28. forduló (2022.05.14-15.)

| Forduló-hangoló | Tudósítások, eredmények |

Forduló-hangoló

 
Ibrány SE
 
Mándok VSE
2022.05.15. 17:00
Nyír-Wetland Megyei I. osztály
28. forduló

 

Kiss Tamás, az Ibrány edzője: – Az elmúlt időszakban idegenben jobban ment a pontgyűjtés, mint hazai pályán. Ezen már most hétvégén szeretnénk változtatni, és egy jó erőből álló Mándok ellen otthon megszerezni a három pontot. Ehhez viszont ugyanolyan fegyelmezetten kell játszani, mint azt legutóbb Szalkán is tettük.

   
 

Dancs Attila, a Mándok technikai vezetője: – Jó csapat otthonába látogatunk, ahol szeretnénk meglepetést szerezni. A recept természetesen megvan, az a kérdés, lesz-e olyan, aki kikeveri.


További mérkőzések:

Szombat

Nyírbátor (8.)–Austria Juice-Vásárosnamény (4.)

Erdei Zoltán, a Nyírbátor játékos-edző: – Számunkra a bajnokság utolsó három mérkőzése egy hét leforgása alatt lemegy. Szeretnénk a következő két hazai mérkőzésen szépen búcsúzni közönségünktől, ezzel együtt tudom, nem lesz egyszerű a jó erőkből álló Namény ellen.

Géczi István, a Vásárosnamény edzőpáros tagja: – Tudjuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk Nyírbátorban, de ha mindenki odateszi magát és a múlt heti mérkőzés második félidejében nyújtott játékunkat tudjuk mutatni, akkor van esélyünk jó eredményt elérni.

Csenger (2.)–Nagyecsed (5.)

Barcsay István, a Csenger edzője: – Az Ecsed egyértelműen jó, egyben rutinos csapat, amit tavasszal bizonyított is, ugyanakkor hazai pályán természetesen szeretnénk olyan eredményt elérni, hogy az élbolyban végezzünk.

Kósa József, a Nagyecsed edzője: – Nagyon jó, hazai pályán pedig különösen veszélyes csapathoz látogatunk. Remélem a fiúk is úgy gondolják, ahogy én, nem feltartott kézzel megyünk, hisz nekünk is ugyanolyan fontos ez a mérkőzés, mint a hazaiaknak. A télen ki gondolta volna, hogy most a Csengerrel rangadót fogunk játszani? Azt hiszem, senki… Na de nem is ez a lényeg, sokkal inkább az, hogy egy jó és színvonalas meccset láthassanak a remélhetőleg szép számmal kilátogató nézők.

Gyulaháza (16.)–Nagyhalász (15.)

Bardi Gábor, a Gyulaháza edzője: – Az elmúlt két fordulóban egy-egy pontot szereztünk, most hazai pályán megpróbáljuk megszerezni mindhármat. Ami biztos, mi győzelemre fogunk játszani.

Nagy Lajos, a Nagyhalász edzője: – Volt egy remek cimborám, aki azt mondta egy meccs utáni dorbézolás alkalmával: „Éld úgy az életed, ha lepereg előtted életed filmje, akkor ne tudd eldönteni, hogy az kalandfilm volt-e vagy pornó…?” Ha ezen az elméleti síkon haladunk, akkor olyan, mint ha a tavaszi évadunk epizódjait Steven „Kovi” Spielberg rendezte volna, így viszont bízunk benne, hogy a hátralévő négy meccs után eljön a nagy durranás is…

Kemecse (12.)–Nyírgyulaj (11.)

Resán Attila, a Kemecse edzője: – Nagyon nehéz mérkőzés elé nézünk, olyan csapat jön hozzánk, amely szívből, a saját önbecsüléséért focizik. Ez, ha nem vesszük komolyan a mérkőzést, nagyon veszélyes lehet ránk nézve. Így mi is szívvel-lélekkel kell, hogy küzdjünk a három pont itthon tartásáért.

Lukács Tibor, a Nyírgyulaj edzője: – Először is szeretnénk becsületesen befejezni a bajnokságot, ezen a meccsen pedig a pontszerzés reményében lépünk pályára.

Tarpa (14.)–Nyírmeggyes (13.)

Varga Gyula, a Tarpa edzője: – Változatlanul küzdünk célunk eléréséért, szombaton itt a lehetőség, hogy egy lépéssel közelebb kerüljünk hozzá.

Kovács László, a Nyírmeggyes edzője: – A bajnokság végéhez közeledve csapatomon egyre jobban érződik a fáradtság, ami nem is csoda, hisz nagyon karcsú létszámmal dolgoztuk végig a tavaszt. Bízok benne, hogy kitart a lendület és a befektetett munka meghozza gyümölcsét.

Vasárnap

Újfehértó (10.)–Nyíregyháza Spartacus II. (1.)

Piskóti Zsolt, az Újfehértó edzője: – Biztos vagyok benne, hogy nagyon sokat vett ki belőlünk az előző két meccs, viszont ezek a fiúk már nem egyszer bizonyították mekkora szívük van. Hazai pályán mindent megfogunk tenni azért, hogy ne unatkozzanak a kilátogató nézők. Tudjuk, nem mi vagyunk a meccs esélyesei, de a labda gömbölyű.

Huszák Géza, a Nyíregyháza Spartacus II.: – Még nem tudom milyen összeállításban, de mint mindig, ebből a meccsből is megpróbáljuk kihozni a maximumot.

(A mérkőzést Tégláson rendezik)

Balkány (7.)–Mátészalkai MTK (6.)

Mirgai László, a Balkány edzője: – Nagyon ügyes, gyors fiatalokból álló csapat a Szalka, bár rapszodikusan szerepel. Ettől függetlenül nehéz mérkőzésre számítok, ugyanakkor szeretnénk minél elkelőbb helyezést megcsípni, ehhez viszont itthon kellene tartani a három pontot. Játékosaim eddigi teljesítményére nem lehet panasz, ezért bizakodó vagyok.

Kiss Gábor, a Mátészalka edzője: – Hetek óta csak sodródunk az árral, csapatösszeállítás téren nulla variációs lehetőséggel, illetve újabb hiányzókkal. Ennek ellenére – sportemberek révén – nem szabad elengednünk a hátralévő mérkőzéseket, és azokból a maximumot kell kihoznunk. A hétvégén minimális célunk, hogy a két csapat között lévő különbség legalább megmaradjon. 

 


Tudósítások, eredmények

Ibrány SE–Mándok VSE 4–3 (3–1)

Ibrány, 269 néző, v.: Takács A. 

Ibrány: Tóth N. – Lakatos B., Buka B., Zubora T. (Szőlősi P.), Gergely B., Pápa Sz., Kállai G., Molnár Z. (Mészáros M.), Somogyi T., Nagy D., Makai I. (Kiss P.). Edző: Kiss Tamás. 

Mándok: Lőrincz Zs. – Nardai N., Molnár Zs., Törtei T. (Gyüre K.), Ari A., Lusánszki L., Bugyi B. (Haller R.), Nagy L. (Illés A.), Maroda N., Krajnyák Zs., Gyüre T. Technikai vezető: Dancs Attila.

A hazai csapat kétgólos előnye után egyenlített a nagyot küzdő Mándok, de a végén csattant az ostor: Nagy Dávid megmozdulása három pontot ért az Ibrány számára. 

Gól: Kállai G. 2 (7., 39.), Nagy D. 2 (11., 89.), illetve Krajnyák Zs. (10.), Gyüre T. (51.), Lusánszki L. (79.).

Ifi: 0–2

A piros mezes mándokiak jól játszottak, de végül alulmaradtak.
(Fotó:
Molnár Csaba)

Kiss Tamás: – Nagyon nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl, amelyen egy igazi hullámvasútra ültünk fel, mert a meccs több periódusában fent, majd lent voltunk. Ami viszont a legfontosabb, hogy a végjátékban ismét helyén volt a srácok szíve, mindent megtettek annak érdekében, hogy begyűjtsük a három pontot. Hozzáteszem, egy nagyon jó Mándokot sikerült ma legyűrnünk, természetesen további sok sikert kívánok neki, a fiúknak pedig gratulálok!

Dancs Attila: – Megye egyes szinten egy magas színvonalú mérkőzést játszottunk, mindkét csapat felvállalta az őszinte focit. 31 után vissza tudtunk jönni a mérkőzésbe, de sajnos az utolsó gólt nem mi szereztük. Azt gondolom, hogy így ki lehet kapni, főleg Ibrányban.

 


További eredmények:

Nyírbátor–Austria Juice-Vásárosnamény 2–2 (0–2)

Nyírbátor, 108 néző, v.: Major O. Nyírbátor: Borkó J. – Czerula Zs., Szabó M., Sőre P., Danó M. (Molnár R.), Bakó T. (Nagy T.), Varga B., Erdei Z., Hegedűs T., Török I., Lukács T. (Lukács B.). Játékos-edző: Erdei Zoltán. Vásárosnamény: Kardos Z. – Géczi I., Bátyi L., Szabó R. (Szabó T.), Zán B., Deskó D., Misák S., Illés G. (Nagy Á.), Csordás G., Barta F., Orosz F. Játékos-edző: Géczi István, Illés Péter. A hazaiak kétgólos hátrányból egyenlítettek a hajrában és a végén még meccslabdájuk volt. Gól: Nagy T., Varga B., illetve Szabó R., Illés G.

Erdei Zoltán: – Az első félidőbe ismét belealudtunk, de annak nagyon örülök, hogy a szünet után, null kettőnél is volt tartása a csapatnak, és kis szerencsével akár a három pontot is megszerezhettük volna.

Géczi István: – Kettő nullás vezetésnél többször lezárhattuk volna a mérkőzést, a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat, így a végén még a döntetlennek is örülhettünk.

Csenger–Nagyecsed 2–2 (2–1)

Csenger, 209 néző, v.: Tomori P. Csenger: Makay Z. – Katona P. (Péter Gy.), Popovics N., Nagy M., Csorvási Á., Jónás G., Antal R., Stef, Osváth S., Gaál K., Bence L. Edző: Barcsay István. Nagyecsed: Sarkadi Zs. – Sarkadi G. (Terdik Zs.), Zámbó K., Nyíri Gy., Pócsi B., Bulyáki K., Bulyáki A., Kóka S., Kóka R., Mezei B., Nyíregyházi G. Edző: Kósa József. Gól: Stef, Popovics N., illetve Nyíregyházi G., Terdik Zs. Kiállítva: Péter Gy., illetve Nyíregyházi G. Ifi: 3-0.

Barcsay István: – Az első félidőben jól és eredményesen játszottunk, a szünet után fölénk kerekedett a vendégcsapat és az utolsó percben egyenlített. Megint hosszúra sikeredett a mérkőzés, ezt pedig nem bírtuk ki… Gratulálok a fiúknak.

Kósa József: – Nagyon lelkes, harcias hazai csapat ellen sikerült hamar vezetést szerezni, majd a hazaiak fordítottak, az utolsó utáni pillanatban sikerült legalább egy pontot megmenteni. Gratulálok a hazaiaknak és saját csapatomnak is!

Gyulaháza–Nagyhalász 2–2 (0–1)

Gyulaháza, 63 néző, v.: Papp F. Gyulaháza: Kasza Á. – Papp G., Parádi B. (Fedor A.), Kozma M., Tóth F., Kozma Zs., Illés A., Csépke M., Köblös B., Lakatos P., Galambos B. Edző: Bardi Gábor. Nagyhalász: Kőrösi N. – Varga B., Kató I. (Tóth M.), Korsoveczki A., Kölcsi A., Babják Cs., Nagy T., Simon D., Tanyi A., Mátrai N., Oláh L. Edző: Nagy Lajos. Gól: Papp G., Köblös B., illetve Oláh L., Simon D.

Bardi Gábor: – Sajnálom a srácokat, mert a második félidőben nyújtott játék alapján győzelmet érdemeltünk volna. A gyerekek becsülettel küzdöttek, meg is szereztük a győztes gólt a 93. percben, de a játékvezető elvette a kölykök örömét… Hozzáteszem, a mérkőzés során ez volt a harmincadik hibája… További sok sikert kívánok a Halásznak.

Nagy Lajos: – Az előadást megtekintve úgy éreztük magunkat, mint a fővárosi Nagycirkuszban, Hihetetlen élményekkel gazdagodtunk, amit láttam, most sem hiszem el… Most az egész csapat megy kártyázni, reméljük, a szerencse megfordul.

Kemecse–Nyírgyulaj 8–0 (4–0)

Kemecse, 107 néző, v.: Oláh G. Kemecse: Kopasz J. – Kovács I. (Bárdos A.), Hadházi D., Majoros Á., Ádám D., Szaffián Sz., Hokk Á. (Mészáros M.), Madzin I., Balogh G., Sándor D., Hokk B. (Mészáros G.) Edző: Resán Attila. Nyírgyulaj: Szegedi G. – Fekete M. (Fedor I.), Kovács G., Szabó Á., Haburcsák B., Vass I., Bagi Á., Nagy B., Domokos M., Orosz D., Kerekes M. Edző: Lukács Tibor. Gól: Madzin I. 3 (egyet 11-esből), Ács Sz. 2, Ádám D., Majoros Á., Szaffián Sz.

Resán Attila: – A gólkülönbségünknek jót tett a mérkőzés, másnak igazán nem. Minden elismerésem a Gyulaj játékosainak és kitartást kívánunk nekik a hátralévő mérkőzéshez!

Lukács Tibor: – Teljesen szétestünk erre a mérkőzésre, a hazaiak átszaladtuk rajtunk. Megpróbálunk még szerdán pályára lépni, de nem vagyok benne biztos, hogy sikerülni fog…

Tarpa–Nyírmeggyes 1–0 (1–0)

Tarpa, 188 néző, v.: Hegedűs Cs. Tarpa: Sas I. – Zajka (Hlusko), Druzbljak, Kosztik (Komári Gy.), Rozman S. (Moticska), Barta K., Kofel, Herman, Lovincsuk, Bodan, Gál R. Edző: Varga Gyula. Nyírmeggyes: Zán P. – Savrnoh (Székelyi N.), Hornyák Zs. (Sivadó P.), Nagy Zs. (Hadadi K.), Török G., Nógrádi S., Batizi-Pócsi N., Preg I., Nagy D. (Drabik M.), Szondi R., Folytán Z. Edző: Kovács László. A hazai csapat a negyedik percben szerzett góllal kerekedett felül a kiesés szempontjából „hatpontos” mérkőzésen. Gól: Bodan.

Varga Gyula: – Nehezen megszerzett három pont, de annál értékesebb számunkra. További sok sikert kívánunk a Meggyesnek.

Kovács László: – Egy védekezési hiba miatt elvesztettük a kiesési rangadót.

Újfehértó–Nyíregyházi Spartacus II. 4–2 (4–1)

Téglás, 177 néző, v.: Benkő R. Újfehértó: Dukát P. – Csáki B., Kecskeméti P. (Seres K.), Petics Gy., Hudák M., Barta G. (Tábori Á.), Zámbó D., Pallai G., Daróczi P. (Kertész M.), Jócsák D. (Csizmarik Á.), Szilágyi Á. (Veres D.). Edző: Piskóti Zsolt. Nyíregyházi Spartacus II.: Szondi L. – Pataki B. (Kiss P.), Kardos K., Ferencz B., Hunyadi B., Gönczör R., Tagai A. (Horváth T.), Sógor Cs., Csilus Á. (Dencs Á.), Szücs D., Sztankó D. Edző: Huszák Géza. Gól: Barta G. 3, Petics Gy., illetve Hunyadi B., Sztankó D.

Piskóti Zsolt: – Remek első félidő, szép gólok. A második félidőben is a fiúk maradéktalanul végre hajtották, amit kértem, de ott már nem a gólszerzés volt az elsődleges célunk. A játékvezetés mellett ismét nem tudok szó nélkül elmenni, mert két remek előnyszabályt és teljesen korrekt hozzáállást tapasztaltunk egész meccsen.

Huszák Géza: – Egész mérkőzésen Cséke György járt az eszemben, aki a Nyíregyháza első NB I-es mérkőzésén óriási gólt rúgott. Ez örökké emlékezetes marad, ég veled, Nyúzó!

Balkány–Mátészalkai MTK 5–0 (2–0)

Szakoly, 202 néző, v.: Balogh A. Balkány: Hegyes B. – Sallai M., Kerecsen J., Fodor T., Furó Zs. (Mercs J.), Rózsa N., Bartha Z. (Szilágyi J.), Vasas T. (Csatári Á.), Tőkés T., Németi M., Pallai B. (Máté G.). Edző: Mirgai László. Mátészalka: Szilágyi P. – Scheibli M., Szabó D., Virág J., Szigeti R., Lyáh A., Szabó B., Raffai E., Huszti P., Páskuly L., Bodó L. Edző: Kiss Gábor. Gól: Rózsa N. 2, Vasas T., Mercs J., Csatári Á. Kiállítva: Tőkés T.

Mirgai László: – Az első félidőben lehetett érezni, hogy kezünkben tartjuk a mérkőzést, ezt a két szerzett gól is mutatta. A szünet után hamar emberhátrányba kerültünk, egy szerintem túl szigorú ítélet miatt, de ez nem törte meg a lendületünket, a fiúk további helyzeteket alakítottak ki és végül biztosan nyertünk. Nagyon büszke vagyok minden játékosomra, mert becsületesen odatették magukat, így már hét meccs óta vagyunk veretlenek.

Kiss Gábor: – Gratulálok azoknak az U17 játékosoknak, akik ma pályára léptek. És a további gondolataimat megtartom magamnak…


Tabella:

1. NYÍREGYHÁZA II. 28 19 5 4 73 37 36 62
2. IBRÁNY SE 28 14 6 8 58 38 20 48
3. CSENGER FC 28 13 8 7 73 51 22 47
4. VÁSÁROSNAMÉNY 28 13 6 9 51 43 8 45
5. NAGYECSED RSE 28 11 11 6 52 34 18 44
6. BALKÁNYI SE 28 12 7 9 55 44 11 43
7. ÚJFEHÉRTÓ SE 28 11 10 7 52 37 15 43
8. MÁTÉSZALKAI MTK 28 11 7 10 55 44 11 40
9. NYÍRBÁTORI LSE 28 11 7 10 40 50 -10 40
10. MÁNDOK VSE 28 11 5 12 56 49 7 38
11. NYÍRGYULAJ KSE 28 10 4 14 39 49 -10 34
12. KEMECSE SE 28 9 6 13 42 53 -11 33
13. TARPA SC 27 9 4 14 33 45 -12 31
14. NYÍRMEGGYES SK 28 9 1 18 30 57 -27 28
15. NAGYHALÁSZI SE 27 8 2 17 34 68 -34 26
16. GYULAHÁZA KSE 28 5 5 18 33 77 -44 20

 

Fel Következő