14. forduló (2016.11.12-13.)

| Forduló-hangoló | Tudósítások, eredmények |

 

Forduló-hangoló

Gyulaháza

Ibrány SE
 2016.11.13. 13:00

Bardi Gábor, gyulaházi edző: – Tudjuk, a végelszámolásnál nem az Ibrány lesz a bennmaradásért vívott küzdelemben az ellenfelünk, ettől függetlenül a jelenlegi helyzetben hazai pályán mindenképpen győzni szeretnénk.

Nagy Sándor, ibrányi edző: – Szervezett munka mellett a gyulaházi csapat különösen hazai pályán nagyon jó teljesítményre képes, de számunkra csak a jó sorozat folytatása lehet a cél.


További mérkőzések:

Szombat

Vásárosnamény (15.)–Sényő-Carnifex (9.)

Filep Sándor, vásárosnaményi egyesületi elnök: – Az elmúlt tizenhárom fordulóban huszonkilenc pontot ajándékoztunk ellenfeleinknek, remélem, a hátralévő két meccsen viszont hat ponttal zárunk. Barátsággal várjuk a sényői csapatot!
Ember Roland, sényői edző: – Célunk a három pont megszerzése, de a csapat jelenlegi állapotában ez nagyon nehéz feladatnak ígérkezik.

Baktalórántháza (6.)–Fehérgyarmat (12.)

Illés Lászó, baktalórántházi edző: – Jó passzban vagyunk, ami remélem kitart a hét végén, ebben az esetben megnyerjük a mérkőzést. Noha a jó kondícióban lévő, mezőnyben domináló Fehérgyarmat ellen előre nem tudni, mi lehet az elég, mert képes bárkit, bárhol legyőzni – illetve az ellenkezőjére is.
Siti Ferenc, fehérgyarmati edző: – Hét végi ellenfelünk rutinos játékosokból álló masszív csapat, rafinált, nagy tudású edzővel az élen. A Bakta ráadásul jó passzban is van, mi viszont az utóbbi meccseken kirúgtuk magunk alól a hokedlit, és ahelyett, hogy páholyban ülnénk, bonyolulttá tettük a saját dolgunkat. Ahhoz, hogy a mögöttünk álló csapatok ott is maradjanak, nyernünk kell, ami tíz évente egyszer történik velünk Baktalórántházán, szombaton éppen évforduló lesz.

Nagyecsed (2.)–Cellspan-Balkány (1.)

Ádámszki Róbert, nagyecsedi játékos-edző: – Igazi rangadó következik a jól felkészített Balkány ellen, amely nem véletlenül vezeti a tabellát. Miként mi sem véletlenül állunk a második helyen, így azt mondhatom, ez egy háromesélyes mérkőzés. Talán a hazai pálya előnye bennünket segít, és ha a megszokott harcmodort tudjuk bemutatni, esélyünk lesz a győzelemre.
Mirgai László, balkányi edző: – Tanulnunk kell a Nagyhalász elleni mérkőzésből, amelyet a második félidőben többször eldönthettük volna. Remélem a helyzetkihasználáson sikerült javítani, csak ebben az esetben lehet esélyünk a hét végén.

Tuzsér (8.)–Mándok (11.)

Dancs Béla, tuzséri edző: – Ebben a szezonban mindkét csapat mélyen a tudása alatt teljesít, aminek nyilván meg vannak az okai. Tiszavasváriban kényelmesen és szétszórtan játszott a csapat, ez a teljesítmény kevés lesz a győzelemhez a szomszédvári rangadón.
Dancs Attila, mándoki edző: – Ezen a mérkőzésen soha nem számít a jelenlegi helyezés, sokkal inkább a pillanatnyi forma dönt. Ebben remélem jobbak leszünk, kiváltképp három győztes meccs után.


Vasárnap

Nagyhalász (3.)–Nyírgyulaj (4.)

Opre Mihály, nagyhalászi edző: – Ismét rangadót játszunk, mégpedig olyan csapattal, amelyben minőségi futballisták szerepelnek. Nem mellesleg idegenben jobban muzsikál a Gyulaj, nekünk viszont sok sérült játékosunk van, de remélem, össze tudunk úgy állni, hogy legyen esélyünk a kedvező eredmény elérésére.
Lukács Tibor, nyírgyulaji edző: – Remélem a pályaviszonyok lehetővé teszik, hogy a két csapat a helyezéséhez méltó jó, élvezhető mérkőzést vívjon. Ponttal szeretnénk távozni.

Szakoly (16.)–Mátészalkai MTK (10.)

Szilágyi Zoltán, szakolyi edző: – Nagyon tartalékos összetételben fogadjuk a jó formába lendült Szalkát. Hogy ebből mi fog kisülni, azt nem tudom…
Plesu Ádám, mátészalkai technikai vezető: – A szezon egyik legnehezebb mérkőzése előtt állunk, amelyen csak akkor lehetünk sikeresek, ha mindenki száz százalékot nyújt. A sorok kiegyenesedtek, egyedül Kiss Rolandra nem számíthatunk, minden adva van a jó szerepléshez, a többi a fiúkon múlik.

Rakamaz (7.)–Tiszavasvári (5.)

Madalina György, rakamazi edző: – Nagyon nem mondanék igazat, ha azt állítanám, minden rendben van a csapatommal. Elég csak ránézni a tabellára, sajnos, visszaesett a teljesítményünk. Rajtam kívül ilyenkor mindenki tudja a megoldást, ami sokféle lehet. Elképzelésem azért van, meg kell találni az okokat és a megoldást. Egy okot már tudok, sok a sérült és beteg játékos a keretben. A megoldás első és legfontosabb lépése: névtelen hősök kellenek a pályára. Ha ezekben lesz változás, már vasárnap sikeresek lehetünk.
Kiss Gábor, tiszavasvári edző: – Ismerve a megye első osztály mezőnyét elmondhatom, hogy véleményem szerint a rakamazi csapat rendelkezik a legerősebb játékosállománnyal, de akár csak az előző fordulóban elért eredményük is mutatja, nem verhetetlenek. Motivált és szervezett ellenfélre számítok, de csapatomat is ezen tulajdonságok fogják jellemezni. Előzetesen nem számítok gólzáporos mérkőzésre, ezért ha jó hatékonysággal használjuk ki helyzeteinket, sikerrel vehetjük a rakamazi túránkat.


Tudósítások, eredmények

Gyulaháza–Ibrány 1–2 (0–1). (Az eredményt óvás után törölték, a mérkőzést 2016.12.11-én újrajátszották.)

Gyulaháza, 80 néző, v.: Tatár I.

Gyulaháza: Bandor F. – Tóth G., Deák Z., Éles I., Farkas G., Tóth G. (Szőlősi L.), Juhász L., Deák B., Gáti Sz., Tóth F., Bombera M. Edző: Bardi Gábor.

Ibrány: Menyhárt N. – Hornyai D., Esze B., Kiss P., Erdős B., Dudás B., Boros M. (Bertók D.), Flavio, Engi D., Nagy N. (Csizmarik Á.), Vinicius. Edző: Nagy Sándor.

Az időjárás alapvetően befolyásolta a meccs színvonalát.

Gól: Tóth F., illetve Flavio 2.

Ifi: 4–0.

Bardi Gábor: – Ennek a meccsnek remélhetőleg még nincs vége…

Nagy Sándor: – A várakozásnak megfelelően nehéz meccset vívtunk. Összességében úgy érzem, megérdemelt győzelmet arattunk, mert hetven percig sokszor eldönthettük volna a mérkőzést, majd egy váratlan gól, ami nem volt benne a játékban felhozta az ellenfelet. A hajrában nagy nyomást bírtunk ki, és a csapat erejét mutatja, hogy az utolsó percben csikartuk ki a győzelmet. A Gyulaházának sok sikert kívánok és abban is biztos vagyok, nem lesznek kiesési gondjai.

Újrajátszott mérkőzés:

Ibrány–Gyulaháza 4–1 (3–0)

Városi stadion, 100 néző, v.: Sípos L.

Ibrány: Menyhárt N. (Tóth N.) – Hornyai D. (Szabó M.), Erdős B., Esze B., Dudás B. (Csizmarik Á.), Kiss P. (Piltmann G.), Engi D., Flavio, Boros M. (Bertók D.), Nagy N., Vinicius. Edző: Nagy Sándor.

Gyulaháza: Bandor F. – Deák Z., Éles I., Tóth D., Lévai Cs., Deák B., Gáti Sz., Szőlősi L., Bombera M. (Tóth M.), Gáti S. (Farkas G.), Juhász L. (Tóth F.). Edző: Bardi Gábor.

Az „új hazai pályán” az ibrányi csapat másodszor is győzelemmel örvendeztette meg közönségét a Gyulaháza ellen.

Gól: Nagy N. 2, Erdős B., Vinicius, illetve Tóth D.

Nagy Sándor: – Szeretnénk még az idén még vagy két meccset játszani a Gyulaházával… Mindenkinek kellemes ünnepeket kívánunk!

Bardi Gábor: – Megérdemelt „hazai” győzelem.


További eredmények

Szombat

Vásárosnamény–Sényő-Carnifex 5–6 (2–3)

Vásárosnamény, 150 néző, v.: Papp F.

Vásárosnamény: Vass S. – Lizák B., Danku J., Mándi L., Balázs G., Szabó J., Illés P., Bicskó G. (Sebestyén G.), Bancsi G., Balogh T., Peregrin R. (Horváth M.). Edző: Tivadar András.

Sényő: Szabó Z. – Klepács K., Oláh D., Fiumei V. (Dankó Zs.), Gégény I., Phrakonkham, Makai I. (Potornai M.), Orosz M., Haburcsák B. (Kléninger L.), Toldi A. (Kovács I.), Ruska T. Edző: Ember Roland.

A játékra szinte alkalmazkodó talajhoz a Sényő alkalmazkodott jobban, kiváltképp a két félidő elején.

Gól: Bicskó G. 2 (egyet 11-esből), Mándi L. 2, Danku J., illetve Ruska T. 2, Phrakonkham, Toldi A., Haburcsák B., Makai I. Ifi: 3–1.
Filep Sándor egyesületi elnök: – A gladiátorok küzdelméből a vendégcsapat került ki győztesen. Két gólra voltunk a meglepetéstől, de valljuk be, erre ma esélyünk sem volt.
Ember Roland: – A naményiak által ajándékozott pontok száma maradt huszonkilenc, mert mi ezért a háromért kőkeményen megdolgoztunk. A játékra alkalmatlan pályán azt gondolom, megérdemelt győzelmet arattunk. Gratulálok a srácoknak a hozzáállásához, és az eredményhez is.

Baktalórántháza–Fehérgyarmat 1–4 (1–0)

Baktalórántháza, 250 néző, v.: Takács Ákos.

Baktalórántháza: Marics I. – Csordás G. (Molnár L.), Lakatos I., Kántor F., Pálfi I. (Szabó R.), Sitku Á., Rakóczi Zs., Murguly Cs., Miskolczi L., Ráti G., Marics G. Játékos-edző: Illés László.

Fehérgyarmat: Ovszijenko – Pankotai I., Szatke M., Popovics N., Bátyi L., Imre Zs., Csáki R. (Petrohai M.), Istrate, Balogh Á., Osváth S. (Rigó A.), Baglyos L. (Csatári Z.). Edző: Siti Ferenc.

A hazaiak jól kezdtek, de kihagytak kihagytak néhány ziccert, a folytatásban a gyenge játékvezetés mellett kockáztattak és rosszul jöttek ki belőle.

Gól: Sitku Á., illetve Petrohai M. 2 (egyet 11-esből), Szatke M., Csáki R. (11-esből). Kiállítva: Rakóczi Zs. (45. perc), Ráti G. (72. perc), Lakatos I. (76. perc), illetve Istrate (45. perc). Ifi: 5–3.
Illés László: – Egy nullánál több meccslabdánk volt, amelyeket elhibáztunk, majd a pelyhes állú játékvezető ítéleteivel – véleményem szerint – szándékosan sújtott bennünket, két jogtalan kiállítással és egy jogtalan tizenegyessel. A Fehérgyarmatnak gratulálok, meg tudta lovagolni a számára adódott lehetőséget.
Siti Ferenc: – Véleményem szerint a játékban nem volt benne ennyi piros lap, a különbséget is kicsit túlzónak érzem, mindemellett, amikor már kettős emberelőnyben játszottunk, az már nagyon egyoldalú történet volt. Összességében győzelmünk jogossághoz nem férhet kétség.

Nagyecsed–Cellspan-Balkány 2–5 (0–2)

Nagyecsed, 150 néző, v.: Homonai P.

Nagyecsed: Makó R. – Dobos Z., Puskás D., Homann R., Pócsi B., Czifrák R. (Sarkadi G.), Ascsillán L., Nyíregyházi G. (Bulyáki K.), Bulyáki A., Somlyai G., Marinas. Játékos-edző: Ádámszki Róbert.

Balkány: Oláh D. – Lakatos T., Lippai T., Kondor M., Hortó A., Somogyi M. (Iván Zs.), Jakab R. (Szabó P.), Ohár R. (Szilágyi K.), Szabó M. (Simon Sz.), Kállai G., Bogdanovics. Edző: Mirgai László.

A mély talajú pályához jobban alkalmazkodó csapat nyert.

Gól: Puskás D., Marinas, illetve Ohár R. 2, Somogyi M., Bogdanovics, Szabó M. Ifi: elhalasztották.
Ádámszki Róbert: – Gratulálok a Balkány teljesen megérdemelt győzelméhez. Ellenfelünk szinte minden helyzetét kihasználta, miközben nekünk nem sikerült szinte semmi.
Mirgai László: – Fantasztikus játékosaim vannak, ezt nem csak azért mondom, mert ez a rangadót megnyertük, sokkal inkább azért, mivel az egész éves teljesítményük parádés! Ugyanakkor meg kell dicsérjem az Ecsedet is, amely null négynél sem adta fel. Ezt a győzelmet főszurkolónknak, Kondor Józsefnek ajánlja a csapat. A játékvezetői hármas kifogástalanul teljesített.

Tuzsér–Mándok 1–1 (0–1)

Tuzsér, 250 néző, v.: Pethő P.

Tuzsér: Zán K. – Bagoly Z., Tott R. (Veress L.), Dolhai M., Hriskevics, Soós T., Setét R., Iván A., Szaffián Sz. (Zán P.), Dallos L., Nagy K. Edző: Dancs Béla.

Mándok: Pécsi V. – Hegedűs T., Illés A., Balogh Gy., Csáki P., Mátrai N. (Győri J.), Szabó T., Hidi N., Varga D., Angyal Á., Galambos L. Edző: Dancs Attila.

Igazi szomszédvári rangadó volt, óriási küzdelemmel és két ellentétes félidővel. A hazai csapat dolgozott ki több lehetőséget, a két kapufa és a helyzetek alapján közelebb állt a győzelemhez.

Gól: Hriskevics, illetve Galambos L. Ifi: 7–1.
Dancs Béla: – Ajándékoztunk a Mándoknak egy pontot. A legnagyobb probléma az, hogy a játékvezetők Tuzséron páholyban érzik magukat…
Dancs Attila: – A labdabirtoklásban ma sem jeleskedtünk, de ez már tőlünk megszokott. A vezetést most is megszereztük, mint az elmúlt meccseken, ezúttal viszont nem bírtuk ki a nagy nyomást. Sok sikert kívánok a Tuzsérnak.


Vasárnap

Nagyhalász–Nyírgyulaj 0–0

Nagyhalász, 100 néző, v.: Bíró Cs.

Nagyhalász: Gagyi S. – Hajzer L., Bene L., Barzó G., Ludánszki I., Gyügyei Z., Fábri Z. (Hudák M.), Simon D. (Turbucz T.), Ladányi D., Kerti L., Pataki E. Edző: Opre Mihály.

Nyírgyulaj: Opre R. – Varga D. (Siska G.), Angyalos A., Lovas N., Czerula Zs., Vass I., Erdei Z. (Tóth B.), Nagy I., Orosz D., Pálvölgyi B. (Oxi R.), Gömze A. Edző: Lukács Tibor.

Viharos szél, mély talaj, igazságos döntetlen. Ifi: elhalasztották.
Opre Mihály: – A körülményekhez képest elfogadható meccset játszottunk. A második félidőben többet birtokoltuk a labdát, de a játék képe alapján reális eredmény születik. Az egy szerzett pontot polgármester úr névnapjára ajánljuk.
Lukács Tibor: – A második félidő alapján meg kellett volna nyerni a mérkőzést.

Szakoly–Mátészalkai MTK 0–4 (0–1)

Szakoly, 50 néző, v.: Paráda R.

Szakoly: Polgári L. – Buka B., Tóth N., Hornyák M., Bodai K., Kiss I., Szilágyi Z., Juhász B., Vinai Z., Csipkés Cs., Kiss T. Játékos-edző: Szilágyi Zoltán.

Mátészalka: Pindzsula P. – Szathmári S., Stef, Jeddi B., Magyari M. (Drabik M.), Botos A., Sándor D., Botos D. (Horváth Á.), Szántó Z. (Batizi-Pócsi N.), Dascal (Lyáh A.), Szathmári S. Megbízott edző: Papik Zoltán.

Közepes színvonalú mérkőzésen nyert a Szalka.

Gól: Dascal 2, Botos A., Szathmári S. Ifi: 0–10.
Szilágyi Zoltán: – Az idény során az első, igazán korrekt játékvezetés mellett tartalékos csapatom ennyire volt képes.
Plesu Ádám technikai vezető: – Rettenetes hideg, szeles időben nehezen találtunk fogást a szakolyiakon, de az első gól után egyértelmű győzelmet arattunk.

Rakamaz–Tiszavasvári 0–0

Rakamaz, 150 néző, v.: Tomori P.

Rakamaz: Szobonya G. – Csáki J., Venczel I. (Gelsi L.), Deme A., Suskó Á., Kóka R., Varga A. (Lukács B.), Majoros Á., Gégény M., Anderka R. (Petruska A.), Galambosi G. Edző: Madalina György.

Tiszavasvári: Jakocska Cs. – Csáki V., Balogh N., Kántor Zs., Szolyka T. (Szőlősi D.), Tudja D., Horváth N. (Nagy I.), Lakatos Barna, Lakatos Bence (Szolyka G.), Gál N., Cseh K. Edző: Kiss Gábor.

Az időjárás, a viharos szél sok nézőt elriasztott, elrontotta a játékot, ennek ellenére jól előkészített pályán gyürkőztek a csapatok. Ifi: 6–0.

Madalina György: – Alacsony színvonalú mérkőzésen az első félidő kiegyenlített játéka után a másodikban jobban játszottunk ellenfelünknél, több nagy helyzetet kihagytunk, ezért nem tudtunk nyerni.
Kiss Gábor: – Ilyen körülmények között folyamatos játék nem alakulhatott ki. Az első félidőben kihasználatlanul hagytuk helyzeteinket, emiatt nem tudtunk előnyt szerezni, a szünet után kiegyenlítettebb volt a játék, csekély hazai mezőnyfölénnyel.


Tabella:
 

1. BALKÁNY 14 10 4 0 41 12 29 34
2. NAGYECSED  13 9 1 3 28 17 11 28
3. NAGYHALÁSZ 14 7 5 2 26 9 17 26
4. NYÍRGYULAJ 14 7 4 3 26 18 8 25
5. TISZAVASVÁRI 13 7 3 3 17 17 0 24
6. BAKTALÓRÁNTHÁZA 14 6 3 5 29 26 3 21
7. RAKAMAZ 13 5 5 3 24 13 11 20
8. SÉNYŐ 14 5 3 6 28 29 -1 18
9. TUZSÉR 14 5 3 6 17 19 -2 18
10. MÁTÉSZALKA 14 5 2 7 17 14 3 17
11. FEHÉRGYARMAT 13 5 2 6 18 19 -1 17
12. IBRÁNY 13 5 1 7 22 30 -8 16
13. MÁNDOK 13 4 3 6 15 18 -3 15
14. GYULAHÁZA 14 4 2 8 23 38 -15 14
15. VÁSÁROSNAMÉNY 14 3 1 10 29 45 -16 10
16. SZAKOLY 14 1 0 13 13 49 -36 3

 

Fel Következő