24. forduló (2017.04.22-23.)

| Forduló-hangoló | Tudósítások, eredmények |

 

Forduló-hangoló

Tiszavasvári SE

Ibrány SE
 2017.04.22. 16:00

Kiss Gábor, tiszavasvári edző: – Az edzőváltáson átesett ibrányi csapat a hétközi mérkőzésen megmutatta, hogy nem lehet leírni, hisz a dobogóért küzdő Nagyecseddel szemben pontot tudott szerezni. Amennyiben fegyelmezett, koncentrált játékot nyújtunk, megszerezhetjük a három pontot.

Opre Mihály, ibrányi edző: – Ez a Tiszavasvári 3–0-ra legyőzte azt a Nagyecsedet, amellyel mi döntetlent játszottunk szerdán. Jó csapat, az élcsoport masszív tagja, ugyanakkor jelenlegi helyzetünkben meg kell próbálni pontot csípni.


További mérkőzések:

Szombat

Mándok (14.)–Nyírgyulaj (4.)

Dancs Béla, mándoki edző: – Ellenfelünk talán az egyik legerősebb kerettel rendelkező csapat ebben az osztályban, ugyanakkor nincs már időnk taktikázni, variálni pedig végképp nincs, meg kell nyerni a meccset.

Lukács Tibor, nyírgyulaji edző: – Számunkra most kezdődik a neheze, szeretnénk jó eredménnyel zárni a hét végét.

Mátészalkai MTK (12.)–Sényő-Carnifex (6.)

Fogarasi Zoltán, mátészalkai edző: – A Sényőről eddig is tudtuk, hogy jó csapat, ráadásul a tavaszi eredményei ezt vastagon alátámasztják. Csak jó állományú gárda képes egy gólokkal nyerni, márpedig ez tavasszal a hétvégi ellenfelünknek eddig négyszer is sikerült. Ha azt nézem, hogy az elmúlt hét mérkőzésen csupán kétszer hagytuk el vesztesen a pályát, akár még elégedett is lehetnék az eddigi szereplésünkkel, de nem vagyok az, mert túl sok ebből a döntetlen, amelyekkel nem sokra megyünk. Viszont az Ibrány ellen aratott, egyben régóta várt első tavaszi győzelem igen lélekemelő volt és jó hangulatot varázsolt az öltözőbe is. Éppen emiatt sokkal nyugodtabban és felszabadultabban játszhatunk a hétvégén, amikor tovább szeretnénk gyarapítani a pontjaink számát.

Ember Roland, sényői edző: – A rövidtávú céljaink eléréshez szükségünk van a hét végén is a három pontra, ennek érdekében mindent el is fogunk követni. Alighanem így lesznek ezzel a hazaiak…

Tuzsér (10.)–Cellspan-Balkány (1.)

Gergely István, tuzséri játékos-edző: – Az egy hét leforgása alatt szerzett hét pont nagyon jól jött, ami önbizalmat kell, hogy adjon a játékosoknak. Ennek megfelelő szellemben készülünk a soros feladatra is.

Mirgai László, balkányi edző: – A tuzséri katlanban mindig nehéz pontokat szerezni, pláne úgy, hogy a hazai csapat a bennmaradásért küzd. Ennek ellenére bízom játékosaimban, hogy egy ilyen ragyogó pályán is sikeresek leszünk. Ugyanakkor az is biztos, a legutóbbi meccshez képest a védekezést tekintve javulnunk kell.

Vasárnap

Gyulaháza (15.)–Baktalórántháza (8.)

Bardi Gábor, gyulaházi edző: – Természetesen szorítottunk a Baktának az Amatőr-kupa döntőjében, de nem vagyunk álszentek, bízunk benne, hogy éppen a hétközi meccs fáradalma miatt ki tudjuk használni ezt a lehetőséget a hét végén.

Illés László, baktalórántházi edző: – Szerdán az eredmény ellenére is életreszóló élményben volt részünk, sok olyan tényező akadt, ami nem mi malmukra hajtotta a vizet, és az egész eseményt beárnyékolja Rakóczi Zsolt súlyos sérülése, aki bokatörést szenvedett. De az élet nem áll meg, vasárnap a számomra szimpatikus Gyulaháza lesz az ellenfél, amellyel szemben az utóbbi időben nem igen termet számunkra babér, de most mindenképpen győzni szeretnénk.

Nagyhalász (7.)–Nagyecsed (2.)

Ludánszki István, nagyhalászi játékos-edző: – Hazai pályán szeretnénk begyűjteni a pontokat egy kiváló ellenféllel szemben, ezzel feledtetve idegenbeli szereplésünket.

Ádámszki Róbert, nagyecsedi játékos-edző: – Az eredménytől függetlenül gratulálok a Baktának a kupaszerepléshez. Ahhoz, hogy tartani tudjuk pozíciónkat, pontra, pontokra van szükségünk. Ha értékesítjük helyzeteinket, nem térünk haza üres kézzel.

Rakamaz (3.)–Fehérgyarmat (9.)

Madalina György, rakamazi edző: – Szokatlan számunkra, hogy egymás után két vereséget szenvedtünk. Hát, még három… Erre gondolni sem merek, hogy ez bekövetkezik. Ennek megfelelően fontos meccs előtt álluk, ami esetünkben nagyban meghatározza a szezon hajráját.

Siti Ferenc, fehérgyarmati edző: – Egyszer minden sorozat megszakad, még talán a mi nyeretlenségi szériánk is. Sikerülhetne ez akár Rakamazon is, bár piszok nehéz lesz. Abban az esetben lehet keresnivalónk, ha a szokásos óvodás hibáinkat nem követjük el és ezzel még véletlenül sem az ovisokat akarom megsérteni.

Szabadnapos: Vásárosnamény.


Tudósítások, eredmények

Tiszavasvári–Ibrány 2–2 (0–0)

Tiszavasvári, 100 néző, v.: Gergely S.

Tiszavasvári: Tóth N. – Balogh N. (Nagy I.), Csáki V., Lakatos Barna (Szőllősi D.), Kántor Zs., Cseh K., Horváth M. (Bakos T.), Gyurján R. (Szolyka T.), Szolyka G., Lakatos Bence, Tudja D. Edző: Kiss Gábor.

Ibrány: Menyhárt N. – Berecki S., Esze B., Kiss P., Flavio, Engi D. (Tóth Zs.), Nagy N., Vidoven M., Kovács G., Vinicius, Boros M. (Csizmarik Á.). Edző: Opre Mihály.

A hazai csapat a múlt hetihez hasonlóan ismét egy öngól miatt veszített pontokat.

Gól: Tóth N. (51.), Cseh K. (64.), illetve Nagy N. (76.), Csáki V. (84. öngól).

Ifi: 1–5.

Kiss Gábor: – Az a csapat, amely 2–0-ra vezet és nem tudja megtartani az előnyét, megérdemli a sorsát. Néhány játékosom azt gondolja, hogy csak úgy el lehet itt lenni, ebben viszont nagyon tévednek, mert ez volt az utolsó fellépésük tiszavasvári mezben, személyi változások lesznek a keretünkben!

Opre Mihály: – Az első félidőben mutatott játék alapján három nullra kellett volna vezetnünk, a folytatásban két olyan gólt kaptunk, amelyeket szoktunk… A küzdeni akarásból jelesre vizsgáztunk, a végén viszont elrontottuk a meccslabdát.


További eredmények:

Szombat

Mándok–Nyírgyulaj 3–0 (2–0)

Mándok, 150 néző, v.: Losonczki F.

Mándok: Cserepko – Bodnár L. (Dancs A.), Kovács I., Hídi N., Galambos L., Angyal Á. (Katkó M.), Kohutka M., Szabó T., Riasko (Veszdel), Csáki P., Hegedűs T. Edző: Dancs Béla.

Nyírgyulaj: Kecskés G. (Opre R.) – Angyalos A., Tóth B., Orosz D., Fekete G., Nagy I., Gózner K. (Kerti L.), Vass I., Siska G., Oxi R. (Sánta J.), Török I. Edző: Lukács Tibor. Megérdemelt hazai győzelem.

Gól: Galambos L., Szabó T., Veszdel. Ifi: 0–9.

Dancs Béla: – A hétközi fejmosás használt a fiúknak, végre azt láttam a csapattól a pályán, hozzáállásban és játékban is, amit elvárok tőlük. Kitűnő játékvezetés mellett szép győzelemmel örvendeztettük meg közönségüket.

Lukács Tibor: – Az első öt percben két kapitális hiba eldöntötte a mérkőzést, majd a meddő mezfölényért újra nem kaptunk pontot.

Mátészalkai MTK–Sényő-Carnifex 1–2 (0–1)

Mátészalka, 150 néző, v.: Ésik I.

Mátészalka: Félegyházi V. – Drabik M., Barzó G., Lyáh A., Szathmári D. (Szántó Z.), Dascal (Batizi-Pócsi N.), Sándor D. (Gergely M.), Stef, Jeddi B., Botos D., Szathmári S. Edző: Fogarasi Zoltán.

Sényő: Jakocska Cs. – Fiumei V., Bodó G., Klepács K., Ács Á., Toldi A. (Madzin I.), Makai I., Haburcsák B. (Ruska T.), Phrakonkham (Fábri Z.), Haburcsák K., Szűcs F. Edző: Ember Roland. A jobb erőkből álló Sényő kihasználta helyzeteit, így megérdemelten szerezte meg a három pontot.

Gól: Szántó Z., illetve Phrakonkham, Ács Á. Ifi: .

Fogarasi Zoltán: – A korai potyagóllal indított és részünkről teljesen veszélytelen játékot hozó első félidőt követően a második játékrészt – a kettős cserének köszönhetően – kiegyenlítetté tettük. De a képzettebb és jobb erőkből álló vendégcsapat a ki nem kényszerített hibáinkat és katasztrofális helyezkedésünket kihasználva teljesen megérdemelten fordította maga javára a mérkőzést.

Ember Roland: – Nyílt sisakos mérkőzésen méltó ellenféllel szemben nekünk volt több lehetőségünk és nem sokkal a vége előtt egy klasszis megoldással sikerült megnyernünk a mérkőzést. A csapat meccsről meccsre egyre erősebb mentálisan.

Tuzsér–Cellspan-Balkány 1–4 (0–2)

Tuzsér, 200 néző, v.: Bíró Cs.

Tuzsér: Zán K. – Nagy K., Iván A., Dolhai M., Hriskevics, Bagoly Z., Lakatos B., Tott R., Soós T., Dallos L., Veress L. Játékos-edző: Gergely István.

Balkány: Oláh D. – Borsi D. (Simon Sz.), Vass Z. (Buka B.), Kondor M., Szabó M. (Lakatos T.), Bogdanovics, Kállai G., Ohár R. (Szabó P.), Lippai T., Iván Zs., Jakab R. Edző: Mirgai László. A hazai csapat mindkét félidőben tizenöt percig tudott ellenállni a lendületes vendégeknek.

Gól:
Dallos L., illetve Kállai G. 2, Bogdanovics, Ohár R. Ifi: 2–5.

Gergely István: – Jól kezdtük a mérkőzést, de a helyzetek, amelyek értékesítése egy ilyen meccsen kulcsfontosságú – kimaradtak. Innentől kezdve a Balkány igazolta jó hírét és könyörtelenül kihasználta hibáinkat. Erőnkből csak a szépítésre futotta.

Mirgai László: – A mérkőzés elején kihagytunk két tiszta helyzetet, a félidő végén viszont jókor rúgtunk kettőt. Ez megnyugtatta a csapatot, a szünet után pedig szép gólokat szereztünk, akár nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna. Ettől függetlenül dicséret illeti a Tuzsért, mert egy pillanatra sem adta fel a meccset.


Vasárnap

Gyulaháza–Baktalórántháza 2–4 (1–2)

Gyulaháza, 130 néző, v.: Major O.

Gyulaháza: Mucsicska – Gáti Sz.(Zubály B.), Deák Z., Tóth G. (Deák B.), Bombera M., Tóth D., Éles I., Tóth F., Juhász L., Gáti S., Kovács B. Edző: Bardi Gábor.

Baktalórántháza: Tóth K. – Lakatos I., Kántor F., Kozma J. (Geda G.), Marics G., Ráti G., Csordás G., Sitku Á. (Bodnár G.), Pénzes Á., Pálfi I., Nagy T. (Bökönyi L.). Edző: Illés László. Megérdemelten nyertek a vendégek. Gól: Éles I. 2, illetve Nagy T., Csordás G., Sitku Á., Lakatos I. Ifi: 4–5.

Bardi Gábor: – Sajnos, játékunkon nem látszott a tét nagysága.

Illés László: – A flúgos futamban megérdemelt győzelmet arattunk, bár lehetett volna picit könnyebb is. Remélem a gyulaházi sportbarátok futball iránti szeretete és alázata nagyon sokáig kitart még!

Nagyhalász–Nagyecsed 0–2 (0–1)

Nagyhalász, 150 néző, v.: Veres J.

Nagyhalász: Gagyi S. – Simon D., Turbucz T., Ladányi D., Bartha Z. (Mátrai N.), Kató I. (Bene L.), Hajzer L., Hudák M., Bognár A., Gábor P. (Verner M.), Nagy D. Játékos-edző: Ludánszki István.

Nagyecsed: Makó R. – Sarkadi G., Zámbó K., Marinas (Puskás D.), Bulyáki K. (Bornemisza I.), Bulyáki A. (Nyíri Gy.), Czifrák R., Dobos Z., Somlyai Z., Pócsi B., Nyíregyházi G. (Bodogán Z.). Játékos-edző: Ádámszki Róbert. A jobban akaró vendégek rászolgáltak a győzelemre. Gól: Marinas, Pócsi B. Kiállítva: Mátrai N. (75. perc) illetve Dobos Z. (75. perc). Ifi: 5–1.

Ludánszki István: – Az első játékrészben nem tudtunk kialakítani helyzetet, a másodikban pedig nem éltünk a lehetőségekkel. A vendégek első gólja döntően befolyásolta a mérkőzés alakulását.

Ádámszki Róbert: – Ha a helyzeteinket hamarabb értékesítjük magabiztosabb győzelmet arathattunk volna. Gratulálok a srácoknak, sok sikert a hazaiaknak. Guszti bácsit isten éltesse!

Rakamaz–Fehérgyarmat 1–2 (0–2)

Rakamaz, 250 néző, v.: Takács Á.

Rakamaz: Szobonya G. – Majoros Á., Deme A., Lotz Á., Gelsi L. (Csomány Ö.), Venczel I., Petruska A. (Anderka R.), Galambosi G., Gégény M., Suskó Á., Kóka R. Edző: Madalina György.

Fehérgyarmat: Ovszijenko – Bátyi L., Popovics N., Szatke M., Rigó A., Bodó R. (Csáki R.), Balogh Á., Pankotai I., Osváth S. (Máté Á.), Baglyos L., Petrohai M. (Petrohai G.). Edző: Siti Ferenc. A viharfelhők ellenére jó talajú pályán igyekezett a hazai csapat megnyerni a mérkőzést, ami nem sikerült. Gól: Galambosi L., illetve Baglyos L., Bodó R. Ifi: 7–0.

Madalina György: – Volt, amikor gyengén játszottunk és nyertünk, most nagyon jól játszottunk és kikaptunk. Ellenfelünk két átlövésből az első félidőben előnybe került, a másodikban gólokkal kellett volna megnyerni a mérkőzést. A csoda mentette meg a vendégeket a vereségtől.

Siti Ferenc: – Hosszú böjt után hősies küzdelemben sikerült behúznunk a mérkőzést. A győzelem ténye mellett legalább annyira örülök annak, hogy Baglyos Levente gólt szerzett, mert már kijárt neki.

Szabadnapos: Vásárosnamény.


Tabella

1. BALKÁNY 22 17 5 0 69 20 49 56
2. NAGYECSED  22 12 3 7 39 29 10 39
3. TISZAVASVÁRI 23 10 6 7 35 35 0 36
4. RAKAMAZ 22 10 5 7 34 24 10 35
5. SÉNYŐ 22 10 5 7 43 39 4 35
6. NYÍRGYULAJ 23 10 5 8 44 42 2 35
7. NAGYHALÁSZ 22 8 8 6 31 19 12 32
8. BAKTALÓRÁNTHÁZA 22 9 4 9 34 41 -7 31
9. FEHÉRGYARMAT 23 8 7 8 33 34 -1 31
10. TUZSÉR 22 7 5 10 30 36 -6 26
11. VÁSÁROSNAMÉNY 21 7 2 12 48 59 -11 23
12. MÁNDOK 22 6 5 11 29 40 -11 23
13. MÁTÉSZALKA 23 5 8 10 25 30 -5 23
14. IBRÁNY 23 6 4 13 37 56 -19 22
15. GYULAHÁZA 22 3 6 13 31 58 -27 15

 

Fel Következő