont, ahogy anno kezdtük – győzelemmel.

Fehérgyarmat (11.)–Vásárosnamény (15.)

Siti Ferenc, fehérgyarmati edző: – A végletek csapatát fogadjuk, amelynél csak a listavezető Balkány szerzett több gólt, viszont több gólt csak a sereghajtó Szakoly kapott nála. Ez meghatározza taktikánkat, arra törekszünk, hogy a lőtt gólok száma ne gyarapodjon, ugyanakkor a kapott góljaik számát szeretnénk növelni. Annak ellenére, hogy személyes véleményem szerint óriási szükség van a megye labdarúgásának az olyan fellegvárakra, mint Vásárosnamény! Saját csapatomról annyit, az elmúlt mérkőzésen jól reagáltunk a pályán belül történtekre. Jelenleg ráncfelvarrás zajlik nálunk, a botox kezelésen Baktán már túlestünk, a hét végén pedig tovább folytatódnak a kozmetikai kezelések. Ha mindezek sikeresek lesznek, viszonylag nyugodt telünk lesz. Üdv Naménynak, a megye egyben!
Filep Sándor, vásárosnaményi egyesületi elnök: – Szatmár-Bereg csúcsrangadó, amelyen a győzelmünk csoda, a döntetlen meglepetés, a vereségünk papírforma lenne. Ugyanakkor itt a Bereg szívében mi mindig bízunk a csodákban! Igaz, ezért a csodáért is három pont járna, jelen helyzetünkben viszont a kilenc is kevés lenne. Barátsággal megyünk Fehérgyarmatra.


Tudósítások, eredmények

Ibrány SE–Nagyhalászi SE 3-1 (2-1)

Ibrány, 900 néző, v.: Homonai P.

Ibrány: Menyhárt N. – Hornyai D., Esze B., Kiss P., Erdős B., Csizmarik Á. (Bertók D.), Boros M., Flavio, Engi D., Nagy N., Vinicius (Szabó M.). Edző: Nagy Sándor.

Nagyhalász: Gagyi S. – Hajzer L., Bene L., Barzó G. (Hudák M.), Ludánszki I. (Turbucz T.), Gyügyei Z., Bognár A., Böszörményi D., Ladányi D. (Verner M.), Kerti L., Pataki E. (Fábri Z.). Edző: Opre Mihály.

Nagyon nehéz szezonkezdést követően az ibrányi futballcsapat bizonyította profi hozzáállását, és az évad legfontosabb mérkőzését megérdemelten nyerte meg, ezzel is megörvendeztetve remek közönségét, egyben megköszönve egész éves segítségét.

Gól: Nagy N. 2, Flavio, illetve Ladányi D. Ifi: 0–0.

Nagy Sándor: – A csapat mentális erejét mutatja, hogy gyenge első félidei teljesítmény dacára is fordítani tudott, majd a szünet után egyértelműen irányítottuk a mérkőzést és akár nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna. Hozzáteszem, nagyon jó Halászt győztünk le.

Opre Mihály: – Amit ebben a félszezonban felépítettünk, ezzel a vereséggel leromboltuk. Az első félidőben null négy helyett kettő egy lett – oda, a szünet után mutatott játék alapján pedig megérdemelten nyert az Ibrány.


További eredmények:

Szombat

Nyírgyulaj–Nagyecsed 1–2 (0–1)

Nyírgyulaj, 200 néző, v.: Kósa Gy.

Nyírgyulaj: Opre R. – Varga D., Angyalos A. (Oxi R.), Lovas N., Czerula Zs., Vass I., Siska G., Nagy I., Orosz D., Pálvölgyi B., Gömze A. Edző: Lukács Tibor.

Nagyecsed: Makó R. – Dobos Z., Puskás D., Homann R., Pócsi B., Sarkadi G., Ascsillán L. (Bulyáki K.), Nyíregyházi G. (Czifrák R.), Bulyáki A., Somlyai G., Marinas (Ricsei F.). Játékos-edző: Ádámszki Róbert. A hazaiaknak az ellenfél antifutballjával szemben nem volt ellenszerük, amihez a játékvezető is partner volt.

Gól: Pálvölgyi B., illetve Ascsillán L., Bulyáki K. Kiállítva: Dobos Z. (40. perc). Ifi: 1–1.

Lukács Tibor: – Sajnálom, hogy nem sikerült győzelemmel zárni az évet.

Ádámszki Róbert: – Emberhátrányban már nem azt a játékot kellett nyújtanunk, amit előzetesen megbeszéltünk, ami aláírom, nem volt látványos, de úgy gondolom, megérdemelten győztünk. Csapatom csillagos ötösre vizsgázott akarásból.

Mátészalkai MTK–Gyulaháza 2–2 (0–0)

Mátészalka, 100 néző, v.: Major O.

Mátészalka: Pindzsula P. – Szathmári D., Stef, Jeddi B., Magyari M., Botos A., Sándor D. (Robas), Botos D. (Drabik M.), Szántó Z., Dascal (Lyáh A.), Szathmári S. Megbízott edző: Papik Zoltán.

Gyulaháza: Bandor F. – Tóth G. (Kapin M.), Deák Z., Éles I., Tóth D., Lévai Cs., Tóth M., Deák B., Gáti Sz., Szőlősi L., Bombera M. Edő: Bardi Gábor. Közepes színvonalú mérkőzésen nem érdemtelenül szereztek pontot a vendégek.

Gól: Szathmári S., Magyari M., illetve Deák Z., Bombera M. Ifi: 4–6.

Plesu Ádám technikai vezető: – Nem érdemeltünk győzelmet, gratulálok a Gyulaházának.

Bardi Gábor: – Az előzmények ismeretében örülnünk kellene az egy pontnak, utólag viszont sajnálom az itt hagyott kettőt.

Tiszavasvári–Szakoly 3–0 (2–0)

Tiszavasvári, 150 néző, v.: Nagy F.

Tiszavasvári: Kanócz B. – Balogh N. (Szolyka T.), Kántor Zs., Lakatos Bence, Tudja D., Szőlősi D., Szolyka G. (Csáki V.), Gyurján R. (Lakatos Barna), Nagy I. (Bolega S.), Szabó M. (Bakos T.), Cseh K. Edző: Kiss Gábor.

Szakoly: Polgári L. – Buka B., Szilágyi Z., Juhász B. (Simon B.), Hornyák M., Tóth N., Kiss I., Módis D., Bodai K., Vinai K., Csipkés Cs. (Tyukodi N.) Játékos-edző: Szilágyi Zoltán. A sok helyzetet kidolgozó hazai csapat lehetőségeinek csak töredékét használta, de így is biztosan nyert.

Gól: Cseh K., Kántor Zs., Tudja D. Ifi: elmaradt.

Kiss Gábor: – Pozitívumként elmondható, hogy a gólkülönbségünk immár pluszos.

Szilágyi Zoltán: – Végre, vége!


Vasárnap

Mándok–Rakamaz 0–4 (0–0)

Mándok, 100 néző, v.: Veres J.

Mándok: Pécsi V. – Hegedűs T., Győri J. (Matolcsi A.), Balogh Gy., Csáki P., Mátrai N., Szabó T., Hidi N., Varga D., Nagy Á., Galambos L. (Patikás T.) Edző: Dancs Attila.

Rakamaz: Szobonya G. – Csáki J., Venczel I. (Mihali F.), Deme A., Suskó Á., Kóka R., Majoros Á., Gelsi L. (Varga A.), Gégény M. (Filetóth I.), Lukács B., Galambosi G. (Csomány Ö.). Edző: Madalina György. Amíg bírta a hazai csapat partiban volt ellenfelével, amely a hajrára viszont elfáradt.

Gól: Lukács B. 2, Gégény M., Filetóth I. Ifi: 0–4.

Dancs Attila: – Ennyien ennyire voltunk képesek.

Madalina György: – Az első félidőben kiegyenlített volt a játék, bár akkor is akadtak helyzeteink. A második félidőben a vezetés megszerzése után megváltozott a játék képem okosan megtartottuk a labdát és kontrákból pedig sikerült további gólokat elérnünk. Jól játszottunk, megérdemelten nyertünk.

Cellspan-Balkány–Baktalórántháza 5–0 (2–0)

Balkány, 350 néző, v.: Tomori P.

Balkány: Oláh D. – Lakatos T., Szilágyi K., Lippai T., Hortó A., Iván Zs., Kondor M. (Szabó P.), Ohár R., Szabó M. (Kerezsi K.), Somogyi M. (Simon Sz.), Bogdanovics. Edző: Mirgai László.

Baktalórántháza: Tóth K. – Kántor F., Pálfi I., Marics I. (Bodnár G.), Kozma J., Murguly Cs. (Pór T.), Miskolczi L., Marics G., Molnár L., Szabó R. (Gergely B.), Illés L. Játékos-edző: Illés László. A sártengerben élvezetes mérkőzést láthatott a szép számú közönség.

Gól: Iván Zs. 2, Lippai T., Szabó P., Bogdanovics. Ifi: 6–1.

Mirgai László: – Egyik szemem sír, a másik nevet. Sír, mert egyik legjobb játékosunk, Igor Bogdanovics az utolsó percben arccsonttörést szenvedett, és nevet, mert újoncként veretlenül lettünk őszi elsők. Köszönet mindenkinek, aki egész évben támogatott bennünket.

Illés László: – Az első félidőben komoly helyzeteket alakítottunk ki, amivel nem tudtunk élni, a hazai csapat pedig kihasználta hibáinkat és ezzel a győzelemmel megkoronázta őszi teljesítményét.

Sényő-Carnifex–Tuzsér 2–2 (2–2)

Sényő, 100 néző, v.: Losonczki F.

Sényő: Szabó Z. (Félegyházi V.) – Klepács K., Oláh D., Dankó Zs., Gégény I., Phrakonkham, Kléninger L. (Farkas M.), Oláh M., Haburcsák B., Toldi A. (Kovács I.), Ruska T. (Potornai M., Makai I.) Edző: Ember Roland.

Tuzsér: Zán K. – Bagoly Z., Veress L. (Tott R.), Dolhai M. (Szaffián Sz.), Hriskevics, Soós T., Iván A., Setét R., Zán P. (Setét E.), Dallos L., Nagy K. Edző: Dancs Béla. Kitűnően előkészített pályán szórakoztató meccset vívott a két csapat.

Gól: Toldi A., Orosz M., illetve Hriskevics 2. Ifi: 6–1.

Ember Roland: – A játék képe alapján igazságos eredmény született, viszont, ha az utolsó percben a spori a kezezésért – amit a tuzséri játékos is elismert – befújja a tizenegyest, akkor talán itthon maradhatott volna a három pont. Sajnálatos módon elhunyt törzsszurkolónk, egyben támogatónk, idősebb Papp József, a csapat osztozik a család gyászában,

Dancs Béla: – Ez a mérkőzés hűen tükrözte a teljes őszi szezonban mutatott játékunkat. Az első félidőben meg kellett volna nyernünk a mérkőzést, de az elmúlt időszakban csapatom nagyon jó lelkű, mindenkinek ajánsékozunk egy-két gólt.

Fehérgyarmat–Vásárosnamény 4–0 (2–0)

Fehérgyarmat, 350 néző, v.: Nagy T.

Fehérgyarmat: Ovszijenko (Bihari Z.) – Pankotai I., Szatke M., Popovics N. (Rigó A.), Bátyi L., Imre Zs., Petrohai M. (Csáki R.), Petrohai G. (Csatári Z.), Balogh Á., Osváth S., Baglyos L. Edző: Siti Ferenc.

Vásárosnamény: Csordás A. – Lizák B., Danku J., Mándi L., Balázs G. (Illés P.), Szabó J., Bicskó G. (Sebestyén G.), Balogh T., Peregrin R., Fejes J., Horváth M. (Bakos B.). Edző: Tivadar András. Jose Mujica Uruguay nyugdíjas államfője a világ egyik legszerényebb körülmények között élő vezető politikusa, kicsi farmjával, tíz éves traktorával és három lábú kutyájával, s mégis boldog ember. Itt Fehérgyarmaton szintén nincsenek elérhetetlen vágyaink, legyen egy szerény futballisták alkotta, de csupa szív csapatunk, amelyet szeret a közönség. Úgy érezzük, ez a cél megvalósult és a szomszédvári rangadón ismét bizonyított a csapat. Nem ijedünk meg a lápi betyároktól sem, szerettel várjuk szerdán a kiváló Fodor-katonákat.

Gól: Petrohai M. 2 (egyet 11-esből), Petrohai G., Imre Zs. Ifi: 6–5. (Tudósító: Papp Attila)

Siti Ferenc: – Azt gondolom, győzelmünk egy percig sem forgott veszélyben. A szomszédvári rangadóhoz méltó hőfokon pörögtünk, a megy egyik leggólképesebb csapatát nullán tartottuk, aminek szerintem óriási értéke van. Gratulálok Bihari Zoltán megye egyes debütálásához.

Filep Sándor egyesületi elnök: – Egy csapat volt a pályán, gratulálunk a Fehérgyarmatnak. Egyenletes teljesítményt nyújtottunk, mindkét félidőben két-két gólt kaptunk. A csapat elérte célját, a szezon végére megbuktatta azt az edzőt, aki az utóbbi években legtöbbet tette szakemberként a naményi futballért!

 


Tabella:
 

1. BALKÁNY 15 11 4 0 46 12 34 37
2. NAGYECSED  14 10 1 3 30 18 12 31
3. TISZAVASVÁRI 14 8 3 3 20 17 3 27
4. NAGYHALÁSZ 15 7 5 3 27 12 15 26
5. NYÍRGYULAJ 15 7 4 4 27 20 7 25
6. RAKAMAZ 14 6 5 3 28 13 15 23
7. BAKTALÓRÁNTHÁZA 15 6 3 6 29 31 -2 21
8. FEHÉRGYARMAT 14 6 2 6 22 19 3 20
9. IBRÁNY 14 6 1 7 25 31 -6 19
10. SÉNYŐ 15 5 4 6 30 31 -1 19
11. TUZSÉR 15 5 4 6 19 21 -2 19
12. MÁTÉSZALKA 15 5 3 7 19 16 3 18
13. MÁNDOK 14 4 3 7 15 22 -7 15
14. GYULAHÁZA 15 4 3 8 25 40 -15 15
15. VÁSÁROSNAMÉNY 15 3 1 11 29 49 -20 10
16. SZAKOLY 15 1 0 14 13 52 -39 2

 

Fel Következő