18. forduló (2022.03.05-06.)

| Forduló-hangoló | Tudósítások, eredmények |

Forduló-hangoló

 

Ibrány SE

Gyulaháza KSE

2022.03.06. 14:00

Nyír-Wetland megyei I. osztály
 

Kiss Tamás, az Ibrány edzője: – Egy hét kényszerpihenő után remélem, az összes betegséggel küzdő játékos vissza tud térni, hazai pályán pedig nem lehet más elvárás, mint a győzelem. Ehhez ugyanazt a hozzáállást kell produkálnunk, amit az előző időszakban tapasztaltam, akkor legyűrhetjük a mumusnak mondott Gyulaházát.
   
Bardi Gábor, a Gyulaháza edzője: – Jó csapathoz látogatunk, a mérkőzés toronymagas esélye az Ibrány, de megpróbálunk tisztességesen helytállni.  


További mérkőzések:

Szombat

Nagyecsed (10.)–Austria Juice-Vásárosnamény (2.)

Kósa József, a Nagyecsed edzője: – Tudom, ez nem lesz sétagalopp meccs számunkra, de mindent el kell követni annak érdekében, hogy jó eredményt érjünk el. A tabellán elfoglalt helyezés alapján nagyon erős Namény látogat hozzánk, amelynek szeretnénk méltó ellenfele lenni hétvégén.

Harbula Balázs, a Vásárosnamény edzője: – Most jobb, ha nem mondok semmit.

Mátészalkai MTK (4.)–Nyírbátor (9.)

Kiss Gábor, a Mátészalka edzője: – Hétvégi ellenfelünk beragadt a tavaszi rajtnál, ez azonban nem tèveszt meg bennünket. A nyírbátori csapatot nagyon jó játékosok alkotják, ahol a rutin és a fiatalság is jelen van. Hazai pályán viszont nem lehet más cèlunk, minthogy mind a három bajnoki pontot otthon tartsuk.

Erdei Zoltán, a Nyírbátor játékos-edzője: – Nem ilyen kezdésről álmodtunk, de mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy ne hátrafelé kelljen tekinteni, hanem előre. Ezért megpróbáljuk a lehető legtöbbet kihozni ebből a mérkőzésből.

Kemecse (12.)–Tarpa (13.)

Resán Attila, a Kemecse elnöke: – Együtt érzünk a tarpai labdarúgókkal a hazájukban zajló háború miatt! Ettől függetlenül az őszi mérkőzésen történteket nem felejtettük el! Itt nem az eredményre gondolok, csak a félreértések elkerülése érdekében. Jobb csapat a Tarpa attól, amit az őszi szereplése mutat és ezt most „tavasszal” eddig bizonyítja is. Ha-val kezdődő gondolatokat nem akarok és nem is fogok mondani. Lesz, ami lesz, a pályán mi a labdára és a játékra fogunk koncentrálni.

Varga Gyula, a Tarpa edzője: – Nem tudom, mit mondjak… Edzünk, amennyire a játékosok morális állapota engedi, a többi meg majd eldől szombaton.

Nyírgyulaj (11.)–Nyírmeggyes (15.)

Lukács Tibor, a Nyírgyulaj edzője: – Remélem, hétvégén nekünk is megkezdődik a bajnokság, meg kell kezdeni a pontgyűjtést.

Kovács László, a Nyírmeggyes edzője: – Panaszkodhatnék, hogy már két mérkőzés után megcsappant a létszám, de többször hangoztattam már, nekem minden játékos ugyanolyan fontos szerepet tölt be. Bármilyen összeállításba tudunk pályára lépni, mi győzni megyünk Nyírgyulajba.

Vasárnap

Nagyhalász (16.)–Újfehértó (7.)

Nagy Lajos, a Nagyhalász edzője: – Egy remek, masszív, igazán jó csapattal találkozunk. Ellenfelünk precíz, sok munkával lett összerakva, akár egy svájci óra, hazai pályán viszont mi szeretnénk a „pontos” időt beállítani…

Piskóti Zsolt, az Újfehértó edzője: – A Nagyhalász remekül kezdte az idei szezont és az már most látszik, hogy ott nagyon nehéz lesz pontokat szerezni a csapatoknak. Nehéz mérkőzésre számítok, ugyanolyan fegyelmezettnek és alázatosnak kell lennünk, mint „hazai” pályán.

Mándok (3.)–Nyíregyháza Spartacus II. (1.)

Lakatos István, a Mándok játékos-edzője: – Általában mindig a tabellát vezető csapatot szeretné mindenki legyőzni, ezzel mi sem vagyunk másként, de ahhoz, hogy ez sikerüljön, teljes fordulatot kell vegyünk a múlt héthez képest – bármilyen összetételben is lépünk pályára.

Huszák Géza, a Nyíregyháza Spartacus II. edzője: – Az összeállítástól függ, milyen minőséget tudunk képviselni. Természetesen, aki pályára lép, mint eddig, ezúttal is mindent meg fog tenni a győzelem érdekében.

Balkány (8.)–Csenger (6.)

Mirgai László, a Balkány edzője: – Nem könnyű most a labdarúgók és az edzők helyzete, egyik oldalon ott van a háború, másikon a Covid. Egyszerűen lehetetlen megmondani, hogy hétvégén mennyien leszünk. Nehéz így dolgozni, nagy a bizonytalanság: akik a betegségből térnek vissza, rögtön be kell tenni őket, mert kiesnek mások, ennek következtében nincs meg a fokozatosság elve a vírusból felépült játékosoknál – ez van. Mindent meg fogunk tenni, hogy a nagyon jó játékosokból álló Csenger ellen pontot, vagy pontokat tudjunk szerezni, de tudomásul kell venni, hogy azok a csapatok lesznek hosszú távon előnyben, amelyeknél kevés a beteg, ezért is van ennyi meglepetés már a bajnokság elején.

Barcsay István, a Csenger edzője: – Egyelőre kérdéses, miként fogunk kiállni, de bízunk abban, hogy le tudjuk játszani a mérkőzést.

 


Tudósítások, eredmények

Ibrány SE–Gyulaháza KSE 4–0 (1–0)

Ibrány, 163 néző, v.: Kondor M.

Ibrány: Tóth N. – Buka B. (Jeddi B.), Makai I. (Bészély G.), Lakatos B., Nagy D., Szőlősi P., Csáki J. (Mészáros M.), Somogyi T. (Molnár Z.), Pápa Sz., Kállai G., Zubora T. Edző: Kiss Tamás.

Gyulaháza: Tóth B. – Parádi B., Gáti Sz. (Gáti S.), Kozma M., Tóth F., Illés A., Köblös B., Varga D., Galambos B., Kozma J. (Dolhai D.), Kozma Zs. (Fedor A.). Edző: Bardi Gábor.

Ugye a kötelező olvasmányok... Szerencsére még a félidő előtt sikerült eljutnunk az izgalmasabb részekig. A második játékrészben Kállai bombagólja megnyugtatta a csapatot és már csak a gólkülönbség kérdése maradt nyitott. A forduló abszolút nyertesei vagyunk. Szép volt srácok, hajrá Ibrány - mindörökké! A győzelemmel a csapat ezúton is köszönti Trencsényi Imre polgármester urat, Dr. Ferenczi Tamás sportigazgatót és Dr. Szegedi Tibor csapatorvost!

Gól: Nagy D. 3 (38., 68., 71. perc, utóbbit 11-esből), Kállai G. (66. perc)

Ifi: 2–3

Kiss Tamás: – Az első félidőben kicsit görcsösen és indiszponáltan játszottunk, a szünet után viszont egy bombagóllal eldöntöttük a mérkőzést, majd nagyon szép játékkal magabiztos győzelmet arattunk.

Bardi Gábor: – Tartalékosan léptünk pályára, ettől függetlenül nincs mentség egy-két játékosom teljesítményére. Tisztában vagyunk azzal, hogy kis klub vagyunk a megye egyben, rengeteg olyan futballistánk van, akik nem ütik meg ezt a szintet, de eddig legalább a lelkesedés megvolt… Azonnal változtatnunk kell ezen, mert akár tizenegy ifistával is befejezhetem ezt a bajnokságot!


További eredmények:

Nagyecsed–Austria Juice-Vásárosnamény 4–0 (1–0)

Nagyecsed, 178 néző, v.: Fehér Á. Nagyecsed: Makó R. (Sarkadi Zs.) – Sarkadi G. (Bulyáki K.), Zámbó K., Terdik Zs., Pócsi B., Kóka S., Kóka R., Erdős M. (Nyíri Gy.), Mezei B. (Bulyáki A.), Nyíregyházi G. (Angyal N.), Somlyai G. Edző: Kósa József. Vásárosnamény: Kardos Z. – Géczi I., Illés P., Szabó T., Szabó R. (Barkaszi D.), Zán B., Deskó D., Misák S. (Újvári A.), Illés G., Csordás G., Barta F. (Újvári). Edző: Harbula Balázs. A naményiak – Kardos Zoltán kiállítása miatt – korán emberhátrányba kerültek, kapuscsere hiányában a rutinos bekk, Illés Péter védett a folytatásban. Ez az esemény pedig döntőnek bizonyult, a hazaiak éltek az eséllyel. Gól: Terdik Zs. 2, Somlyai G., Bulyáki A. Kiállítva: Kardos Z. (9. perc)

Kósa József: – Jobb, ha most én sem mondok semmit. Ezt a győzelmet a csapat Tengyel Zoltán technikai vezető névnapjára ajánlja!

Harbula Balázs: – Ilyet még nem éltem meg megye egyben, hogy az ellenfél elnöke az öltözőfolyóson megüti a játékosomat, a másik lecserélt játékost pedig a falnak vágja. Nyolcvan percet játszottunk emberhátrányban, igyekeztünk helytállni, de így sikerült ebben a csodálatos közegben. Éljen a fair play!

Mátészalkai MTK–Nyírbátor 0–1 (0–1)

Mátészalka, 107 néző, v.: Lipcsei M. Mátészalka: Szilágyi P. – Szántó Z., Lyáh A. (Scheibli M.), Farkas Z. (Ötvös Sz.), Sárosi M., Makó P., Gergely M., Magyari M., Bodó L., Papp Cs., Baráz M. Edző: Kiss Gábor. Nyírbátor: Borkó J. – Czerula Zs., Bakosi M., Szabó M., Danó M. (Molnár R.), Bakó T. (Lukács B.), Varga B., Erdei Z., Hegedüs T., Török I. (Nemes Z.), Lukács T. Játékos-edző: Erdei Zoltán. Gól: Varga B.

Kiss Gábor: – A mai mérkőzésen a játék minden elemében felénk nőtt a vendégcsapat. Ettől a teljesítménytől többet kell nyújtanunk!

Erdei Zoltán: – Gratulálok a csapatnak a mai meccsen nyújtott teljesítményhez. Úgy gondolom, próbáltunk fegyelmezetten játszani, ha ezt a produkciót át tudjuk menteni a folytatásra, akkor nem lehet nagyobb probléma.

Kemecse–Tarpa 1–3 (1–1)

Kemecse, 78 néző, v.: Tomori P. Kemecse: Kopasz J. – Sándor D., Hadházi D., Ács Sz., Majoros Á., Ádám D., Szilágyi D. (Szaffián Sz.), Hokk Á. (Törő D.), Madzin I. (Hokk B.), Balogh G., Csáki P. Edző: Resán Attila. Tarpa: Sas I. (Sevkovszkij) – Mruha, Lovincsuk, Dolináj P., Rácz I. (Kovács R., Csepovoj), Barta K., Kofel, Herman, Djacsenko (Rozman S.), Bogdan, Gál R. Edző: Varga Gyula. A második félidő elején Sas István, a vendégek kapusa rosszul lett, bár néhány percnyi ijedtség után folytatta a játékot, kisvártatva cserére kényszerült. Gyógyír lehet számára, hogy a tarpai csapat újabb értékes győzelmet aratott, továbbra is hibátlan tavasszal. Gól: Ács Sz., illetve Barta K., Gál R., Herman.

Resán Attila: – A tarpai játékosok ma kitűnőre vizsgáztak akaratból és kitartásból. A  Kemecse játékosai és az egész klub együtt érez a kárpátaljai magyarokkal, azt kívánjuk, mihamarabb legyen vége a háborúnak!

Varga Gyula: – Kicsit dekoncentráltan kezdtük a mérkőzést, ezért hamar vezetést szerzett az ellenfél, de fokozatosan felvettük a ritmust. Úgy gondolom, nagyszerű meccsen sikerült begyűjteni a számunkra nagyon fontos három pontot. További sok sikert a Kemecsének!

Nyírgyulaj–Nyírmeggyes 1–0 (0–0)

Nyírgyulaj, 64 néző, v.: Gergely S. Nyírgyulaj: Somogyi B. – Sárga Zs. (Domokos M.), Bégányi B., Kovács G., Tóth B., Ács Á. (Kerekes M.), Nagy B., Haburcsák B., Vass I., Bagi Á., Orosz D. Edző: Lukács Tibor. Nyírmeggyes: Zán K. – Savrnoh (Hadadi K.), Török G., Nógrádi S., Batizi-Pócsi N., Preg I., Székelyi N. (Hornyák Zs.), Kujbus B., Nagy D., Szondi R., Drabik M. Edző: Kovács László. A kezdés előtt megsérült Bíró Csaba játékvezető, aki helyett Gergely Sándor „ugrott be” dirigálni a mérkőzést, amely emiatt negyedórás csúszással indult. Gól: Haburcsák B. Ifi: 2-4.

Lukács Tibor: – Nagyon fontos három pontot szereztünk, a második félidő alapján teljesen megérdemelten.

Kovács László: – Úgy gondolom, a döntetlen reálisabb eredmény lett volna, ilyenkor nekünk is jól jönne egy ekkora segítség… Gratulálok az ificsapat győzelméhez.

Nagyhalász–Újfehértó 2–2 (0–1)

Nagyhalász, 211 néző, v.: Varga F. Nagyhalász: Kőrösi N. – Varga B., Tóth L., Kató I., Tüzes Zs. (Babják Cs.), Kölcsi A., Nagy T., Simon D., Korsoveczki A., Mátrai N. (Mészáros T.), Oláh L. Edző: Nagy Lajos. Újfehértó: Dukát P. – Dénes K., Kecskeméti P. (Tábori Á.), Petics Gy., Kertész M. (Veres D.), Barta G., Hudák M., Pallai G., Daróczi P., Jócsák D., Szilágyi Á. Edző: Piskóti Zsolt. Változatos, jó iramú mérkőzésen a vendégek szereztek vezetést, a második félidőben azonban fordított a Halász. Hamar egyenlített a Fehértó, az izgalmas hajrában azonban már nem született több gól. Gól: Tüzes Zs., Kölcsi A., illetve Dénes K. (11-esből), Barta G. Kiállítva: Szilágyi Á. (95. perc).

Nagy Lajos: – Színvonalas, hajtós meccsen egy csodálatos dolog jut az eszembe: egy szép keverőtárcsás mosógép. Remélem, hazafelé nem lesznek rendőrök…

Piskóti Zsolt: – Parázs hangulatú meccs, sok-sok fordulat, három kapufa, ziccerek sokasága, két elmaradt büntető. Mit lehet mondani? Én elhiszem, hogy játékvezetők is hibáznak, emberek, fiatalok és előttük a jövő, de nekem is fiatal játékosok ülnek az öltözőben és nem tudok nekik mit mondani a mérkőzések után, mert ezekre nincs magyarázat. Borzalmasan érezzük magunkat és lehet bántani a fiatalokat, de nem csoda ha elmegy a kedvük.

Mándok–Nyíregyháza Spartacus II. 1–1 (1–1)

Mándok, 93 néző, v.: Pethő P. Mándok: Lőrincz Zs. – Maroda N., Ari A., Törtei T., Lusánszki L., Gyüre T., Baglyos L., Nardai N., Nagy L., Illés A., Haller R. (Bugyi B.). Játékos-edző: Lakatos István. Nyíregyháza Spartacus II.: Talián L. – Tagai A., Tudja D., Pataki B. (Kardos K.), Papucsek B., Hunyadi B., Gönczör R., Torkos M., Erdei M. (Tangel L.), Szücs D., Sztankó D. Edző: Huszák Géza. Gól: Gyüre T., illetve Torkos M. (11-esből).

Lakatos István: – Küzdelmes mérkőzésen fegyelmezett játékkal megérdemelten szereztünk pontot.

Huszák Géza: – Hat óriási gólhelyzet, egy gyermeteg kapott gól, és háromszor vezettük kapusra a labdát, amit az asszisztens tévesen állított meg. Kell ettől többet mondani?

Balkány–Csenger 4–1 (2–0)

Szakoly, 100 néző, v.: Paráda. Balkány: Hegyes B. – Sallai M., Fodor T. (Rózsa N.), Furó Zs. (Szabó J.), Bartha Z. (Kovács E.), Vasas T., Tőkés T., Németi M. (Csatári Á.), Mercs J. (Máté G.), Pallai B., Kerecsen J. Edző: Mirgai László. Csenger: Makay Z. – Péter Gy. (Bartha B.), Popovics N. (Lengyel M.), Nagy M. (Pocsai A.), Csorvási Á., Antal R., Stef, Barcsay M., Balogh Á., Osváth S., Gaál K. Edző: Barcsay István. A balkányiak két gyors góllal ágyaztak meg sikerüknek, ami után nem forgott veszélyben győzelmük. Gól: Bartha Z. 2, Vasas T., Fodor, illetve Stef.

Mirgai László: – Már a harmadik percben megszereztük a vezetést, majd gyorsan jött a második, innentől kezdve kitámadtak a vendégek, így sorban alakítottuk a helyzeteket, akár nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna. A fiúk megérdemlik a dicséretet, mert minden tekintetben felnőttek a feladathoz.

Barcsay István: – Minden csapatrészben jobb volt az ellenfél.


Tabella:

1. NYÍREGYHÁZA II. 17 13 2 2 47 20 27 41
2. VÁSÁROSNAMÉNY 18 10 3 5 32 27 5 33
3. MÁNDOK VSE 18 10 2 6 43 26 17 32
4. IBRÁNY SE 17 9 3 5 38 24 14 30
5. MÁTÉSZALKAI MTK 17 8 6 3 36 17 19 30
6. BALKÁNYI SE 18 8 2 8 39 32 7 26
7. CSENGER FC 17 7 5 5 49 34 15 26
8. ÚJFEHÉRTÓ SE 17 7 5 5 29 19 10 26
9. NYÍRBÁTORI LSE 18 8 1 9 23 36 -13 25
10. NAGYECSED RSE 18 6 7 5 33 22 11 25
11. NYÍRGYULAJ KSE 18 7 2 9 28 28 0 23
12. TARPA SC 18 6 2 10 22 34 -12 20
13. KEMECSE SE 18 5 3 10 20 40 -20 18
14. GYULAHÁZA KSE 18 5 1 12 22 51 -29 16
15. NYÍRMEGGYES SK 18 5 0 13 19 44 -25 15
16. NAGYHALÁSZI SE 17 5 0 12 22 48 -26 15

 

 

Fel Következő