25. forduló (2022.04.23-24.)

| Forduló-hangoló | Tudósítások, eredmények |

Forduló-hangoló

 

 

Nagyhalászi SE

Ibrány SE

2022.04.24. 17:00

Nyír-Wetland megyei I. osztály
 

  Nagy Lajos, a Nagyhalász edzője: – Véletlenek nincsenek, ez a hétvége a nagy derbikről szól. Lesz Fradi–Újpest, Liverpool–Everton, a Nagyhalász–Ibrány meccs „árnyékában”. Annyival tudjuk segíteni a futballszerető nagyérdeműt, hogy a közvetítést lemondtuk, így az egy időpontban kezdődő másik két mérkőzésnek is hagyunk levegőt. A meccsről: láttam én már gyengén és eszméletlenül jól focizni az Ibrányt ellenünk, viszont mindkét esetben volt hasonlóság. Az akarat, a „vérszomj” mindig bennük volt. Hiszem, hogy csapatom felnő a feladathoz, és egyúttal remélem, hogy az ibrányi Puskás Gyuszi vőfély barátom is rímekbe faragja a következő lagziban, ha sikerül pompába helyeznünk a vasárnap délutánt.
   
Kiss Tamás, az Ibrány edzője: – Következik a várva várt rangadó, amelyen minden egyes játékosomtól száztíz százalékot várok. Hisz tudjuk, ez nem egy átlagos mérkőzés, ami mindenkitől teljes odaadást, maximális fegyelmet igényel, ebben az esetben biztos vagyok abban, hogy a minket elkísérő szurkolókat sikerül megörvendeztetni.


További mérkőzések:

Szombat

Nyírmeggyes (14.)–Nyíregyházi Spartacus II. (1.)

Kovács László, a Nyírmeggyes edzője: – A tabella első felében levő csapatok ellen mindig jobb teljesítményt nyújtunk. Most a bajnokság legnagyobb esélyese látogat hozzánk, így szükség is lesz a jó játékra, ha meg akarjuk nehezíteni a Nyíregyháza dolgát. Nagyon kellenek a bravúrpontok, így mindent meg fogunk tenni érte.

Huszák Géza, a Nyíregyháza Spartacus II. edzője: – Tudom, a Meggyes nagy harcot folytat a bennmaradásért, de óriási dolognak tartanám, ha nyerni tudnánk és ezzel megnyernénk a bajnokságot!

Nyírbátor (7.)–Kemecse (12.)

Erdei Zoltán, a Nyírbátor játékos-edzője: – A múlt heti teljesítményt gyorsan el kell felejteni. Tudom, minden csapat életében előfordulnak rossz meccsek, de szeretnénk a folytatásban a szebbik arcunkat mutatni.

Resán Attila, a Kemecse edzője: – Előttünk egy 6 pontos „szakadék”, mögöttünk a „vízözön”, bátran fejest kell ugranunk a meccsbe, mert bátortalanul belefulladunk a kiesőzónába.

Austria Juice-Vásárosnamény (2.)–Gyulaháza (16.)

Harbula Balázs, a Vásárosnamény edzője: – Mindenképpen megpróbálunk javítani az áprilisi mérlegünkön, amely most eléggé egyoldalúan van lesúlyozva, de ezek is mi vagyunk. A meccs végén örömmel látjuk vendégül Bardi Gabiékat, eredménytől függetlenül!

Bardi Gábor, a Gyulaháza edzője: – Az esélytelenek nyugalmával készülünk a mérkőzésre. A következő meccseken remélem, nagyon fiatal játékosaink szereznek egy kis rutint.

Nyírgyulaj (10.)–Balkány (9.)

Lukács Tibor, a Nyírgyulaj edzője: – A hétvégi bravúros győzelmünknek akkor lesz igazán értéke, ha hazai pályán is pontot, pontokat tudunk szerezni. Nem lesz egyszerű a dolgunk, mert egy masszív, jó csapat látogat hozzánk.

Mirgai László, a Balkány edzője: – A Nyírgyulaj ibrányi győzelme is mutatja, amit egyébként már megtapasztalhattunk, hogy ebben a bajnokságban bármi megtörténhet. A legutóbbi bravúr jelzi, ellenfelünkre figyelni kell, mindemellett annyira sűrű a tabella, hogy minden egyes megszerzett pontnak fokozott jelentősége van. Gondolom, ez a meccs is háromesélyes, de bízom a srácokban.

Nagyecsed (8.)–Tarpa (15.)

Kósa József, a Nagyecsed edzője: – Nem téveszt meg minket a vendégek táblázaton elfoglalt helyezése, ettől sokkal jobb csapatnak tartom, ezért nagyon nehéz mérkőzésre számítok, amelyen szeretnénk kedvező eredményt elérni. Sajnos, mi is kezdünk elfogyni, mint nekem otthon a gyógyszer, a sok sérült, eltiltott, beteg miatt. A gyógyszerre tudom a megoldást, mivel a párom segít, a másodikra viszont a csapatot szeretném megkérni szombaton. Valahogy összedrótozzuk-foltozzuk a társaságot erre a fontos meccsre.

Varga Gyula, a Tarpa edzője: – A tabellán elfoglalt helyezésünkből kiindulva pontot, pontokat kellene szereznünk, ami Ecseden egyáltalán nem egyszerű feladat.

Mátészalkai MTK (6.)–Mándok (5.)

Kiss Gábor, a Mátészalka edzője: – Teljesen felesleges fogadkoznunk, meg hangzatos mondatokat harsognunk. A helyzet jóval egyszerűbb, megalkuvást nem ismerve kell tenni a dolgunkat azért, hogy eredményesek legyünk hazai pályán.

Dancs Attila, a Mándok technikai vzetője: – Folyamatos létszámhiánnyal küzdünk, ettől függetlenül győzelemre fogunk játszani. A hátralévő mérkőzések megmutatják majd, hogy kire tudjuk építeni a következő szezon mándoki csapatát. Szombaton a Szalkának mi leszünk az a bizonyos szálka.

Vasárnap

Újfehértó (11.)–Csenger (3.)

Piskóti Zsolt, az Újfehértó edzője: – A múlt heti idegenbeli pontszerzés akkor érne nagyon sokat, ha hazai pályán sikerülne egy ki-ki meccset végre a magunk javára eldönteni.

Barcsay István, a Csenger edzője: – Jó csapattal találkozunk, remélem, a sérültjeink felépülnek, és színvonalas mérkőzést tudunk játszani.

(A mérkőzést Tégláson rendezik)

 


Tudósítások, eredmények

Nagyhalászi SE–Ibrány SE 0–3 (0–0)

Nagyhalász, 487 néző, v.: Tomori P.

Nagyhalász: Kőrősi N. – Varga B., Tóth L., Nagy T. (Babják Cs.), Kató I. (Mészáros T.), Korsoveczki A., Kölcsi A., Simon D., Károlyi R., Mátrai N., Oláh L. Edző: Nagy Lajos.

Ibrány: Tóth N. – Buka B., Kiss P. (Pápa Sz.), Lakatos B., Nagy D., Szőlősi P. (Mészáros M.), Csáki J., Somogyi T. (Molnár Z.), Gergely B., Jeddi B., Kállai G. Edző: Kiss Tamás.

Szakadó esőben indult a megyei El Clásico, ahol az első játékrészben még mérsékeltebben, a második félidőben viszont már csak az történt, amit Ibrány csapata engedett. A hazaiak egy kósza, (de az viszont ordító) igazi gólhelyzetig jutottak.

A szünet után teljesen visszaállt a hazai csapat, de nem bírták az egyre erősödő ibrányi rohamokat és Jeddi Béla higgadt befejezésével megvolt az előny. Nagyhalász nem tudott újítani, ráadásul érkezett a menetrendszerű Nagy Dávid gól, ami már megpecsételte a három pont sorsát. A krónikához hozzátartozik, hogy a gólt a játékvezető megadta, a partjelző szerint les volt, viszont rövid közjátékot követően a spori középre mutatott...

Az "NB I-es szurkolótábor" itt már letekerte a hangerőt, sőt az egyik tagja, teljes idegösszeomlásban a békésen szotyizgató rendezők tekintetétől kísérve beugrott a pályára, az alapvonal mellett egy hatalmas sprintet kivágva megpróbálta megütni valami táskaféleséggel a játékvezetőt... Szerencsére nem sikerült.

Az I-re a pontot a teljesen szétesett hazai védők között a csereként beállt Mészáros Marci tette fel.

Kiváló teljesítményt nyújtott a csapat, amelyben minden játékos maximálisan hozta a rá rótt feladatot. Szép volt srácok, hajrá Ibrány - mindörökké!

Gól: Jeddi B. (77.), Nagy D. (82.), Mészáros M. (90.).


A mérkőzés után volt ok az örömre (Fotó: Ibrány SE Facebook oldala)

Nagy Lajos: – Sikerült színvonalas, izgalmas meccset játszanunk, sajnos, a döntő pillanatokban hibáztunk. A srácok megdolgoztak a szurkolóink bizalmáért, akik ma NB I-es teljesítményt nyújtottak!

Kiss Tamás: – Igazi rangadóhoz méltóan álltunk bele a mérkőzésbe, az első perctől kezünkbe vettük a kezdeményezést, ami az első félidőben helyzetekben kevésbé mutatkozott meg, a szünet után viszont a türelem és nagy akarás góllá érett. Ennek tudatában teljesen megérdemelten nyertük meg a szomszédvári derbit, amiért hatalmas gratuláció jár minden egyes játékosnak.


További eredmények:

Nyírmeggyes–Nyíregyháza Spartacus II. 1–3 (0–1)

Nyírmeggyes, 91 néző, v.: Gergely S. Nyírmeggyes: Zán K. – Savnroh (Hadadi K.), Nagy Zs., Török G., Nógrádi S., Batizi-Pócsi N., Preg I. (Hornyák Zs.), Nagy D. (Székelyi N.), Szondi R., Folytán Z., Drabik M. Edző: Kovács László. Nyíregyháza Spartacus II.: Talián L. – Panyi A. (Dencs Á.), Pataki B. (Heidrich M.), Ignéczi M., Hunyadi B., Gönczör R., Tudja D. (Kardos K.), Tagai A., Csilus Á., Pócsik B. (Sógor Cs.), Sztankó D. Edző: Huszák Géza. Megizzadt a győzelemért a második félidőben emberhátrányban játszót Szpari II., de a három pont megszerzésével megnyerte a bajnokságot – pontelőnye immár behozhatatlan a hátralévő öt fordulóban! Gól: Török G., illetve Pócsik B., Pataki B., Sztankó D. Kiállítva: Gönczör R. (44. perc)

Kovács László: – Ajándékoztunk három gólt a Nyíregyházának, mindemellett gratulálok a győzelméhez és a bajnoki címhez!

Huszák Géza: – Nehéz mit mondani… Tíz emberrel is irányítottuk a játékot, és megérdemelten nyertük meg a mérkőzést és a bajnokságot!

Nyírbátor–Kemecse 0–0

Nyírbátor, 98 néző, v.: Takács A. Nyírbátor: Borkó J. – Czerula Zs., Bakosi M. (Nagy T.), Szabó M., Sőre P. (Selymes T.), Danó M, Bakó T., Varga B., Erdei Z., Nemes Z. (Medve M.), Hegedűs T. Játékos-edző: Erdei Zoltán. Kemecse: Baráth B. – Hokk Á., Hokk B., Balogh G., Hadházi D., Kovács I., Szaffián Sz., Ács Sz., Csáki P., Madzin I. (Törő D.), Sándor D. Edző: Resán Attila. Kiállítva: Hegedűs T.

Erdei Zoltán: – Úgy gondolom, mindkét csapatnak megvoltak a lehetőségei, főleg, hogy a Kemecse 11-est hibázott. Ezzel együtt azt hiszem, a döntetlen reális.

Resán Attila: – Bátrabban kezdett a Bátor, de a meccs összképe alapján az iksz reális eredmény .

Austria Juice-Vásárosnamény–Gyulaháza 7–2 (7–1)

Vásárosnamény, 89 néző, v.: Varga F. Vásárosnamény: Kardos Z. – Géczi I. (Újvári A.), Bátyi L., Szabó T. (Szabolcsi M.), Szabó R. (Berec G.), Zán B., Deskó D., Misák S., Illés G., Barta F., Orosz F. Edző: Harbula Balázs. Gyulaháza: Kasza Á. – Parádi B., Veisz B., Papp G., Kozma M., Csépke M., Galambos B., Kozma J., Kovács I. (Koszta Z.), Lakatos P., Illés A. Edző: Bardi Gábor. Gól: Deskó D. 2, Szabó T. 2, Géczi I., Misák S., Illés G., illetve Lakatos P. 2.

Harbula Balázs: – Az első félidő nagyon rendben volt, a második játékrész viszont értékelhetetlen volt. A gyulaházi barátainknak további sok sikert!

Bardi Gábor: – Az első félidőben a Namény kivégzett minket, pozitívum hogy a második játékrészt sikerült megnyerni. Gratulálok a tizenöt éves Kovács István bemutatkozásához. További sok sikert kívánok a hazaiaknak!

Nyírgyulaj–Balkány 1–1 (1–0)

Nyírgyulaj, 47 néző, v.: Goneth B. Nyírgyulaj: Szegedi G. – Bégányi B. (Bagi Á.), Kovács G. (Fedor I.), Tóth B., Ács Á., Nagy B. (Szabó Á.), Haburcsák B. (Szöcs L.), Fekete M., Vass I., Domokos M. (Kerekes M.), Orosz D. Edző: Lukács Tibor. Balkány: Hegyes B. – Sallai M., Kerecsen J., Máté G. (Tőkés T.), Szabó R. (Furó Zs.), Fodor T., Rózsa N., Bartha Z., Vasas T., Németi T., Pallai B. Edző: Mirgai László. Gól: Ács Á., illetve Róza N.

Lukács Tibor: – Az első félidőben kifejezetten jó játszottunk, akár több góllal is vezethettünk volna, a szünet után viszont a Balkány irányította a játékot, így gondolom, igazságos döntetlen született.

Mirgai László: – Az első félidőben a hazaiak játszottak jobban, a másodikban pedig mi, ha így nézem, igazságos a döntetlen. Ugyanakkor hetek óta szinte ugyanaz a tizenkét-tizenhárom ember játssza végig a meccseket, ezért minden elismerésem a srácoké, mert a végére piszkosul elfáradtak.

Nagyecsed–Tarpa 1–0 (0–0)

Nagyecsed, 163 néző, v.: Major O. Nagyecsed: Makó R. – Sarkadi G., Zámbó K., Pócsi B., Bulyáki K., Kóka S., Kóka R., Bernáth M. (Nyíri Gy.), Angyal N., Nyíregyházi G. (Erdős M.), Somlyai G. (Bulyáki A.). Edző: Kósa József. Tarpa: Sas I. – Klucsinszki, Dolináj P., Druzbljak, Rozman S. (Rácz I.), Barta K. (Kosztik B.), Herman, Lovincsuk, Komári Gy. (Moticska), Bodan (Glusko), Gál R. Edző: Varga Gyula. Gól: Angyal N.

Kósa József: – Tudtam, hogy egygólos mérkőzés lesz, amit hál’ istennek mi szereztünk. Gratulálok a csapatnak, amely mindent megtett a siker érdekében. Az egyesület osztozik elnökünk, Fodor András gyászában!

Varga Gyula: – Csak gratulálni tudok a fiúknak a mai teljesítményhez, az, hogy ilyen eredmény született, nem rajtuk múlt…

Mátészalkai MTK–Mándok 4–1 (2–0)

Mátészalka, 144 néző, v.: Pethő P. Mátészalka: Szilágyi P. – Szabó D., Lyáh A., Farkas Z., Huszti P., Gergely M. (Virág J.), Szabó B., Magyari M., Bodó L., Papp Cs., Baráz M. (Szigeti). Edző: Kiss Gábor. Mándok: Lőrincz Zs. – Maroda N., Lusánszki L., Haller R. (Szűcs L.), Krajnyák Zs., Baglyos L., Nardai N., Gyüre K. (Dancs A.), Bugyi B., Illés A., Nagy L. Technikai vezető: Dancs Attila. Gól: Gergely M., Lyáh A., Papp Cs., Szabó B., illetve Maroda N. Kiállítva: Baglyos L.

Kiss Gábor: – Megfelelő hozzáállással és akarattal sikerült győzni hazai pályán, ezért mindenképpen jár a gratuláció a srácoknak.

Dancs Attila: – Ma ennyire voltunk képesek.

Újfehértó–Csenger 1–1 (1–0)

Téglás, 87 néző, v.: Jakab Gy. Újfehértó: Dukát P. – Kecskeméti P. (Kertész M.), Petics Gy., Csizmarik Á. (Seres K.), Veres D. (Barta G.), Hudák M., Zámbó D., Pallai G., Daróczi P., Jócsák D., Szilágyi Á. Edző: Piskóti Zsolt. Csenger: Makay Z. – Katona P. (Lengyel M.), Popovics N. (Jónás G.), Nagy M., Csorvási Á., Antal R., Stef, Balogh Á., Osváth S., Gaál K., Bence L. Edző: Barcsay István. A hazaiak korán vezetést szereztek, majd a második félidő elején egyenlítettek, a hajrában pedig 11-est hibáztak a vendégek. Gól: Jócsák D., illetve Popovics N. Kiállítva: Seres K.

Piskóti Zsolt: – A meccsről nem tudok mondani semmit, mert nem vagyok olyan idegállapotban. Felháborítónak tartom, hogy az asszisztensnek nyújtom a kezem a lefújás után és nem fog velem kezet, ezek után engem állítanak ki és remélem, szépen ki is színezik a történetet, hogy kapjak vagy 4-5 meccset. Nyugodt szívvel jelentem ki, hogy egyáltalán nem bántam meg, ahogy ezt lereagáltam, máskor sem tennék másképp, sőt… A játékvezetők nem gondolnám, hogy azzal fognak megnyugtatni, idézem: „Gyere, üssél meg”. Le a kalappal!

Barcsay István: – Igazságos döntetlen született, bár a vége miatt van egy kis hiányérzetem, mert a 11-essel nagy lehetőséghez jutottunk, ami sajnos, kimaradt, de jól dolgoztak a srácok, nem tudom elmarasztalni őket.


Tabella:

1. NYÍREGYHÁZA II. 25 19 3 3 67 29 38 60
2. VÁSÁROSNAMÉNY 25 13 4 8 47 38 9 43
3. IBRÁNY SE 25 12 6 7 51 33 18 42
4. MÁTÉSZALKAI MTK 25 11 7 7 54 34 20 40
5. CSENGER FC 25 11 7 7 65 48 17 40
6. NAGYECSED RSE 25 10 9 6 47 30 17 39
7. MÁNDOK VSE 25 11 4 10 52 43 9 37
8. NYÍRBÁTORI LSE 25 11 4 10 34 44 -10 37
9. BALKÁNYI SE 25 10 6 9 47 42 5 36
10. NYÍRGYULAJ KSE 25 10 3 12 37 36 1 33
11. ÚJFEHÉRTÓ SE 24 8 9 7 41 30 11 33
12. KEMECSE SE 25 7 6 12 31 50 -19 27
13. NAGYHALÁSZI SE 24 8 1 15 30 61 -31 25
14. NYÍRMEGGYES SK 25 8 0 17 27 54 -27 24
15. TARPA SC 23 7 3 13 27 41 -14 24
16. GYULAHÁZA KSE 25 5 2 18 27 71 -44 17

 

Fel Következő