29. forduló (2022.05.21-22.)

| Forduló-hangoló | Tudósítások, eredmények |

Forduló-hangoló

 
Tarpa SC  IbránySE 
2022.05.21. 17:00

Nyír-Wetland Megyei I. osztály

29. forduló

Varga Gyula, a Tarpa edzője: – Kíváncsian várom, hogy ifjaink mire lesznek képesek a megye egyik legjobb csapata ellen.

 

   

Kiss Tamás, az Ibrány edzője: – Azzal, hogy ismét ott vagyunk az országos főtáblán a fiúk ismét bizonyították, nem véletlen, hogy ők hordják az ibrányi mezt, és joggal lehetünk rájuk büszkék. Sok időnk nincs ünnepelni, hisz hétvégén ismét egy komoly erőpróba vár ránk Tarpán, ráadásul ott még nem nyertünk az elmúlt időszakban. De a bajnokságban is komoly célunk van és azt is szeretnénk elérni. 


További mérkőzések:

Szombat

Nyírmeggyes (14.)–Austria Juice-Vásárosnamény (4.)

Kovács László, a Nyírmeggyes edzője: – Utolsó hazai mérkőzésünket szeretnénk egy szép eredménnyel zárni. Nehéz dolgunk lesz, hisz a Vásárosnamény nagyon jó állománnyal rendelkezik és minden esélye megvan, hogy dobogós helyen végezzen. Csapatom többször bizonyította már, hogy képes felvenni a versenyt az élcsapatokkal, remélem ez most is sikerül.

Géczi István, a Vásárosnamény edzőpárosának tagja: – Ismét egy nehéz mérkőzés vár a csapatra. Tudjuk, hogy a Meggyesnek nagy szüksége van a győzelemre, de számunkra is fontos a három pont megszerzése, hiszen továbbra is az élmezőnyben szeretnénk maradni.

Nagyecsed (5.)–Gyulaháza (16.)

Kósa József, a Nagyecsed edzője: – Nagyon nehéz mérkőzésre számítok. Tudom, sokan minket tartanak a meccs esélyesének, de az fogom kérni a csapattól, hogy egy percig se becsülje le az ellenfelet, mert akkor egy büdös nagy pofonba is beleléphetünk. Függetlenül a vendégek tabellán elfoglalt helyezésétől, pláne, hogy több hete nem szenvedtek vereséget, ezért is komolyan kell venni őket. Egy célt már sikerült teljesíteni: felkerültünk az országos főtáblára, plusz bejutottunk a Megyei Kupa-döntőbe, igaz ehhez az is kellett, hogy a Szalka, sajnos, nem tudott kiállni ellenünk, de erről nem mi tehetünk.

Bardi Gábor, a Gyulaháza edzője: – Jó csapathoz látogatunk, szeretnénk kitolni a három meccs óta tartó veretlenségi sorozatunkat.

Mátészalkai MTK (9.)–Csenger (3.)

Kiss Gábor, a Mátészalka edzője: – Hetek óta nem rózsás a helyzetünk, ami természetesen morálisan sem tesz jót a csapatnak. De új mérkőzés, új remény, és mint tudjuk a remény hal meg utoljára.

Barcsay István, a Csenger edzője: – Szeretnénk idegenben is folytatni jó bajnoki sorozatunkat, remélem, a sérült játékosok felépülnek és hozzá tudnak tenni a mérkőzés számunkra pozitív kimeneteléhez.

Vasárnap

Újfehértó (7.)–Nyírbátor (9.)

Piskóti Zsolt, az Újfehértó edzője: – Nem tudom mennyi maradt még a srácokban, de az biztos, hogy könnyen nem fogjuk adni magunkat az utolsó „hazai” mérkőzésünkön. Szervezett, masszív csapattal találkozunk, úgy gondolom a nézők most sem fognak rosszul szórakozni!

Erdei Zoltán, a Nyírbátor edzője: – A szezon számunkra utolsó mérkőzésén szeretnénk legalább egy pontot szerezni, tudom, nem lesz egyszerű, de nem feltartott kézzel lépünk pályára.

(A mérkőzést Tégláson rendezik)

Nagyhalász (15.)–Kemecse (13.)

Nagy Lajos, a Nagyhalász edzője: – Sok edző véleményezte már, hogy a Kemecsének az élmezőnyben lenne a helye a játékoskeretet illetően, és nem értik a szereplésüket. Többször láttam őket játszani, amikor az FC Hollywood arcukat mutatják bárkit megfognak, ha a Vidám Fiúk FC formájukat hozzák, olyan mintha szórakoznának, packáznának még saját magukkal is. Egy szó, mint száz: fel kell nőnünk a feladathoz!

Resán Attila, a Kemecse elnöke: – A szerdai meccsnap egész jó helyzetbe hozott minket, már-már úgy érzem, kikerültünk az „Éhezők viadalának” hármasából. Ez szombaton fog igazán eldőlni… De a csapatunk minden tagja tudja, hogy ez a szomszédvári rangadó csak elszánt győzni akarással hozhat nekünk három pontot.

Mándok (10.)–Balkány (2.)

Dancs Attila, a Mándok technikai vezetője: – A múlt heti felfogással kell pályára lépnünk és akkor nem kérdés a három pont sorsa. Természetesen ez nem kívánságműsor, fejben dől el minden!

Mirgai László, a Balkány edzője: – Kíváncsian várom én is, hogy a fiúkból mennyit vett ki a szerdai kupameccs. Mándokon nem egyszerű nyerni, természetesen mindent megteszünk a minél jobb eredmény elérése érdekében, mivel a hátralévő két fordulóban szeretnénk kihozni a maximumot.

A Nyírgyulaj–Nyíregyháza Spartacus II. (0–5) mérkőzést korábban játszották.

 


Tudósítások, eredmények

Tarpa SC–Ibrány SE 4–0 (2–0)

Tarpa, 227 néző, v.: Gergely S. 

Tarpa: Sas I. (Csepovszki) – Zajka, Druzbljak, Komári Gy., Rozman S. (Kosztik), Barta K. (Moticska), Kofel (Pacsej), Herman, Lovincsuk, Bodan, Gál R. Edző: Varga Gyula. 

Ibrány: Tóth N. – Mészáros M., Buka B., Kiss P. (Bészély G.), Nagy D., Somogyi T., Pápa Sz. (Molnár Z.), Gergely B. (Makai I.), Jeddi B., Kállai G., Zubora T. Edző: Kiss Tamás.

A mérkőzés előtt kiadós zápor zúdult a pályára, így pocsolyákkal tarkított játéktéren gyűrték egymást a csapatok. A vízifocit pedig a körülményekhez jobban alkalmazkodó tarpai együttes nyerte. 

Gól: Gál R., Barta K., Rozman S., Moticska.

A körülményekhez jobban alkalmazkodott a Tarpa
(Fotó: Kulcsár Béla)

Varga Gyula: – Ezúttal szeretném megköszönni a szurkolóknak, hogy bíztak bennünk, végig támogatták a csapatot. Gratulálok a fiúknak, további sok sikert az Ibránynak.

Kiss Tamás: – A pályához sokkal jobban alkalmazkodó Tarpa megérdemelten nyert, gratulálok neki. Nekünk pedig még van egy sanszunk.


További eredmények:

Nyírmeggyes–Austria Juice-Vásárosnamény 0–3 (0–3)

Nyírmeggyes, 126 néző, v.: Varga F. Nyírmeggyes: Zán K. – Savrnoh (Hornyák), Nagy Zs. (Sivadó P.), Török G. (Székelyi N.), Nógrádi S., Batizi-Pócsi N., Preg I., Nagy D., Szondi R., Folytán Z., Drabik M. (Hadadi K.). Edző: Kovács László. Vásárosnamény: Kardos Z. – Géczi I., Bátyi L., Szabó R. (Szabó T.), Zán B., Deskó D., Misák S., Illés G. (Berec G.), Csordás G., Barta F. (Horváth N.), Orosz F. Játékos-edzők: Géczi István, Illés Péter. Gól: Deskó L. 2, Géczi I.

Kovács László: – Tipikusan az a mérkőzés volt, amelyen ha holnap reggelig játszunk, sem tudtunk volna gólt szerezni, pedig ennyi helyzetet talán még egyszer sem sikerült kialakítani. Velünk ellentétben a Namény nagyon jól sáfárkodott a lehetőségeivel, gratulálok neki a győzelemhez!

Géczi István: – A kialakított helyzetek alapján megérdemelten győztünk. További sok sikert a Meggyesnek.

Nagyecsed–Gyulaháza 1–0 (1–0)

Nagyecsed, 117 néző v.: Fehér Á. Nagyecsed: Makó R. – Sarkadi G., Zámbó K., Pócsi B., Bulyáki K. (Terdik Zs.), Bulyáki A., Kóka R., Erdős M. (Angyal N.), Bernáth M., Mezei B. (Kóka S.), Somlyai G. (Gömze A.). Edző: Kósa József. Gyulaháza: Kasza Á. – Papp G. (Fedor A.), Gáti Sz. (Veisz B.), Kozma Zs. (Kozma J.), Tóth F., Kozma M., Csépke M., Köblös B., Koszta Z., Lakatos P., Galambos L. Edző: Bardi Attila. Gól: Sarkadi G.

Kósa József: – Gratulálok a vendégeknek, tisztességesen helytálltak. Tudtam, hogy nagyon nehéz mérkőzés lesz és igazam is lett, de hát ez is a mi csapatunk, az utolsó forduló dönt arról, meg tudjuk-e csípni a dobogót.

Bardi Attila: – Sportszerű mérkőzésen, kiváló játékvezetés mellett úgy érzem, becsületesen helytálltunk. További sok sikert kívánok az Ecsednek.

Mátészalkai MTK–Csenger 3–0 (1–0)

Mátészalka, 143 néző, v.: Paráda R. Mátészalka: Budaházi M. – Scheibli M. (Papp Cs.), Szabó D., Lyáh A. (Raffai E.), Virág J. (Varga Z.), Szabó B., Huszti P. (Kovács B.), Gergely M. (Szigeti R.), Magyari M., Bodó L., Baráz M. Edző: Kiss Gábor. Csenger: Korompai M. – Popovics N., Nagy M., Csorvási A., Antal R., Stef, Barcsay M. (Katona P.), Osváth S., Gaál K., Szedlacsek Á. (Balogh Á.), Bence L. Edző: Barcsay István. Gól: Lyáh A., Virág J., Varga Z.

Kiss Gábor: – Nagyot melóztak a fiúk a mai mérkőzésen, amiért természetesen jár az óriási gratuláció. Ennyit jelent, ha a keretünkben van legalább tíz egészséges felnőtt futballista.

Barcsay István: – Nagyon sokat kivett a csapatból a szerdai kupameccs, ma ennyire futotta.

Újfehértó–Nyírbátor 1–1 (1–0)

Téglás, 171 néző, v.: Veres J. Újfehértó: Dukát P. – Csáki B., Kecskeméti P. (Veres D.), Petics Gy., Barta G. (Kertész M.), Hudák M., Zámbó D., Pallai G., Daróczi P., Jócsák D., Szilágyi Á. (Seres K.). Edző: Piskóti Zsolt. Nyírbátor: Kiss B. – Czerula Zs., Nagy T., Szabó M., Sőre P. (Bakosi M.), Danó M., Bakó T. (Erdei Z.), Varga B., Nemes Z. (Selymes T.), Hegedűs T., Lukács T. Játékos-edző: Erdei Zoltán. Gól: Barta G., illetve Lukács T.

Piskóti Zsolt: – Nem sikerült még jobban felzárkóznunk, de egyetlen játékost sem tudok ezért elmarasztalni. Nagyon fáradtan mozogtunk és nem volt több most ebben a mérkőzésben. Igazságos döntetlen egy sportszerű, masszív Nyírbátor ellen, amelynek további sok sikert kívánunk! Köszönjük Téglásnak, hogy hétről hétre parádésan előkészített pályán és remek körülmények között játszhattunk!

Erdei Zoltán: – Szeretnénk gratulálni a csapatnak a mai, illetve az egész éves teljesítményhez. Úgy gondolom, ide Téglásra egy pontért jöttünk, amit teljesítettünk, bár némi hiányérzetem van, mert talán közelebb álltunk a győzelemhez.

Nagyhalász–Kemecse 1–4 (0–1)

Nagyhalász, 219 néző, v.: Belicza. Nagyhalász: Kőrösi N. – Varga B., Tanyi A., Kató I., Korsoveczki A., Kölcsi A., Nagy T., Simon D., Imre Gy. (Babják Cs.), Mátrai N., Oláh L. Edző: Nagy Lajos. Kemecse: Kopasz J. – Kovács I., Hadházi D., Majoros Á. (Szaffián Sz.), Ádám D. (Csáki P.), Bárdos A., Hokk Á. (Ács Sz.), Balogh G., Sándor D. (Mészáros M.), Hokk B., Madzin I. (Törő D.). Edző: Resán Attila. Gól: Korsoveczki A., illetve Csáki P. 3, Tanyi A. (öngól)

Nagy Lajos: – Nagyon szégyellem magam a teljesítményünk miatt. Az igazság az, hogy a  Kemecse meg sem izzadt a három pontért.

Resán Attila: – A hollywoodi vidámfiúk, a tét nélküliség miatt leeresztve is hozták, amit kellett. Hamar túl lett „hipolva” a halászi tavasz, nyugtával a napot.

Mándok–Balkány 3–3 (1–3)

Mándok, 107 néző, v.: Kosztyu J. Mándok: Lőrincz Zs. – Maroda N., Ari A., Lusánszki L., Haller R., Gyüre T., Krajnyák Zs., Nardai N., Bugyi B., Illés A., Nagy L. Technikai vezető: Dancs Attila. Balkány: Szalánczi Z. – Sallai M., Kerecsen J., Szabó J., Fodor T. (Máté G.), Furó Zs., Rózsa N., Bartha Z., Vasas T., Németi M., Mercs J. Edző: Mirgai László. Gól: Gyüre T. 2, Haller R., illetve Vasas T., Kerecsen J., Mercs J. Kiállítva: Haller R., illetve Mercs J.

Dancs Attila: – Megvolt a győztes taktika. Megvolt a megfelelő hozzáállás. Megvolt a vezetés a mérkőzés elején. Egyetlen hiba akadt a gépezetben és az a játékvezetői hármas volt. Belenyúlt a mérkőzésbe, majd elégedett mosollyal elhagyta a pályát… Nem kérünk hazai pályát, csak azt, hogy küldjenek végre egy korrekt játékvezetőt!

Mirgai László: – Tizenegy egészséges emberünk volt, ráadásul egy hét alatt a harmadik meccsünket játszottuk. Ennek ellenére jó játékkal elhúztunk 3-1-re az első félidőben, a szünet után szerintem az addig jól működő játékvezető nagyot hibázott, amikor második sárgával kiállította Mercs Jánost, majd hamar kiegyenlítettek a hazaiak. Egy ellentámadásunknál a hazaiak is megfogyatkoztak, innentől kiélezett lett a mérkőzés, bár már a végén négykézláb jártunk, mi, ahogy az ellenfél is eldönthette volna a három pont sorsát, a döntetlen viszont igazságosnak mondható. Az én szememben a játékosok, amit ilyen kevesen hétről hétre nyújtanak –  hősök.

A Nyírgyulaj–Nyíregyháza Spartacus II. (0–5) mérkőzést korábban játszották.


Tabella:

1. NYÍREGYHÁZA II. 29 20 5 4 78 37 41 65
2. IBRÁNY SE 29 14 6 9 58 42 16 48
3. VÁSÁROSNAMÉNY 29 14 6 9 54 43 11 48
4. CSENGER FC 29 13 8 8 73 54 19 47
5. NAGYECSED RSE 29 12 11 6 53 34 19 47
6. BALKÁNYI SE 29 12 8 9 58 47 11 44
7. ÚJFEHÉRTÓ SE 29 11 11 7 53 38 15 44
8. MÁTÉSZALKAI MTK 29 12 7 10 58 44 14 43
9. NYÍRBÁTORI LSE 29 11 8 10 41 51 -10 41
10. MÁNDOK VSE 29 11 6 12 59 52 7 39
11. TARPA SC 29 11 4 14 40 45 -5 37
12. KEMECSE SE 29 10 6 13 46 54 -8 36
13. NYÍRGYULAJ KSE 29 10 4 15 39 54 -15 34
14. NYÍRMEGGYES SK 29 9 1 19 30 60 -30 28
15. NAGYHALÁSZI SE 29 8 2 19 35 75 -40 26
16. GYULAHÁZA KSE 29 5 5 19 33 78 -45 20

 

Fel Következő