14. forduló (2017.11.04-05.)

| Forduló-hangoló | Tudósítások, eredmények |

 

Forduló-hangoló

Kemecse SE

Ibrány SE
2017.11.11. vasárnap, 13:00


Tippel: Borza László, a Kemecse edzője.

Szombat:

Kemecse (3.)–Ibrány (1.): – Ha reálisak vagyunk, az Ibrány a meccs esélyese. Ugyanakkor azon leszünk, hogy most a szebbik arcunkat mutassuk, amit általában hazai pályán szoktunk. Nagyon jó csapattal fogunk játszani, remélem, hogy korrekt körülmények között színvonalas mérkőzést vívunk.

Vasárnap:

Gávavencsellő (8.)–Apagy (2.): – Saját érdekünk miatt is hazai pontszerzésnek, netán győzelemnek tudnék örülni.

Máriapócs (14.)–Ramocsaháza (16.): – Döntetlen körüli eredmény születhet. Igaz, a Máriapócshoz nem volt szerencsénk.

Terem (15.)–Újfehértó SE (4.): – Nyernek a vendégek.

Kállósemjén (7.)—Encsencs (12.): – A Semjén nagyon lendületbe jött, szerintem döntetlennél jobb eredményt nem fog elérni az Encsencs.

Biri (9.)–Nagykálló (6.): – A Biriben nagyon szimpatikus csapatot ismertem meg, hazai pályán akár meglepetést is szerezhet a jó erőkből álló Nagykálló ellen.

Nyírtelek (13.)–Nyírlugos (5.): – A Nyírtelek kezd magára találni, képes lehet pontot szerezni.

Levelek (10.)–Nyíribrony (11.): – Ha az Ibrony ezúttal is úgy fog futballozni, mint ellenünk tette, akkor a szomszédvári rangadón nem fog kikapni.


Tudósítások, eredmények

Kemecse–Ibrány 1–4 (0–1)

Kemecse, 200 néző, v.: Sipos L.

Kemecse: Szabolcsi M. – Bagoly Z., Sándor L. (Szathmári D.), Hokk Á., Pap M., Sándor D., Brondics P. (Bárdos A.), Horváth N. (Balázsi P.), Karkusz A., Hornyák M., Hokk B. Edző: Borza László.

Ibrány: Szobonya G. – Deme A., Vidoven M., Farkas M. (Kiss P.), Majoros Á., Madzin I., Kiss T. (Tóth Zs.), Csáki J., Kovács G. (Gergely B.), Jeddi B., Somogyi M. (Bertók D.). Edző: Madalina György.

Mielőtt beletenyerelnénk a kemecsei mérkőzés közepébe, egy gondolat erejéig álljunk meg az ifjúsági mérkőzésnél. Második félidő, kemecsei támadás, szabálytalan ibrányi játékos, a kemecsei elkezdi a lökdösődést, az ibrányi visszaadja, hirtelen ott terem mordor sötét serege és az egyik közülük – a rend kedvéért nevezzük játékosnak - lekever egy pofot az ibrányi hetesnek. Ez benne van a fociban, főleg a mennyei megyei fociban, de remélem, ezt a senkiházit kb. örökre tiltják el a labdarúgás minden formájától…

És akkor jöjjön a mérkőzés krónikája!

Nem volt egy súlycsoportban a két csapat, mondhatnám osztálykülönbség mutatkozott a részünkre. Ezt tudván épp csak a buszt nem tolták be a kemecsei játékosok a kapujuk elé, mert a taktika az rögtön az elején kirajzolódott: betonbiztos védekezés és lehetőleg megúszni sok kapott gól nélkül. Ennek fényében egy kb. 90-10%-os labdabirtoklási arányt mutatott fel Ibrány csapata, bár lehet, hogy túlzóan sok a 10% a kemecsei részről. A meddő mezőnyfölény ellenére nem találtuk a rést a pajzson, távolról nem nagyon lőttünk, a szélről belőtt labdák pedig eléggé hatástalannak bizonyultak. Hogy mégis vezetéssel mentünk pihenőre, az egy kapitális védelmi hibának volt köszönhető, amit Majoros Ádám köszönt szépen, de nem mérlegelve az ellenfél szociális helyzetét, tette a dolgát.

A második félidő első felében (meg később is) gyakorlatilag azt csinált Ibrány a pályán, amit akart, és szerencsére gólokat akart rúgni! A jóformán még mindig csak a védekezésre összpontosító hazaiak rövid idő alatt kaptak egy sima hármast, így a lényegi kérdések eldőltek, viszont a kölcsönkenyér visszajár alapon összehoztunk mi is egy értelmetlen szögletet, amely végén az ide-oda pattogó lasztit végül bepofozták a kemecseiek a hálónkba. Csakhogy legyen kedvük a hátralevő játékrészhez…

Mindenféleképp szeretném megemlíteni, hogy a rendkívül kulturáltan játszó hazai csapatról példát vehet múlt heti ellenfelünk, csakúgy, mint a mérkőzést nagyon jól és PÁRTATLANUL vezető játékvezetőjéről és segítőiről a legutóbbi dirigensünk…

Az i-re a pontot november 18-án, szombaton teheti fel a csapat, Levelek ellen. Nincs az az Ibrány drukker, aki ne szeretné a legalább 100 rúgott gólt a karácsonyfa alá tenni!

Szép volt fiúk, hajrá Ibrány! Farkas Marcit pedig Isten éltesse névnapja alkalmából!

(Tudósító: pgyula, ibrany.hu)

Gól: Bárdos A. (77.), illetve Majoros Á. (45.), Madzin I. (52.), Farkas M. (66.), Somogyi M. (67.)

Ifi: 2–0.

Borza László: – Az Ibrány megérdemelten nyert, a második félidőben felőrölt minket.

Madalina György: – Az első félidőben óriási mezőnyfölényben játszottunk, viszont a Kemecse jól védekezett. Jó időben rúgtuk az első gólt, a szünet után ellenfelünk nagyobb területeket hagyott, ezt sikeresen használtuk ki, szép találatokat szereztünk. Megérdemelten nyertünk, ezzel a játékkal és győzelemmel bebizonyítottuk, hogy a legutóbbi eredmény csak egy kisiklás volt.


További mérkőzések:

Gávavencsellő–Apagy 1–1 (0–0)

Gávavencsellő, 150 néző, v.: Siroki.

Gávavencsellő: Farkas L. – Hengsperger Attila, Tolnai T., Marcsek Z. (Balogh R.), Kovács I., Tóth Z., Kőpájer J., Bodnár S., Fekete Á. (Simkó M.), Koczogh I., Biró Cs . Játékos-edző: Marcsek Zoltán.

Apagy: Polgári L. – Árpási D., Marcsek T. (Nagy J.), Szalka N., Márton I., Orosz G., Lakatos J. (Trencsényi R.), Németh A., Hegedüs L., Marics T., Bakró A. (Svelta Z.) Játékos-edző: Németh Attila.

Gól: Bodnár S., illetve Németh A. Kiállítva: Árpási D. (69. perc). Ifi: 5–3.

Marcsek Zoltán: – Nagyon jó iramú mérkőzésen, sok kihagyott helyzettel reális a döntetlen.

Németh Attila: – Úgy gondolom, a helyzetek alapján nyernünk kellett volna. Az öt méterről kihagyott ziccerek megbosszulták magukat. A kiállítás után is végigtámadtuk a mérkőzést. Gratulálok az ellenfél kapusának a mai teljesítményéhez! További sok sikert a Gávavencsellőnek!

Máriapócs–Ramocsaháza 1–1 (1–0)

Máriapócs, 90 néző, v.: Éva I.

Máriapócs: Nyiri L. – Pekács Zs., Böszörményi T., Orosz R., Iváncsik L., Hajdu A. (Horváth G.), Gresu Zs., Guy, Korpás Z., Gyarmati N. (Kovács Gy.), Gyügyi A. (Tóth R.). Edző: Czine Máté.

Ramocsaháza: Nagy G. – Zsiros L., Tóth M. (Damasiewicz D.), Lakatos M., Karasz L., Bacskai A., Szabó D., Szegedi Z. (Farkas K.), Ladányi S., Fodor Cs., Balogh Zs. Játékos-edző: Ragányi Mihály.

Gól: Orosz R., illetve Karasz L. Kiállítva: Lazók G. (63. perc, a kispadról). Ifi: 2–7.

Czine Máté technikai vezető: – Igazán hajtós meccsen helyzetek itt is, ott is. A második félidőben inkább a Ramocsaháza nyomott. A játék teljes képe alapján a döntetlen reális.

Ragányi Mihály: – Ez az a mérkőzés, amikor a döntetlennel nem vagyok elégedett, mert nyernünk kellett volna. Sok sikert kívánok a hazaiaknak és gratulálok az ifi csapatunk győzelméhez.

Terem–Újfehértó 0–5 (0–1)

Terem, 100 néző, v.: Lövei.

Terem: Sarkadi Zs. – Holzberger, Fábián P. (Izvoran), Schvarczkopf, Puscas R., Sopronyi R., Lőcse L. (Patita), Marincas, Fodor T., Tanka L., Szász R. Játékos-edző: Fábián Péter.

Újfehértó: Lippa J. – Karaffa I., Szilágyi Á. (Fülöp G.), Petics Gy., Kántor T. (Pallai B.), Veres D. (Urr D.), Dénes K., Zámbó D. (Zámbó J.), Tóth Sz. (Csizmarik Á.), Potyók J., Mogyorósi Á. Játékos-edző: Szilágyi Ákos.

Gól: Veres D., Szilágyi Á., Csizmarik Á., Petics Gy., Urr D. Kiállítva: Schwarczkopf (72. perc). Ifi: 1–4.

Fábián Péter: – Az első félidőben partiban voltunk az Újfehértóval, a másodikban azonban felőröltek minket. Megérdemelt a vendégsiker, egy jobb csapattól nem szégyen kikapni.

Szilágyi Ákos: – Az első félidőben még a pálya és a környezet varázsa alatt voltunk. Megköszönhetjük, hogy nem a hazaiak vezettek. A második félidőben, szokásunkhoz híven, összekaptuk magunkat és kihasználtuk a lehetőségeket. Urr Dominiknak gratulálok az első felnőtt csapatban szerzett góljához.

Kállósemjén–Encsencs 2–1 (2–1)

Kállósemjén, 200 néző, v.: Lippa.

Kállósemjén: Jenei N. – Marozsán Zs., Kóth Á., Mészáros T., Mészáros M., Marozsán M., Docsa I., leka A., Lábas P., Ruszinkó B. (Vass D.), Mészáros Á. Játékos-edző: Mészáros Ákos.

Encsencs: Dolhai T. – Horánszki L., Szilágyi G. (Nagy M., Szedlár J.), Franku Sz., Budai R., Tallódi L., Pataki E., Varga R. (Kiss Z.), Bíró L. (Illés G.), Konyha Cs., Biró Zs. Edző: Szedlár János.

Gól: Marozsán M., Mészáros M., illetve Bíró Zs. Ifi: 3–3.

Mészáros Ákos: – Az ellenfélnek egy helyzete volt, amiből gólt is szerzett. Az is mutatja a csapat erejét, hogy hátrányból sikerült megfordítani a mérkőzést. Gratulálok az egész csapatnak!

Szedlár János: – Borzalmas érzés, amikor a félidőben, öltözőbe vonuláskor a nézők megtámadják csapatomat. A megütött játékosomat lecserélve lejátszottuk a második félidőt is, de a történtek miatt rendőrségi feljelentést teszek. Nem gondoltam, hogy ilyen megtörténhet. Ilyen körülmények között szerzett győzelméhez nem tudok gratulálni a Kállósemjénnek.

Biri–Nagykálló 0–1 (0–0)

Biri, 200 néző, v.: Debreceni.

Biri: Lovas B. – Asztalos A., Katona R., Páll P. (Kerezsi K.), Barcsik J., Nagy T., Vass G., Seres K., Fülöp D. (Szilágyi R.), Szoták J., Kádár A. (Antal J.) Edző: Dankó Zsolt.

Nagykálló: Pekk J. – Erdei S., Málik J., Göncz B., Bencs Á., Matejkó G., Szenes I., Mező A. (Koskovits Gy.), Bodai K., Módis D., Simon I. Edző: Koskovits György.

Gól: Módis D. Kiállítva: Bencs Á. (83. perc). Ifi: 0–2.

Dankó Zsolt: – A vereség ellenére azt legalább jó volt látni, hogy csapatom hozzáállásban 180 fokos fordulatot vett. A mérkőzést a helyzetek alapaján meg is nyerhettük volna, de Fortuna és az ellenfél kapusa kifogott rajtunk.

Koskovits György: – Igazi szomszédvári rangadó volt sok lehetőséggel mindkét oldalon. Nekünk sikerült egy gólt szerezni, amivel úgy érzem, nem érdemtelenül nyertük meg a meccset.

Nyírtelek–Nyírlugos 1–6 (0–3)

Nyírtelek, 100 néző, v.: Rúsz M.

Nyírtelek: Kozsla M. – Veres A., Setét P. (Boldi Zs.), Bócsi G. (Dankó z.), Bistyei B., Boldi K., Csernyik T., Sárosi D., Halastyák Á., Petruska A., Nagy B. (Komor Sz.). Edző: Bodnár Csaba.

Nyírlugos: Bíró F. (Sinka Á.) – Illés G., Posta G., Illés Á., Horváth J., Dankó Cs., Balogh L., Horváth J., Fézer G., Tóth N. (Kavalecz B.), Holló Zs. Edző: Kavalecz Béla.

Gól: Petruska A., illetve Balogh L. 2, Tóth N., Bócsi G. (öngól), Horváth J., Holló Zs. Ifi: 4–0.
Bodnár Csaba: – Hétről hétre olyan úriemberek vezteik a meccseinket, akik nem látnak, mégse hordanak szemüveget. Elveszik a játékosok kedvét a szeretett sportjuktól.
Kavalecz Béla: – Korrekt játékvezetés mellett ebben az összeállításban is úgy érzem, hogy megérdemelten hoztuk el a három pontot.

Levelek–Nyíribrony 4–1 (2–0)

Levelek, 100 néző, v.: Homonai.

Levelek: Károly G. – Király T., Majláth S., Páter I., Murguly Cs. (Timák Cs.), Ruff L., Papp R. (Hegedüs D.), Pekk T., Hajdu G., Busák L. (Bukta M.), Gebri Gy. Edző: Lakatos Zsolt.

Nyíribrony: Nagy A. – Ujfalusy G., Papp G. (Somogyi G.), Szabó B., Mihalovics M., Imre L., Marincsák R., Kantár J., Galamb P. (Bagoly I.), Juhász M., Kriston R. (Konzili T.). Edző: Marincsák Viktor.

Gól: Papp R., Ruff L., Murguly Cs., Páter I., illetve Mihalovics M. Ifi: 4–2.

Lakatos Zsolt: – A fiúk átérezték a szomszédvári randagó tétjét és hangulatát. Nagyon jó teljesítménnyel nyertük meg a mérkőzést.

Marincsák Viktor: – Úgy érzem, hogy a játékosaim becsaptak. Vagy most, vagy pedig a múlt héten. Mindjárt vége a bajnokságnak és meglátjuk hogyan tovább.

 


Tabella:

1. Ibrány
14
13
1
98–7
40
2. Apagy
14
10
4
42–18
34
3. Újfehértó
14
9
1
4
64–21
28
4. Kemecse
14
9
1
4
42–18
28
5. Nyírlugos
14
9
1
4
53–30
28
6. Nagykálló
14
9
1
4
37–24
28
7. Kállósemjén
14
8
2
4
26–28
26
8. Levelek
14
5
4
5
25–25
19
9. Gávavencsellő
14
5
3
6
31–34
18
10. Biri
14
5
1
8
26–37
16
11. Nyíribrony
14
5
9
22–46
15
12. Encsencs
14
3
4
7
21–44
13
13. Nyírtelek*
14
4
10
31–60
8
14. Máriapócs
14
1
4
9
14–52
7
15. Ramocsaháza
14
1
2
11
20–69
5
16. Terem
14
1
1
12
9–48
4
  * -4 pont            

 

Fel Következő