23. forduló (2017.04.15-16.)

| Forduló-hangoló | Tudósítások, eredmények |

 

Forduló-hangoló

Ibrány SE

Mátészalka FC
 2017.04.09. 16:00

Opre Mihály, ibrányi edző: – Nyilván kevés időt töltöttem még a csapattal, az első benyomásaim jók, ugyanakkor mindjárt egy nagyon fontos meccs vár ránk. A Mátészalka rendkívül veszélyes ellenfél, de számukra hazai pályán csak a győzelem lehet a cél ezen a mérkőzésen.

Fogarasi Zoltán, mátészalkai edző: – Egy újabb alsóházi rangadó elé nézünk, amelyen a megszerzett pontok duplán számítanak. Ibrányban az élcsapatok is nagyon megszenvednek, ennek ellenére a mi helyzetünkben csak a három pont megszerzése lehet a cél.


További mérkőzések:

Szombat

Nyírgyulaj (5.)–Tiszavasvári (3.)

Lukács Tibor, nyírgyulaji edző: – Azoknak a szurkolóknak, akik gólgazdag összecsapásokat szeretnek látni, ajánlom a mi mérkőzéseinket, ami eddig tuti volt: négy, vagy több gól…

Kiss Gábor, tiszavasvári edző: – Kétarcú csapatnak tartom a gyulaji együttest, bárkit képesek legyőzni, ugyanakkor meglepő vereségeket is szenvednek el. Mi most abban a periódusban találkozunk velük, amikor csak a nagypályás focira kell összpontosítaniuk, és ez nagyban megnehezíti majd a dolgunkat. Ha a játékosaim a balkányi mérkőzés második félidei játékát meg tudják ismételni, akkor lehet sanszunk akár a győzelemre is.

Vásárosnamény (11.)–Rakamaz (2.)

Farkas Béla, vásárosnaményi edző: – Kikaptunk Tuzséron, mert a védekezést tekintve hiányzott a fegyelem, ami eddig jellemzett minket. Jön egy jobb képességű csapat, ha nem növünk fel a feladathoz, itt megint csak a fegyelmezettségre gondolok elsősorban, akkor most is problémáink lehetnek.

Madalina György, rakamazi edző: – Szerintem a Vásárosnamény már ősszel is jó csapatot alkotott, különösen a támadójátékot tekintve volt nagyon erős. Farkas Béla érkezésével a hátsó alakzat is megerősödött, megszilárdult, nagyobb fegyelemmel futballoznak, mindenki számára kemény diónak ígérkezik az ottani fellépés. Számunkra sem lesz sétagalopp, de megpróbáljuk a legtöbbet kihozni a meccsből.

Nagyecsed (4.)–Gyulaháza (15.)

Ádámszki Róbert, nagyecsedi játékos-edző: – Tudjuk, a Gyulaházának minden pontra szüksége van, de most már eljutottunk arra a szinte, hogy nekünk is, ebből adódóan hazai pályán csak a győzelem elfogadható. Annál is inkább, mert utána háromszor idegenben játszunk…

Bardi Gábor, gyulaházi edző: – Nem lett könnyebb a helyzetünk, sőt… De a remény hal meg utoljára.

Vasárnap

Fehérgyarmat (9.)–Tuzsér (10.)

Siti Ferenc, fehérgyarmati edző: – Ha a Mándokon mutatott fegyelmezett, harcos teljesítmény mellé elővesszük az ősszel tapasztalt kreatívabb játékunkat, akkor megtörhetjük nyeretlenségi szériánkat.

Gergely István, tuzséri játékos-edző: – Tisztelve az ellenfelet mindenképpen eredményesen szeretnénk szerepelni Fehérgyarmaton.

Cellspan-Balkány (1.)–Mándok (13.)

Mirgai László, balkányi edző: – A mándoki csapat biztosan mindent el fog követni a bennmaradás érdekében, ami természetes részéről, tehát újabb nehéz mérkőzés vár ránk. Ettől függetlenül hazai közönség előtt viszont nem lehet más célunk, minthogy pontokat szerezzünk.

Dancs Béla, mándoki edző: – Ellenfelünk nem mindennapi sorozatot mondhat magáénak, ehhez gratulálok a Mirgai-legénységnek. A két csapatnak teljesen eltérőek a céljai, mindkettő küzd a sajátja eléréséért, ugyanakkor minden meccs más, a labda gömbölyű, gurul vagy pattog.

Sényő-Carnifex (7.)–Nagyhalász (6.)

Ember Roland, sényői edző: – Addig kell ütni a vasat, amíg meleg. Kiélezett meccsre számítok, de azt gondolom, félni valónk nincs, célunk a három pont megszerzése.

Ludánszki István, nagyhalászi edző: – Fontos lenne a győzelem egy jó csapat otthonában, már csak azért is, hogy dobogóközeli pozícióban maradjunk. Ehhez kiváló játékra és koncentrációra lesz szükség!

Szabadnapos: Baktalórántháza.


Tudósítások, eredmények

Ibrány SE–Mátészalka FC 0–2 (0–0

Ibrány, 300 néző, v.: Kosztyu J.

Ibrány: Menyhárt N. – Berecki S., Esze B., Hruska Á. (Szabó M.), Kiss P., Flavio (Boros M.), Engi D., Nagy N. (Dudás B.), Vidoven M., Kovács G. (Csizmarik Á.), Vinicius. Edző: Opre Mihály.

Mátészalka: Félegyházi V. – Drabik M. (Szántó Z.), Barzó G., Lyáh A. (Gergely M.), Szathmári D., Dascal (Batizi-Pócsi N.), Stef, Jeddi B., Magyari M., Botos D., Szathmári S. (Horváth Á.). Edző: Fogarasi Zoltán.

A helyzeteivel jobban sáfárkodó vendégcsapat a mérkőzés hajrájában mutatott játékával rászolgált a győzelemre.

Gól: Lyáh A. (77.), Jeddi B. (82.)

Opre Mihály: – Jól játszottunk egy jó csapat ellen. Gól nélkül viszont nem lehet pontot szerezni.

Fogarasi Zoltán: – A látottak alapján teljesen megérdemelten nyertük meg a kiesési rangadót. A nagyon fontos három pont mellett annak is örülök, hogy végre láttam mosolyogni a játékosaimat. Gratulálok az egész csapatnak, remélem ez a siker még messzire vihet bennünket.

 


További eredmények:

Szombat

Nyírgyulaj–Tiszavasvári 3–2 (2–1)

Nyírgyulaj, 100 néző, v.: Demeter J.

Nyírgyulaj: Kecskés G. – Czerula Zs., Szép T. (Fekete G.), Lovas N., Angyalos A., Orosz D., Nagy I., Gózner K. (Kerti L.), Vass I., Gömze A. (Oxi R.), Török I. (Sánta J.). Edző: Lukács Tibor.

Tiszavasvári: Tóth N. – Szolyka T., Balogh N., Kántor Zs., Horváth M. (Szolyka G.), Cseh K. (Nagy I.), Horváth N., Gyurján R. (Bakos T.), Lakatos Bence (Szőllősi D.), Orosz T., Tudja D. Edző: Kiss Gábor.

A hazaiak az első félidőben eldönthették volna a mérkőzést – nem tették, így szorosan alakult a vége.

Gól: Fekete G., Gózner K., Lakatos Bence (öngól), illetve Tudja D. 2. Ifi: 4–0.

Lukács Tibor: – A korán kapott gól után nagyon jól játékkal megérdemelt győzelmet arattunk a szervezett a Vasvári ellen.

Kiss Gábor: – Ebben az amatőr osztályban megmutattuk, hogy igazán, hogy kell amatőr csapatként játszani. Értehetetlen számomra a csapat teljesítménye, leginkább az, hogy tudunk még mindig versenyben lenni a dobogóért…

Vásárosnamény–Rakamaz 4–0 (1–0)

Vásárosnamény, 400 néző, v.: Tordai M.

Vásárosnamény: Kardos J. – Fejes J. (Szeles L.), Nagy D., Danku J., Mándi L., Balogh Gy., Deskó D., Bancsi G., Lizák B., Lakatos I., Bíró J. (Szabó J.). Edző: Farkas Béla.

Rakamaz: Szobonya G. – Majoros Á., Deme A., Gelsi L. (Csomány Ö.), Venczel I. (Lotz Á.), Galambosi G. (Petruska A.), Gégény M., Csáki J., Suskó Á., Kóka R., Tóth T. Edző: Madalina György.

A vendégek nagy árat fizettek a mérkőzés elején kihagyott 11-esért, a folytatásban a hazaiak – Lizák Bence vezérletével – felőrölték őket.

Gól: Lizák B. 2, Fejes J., Deskó L. Kiállítva: Csáki J. (55. perc). Ifi: 2–2.

Farkas Béla: – Nagyon fontos három pontot szereztünk, talán nem érdemtelenül. Ezt a győzelmet öreg barátom, Czeczeli Károlynak ajánlom.

Madalina György. – Sok összetevője volt ennek a vereségnek. A hat nap alatt a harmadik mérkőzésüket játszottuk, bennünk volt a hétközi balhorog, amit Pethő „játékvezetőtől” kaptunk. Egyébként is azokon a meccseken, amelyeken kimarad a 11-es, ráadásul kiállítás történik, ez a végeredmény születik.

Nagyecsed–Gyulaháza 2–0 (1–0)

Nagyecsed, 100 néző, v.: Homonai P.

Nagyecsed: Makó R. – Ádámszki R. (Bornemisza I.), Sarkadi G., Zámbó K., Marinas (Puskás D.), Ascsillán L. (Bodogán Z.), Homann R., Bulyáki A. (Nyíri Gy.), Pócsi B., Somlyai G., Nyíregyházi G. (Bulyáki Gy.). Játékos-edző: Ádámszki Róbert.

Gyulaháza: Bandor F. – Gáti Sz. (Tóth G.), Deák Z., Bombera M., Éles I., Deák B., Tóth F., Juhász L., Gáti S., Kovács B., Lévai Cs. Edző: Bardi Gábor.

Küzdelmes mérkőzésen megérdemelt hazai győzelem.

Gól: Marinas, Pócsi B. Ifi: 3–8.

Ádámszki Róbert: – Végre megszületett az első tavaszi győzelem, ha nem is szép játékkal, de megérdemelten tartottuk itthon a három pontot – egy nem rossz Gyulaháza ellen.

Bardi Gábor: – A szokásos forgatókönyv szerint alakult ez a mérkőzés is. Kiegyenlített játék, két hiba és vereség.


Vasárnap

Fehérgyarmat–Tuzsér 2–2 (1–1)

Fehérgyarmat, 150 néző, v.: Hegedűs Cs.

Fehérgyarmat: Ovszijenko – Bátyi L., Osváth S. (Máté Á.), Petrohai M., Pankotai I. (Baglyos L.), Bodó R., Rigó A., Petrohai G. (Csáki R.), Balogh Á. (Vass O.), Szatke M., Popovics N. Edző: Siti Ferenc.

Tuzsér: Zán K. – Iván A., Dolhai M., Hriskevics, Bagoly Z., Lakatos B., Tott R., Soós T., Dallos L., Pálinkás T., Veress L. Játékos-edző: Gergely István.

Gól: Bodó R. (11-esből), Bátyi L., illetve Tott R., Iván A.

A sarkvidéki szélben a nyulak odafagytak a lucernához, s nem voltak képesek a húsvéti kosárba tenni a három bajnoki pontot. Roppant kellemetlen stílusú, szervezett Tuzsér ellen, voltak pillanatok, amikor talán megnyerhető lett volna a hazaiaknak a mérkőzés. De Siti mester fiai, egy dzsentri nagyvonalúságával, tálcán kínálták fel kétszer is az egyenlítést a vendégeknek, akik „köszönték szépen”, és életek is ezekkel a lehetőségekkel. Most olyan sokáig lesz távol az otthonától a Fehérgyarmat mint anno Odüsszeusz, nem lesz tehát túl egyszerű a folytatás sem… Kiállítva: Pálinkás T. (92. perc). Ifi: 3–2. (Tudósító: Papp Attila)
Siti Ferenc: – Nekünk tovább folytatódik a böjt és fogalmam sincs meddig tart.

Gergely István: – Nagyon jól felkészített, masszív csapat ellen értünk el döntetlent. A csapat mentális erejét mutatta, hogy kétszer is hátrányból sikerült egyenlíteni, ehhez gratulálok.

Cellspan-Balkány–Mándok 5–2 (4–0)

Balkány, 280 néző, v.: Bendik T.

Balkány: Oláh D. – Vass Z. (Bereczki T.), Kondor M. (Buka B.), Hortó A. (Borsi D.), Bogdanovics (Kerezsi K.), Kállai G., Ohár R. (Simon Sz.), Lippai T., Szabó M., Iván Zs., Jakab R. Edző: Mirgai László.

Mándok: Pécsi V. (Cserepko) – Bodnár L., Kovács I., Hídi N., Galambos L., Angyal Á., Szabó T., Vezdel (Kohutka), Riasko, Velikij (Katkó M.), Csáki P. Edző: Dancs Béla.

Gól: Ohár R. 2, Kállai G., Szabó M., Bogdanovics, illetve Riasko (11-esből, Bodnár L.

A harcos, győzni akaró Mándok ellen sem hazudolta meg önmagát a Balkány. Ifi: 6–3.

Mirgai László: – Mint tudjuk, a húsvét Jézus Krisztus feltámadásának ünnepe. A két csapat úgy futballozott, hogy szerintem a közönség ezen a szép ünnepen nagyon jól szórakozott. Ezt a győzelmet a három frissen műtött játékosunknak. Lipcsei Márknak, Potornai Márknak és Somogyi Márknak ajánljuk, a mielőbbi felépülés érdekében.

Dancs Béla: – A taktikánk nyolc percig tartott, aztán negyedóra alatt lenulláztuk magunkat. Hozzáteszem ellenfelünk kapusa hat ziccert fogott, miközben mi hátul gólképesek voltunk.

Sényő-Carnifex–Nagyhalász 2–1 (1–0)

Sényő, 300 néző, v.: Pethő P.

Sényő: Jakocska Cs. – Fiumei V., Bodó G., Klepács K., Ács Á., Toldi A. (Madzin I.), Makai I., Haburcsák B., Phrakonkham (Fábri Z.), Haburcsák K. (Ruska T.), Szűcs F. Edző: Ember Roland.

Nagyhalász: Gagyi S. – Simon D., Turbucz T., Bene L. (Mátrai N.), Gábor P. (Verner M.), Ladányi D., Kató I. (Ludánszki I.), Hajzer L., Hudák M., Nagy D., Bognár A. Játékos-edző: Ludánszki István.

Szépszámú közönség előtt izgalmas mérkőzést játszottak a csapatok.

Gól: Habuárcsák B. Kiállítva: Ludánszki I. (67. perc). Ifi: 3–3.

Ember Roland: – Ez az a győzelem, aminek nem tudok igazán örülni. Kettő null után után többször is
lezárhattuk volna a mérkőzést, ehelyett a végét izgalmassá tettük magunknak. Ennek ellenére győzelmünk teljesen megérdemelt.

Ludánszki István: – Az első félidő gyengébb játéka után a folytatásban jól fociztunk. Ugyanakkor az egyéni hibák és a játékvezetés nem tette lehetővé számunkra a pontszerzést.

Szabadnapos: Baktalórántháza.

 


Tabella

1. BALKÁNY 21 16 5 0 65 19 46 53
2. NAGYECSED  20 11 2 7 34 26 8 35
3. RAKAMAZ 21 10 5 6 33 22 11 35
4. NYÍRGYULAJ 22 10 5 7 44 39 5 35
5. TISZAVASVÁRI 22 10 5 7 33 33 0 35
6. SÉNYŐ 21 9 5 7 41 38 3 32
7. NAGYHALÁSZ 21 8 8 5 31 17 14 32
8. BAKTALÓRÁNTHÁZA 21 8 4 9 30 39 -9 28
9. FEHÉRGYARMAT 21 7 6 8 31 33 -2 27
10. TUZSÉR 21 7 5 9 29 32 -3 26
11. VÁSÁROSNAMÉNY 21 7 2 12 48 59 -11 23
12. MÁTÉSZALKA 21 5 7 9 24 28 -4 22
13. IBRÁNY 21 6 2 13 32 51 -19 20
14. MÁNDOK 21 5 5 11 26 40 -14 20
15. GYULAHÁZA 21 3 6 12 29 54 -25 15

 

Fel Következő