1. forduló (2019.08.10-11.)

| Forduló-hangoló | Tudósítások, eredmények |

 

Forduló-hangoló

Kisvárda II.

Ibrány SE
2019.08.11. vasárnap, 17:00

Nagy Sándor, a Kisvárda II. edzője: – Várjuk a hétvégi nyitányt, amelyen a tavalyi ezüstérmes csapatot látjuk vendégül.

Kiss Tamás, az Ibrány játékos-edzője: – Lehetne mondani bármit, hogy például így meg úgy elvégeztük a tervezett munkát, de hétvégétől már élesben megy a játék, a pályán kiderül, mit ér valójában az eddigi erőfeszítés. Kiváló csapathoz látogatunk, amely biztos vagyok abban, hogy továbbra is játssza a futballt, emellett sokat futás jellemzi. Tudjuk, az első meccs nagy befolyással bírhat a teljes őszi szezonra, ezért a győzelem reményében utazunk.
 


További mérkőzések:

Szombat

Tiszakanyár–Tarpa

Csáki Róbert, a Tiszakanyár játékos-edzője: – Természetesen mi is, mint minden más csapat szeretnénk jól rajtolni. Mivel nincs könnyű sorsolásunk, így ez a mérkőzés még jobban felértékelődik. Egy olyan csapatot fogadunk, amely eddig sem volt rossz, de a nyáron még tovább erősödött. Nehéz mérkőzés vár ránk.

Márton István, a Tarpa edzője: – Mostanában gólgazdag meccseket játszunk, lassan kezdek hozzászokni, hogy nem csak rúgunk, de kapunk is! Kapott gól nélküli mérkőzésről már álmodni sem merek, úgyhogy azt sem bánnám, ha hétvégén „vízilabda” eredménnyel szereznénk meg a három pontot!

Kemecse–Nyírgyulaj

Márton Péter, a Kemecse edzője: – Három év után ismét megyei első osztályú mérkőzést játszhat Kemecse. Keményen bekezdünk, hisz az a Nyírgyulaj jön hozzánk nyitányként, amely évek óta a megye topcsapatai közé tartozik. Rendkívül nehéz lesz, de mentálisan nagyon fontos a jó kezdés. Mindig győzelemre játszunk, és ez otthon hatványozottan igaz. Bőven van még miben fejldődnünk. Ha taktikailag fegyelmezettek leszünk, mentálisan-fizikálisan felvesszük az osztály ritmusát, alkalmasnak tartom a csapatot pont, esetleg pontok megszerzésére.

Lukács Tibor, a Nyírgyulaj edzője: – Az elmúlt években az állandóság volt ránk jellemző, most viszont hat-hét új játékost kell beépíteni a csapatba, ami nem megy egyik napról a másikra. Újonccsapat ellen nem egyszerű feladat kezdeni, de képesnek tartom magunknak a jó eredmény elértésére.

Baktalórántháza–Nagyecsed

Kozma József, a Baktalórántháza játékos-edzője: – A bajnokcsapat látogat hozzánk, ugyanakkor a két együttes jól ismeri egymást, alighanem nüánszok fognak dönteni, remélem a mi javunkra.

Ádámszki Róbert, a Nagyecsed játékos-edzője: – Baráti csapathoz látogatunk, ami azonban csak a meccs utánra vonatkozik. A baktaiak hazai pályán meglehetősen jól szerepelnek, de ez a nyitóforduló, ami számunkra is nagyon fontos, elvégre a jó rajt lendületet adhat a folytatásra. Pontokért utazunk!

Vasárnap

Nyírmeggyes–Nagyhalász

Körmös Miklós, a Nyírmeggyes edzője: – A hétvégi kupapofon után remélem, a csapat átérzi a helyzetet és anagyon jó nevű Halász ellen minden el fog követni, hogy hazai pályán sikeresen debütáljon. Tudjuk, hogy nehéz lesz, de ez van…

Nagy Lajos, a Nagyhalász szakmai vezetője: – Szerintem felesleges itt a szezon kezdeti púdert tolni. A harminc bajnokiból ez az egyik, aktuális ellenfelünkről annyit tudunk, mint a kvantum fizikából: teljes homály. Gondolom nem kukoricával csalták őket az első osztályba, tavalyi eredménysoruk elég brutálisnak tűnik. Ha nem figyelünk oda akár még nyerhetünk is.

Újfehértó–Balkány

Piskóti Zsolt, az Újfehértó edzője: – Remélem a hétvégi kupagyőzelem kellő önbizalmat adott a srácoknak és a bajnoki mérkőzésre is sikerül megfelelően felpörögnünk. Tudjuk jól, hogy a Balkány az osztály egyik meghatározó tagja egy kiváló edzővel az élén, de hazai pályán minél több pontra lenne szükségünk és ennek érdekében mindent meg kell tennünk.

Mirgai László, a Balkány edzője: – Láttam, az Újfehértó Magyar Kupa-meccsét a Kanyár ellen, nagyon jó benyomást tett rám a hazai csapat: sokat futó, technikás, taktikailag fegyelmezett játékosokat vethet be. Tisztában vagyunk azzal, a pálya mérete, illetve az újoncokra jellemző lendület, lelkesedés miatt biztos, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz, de bízom a srácokban. Bár még én se tudom, hogy a teljesen kicserélődött keret mire lesz valójában képes…

Mátészalkai MTK–Fehérgyarmat

Tempfli Imre, a Mátészalka játékos-edzője: – Azt gondolom, az elvégzett munka, a nyári edzőmeccsek után most következik az igazi erőpróba. Természetesen itthon akarjuk tartani mindhárom pontot, de az is egyértelmű nem lesz könnyű dolgunk, már csak azért sem, mert az első bajnoki mérkőzés mindig különleges, amelyen valamennyi csapat kiváltképp elszántan lép pályára.

Siti Ferenc, a Fehérgyarmat edzője: – Mint minden kezdetkor, így most is mindenki tiszta lappal indul, ugyanolyan esélyekkel, majd szépen lassan minden a helyére kerül. Az erőviszonyokat tekintve sötétben tapogatózom, még a saját csapat erősségét és gyengeségét sem tudom felmérni. Ennek ellenére – szomszédvári rangadóról lévén szó – mindent megteszünk, hogy a láthatóan erős Mátészalkát megszorongassuk.

Vásárosnamény–Mándok

Dudás Zoltán, a Vásárosnamény edzője: – Hát, nem mondhatnám, hogy szerencsés a sorsolásunk… Mindenkinek száz százalékot kell nyújtani ahhoz, hogy eredményesek tudjuk lenni a nagyon jó erőkből álló Mándok ellen.

Kiss Gábor, a Mándok edzője: – Ha már a sorsolásnál így alakult nem bánom, hogy a megyei első osztály egyik meghatározó csapatánál kezdjük a szezont. Ez a cseppet sem egyszerű feladat még motiváltabbá kell, hogy tegye a srácokat. A hazaiak támadó szekciója minőséget fog képviselni ebben a mezőnyben, de meg kell oldanunk a semlegesítésüket. Annyiban viszont a hazaiaknál van az előny, hogy már lejátszottak egy tétmérkőzést.


Tudósítások, eredmények

Kisvárda II.–Ibrány SE 1–4 (1–3)

Kisvárda, 150 néző, v.: Veres J.

Kisvárda: Felipe – Baranyai Á., Szőr L., Ötvös Sz.  (Illés G.), Bíró R., Anderson, Czene Z., Khimik, Gyüre T. ,(Tóth M.) Severnyov, Elek Á. Edző: Nagy Sándor.

Ibrány: Tóth N. – Bernáth M., Majoros Á. (Viszokai), Nagy D., Csáki J. (Boros), Somogyi T. (Szűcs), Gergely B., Jeddi B., Somogyi M. (Haburcsák K.), Farkas M. (Pápa S.), Pócsi B. Játékos-edző: Kiss Tamás.

Jó iramú mérkőzésen megérdemelten nyertek a vendégek.

Gól: Anderson, illetve Somogyi M. 2., Nagy D., Majoros Á. (11-esből).

Nagy Sándor: – Ennél sokkal többre lesz szükség, hogy nyerni tudjunk. A párharcokat rendszerint elvesztettük, fiatal játékosaimnak szokni kell a felnőtt futballt. Megérdemelten nyert az Ibrány, gratulálunk nekik.

Kiss Tamás: – Igazi első fordulós meccs volt. Ha még játék nem is volt az igazi, de a helyzetek alapján mindenképpen megérdemeltük a győzelmet. Hozzáteszem, hogy a hazaiak kapusa bizonyította, hogy az előző szezonban nem véletlenül volt az NB I. legjobbja!

 


További mérkőzések:

Tiszakanyár–Tarpa 0–5 (0–2)

Tiszakanyár, 100 néző, v.: Gergely S. Tiszakanyár: Révész D. – Molnár Zs., Tóth N., Bodnár G., Varga D., Illés A., Soós T., Nagy Á., Ujj K. (Koszta Z.), Bacsó A. (Vicikó L.), Jánvári D. Játékos-edző: Csáki Róbert. Tarpa: Cip J. – Lakatos B., Fejes J., Törtei T., Rácz I. (Balogh Gy.), Losonczi B. (Madzin I.), Nadimov (Rozman), Illés Gy. (Ködöböcz), Kacsó R., Djacsenko (Dolináj), Gáll R. Edző: Márton István. A vendégek megérdemelten nyertek. Gól: Madzin I. 2, Törtei T. (11-esből), Fejes J., Rácz I.

Csáki Róbert: – Gratulálok az ellenfélnek, ilyen különbséggel is megérdemelten nyert. Sajnos, a mai meccsen látszott, melyik az a csapat, amelyet tudatosan építik, melyik az, ahol csak várják, hogy felépüljön magától.

Márton István: – Utoljára 2018 májusában polgármesterünk vezetésével fordult elő, hogy nem kaptunk gólt. Ez most a tizennyolc éves kapusunknak sikerült, gratulálok az, ő valamint a tizenhat éves akadémiai növendékünk, „Pása” bemutatkozásához.

Kemecse–Nyírgyulaj 1–2 (1–0)

Kemecse, 150 néző, v.: Majoros T. Kemecse: Sánta T. – Bárány T. (Kovács I.), Nagy D., Bakó T. (Szathmári D.), Deme A., Ruska T. (Balázsi P.), Szaffián Sz. (Brondics P.), Tóth T., Hokk Á. (Listván D.), Sándor D., Hokk B. Edző: Márton Péter. Nyírgyulaj: Oláh D. – Czerula Zs. (Mezei B.), Szabó Á., Kiss L., Scheibli M. (Erdei Z.), Fekete G., Kovács G., Haburcsák B., Vass I., Bagi Á., Kállai G. (Oxi R.). Edző: Lukács Tibor. A meleg ellenére mindkét csapat a győzelemre játszott. A kapu előtt pontosabb Nyírgyulaj elvitte a három pontot, egy reálisan ikszes meccsen. Gól: Szaffián Sz., illetve Haburcsák B., Fekete G. Ifi: 0–7.

Márton Péter: – Taktikusan és fegyelmezetten játszottunk, de a hibáinkat könyörtelenül kihasználták. Amit tanultunk a mérkőzésből, hogy a kapu előtt élesebb és tökösebb játék kell. Gratulálok a Nyírgyulajnak.

Lukács Tibor: – Az első félidőben nagyon gyengén, bátortalanul játszottunk, a szünet után viszont erősen feljavultunk, így azt gondolom, megérdemelt győzelmet arattunk. Még úgy is, hogy a 93. percben a kapusunk hatalmasat védett. Csapatunk ezzel a győzelemmel búcsúzik Erdei Zoltántól, aki „hazatért” és Nyírbátorban folytatja. Az elmúlt években nagyon sok gól, gólpassz fűződött a nevéhez, köszönjük Cefa!

Baktalórántháza–Nagyecsed  3–2 (2–0)

Baktalórántháza, 300 néző, v.: Paráda. Baktalórántháza: Borkó J. – Balogh P., Kántor F., Csordás G., Kozma J., Lakatos L. (Illés L.), Ráti G., Fábri Z. (Nagy T.), Lakatos I., Rakóczi Zs., Istenes E. (Molnár L.).Játékos-edző: Kozma József. Nagyecsed: Makó R. – Sarkadi G. (Török S.), Zámbó K., Marinas, Ascsillán L., Homann R., Bulyáki K., Bulyáki A. (Nyíregyházi G.), Kóka R., Dobos Z. (Ádámszki R.), Somlyai G. Játékos-edző: Ádámszki Róbert. Az első félidőben a hazaiak lefociztak a vendégeket, akár négy-öt góllal is vezethettek volna. A szünetet követő húsz percben az Ecsed ritmust váltott, kiegyenlített, majd a hátralévő időben felváltva forogtak veszélyben a kapuk, a végén Nagy Tamás látványos góljával megszerezték a három pont a baktaiak. Egy biztos: a közös vacsoránál nem volt olyan feszült a hangulat, mint a pályán. Gól: Kozma J., Fábri Z., Nagy T., illetve Nyíregyházi G., Somlyai G. Ifi: 2–6.

Kozma József: – A játékosok maximálisan betartották, amit kértem tőlük, ebből ez a nagyszerű siker sült ki. Gratulálok az Ecsednek is, mert rendkívül jó ellenfélnek bizonyult.

Ádámszki Róbert: – Az első félidőben úgy játszottunk, mint egy megye hármas bajnokcsapat, a másodikban javult a hozzáállásunk, 2-2 után akár a mérkőzést is megnyerhettük volna, ehelyett olyan szituációból kaptunk újabb gólt, amit megbeszéltünk. Gratulálunk a hazaiaknak.

Nyírmeggyes–Nagyhalász 1–7 (0–2)

Nyírmeggyes, 60 néző, v.: Sipos L. Nyírmeggyes: Hajzer T. – Balogh L., Szántó I., Nagy Zs., Paragh M. (Török G.), Éles B., Rézműves F., Takács S., Batizi-Pócsi N. (Nemes Z.), Sitku Á. (Hornyéóák Zs.), Gózner K. Edző: Körmös Miklós. Nagyhalász: Dukát P. – Csáki B., Pap M., Ladányi D., Hajzer L., Hudák M., Nagy N., Simon D., Varga D., Gégény M., Mátrai N. Játékos-edző: Ludánszki István. Egyértelműen jobb volt a vendégcsapat. Gól: Nemes Z., illetve Hajzer L., Mátrai N., Pap M., Nagy N., Ladányi D., Tóth V., Kató I. Ifi: 1–4.

Körmös Miklós: –A játék minden elemében felülmúlt minket a Nagyhalász, mi pedig megyünk tovább.

Kropkó András egyesületi elnök: – Úgy gondolom, annak ellenére, hogy az első félidőben helyzetek sokaságát hagytuk ki, ilyen különbséggel megérdemelten nyertünk.

Újfehértó–Balkány 3–2 (1–1)

Újfehértó, 300 néző, v.: Takács A. Újfehértó: Gégény B. – Kerecsen J., Tóth E., Seres K., Boros M. (Zámbó R.), Petics Gy., Dénes K., Daróczi P. (Csizmarik Á.), Tóth Sz. (Urr D.), Pallai B., Szigeti V. (Zámbó D.). Edző: Piskóti Zsolt. Balkány: Zán K. – Vidoven M., Müller Zs., Ács Á., Angyal N., Lakatos J., Balényesi M. (Huszár), Varga K. (Onosziko), Csehil J., Szabó M., Patalenszki J. Edző: Mirgai László. A hazai csapatban nincsenek nagy sztárok, de annál nagyobb szívű játékosok. Gól: Boros M., Petics Gy., Zámbó D., illetve Ács Á., Angyal N. Ifi: 3–0.

Piskóti Zsolt: – Óriásit küzdött a csapat egy nagyon jó erőkből álló ellenféllel szemben. Mindkét oldalon nagy helyzetek adódtak igazi ki-ki meccs volt. Köszönjük a fiúknak, hogy engem és a csapat elnökét Matévi Csabát ilyen szép ajándékkal leptek meg születésnapunk alkalmából!

Mirgai László: – Szégyellem magam, mert a fehértói fiatalok megmutatták nagy nevű játékosaimnak, hogy kell küzdeni a szabolcsi megyei első osztályú bajnokságunkban. Szerintem jókor jött ez a pofon, remélem, a következő meccsre észhez tér mindenki, abszolút nem foghatjuk rá a vereséget arra, hogy három játékosunk hiányzott, mert 2–1-es vezetés után ennyi rutinos futballistával sorainkban nem kaphatunk rövid időn belül két gólt.

Mátészalka–Fehérgyarmat 3–1 (1–0)

Mátészalka, 120 néző, v.: Ésik I. Mátészalka: Szilágyi P. – Szántó Z., Hevele M., Catuna (Szabó D.), Nagy Z., Botos A., Farkas Z. (Farkas M.), Papp N., Szűcs Z., Magyari M., Tempfli P. Játékos-edző: Tempfli Imre. Fehérgyarmat: Jakocska Cs. – Farkas S. (Kóczé Sz.), Orosz F., Ács Sz. (Varga Á.), Popovics N., Barta F., Mócsán E. (Geletey Z.), Antal R. (Imre M.), Imre Zs., Szatke M., Kovács B. Edző: Siti Ferenc. A második félidőben felülkerekedett a nagy akarással játszó mátészalkai csapat. Gól: Magyari M. (11-esből), Nagy Z., Botos A., illetve Popovics N, Kiállítva: Szabó D. (78. perc).

Tempfli Imre: – Úgy gondolom, az első félidőben csak kerestük a ritmust, mintha két sebességgel lassabbak lettünk volna, mint az ellenfél. Mégis vezetést szereztünk, amit némi szerencsével megőriztünk. A második félidőre nagyon összekapta magát a csapat, és a kiállítás ellenére megérdemelten szerezte meg a három pontot.

Siti Ferenc: – A mezőnyben úgy gondolom, jól játszottunk, de a hibáinkat az ellenfél könyörtelenül kihasználta.

Vásárosnamény–Mándok 1–4 (0–1)

Vásárosnamény, 300 néző, v.: Kosztyu J. Vásárosnamény: Kardos Z. – Géczi I., Berec G. (Szabó J.), Illés P. (Filep R.), Lyáh A., Dascal (Bancsi G.), Zán B., Deskó D., Bökönyi L. (Fehér M.), Schmidt P., Szabó R. Edző: Dudás Zoltán. Mándok: Vasas G. – Ari A., Balogh G., Phrakonkham, Baglyos L., Vámos M. (Sipos T.), Szabó T., Buda P. (Győri J.), Fodor A., Pallai G. (Dallos L.), Vezdel I. Edző: Kiss Gábor. Gól: Bökönyi L., illetve Vezdel 2, Buda P., Baglyos L. Ifi: 0–2.

Dudás Zoltán: – Az első félidőben mélyen tudása alatt játszott csapatom, majd „remekül” késztettük elő a gólszerzési lehetőségeket a vendégek számára, amivel ők éltek is. A szünet után hiába volt több lehetőségünk, csak szépíteni tudtunk, végül teljesen megérdemelt a mándoki győzelem született.

Kiss Gábor: – Minden elismerésem a játékosaimé, a nagy meleg ellenére kiváló iramot diktáltak. A második félidőben lett volna esélyünk lezárni a meccset ennek ellenére a hazaiak szereztek szépítő gól, ezzel együtt a győzelmünk teljesen megérdemelt. Szeretném megköszöni a hazaiak mérkőzés utáni vendéglátását.


Tabella:

1. NAGYHALÁSZI SE  1 1 0 0 7 1 6 3
2. TARPA SC  1 1 0 0 5 0 5 3
3. IBRÁNY SE  1 1 0 0 4 1 3 3
4. MÁNDOK VSE  1 1 0 0 4 1 3 3
5. MÁTÉSZALKAI MTK  1 1 0 0 3 1 2 3
6. BAKTALÓRÁNTHÁZA 1 1 0 0 3 2 1 3
7. ÚJFEHÉRTÓ SE  1 1 0 0 3 2 1 3
8. NYÍRGYULAJ  KSE  1 1 0 0 2 1 1 3
9. BALKÁNYI SE  1 0 0 1 2 3 -1 0
10. NAGYECSED RSE  1 0 0 1 2 3 -1 0
11. KEMECSE SE  1 0 0 1 1 2 -1 0
12. FEHÉRGYARMAT SC  1 0 0 1 1 3 -2 0
13. KISVÁRDA II.  1 0 0 1 1 4 -3 0
14. VÁSÁROSNAMÉNY 1 0 0 1 1 4 -3 0
15. TISZAKANYÁR SE  1 0 0 1 0 5 -5 0
16. NYÍRMEGGYES SK  1 0 0 1 1 7 -6 0

 

 

Fel Következő