13. forduló (2017.11.04-05.)

| Forduló-hangoló | Tudósítások, eredmények |

Forduló-hangoló

Apagy SE

Ibrány SE
2017.11.05 vasárnap, 13:00


Tippel: Marcsek Zoltán, a Gávavencsellő játékos-edzője.

Szombat:

Újfehértó (4.)–Kállósemjén (7.): – A Fehértó még mindig az egyik legjobb csapat az osztályban, ezért biztosan nyer.

Vasárnap:

Apagy (2.)–lbrány (1.): – Sokan mondták már, hogy az Ibránynak nem ebben az osztályban kellene jeleskednie. Nem is értem, hogyan sikerült lerombolni mindazt, amit ennek a városnak a csapata képviselt évtizedeken keresztül. Remélem, sikerül visszakerülni oda, ahonnan elindultak lefelé. Jó meccs lesz, vendégsikerrel.

Ramocsaháza (16.)–Terem (15.): – A hazaiak lelkes játékkal otthon tartják a három pontot.

Nyíribrony (11.)–Kemecse (3.): – A vendégek jobb játékosállománnyal rendelkeznek. Kellő koncentrációval magabiztosan is nyerhetnek.

Nyírlugos (5.)–Levelek (9.): – A Lugos felszabadultabban, a Levelek stílusosabban focizik. Döntetlen.

Nagykálló (6.)–Nyírtelek (13.): – A Kálló rutinos, stabil csapat, az újonc inkább otthon vitézkedik és üde színfoltja a bajnokságban saját nevelésű vagy a városhoz kötődő játékosokból álló csapatával. Ettől függetlenül nyer a Kálló.

Encsencs (12.)–Biri (8.): – A hazaiak nincsenek jó formában, a vendégek fegyelmezett játékkal és az Encsencs legjobb támadójának kikapcsolásával győzhetnek.

Gávavencsellő (10.)–Máriapócs (14.): – Tisztelve az ellenfelet, remélem, a győztes „oldalunkat" mutatjuk! Ebben az esetben nyerünk.


Tudósítások, eredmények

Apagy SE–Ibrány SE 1–1 (0–1).

Apagy, 300 néző, v.: Kocsis Zs.

Apagy: Polgári L. – Marcsek T. (Kóka K.), Szalka N., Orosz G., Lakatos J., Németh A., Hegedüs L., Árpási D., Marics T., Bakró A. (Svelta Z.), Trencsényi R. (Nagy J.). Játékos-edző: Németh Attila.

Ibrány: Szobonya G. – Csáki J., Jeddi B., Deme A., Szabó M., Kovács G., Farkas M., Majoros Á., Somogyi M. (Vidoven M.), Madzin I. (Tóth Zs.), Kiss T. Edző: Madalina György.

A legtöbb szurkoló, illetve focikedvelő hallott már olyan zuhanyhíradós legendákat, hogy a játékvezető sporttársakat simán megvették, letegezték a mérkőzést megelőzően, összetojta magát a helyi miliőtől vagy csak egyszerűen egy fogalmatlan „szaki” volt, aki életében nem tudott egy halvány lila ködnyi sikerélményt összehozni aktív játékos pályafutásában – már, ha volt olyan neki – és ezen frusztrációval együtt élve olyan hülyeségeket fúj, hogy az ember haja az égnek áll.

Az Apagyi FBK csapata, azaz az Apagyi Favágó Baráti Kör tagjai nagyon készültek erre a mérkőzésre. Nekik ez volt a nyári falunap afterpartyja. Rúgtak, vágtak, tenyereltek, könyököltek. Ez így van rendjén, mondjuk a rögbiben, illetve a küzdősportok jelentős részében, de nem egy focimérkőzésen. Ez a megye II. Tudtuk, hogy egy-két kulturáltabb együttes mellett, a mezőny jelentős része logisztikailag, agyilag és technikailag a megye 5-ös szintet üti. Mégis reménykedik az ember, hogy egy-egy ilyen csontdarálóban a játékvezető sporttárs a sarkára áll és kézben tartja a mérkőzést. Ilyenről tegnap Apagyon szó nem lehetett.

Hogy a mérkőzés előtt ígértek-e valamit a három csudának, azt nem tudhatjuk, de a miliő megtette a hatását. Önök mernének lengetni esetleges hazai szabálytalanságok esetén, ha csak egy fél karnyújtásnyira sorakozik a hátuk mögött az apagyi keménymag? Ugye, ugye. Az asszisztens spori sem mert. Vendégmegmozdulások – síp, hazai mészárlás – tovább. Hogyan élj túl egy mennyei megyei rangadót – első fejezet, 8. oldal, 3. bekezdés. Alapmű. De a síp a főmókus kezében van, aki viszont nem arra szambázik és a kollégája esetlegesen előforduló érthetetlen jelzéseit felülbírálja, vagy ne adj Isten, a mérkőzést nézi és nem a szlovák kettest.

A mérkőzés úgy kezdődött, ahogy kell. Az ország kicsinyített domborzati makettjén hamar megszereztük a vezetést, majd kihagytunk jó néhány ziccert. Apagynak 0, azaz nulla helyzetet sikerült kidolgozni (a jó nagyot belerúgok, mert a tévében így láttam, bár 16 méterrel ment fölé/mellé kapura lövéseket most hagyjuk) és csupán egy véletlenszerűen oldalról bevágott, kapu előtt elguruló labda okozott riadalmat, de inkább maradjunk az enyhén emelkedő pulzusszám kifejezésnél. Azért a szíve mélyén érezte mindenki, hogy jó lenne még egy gól, mert ugye a Real Madrid szindróma a foci egyik alaptörvénye.

Jött a második játékrész. Kocsis kartárs már az első 45 perc során megcsillantotta részrehajlását, de ebben az etapban végleg elgurult a gyógyszer. Egyre érdekesebben vezetett, de kettőkor már sűrűn csuklott a kedves mama. A játék képe nem változott: focizott a vendégcsapat, férfiasan küzdött a hazai gárda, magyarul aprítottak, ahol csak lehetett – mert a négy egymást követő passz meghaladta a képességeket.

Aztán jött valami olyan ítélet, amelyen a FIFA döntéshozói is vakarnák a fejüket, de még Puhl Sándor is csak találgatna 3-8 unicum után, hogy mit is akart önkifejezni kollégája. Megpróbálom nagyon objektívan leírni mi történt.

Bal oldali támadás, védősor mögé bepasszolt labda, Szabó Milán nagyon jó ütemben érkezik, mindenkit megelőz, a kapus kiront, Milán a labdát eltolja mellette, ütközés - mindez a büntetőterületen belül. A kapus szabálytalansága egyértelmű, mert olyat csattant a két játékos lába, hogy még a szomszédos temetőben is felriadtak rá. A kapus felpattan, Milánról elkezdi leordítani a hajat, hogy ugyebár mit szimulál, majd meglátja, hogy az ibrányi csapathoz került a még játékban lévő labda, erre látványosan összeseik és fájdalmas nagyhalált rendez. Itt egy tökös játékvezető a 11-es pontra mutat és örülhet a hálóőr, hogy a pályán maradhat. Ehelyett ez a szánalmas senki megsajnálván a kapust bedobást ítél, Milánnak nyugodt szívvel odaadja a második sárgáját - bár ez elsőt sem értettük, Polgári színészkedését pedig hosszasan engedi kibontakozni. Azt hiszem, a labdarúgás nagy könyvében ezt hívják hibás játékvezetői döntésnek, hiszen óriási mértékben befolyásolta a mérkőzés kimenetelét.

Hab a tortán, hogy később Kiss Tamást is elüti a kapus – 11-es helyett kirúgás…

Emberhátrányban is végig támadtuk a mérkőzést, ha a kapufa mesélni tudna… de törvényszerűen kaptunk egy gólt.

Nem a pontvesztés fáj nekünk szurkolóknak, hanem az arconköpés, amit egy játékvezető megtehet. Tisztában vagyunk vele, hogy ennek sem lesz következménye, mert ez egy ilyen ország. Kocsis spori a következő vasárnap is kifut a gyepre és belemerül káros szenvedélyébe a labdarúgásba...

Nem tudom olvassák-e majd ezen sorokat a megyei labdarúgó szövetségnél, esetleg eljutnak-e ezen gondolatok Kocsis sporttárshoz, de az ibrányi labdarúgást szerető szurkolók nevében kérném, hogy ez az ember soha többé ne vezessen, ne lengessen csapatunknak. Maradjunk annyiban, hogy elég volt ennyi áldásos tevékenységéből.

Ti pedig srácok, minden dicséretet megérdemeltek, fel a fejjel, ez a botlás nem rajtatok múlott. Majd tavasszal, hazai pályán, (remélhetőleg) pártatlan játékvezetéssel visszajátsszuk ezt a meccset. Sajnos nem mindenkinek tetszik ez a szédületes szezon és az irigyek száma csak növekedni fog. Most viszont jön a kemecsei rangadó, amire oda kell érnetek fejben és fizikálisan is. Remélhetőleg a szomszédvárban már a fociról fog szólni ez a történet. Egy biztos, mi szurkolók ott leszünk veletek! Hajrá Ibrány!

Gól: Orosz G., illetve Majoros Á.

Kiállítva: Szabó M. (62. perc).

Ifi: 1–2.

(Tudósító: pgyula, ibrany.hu)

Németh Attila: – Aláírtam volna ezt az eredményt a meccs előtt, de így még szebb. Gratulálok minden egyes játékosomnak. Mindkét oldalon megvoltak a lehetőségek. Úgy érzem megérdemeltük az egy pontot. Küzdeni akarásból jelesre vizsgáztunk. Isten éltesse a négy születésnapos játékosunkat!

Madalina György: – Vissza lehet nézni, hogy húsz éve nem foglalkoztam a játékvezetőkkel. Nem dicsértem és nem bántottam őket. A véleményem az, hogy nagyon sok jó játékvezető van a megyében, viszont úgy gondolom, a bajnokság lenézése volt, hogy ilyen gyenge képességű játékvezetőre bízták az első és a második helyezett rangadóját. A nézők és a csapatok józanságának köszönhető, hogy nem lett botrány a mérkőzés során.


További mérkőzések:

Szombat:

Újfehértó–Kállósemjén 2–3 (1–2)

Újfehértó, 150 néző, v.: Vitkai.

Újfehértó: Lippa J. – Karaffa I., Fülöp G. (Csizmarik Á.), Szilágyi Á. (Potyók J.), Petics Gy., Kántor T., Veres D., Dénes K., Zámbó D., Tóth Sz. (Zámbó J.), Mogyorósi Á. (Pallai B.). Játékos-edző: Szilágyi Ákos.

Kállósemjén: Jenei Z. – Mészáros Á. (Vass D.), Marozsán Zs., Kóth Á., Sándor K. (Ruszinkó B.), Mészáros T., Mészáros M. (Jávor N.), Marozsán M., Docsa I., Leka A., Lábas P. Játékos-edző: Mészáros Ákos. Gól : Kántor T., Veres D., illetve Marozsán M. 2, Leka A. Ifi: 5–1.

Szilágyi Ákos: – Addig játszottunk a tűzzel, míg egyszer megégtünk.

Mészáros Ákos: – A csapat küzdeni tudásból jelesre vizsgázott. Jobban akartuk a győzelmet, megérdemelt a sikerünk.

Vasárnap:

Ramocsaháza–Terem 4–2 (2–1)

Ramocsaháza, 100 néző, v.: Király A.

Ramocsaháza: Nagy G. – Zsiros L., Tóth M. (Málik Zs.), Lakatos M., Karasz L., Bacskai A. (Farkas K.), Szabó D., Szegedi Z. (Kiss Z.), Ladányi S., Fodor Cs. (Farkas I.), Balogh Zs. Játékos-edző: Ragányi Mihály.

Terem: Sarkadi Zs. – Patita, Fábián P., Schvarczkopf, Székelyi N. (Marincas), Puscas R., Sopronyi R., Lőcse L., Simon R. (Izvoran), Tanka L., Szász R. Játékos-edző: Fábián Péter. Gól: Karasz L., Ladányi S. (11-esből), Balogh Zs., Tóth M., illetve Székelyi N., Marincas. Ifi: 1–2.

Ragányi Mihály: – Megvan az első győzelem, és remélem, hogy a szezonban nem az utolsó. Sok sikert a Teremnek!

Fábián Péter: – A helyzeteit jobban kihasználó csapat nyert. Nem volt szerencsénk, lehetett volna fordítva is.

Gávavencsellő–Máriapócs 3–1 (2–1)

Gávavencsellő, 120 néző, v.: Tassy.

Gávavencsellő: Simkó M.– Natkó L. (Balogh R.), Hengsperger Attila, Tolnai T., Guszti L., Kovács I., Kőpájer J. (Hengsperger András), Bodnár S., Fekete Á. (Tóth Z.), Koczogh I. (Pásztor Zs.), Biró Cs. Játékos-edző: Marcsek Zoltán.

Máriapócs: Nyiri L. – Pekács Zs., Pásztor J., Iváncsik L. (Korpás Z.), Hajdu A., Lazók G. (Sitku J.), Gyarmati N., Tóth R., Horváth G., Böszörményi T. (Gyügyi A.), Gresu Zs. Edző: Hajas Pál. Gól: Kovács I. 2, Guszti L., illetve Gresu Zs. Ifi. 2–1.

Marcsek Zoltán: – Null egyről sikerült a csapatnak megfordítani a mérkőzést. Ehhez jár a gratuláció. Legközelebb sokkal jobb teljesítmény kell a jó eredmény eléréséhez.

Hajas Pál: – Amíg a helyzeteinket nem használjuk ki, addig nem fogunk nyerni. Ami pozitív, hogy az akarattal végre nem volt probléma. Nem érdemeltünk vereséget.

Nyíribrony–Kemecse 4–2 (2–0)

Nyíribrony, 100 néző, v.: Rajzinger.

Nyíribrony: Nagy A. – Ujfalusy G., Szabó B., Mihalovics M. (Jóni I.), Mészáros J., Imre L., Marincsák R., Kantár J. (Bagoly I.), Galamb P. (Konzili T.), Juhász M., Kriston R. Edző: Marincsák Viktor.

Kemecse: Szabolcsi M. – Bagoly Z., Márton P., Pap M., Szatmári D. (Babják Cs.), Brondics P. (Balázsi P.), Karkusz A. (Kovács M.), Bárdos A. (Hornyák M.), Hokk Á., Hokk B., Sándor D. Edző: Borza László. Gól: Kantár J. 2, Galamb P., Juhász M., illetve Sándor D (11-esből), Papp M. Ifi: 8–0.

Marincsák Viktor: – Ránk fért már ez a győzelem. Magabiztosabban készülünk így a szomszédvári rangadóra. Csatáraim felvették a góllövő cipőt. Gratulálok csapatomnak, a Kemecsének pedig sok sikert kívánok a továbbiakban!

Borza László: – Ha kilencvenből csak harminc percet játszunk, az csak ehhez a szégyenletes eredményhez elég. Példát vehetünk a hazai csapatról mentalitásban. Gratulálok a Nyíribronynak!

Nyírlugos–Levelek 4–3 (1–1)

Nyírlugos, 100 néző, v.: Fehér Á.

Nyírlugos: Bíró F. – Sinka L., Illés Á.,. Horváth J., Balogh L., Horváth J., Fézer G., Posta G., Tóth N., Sinka M., Holló Zs. Edző: Kavalecz Béla.

Levelek: Luksa Z. – Király D. (Hegedüs D.), Király T., Majláth S. (Bukta M.), Páter I., Murguly CS., Ruff L., Pekk T., Papp R. (Vass I.), Gebri Gy., Timák Cs. Edző: Lakatos Zsolt. Gól: Sinka M. 2, Holló Zs., Balogh L., illetve Murguly Cs. 2, Páter I. Ifi: 2–2.

Kavalecz Béla: – Egy háromnál már úgy éreztük, hogy lőttek a három pontnak, de huszáros hajrával sikerült megfordítani a mérkőzést, így minden elismerésem a fiúké.

Lakatos Zsolt: – Nagyon gyenge első félidő után a második játékrészben átvettük az irányítást, ami meg is hozta az eredményt, mert 3–1-re vezettünk. Aztán elhittük, hogy megnyertük a mérkőzést, ami megbosszulta magát és így pont nélkül jöttünk haza.

Nagykálló–Nyírtelek 7–2 (3–1)

Nagykálló, 200 néző, v.: Takács Á.

Nagykálló: Pekk J. – Erdei S., Málik J. (Bakó V.), Göncz B., Bencs Á. (Szilágyi Z.), Matejkó G., Szenes I., Mező A., Bodai K., Módis D., Simon I. (Fodor T.). Edző: Koskovits György.

Nyírtelek: Kozsla M. – Dankó Z. (Sárosi D.), Setét P. (Komor Sz.), Bócsi G., Bistyei B., Boldi K., Csernyik T., Halastyák Á. (Tóth Z.), Petruska A. (Boldi Zs.), Nagy B., Csordás M. Edző: Bodnár Csaba. Gól: Mező A. 4 (egyet 11-esből), Módis D. 2 (egyet 11-esből), Bodai K., illetve Halastyák Á., Csernyik T. Ifi: 6–1.

Koskovits György: – Végre magabiztos játékkal, szép gólokat szerezve sikerült megörvendeztetni szurkolóinkat. További sok sikert kívánok a Nyírteleknek!

Bodnár Csaba: – Nem szoktam a játékvezetővel foglalkozni, de szerintem a mai meccsünk előtt sem ebédelt. Gratulálok a Nagykállónak!

Encsencs–Biri 4–1 (4–0)

Encsencs, 150 néző, v.: Oláh Z.

Encsencs: Dolhai T. – Horánszki L., Szilágyi G., Franku Sz., Budai R., Nagy M. (Kiss Z.), Tallódi L., Pataki E. (Szedlár J.), Varga R. (Kóródi T.), Konyha Cs., Biró Zs. Edző: Szedlár János.

Biri: Lovas B. – Asztalos A., Katona R., Páll P., Barcsik J., Nagy T., Vass G. (Kerezsi K.), Szilágyi R., Fülöp D. (Vizi G.), Szoták J., Kádár A. Edző: Dankó Zsolt. Gól: Szilágyi G. 2, Budai R. 2, illetve Kádár A. Ifi: 5–0.

Szedlár János: – Nem sikerült semlegesíteni az encsencsi támadósort és ma éltünk is helyzeteinkkel. Négy null után kicsit lazábbra vettük a második félidőt.

Dankó Zsolt: – „Sztárjaim” félidőben ráébredtek, hogy valójában amatőrök, így elkezdtünk lelkesedni, de ez sajnos, csak a szépítésre volt elég.


Tabella:

1. IBRÁNY SE  13 12 1 0 94 6 88 37
2. APAGY SE  13 10 3 0 41 17 24 33
3. KEMECSE SE  13 9 1 3 41 14 27 28
4. ÚJFEHÉRTÓ SE  13 8 1 4 59 21 38 25
5. NYÍRLUGOSI SE  13 8 1 4 47 29 18 25
6. NAGYKÁLLÓI VSE  13 8 1 4 36 24 12 25
7. KÁLLÓSEMJÉN SE  13 7 2 4 24 27 -3 23
8. GÁVAVENCSELLŐI SE  13 5 2 6 30 33 -3 17
9. BIRI SE  13 5 1 7 26 36 -10 16
10. LEVELEK SE  13 4 4 5 21 24 -3 16
11. NYÍRIBRONY SE  13 5 0 8 21 42 -21 15
12. ENCSENCS SE  13 3 4 6 20 42 -22 13
13. NYÍRTELEKI SE  13 4 0 9 30 54 -24 8
14. MÁRIAPÓCSI LSK  13 1 3 9 13 51 -38 6
15. TEREMI SE  13 1 1 11 9 43 -34 4
16. RAMOCSAHÁZA SE  13 1 1 11 19 68 -49 4

Fel Következő