29. forduló (2019.05.25-26.)

| Forduló-hangoló | Tudósítások, eredmények |

 

Forduló-hangoló

Ibrány SE

Mátészalkai MTK
2019.05.25. szombat, 17:00

 

Kiss Tamás, az Ibrány játékos-edzője: – Utolsó hazai mérkőzésünkön szeretnénk szépen búcsúzni a közönségünktől, ezért százszázalékosan biztos vagyok benne, hogy a játékosok mindent megtesznek azért, hogy csakis győztesen hagyjuk el a pályát.

Tempfli Imre, a Mátészalka játékos-edzője: – Nehéz sorozatban vagyunk, egymás után játszunk az élcsapatok ellen. Ennek ellenére most sem feltartott kézzel fogunk pályára lépni, mindent megteszünk majd azért, hogy legalább egy pontot szerezzünk. Mindenképpen el szeretnénk kerülni az utolsó négy helyről.


További mérkőzések:

Nagyecsed (1.)–Csenger (14.)

Ádámszki Róbert, a Nagyecsed játékos-edzője: – Más-más célokért küzd a két csapat, de a vendégeknek is, és nekünk is égetően szükségünk van a pontokra. Mindent el fogunk követni, hogy mi örülhessünk a mérkőzés végén.

Szilágyi Sándor, a Csenger edzője: – Magunkat hoztuk abba a helyzetbe, amiben vagyunk. Tudjuk, hogy kisebbfajta csoda kell ahhoz, hogy megakadályozzuk a bajnok­avatót, de nem feltartott kézzel megyünk a pályára. Bízom benne, hogy a fiúk átérzik a mérkőzés fontosságát.

Baktalórántháza (9.)–Tiszavasvári (16.)

Gebri Pál, a Baktalórántháza edzője: – Győzelem mindenféleképpen! Szeretnénk begyűjteni a három pontot, ugyanis ősszel a Tiszavasvári megtréfált minket.

Nagy István, a Tiszavasvári edzője: – Ősszel sikerült felülkerekedni vendéglátóinkon, az előző fordulóban mutatott játékunk bizakodásra ad okot, persze tudjuk, hogy nehéz dolgunk lesz Baktán.

Tiszakanyár (10.)–Tarpa (8.)

Csáki Róbert, a Tiszakanyár játékos-edzője: – A „ szenzációs” tavaszt produkáló csapatok mérkőzésén bízom benne, hogy most nem öt napig fog tartani a mérkőzés, mint ahogy ősszel. Valamint abban is reménykedem, hogy a kilencvenedik perc végén most mi vonulunk le győztesen a pályáról, így talán tudunk kozmetikázni a pontok alapján pocsékra sikerült tavaszunkon.

Márton István, a Tarpa edzője: – Nem csak az eltiltottak fognak hiányozni szombaton! A megszokott heti edzésmunkán változtattunk, inkább az akadémiai névadóra és a Kuruc napra fektettük a hangsúlyt! Reméljük, mindenki megfelelő állapotban érkezik a mérkőzésre, mindenféle szempontból!

Gyulaháza (15.)–Vásárosnamény (6.)

Bardi Gábor, a Gyulaháza edzője: – Az utolsó két mérkőzést meg kellene nyernünk ahhoz, hogy legyen esélyünk a megyei I. osztályú tagságunk megőrzésére! Ráadásul az sem jelentene biztos bennmaradást. Amit tudok ígérni: az utolsó hazai mérkőzésen, ha kell, felszántjuk a pályát, de innen a Vásárosnamény pontot nem vihet el! Ha netán mégis, akkor készülhetünk az alacsonyabb osztályra.

Dudás Zoltán, a Vásárosnamény edzője: – Azt szokták mondani, hogy a könnyebbnek hitt mérkőzések a legnehezebbek. Sajnos, ezt az én csapatom már többször bizonyította, ugyanis az ilyen mérkőzéseken elvesztett pontjainkkal akár a második helyen lehetnénk.

Balkány (7.)–Nyírgyulaj (4.)

Mirgai László, a Balkány edzője: – Utolsó hazai mérkőzésünkön szeretnénk szépen ­búcsúzni lelkes szurkolóinktól. Én is kíváncsian várom, hogy a Mándok elleni vagy a Csenger elleni arcát mutatja majd a csapat. A tavaszi szereplésünkre nem lehet panasz, bízom a srácokban, hogy egy bravúros ­győzelemmel szebbé tesszük hazai mérlegünket.

Lukács Tibor, a Nyírgyulaj edzője: – Egy jó tavaszt produkáló Balkány otthonában szeretnénk olyan eredményt elérni, amely tovább éltetné dobogós reményeinket.

Fehérgyarmat (13.)–Mándok (5.)

Siti Ferenc, a Fehérgyarmat edzője: – Egy topcsapat látogat hozzánk, de egyetlen célunk lehet (legyen az Mándok vagy a Real Madrid), hogy jövő héten ne kelljen külön matekórára járnunk…

Kiss Gábor, a Mándok edzője: – Nem hiszem, hogy bárki is gondolta volna a nyolcadik forduló után – mikor annyi pontunk volt, mint a katicának –, hogy a bajnokság hajrájában a topcsapatok között fogunk szerepelni, és reális esélyünk lesz a dobogó bármely fokára felállni. Ugyan az első hely még matematikailag megszerezhető, nagyon minimális annak a lehetősége, hogy az élen végezzünk. Viszont azért fogunk küzdeni, hogy minél jobb eredményt érjünk el, és ezáltal, ha lehetséges, minél fényesebb érmet szerezzünk. Azonban még hátravan két brutálisan nehéz mérkőzésünk idegenben, de bízom a fiúkban, és tudom, ezúttal nemcsak szeretnének, hanem akarnak is győzni!

Kisvárda II. (11.)–Nagyhalász (2.)

Nagy Sándor, a Kisvárda II. edzője: – Gratulálok felnőttcsapatunknak, hogy sikerült megőrizni első osztályú tagságukat! Ennek tudatában feldobódva készülünk a Halász elleni mérkőzésre.

Ludánszki István, a Nagyhalász játékos-edzője: – Múlt heti mérkőzésünket fél gőzzel sikerült megnyernünk, viszont a Várda ellen ennyi biztosan nem lesz elég. ­Fegyelmezett játékkal, jó helyzetkihasználással van esélyünk a három pont megszerzésére.


Tudósítások, eredmények

Ibrány-Mátészalka 3-2 (2-1)

Ibrány, 250 néző, v.: Vitkai (Kiss P., Varga)

Ibrány: Vattai-Vidoven, Majoros, Nagy, Somogyi T. (Haburcsák), Szabó, Kovács (Gergely), Jeddi, Somogyi M., Farkas (Kiss), Pócsi. Játékos-edző: Kiss Tamás.

Mátészalka: Somogyi-Szántó (Szabó), Hevele, Barnuct, Lyáh, Botos A., Farkas (Tempfli Imre), Botos D., Magyari, Tempfli P., Simonka. Játékos-edző: Tempfli Imre.

Közönségszórakoztató mérkőzésen a hazaiak megérdemelten nyertek.

Gól: Majoros, Szabó, Nagy, illetve Botos A., Simonka.

Kiss Tamás: – Ez a Mátészalka sokkal jobb csapat annál, hogy a kiesés ellen kelljen küzdenie. Kívánom nekik, hogy maradjanak bent az osztályban. Ma nem játszottunk jól, de az akaratunk és a szívünk a helyén volt, ennek köszönhetjük a győzelmet.

Tempfli Imre: – Úgy gondolom, hogy a döntetlent megérdemeltük volna, 2-2-nél labdánk volt a győzelemre, de sajnos nem tudtuk kihasználni, amit az Ibrány megbüntetett. Gratulálok az Ibránynak, sok sikert kívánok nekik.


További eredmények:

Baktalórántháza-Tiszavasvári 8-2 (3-2)

Baktalórántháza, 200 néző, Papp (Resán, Luzsinszki)

Baktalórántháza: Kőrösi–Csordás, Kántor (Molnár), Kozma, Fábri, Lakatos I., Rakóczi (Nagy), Hajdu (Sitku), Lakatos L., Toldi, Ráti. Edző: Gebri Pál.

Tiszavasvári: Lakatos D (Susánszky).-Mészáros (Ujj, Demkó), Polgár, Lajos, Szojka T., Huszti, Bodnár, Bakos (Holozsnyák), Szojka G., Lakatos Gy. (Gyurján), Száraz (Bolega). Edző:

A hazai csapat0-2-es hátrányból felállva gólzáporos mérkőzésen ilyen arányban is megérdemelten győzött.

Gól: Toldi 4, Fábri, Molnár, Lakatos L., Csordás, illetve Szojka G., Huszti. Ifi: 7-7.

Gebri Pál: – Az elején meglepett bennünket a vendégcsapat, majd ijedtségünkben majálist rendeztünk szurkolóinknak.

Nagy István: – Az első félórában 2-0-ás előnynél a paprikás hangulatú mérkőzésen fiatal, rutintalan csapatom nem tudta lekezelni a baktai atmoszférát, ezért szezonbéli legnagyobb különbségű vereségét szenvedtük el.

Tiszakanyár-Tarpa 3-2 (1-1)

Tiszakanyár, 100 néző, v.: Gergely (Oláh, Jurkinya)

Tiszakanyár: Kanyári-Molnár, Tóth, Bodnár, Varga, Vicickó (Matisz), Illés, Rézinger (Kropok), Soós (Dobrai), Jánvári, Timkó (Nagy). Játékos Edző: Csáki Róbert.

Tarpa: Kanócz-Ricsei, Ködöböcz, Nádimov (Sütő), Rozman, Illés, Kacsó, Djácsenkó, Szidor (Szilágyi), Balogh, Losonczi (Molnár). Edző: Márton István.

Közepes iramú mérkőzésen a hazai csapat többet tett a győzelemért.

Gól: Vicickó 2, Varga, illetve Szidor, Rozman.

Csáki Róbert: – Ez a mérkőzés olyan nyögve nyelősre sikeredett, mint az egész tavaszunk. Nem mondom azt, hogy megérdemelten nyertünk, de sokat tettünk a győzelemért. Az ellenfél megsérült játékosának jobbulást kívánunk.

Márton István: – Egyébként is tartalékos csapatomba háromszor is kellett cserélnem sérülés miatt. Addig nagyon nehéz lesz meccset nyernünk, amíg az üres kaput sem találjuk el. Molnár Csaba kapusunk mezőnybeli játéka és hozzáállását példaként tudnám állítani pár emberem számára…

Gyulaháza–Vásárosnamény 1–2 (0–0)

Gyulaháza, 100 néző, v.: Homonai. Gyulaháza: Bandor F. – Lakatos T., Kovács E., Tóth F., Bacsó A., Tóth D., Éles I., Gáti Sz., Horváth M., Kovács B., Lévai Cs. Edző: Bardi Gábor. Vásárosnamény: Kardos Z. – Géczi I., Nagy D., Illés P. (Fehér M.), Tóth T. (Danku J.), Nagy M., Deskó D., Bancsi G. (Szabó R.), Lakatos I., Schmidt P., Németh G. Edző: Dudás Zoltán. Gól: Kovács B., illetve Tóth T. (11-esből), Schmidt P. Ifi: 0–4.

Bardi Gábor nem nyilatkozik honlapunknak.

Dudás Zoltán: – Büszke vagyok a csapatomra, mert a becsületéért játszott, úgy érzem, a helyzetek alapján teljesen megérdemelt győzelmet arattunk. Sajnáljuk, hogy a Gyulaháza erre a sorsra jutott.

Balkány–Nyírgyulaj 0–2 (0–0)

Balkány, 200 néző, v.: Tomori. Balkány: Tóth D. – Zagijev, Bátyi L., Kiss R. (Posta N.), Gelsi L., Kállai G., Bogdanovics (Takács Á.), Potornai M. (Tóth Z.), Csehil, Ohár, Lakatos P. Edző: Mirgai László. Nyírgyulaj: Oláh D. – Czerula Zs., Buka B., Tóth B., Fekete G. (Gömze A.), Haburcsák B., Mezei B., Siska G., Lovas M., Erdei Z. (Kántor T.), Sánta J. (Nagy B.). Edző: Lukács Tibor. Gól: Tóth B., Nagy B. Kiállítva: Zagijev (6. perc). Ifi: 2–4.

Mirgai László: – Játékosaim mindent megtettek emberhátrányban is, hogy pontot szerezzenek, de 85. percet így futballozni úgy, hogy ne kapjunk gólt az egyik bajnokjelölttel szemben – ehhez már szerencse is kellett volna. Ami bosszantó, hogy olyan szituációkból, szögletrúgásokból talált be az ellenfél, melyet félidőben kiveséztünk.

Lukács Tibor: – Az emberelőnyünket a második félidőben tudtuk kihasználni, és megérdemelt győzelmet arattunk.

Fehérgyarmat–Mándok 1–2 (1–0)

Fehérgyarmat, 200 néző, v.: Kosztyu J. Fehérgyarmat: Jakocska Cs. – Farkas S., Orosz F., Veress L., Popovics N., Barta F. (Imre Zs.), Dascal, Antal R., Istenes E. (Geletey Z.), Nagy Z., Kóczé Sz. Edző: Siti Ferenc. Mándok: Csáki T. – Kohutka M., Győri J. (Fábián I.), Dávid R. (Patai M.), Szabó T., Buda P., Pallai G., Vezdel I., Javoriv, Bodnár L., Hegedüs T. Edző: Kiss Gábor. A Trónok harca utolsó évada csalódás volt a fanatikus rajongók számára, ez a mai vereség pedig nagyon fájdalmas volt a gyarmati drukkerek számára. Sok mindent láttunk ezen a héten, egyre azonban itt Fehérgyarmaton büszkék vagyunk: a mi lelkiismeretünk tiszta! A mai világban ez is több, mint semmi, még, ha a történetnek az is lesz a vége, ami… Gól: Orosz F., illetve Kohutka M., Dávid R. Ifi: 8–0.

Siti Ferenc: – A meccs előtti felevetéseket kikérem magam és csapat nevében. Becsületes küzdelemben alulmaradtunk egy jobb csapattal szemben. Bármi történjen büszke vagyok a játékosokra, mert a szívük viszi őket előre, és az, mint látjuk, nem mindig elég. Az utolsó fordulóban nagyon éles meccsen dől el a sorsunk.

Kiss Gábor: – A legfontosabb a győzelem megszerzése volt, amit sikerült elérnünk kimondottan mérsékelt teljesítménnyel.

Kisvárda Master Good II.–Nagyhalász 0–1 (0–1)

Kisvárda, 150 néző, v.: Ésik I. Kisvárda II.: Cserepko – Abov, Szőr L., Bálint N. (Gyüre T.), Lusánszki L., Elek Á., Délczeg G., Khimik, Kolozsi D., Ötvös Sz., Severnyov. Edző: Nagy Sándor. Nagyhalász: Dukát P. – Simon D., Balogh N., Varga D., Barzó G., Gégény M., Bartha Z., Hajzer L., Nagy N., Mátrai N. (Kató I.), Tóth G. Játékos-edző: Ludánszki István. Döntetlenszagú mérkőzésen csikarta ki a győzelmet a Halász. Gól: Simon D.

Nagy Sándor: – Jó iramú, küzdelmes mérkőzésen az a csapat nyert, amely legalább egy helyzetét berúgta.

Nagy Lajos szakmai vezető: – Na, fogd meg a söröm!

Nagyecsed–Csenger 1–3 (0–1)

Nagyecsed, 250 néző, v.: Pethő P. Nagyecsed: Makó R. (Sarkadi Zs.) – Somlyai G., Sarkadi G. (Bulyáki A.), Zámbó K., Marinas, Ascsillán L., Homann R., Bulyáki K., Kóka R., Dobos Z., Nyíregyházi G. (Ádámszki R.). Játékos-edző: Ádámszki Róbert. Csenger: Béres R. – Balogh T., Péter Gy. (Varga M.), Srjuba (Lázin B.), Pankotai I., Csorvási Á. (Simó Cs.), Stef (Katona P.), Mona Á., Margitics L., Osváth S., Gaál K. Edző: Szilágyi Sándor. Gól:Homann R., illetve Margitics L., Mona Á., Katona P.

Ádámszki Róbert: – Gratulálok a Csengernek! Ezek is mi vagyunk, és még nem dőlt el semmi.

Szilágyi Sándor: – Ilyenkor kellene jönni, a ha-val kezdődő mondatoknak, de ennek semmi értelme. Nagyon örülök, hogy legyőztük idegenben a bajnokság egyik legnagyobb esélyesét, bármi lesz a vége, én már nagyon büszke leszek a fiúkra!

 


Tabella:

1. NAGYECSED 28 17 6 5 49 29 20 57
2. NAGYHALÁSZ 28 16 6 6 61 41 20 54
3. IBRÁNY 28 15 8 5 64 22 42 53
4. NYÍRGYULAJ 28 15 8 5 58 27 31 53
5. MÁNDOK 28 15 6 7 60 34 26 51
6. VÁSÁROSNAMÉNY 28 12 7 9 62 49 13 43
7. BALKÁNY 28 12 5 11 49 51 -2 41
8. TARPA 28 12 3 13 51 58 -7 39
9. BAKTALÓRÁNTHÁZA 28 11 4 13 62 56 6 37
10. KISVÁRDA II. 28 9 9 10 42 38 4 36
11. TISZAKANYÁR 28 10 6 12 52 60 -8 36
12. MÁTÉSZALKA 28 8 6 14 37 48 -11 30
13. FEHÉRGYARMAT 28 8 6 14 43 59 -16 30
14. CSENGER 28 7 4 17 42 68 -26 25
15. GYULAHÁZA 28 6 7 15 32 68 -36 25
16. TISZAVASVÁRI 28 4 3 21 34 90 -56 15

 

 

Fel Következő