26. forduló (2008.05.18)

| Forduló-hangoló | Tudósítások, eredmények |

 

Forduló-hangoló

Vadon Lajos ibrányi edző:
– Nem csak az ellenféllel, hanem a pályával is meg kell küzdenünk. Sok vészjósló hírt hallottunk az utóbbi időben Nánásról, de mindent a helyén kell kezelni.

Ha úgy játszunk, mint a Mátészalka ellen a második félidőben, és eredményesek is leszünk, akkor egy szép eredménnyel térhetünk vissza. Kondorával a Szpariban az edzőtáborban egy szobában laktunk, most egymással nézünk farkasszemet.


Tudósítások, eredmények

Hajdúnánás–Ibrány 1–0 (0–0). Hajdúnánás, 100 néző, v.: Tóth P.

Hajdúnánás: Balogh Z. – Tar, Bános, Boros, Kántor Z., Kondora, Sóvágó, Szemán P. (Kovács Gy.), Simicskó, Mikita, Horváth Á. (Harsányi). Játékos-edző: Kondora József.

Ibrány: Vattai – Tóth Zs. (Csáki I.), Kovács M., Kántor Zs., Tóth Z. (Novák), Szilágyi V. (Imre), Turóczi, Milka, Varga K., Fekete Á., Marcsek. Edző: Vadon Lajos.

Az első pertől kezdve az Ibrány volt a kezdeményezőbb, de hiába uralta a mérkőzést, a helyzeteket sorra elhibázta, és ez a hajrában megbosszulta magát.

Gól: Szemán P. (75.).

Jó: az egész hazai csapat, illetve Kántor Zs., Milka, Turóczi.

Kondora József: – A sok helyzettel tarkított mérkőzésen szerencsére nekünk sikerült a gólszerzés.

Vadon Lajos: – Ha egy hétig játszunk, akkor sem szereztünk volna gólt, de ebben nem csak mi vagyunk a hibásak.

A mérkőzés jegyzőkönyve


Létavértes–Nagyecsed 4–3 (2–2)
Létavértes, 200 néző, v.: Nagy F. Létavértes: Szécsi – Tóth Gy., Szilágyi G., Jakab, Radnai, Sárközi, Kónya, Hadházi (Kanál), Bácsi, Korhut, Barabás (Karacs). Edző: Gyarmati András. Nagyecsed: Makó – Szűcs Tibor (Petrohai), Ricsei, Tősér, Gádzsa, Szűcs Tamás, Balogh J., Szakács (Szarka), Bíró, Ascsillán, Bulyáki A. Edző: Berettyán Gábor.
A tabellán elfoglalt helyezések alapján a vendégek voltak esélyesebbek, de a létavértesiek már a korábbiakban is bizonyították, hogy ellenük senki sem mehet biztosra. Már a meccs elején egy öngóllal vezetést szereztek, amire bő félóra múltán érkezett a válasz. Az újabb hazai gólt követően ismét egyenlítettek a vendégek, ezzel alakult ki a félidei eredmény. A térfélcsere után már az ecsedieknél volt az előny. A Gyarmati-tanítványok újítottak, ezúttal ők egalizáltak, az utolsó percben pedig a győztes gólt is elérték. Gól: Szűcs Tibor (öngól, 2. perc), Sárközi (37.), Bácsi (68.), Karacs (90.), illetve Gádzsa (33.), Ascsillán (42. és 49.). Jó: az egész csapat, illetve Ascsillán, Gádzsa.
Gyarmati András: – Nagyon fontos győzelmet arattunk, csak dícsérni tudom játékosainkat a küzdőszellemükért.
Berettyán Gábor: – Kemény hajtós meccsen mindkét csapatnak sok gólszerzési lehetősége volt, de végül a hazaiak eggyel több gólt szereztek.

Nyírmada–Nyíregyháza Spartacus II 0–3 (0–0)
Nyírmada, 350 néző, v.: Sinka. Nyírmada: Tuza – Mátyus, Tóth Sz., Vadicska, Járomcsák (Szőke I.), Nagy M. (Papp Z.), Benkő, Bancsi, Németh A., Nagy Sz., Katona Gy. Edző: Szilágyi Bertalan. Spartacus II: Tóth N. – Csáki R. (Nagy D.), Kántor F., Nánási, Deák T., Farkas M., Markos, Orgován, Menougong, Anderka (Oláh D.), Lovas I. (Péter). Edző: Balogh Zoltán.
Az első félidőben egyértelmű fölényben játszott a Nyírmada, amely a 25. percben Katona révén büntetőt hibázott. Szünet után fordult a kocka, ekkor már a nyíregyháziak játszottak jobban, és ez gólokban is megmutatkozott. Gól: Anderka (56.), Markos (80.), Csáki R. (84.). Jó: Bancsi, Tóth Sz.
Szilágyi Bertalan: – Az első félidőben eldönthettük volna a mérkőzést, majd a vendégek találtak egy gólt, és onnantól kezdve jobbak voltak, és megérdemelten nyertek.

Várda SE–Balmazújváros 3–1 (1–1)
Kisvárda, 500 néző, v.: Radványi. Várda SE: Petranics – Balogh G. (Dolhai), Krizán, Deák I., Jánvári, Cseke, Cipf, Spekker, Vicickó (Kalu), Varga J., Balázsi (Kerepesi). Edző: Kocsis János. Balmazújváros: Barna – Tornyai, Kiss A., Tóth Z., Szabó I., Kovács I. (Jókai), Murák, Kiss M., Kállai (Csobán), Nagy D., Virág B. Edző: Nagy Lajos.
A hazai csapat kezdés után egyből nekiesett ellenfelének, és sorra alakította ki helyzeteit, Varga a 20. percben már egymaga három gólnál tarthatott volna. Az ellenfél kihasználta első lehetőségét, de a Várda nem tört meg, és még szünet előtt egyenlített, majd a második játékrészben fokozatosan őrölte fel ellenfelét. A hazaiak győzelme akár nagyobb különbségű is nyerhetett volna. Gól: Balázsi (29.), Varga J. (60.), Spekker (80.), illetve Kovács I. (14.). Jó: Petranics, Cipf, Vicickó, Varga J., illetve Barna, Murák, Kállai.
Kocsis János: – Végig nagy akarattal játszottunk és megérdemelt győzelmet arattunk.
Nagy Lajos: – Gratulálok a hazai csapatnak!

Volán-Sényő–Nyíradony 1–1 (0–0)
Sényő, 200 néző, v.: Tóth T. Volán-Sényő: Polgári – Pljutyinszkij, Puskás L., Bárány T., Székely Z., Tóth Cs. (Orosz T.), Asztalos, Bodnár G., File (Csobán), Nyisztor, Haburcsák. Játékos-edző: Rubóczki Tibor. Nyíradony: Berényi – Tóth Gy., Terdik, Ruszkai, Takács A., Máté I., Szemán Zs., Csige (Nyika), Bodogán, Masztán (Orosz A.), Soltész. Edző: Orosz István.
Végig kiegyenlített küzdelemben a hazaiak megint elvesztették azt az esélyt, hogy megnyugtató előnyhöz jussanak, hiszen Haburcsák révén újfent büntetőt hibáztak, majd kapufát értek el. A hajrában a Sényő futott az eredmény után, és amikor a sereghajtó már a kezében érezhette a győzelmet, akkor az utolsó pillanatban kiegyenlített a házigazda. Gól: Puskás L. (90.), illetve Bodogán (75.). Jó: Asztalos, Puskás L., illetve Szemán Zs., Berényi, Ruszkai.
Rubóczki Tibor: – Ötödik tizenegyesünket hagytuk ki, és a szokásos figyelmetlenségből az ellenfél szerzett vezetést. Nagy szerencsével hoztunk döntetlenre a meccset, az egy pontnak is örülnünk kell.
Orosz István: – Nem tartunk még ott, hogy végig koncentrálni tudjunk, mert nem az első eset már, hogy a hosszabbításban veszítünk pontokat.

Mátészalka–Diósgyőr II 1–4 (1–1)
Mátészalka, 100 néző, v.: Szűcs L. Mátészalka: Gergely I. – Makszim, Mos, Doros, Kádár (Molnár K.), Bíró J., Batfalschi, Rézműves, Patály (Szolnoki), Riskó, Pálfi (Cristea). Megbízott edző: Szécsi Zoltán. Diósgyőr II: Dénes – Vida (Németh B.), Kállai, Bokros, Németh D., Lakatos, Horváth Sz. (Kovács Á.), Trbovics, Nagy T., Kaponyás (Lindák), Lipusz. Edző: Földesi Károly.
A szalkaiak az első félidőben egyenranú ellenfelek voltak, de a szünet után bekapott gyors gól és Patály kiválása eldöntötte a mérkőzés sorsát. Gól: Pálfi (18.), illetve Lipusz (37. és 48.), Lindák (65. és 87.). Jó: Mos, illetve Kállai, Kovács Á., Lipusz, Németh D.
Szécsi Zoltán: – Ez a kék mez már volt rajtunk...
Földesi Károly: – Könnyelmű első félidő után a második játékrészben gólerősen játszottunk az elfáradó hazai csapat ellen.

Hajdúböszörmény–Balkány 2–0 (1–0)
Hajdúböszörmény, 300 néző, v.: Várallyai. Hajdúböszörmény: Bákonyi – Király L., Frida, Kerek, Kiss L., Bellon, Arnóczki (Szabó M.), Lovas M., Kolbe (Szabadi), Balás (Papp F.). Edző: Németh Károly. Balkány: Varga I. – Horváth J., Burik, Vass Z., Batári (Gilányi), Gégény (Lakatos), Szabó I., Tóth Z., Vasas, P. Juhász (Majchrovics), Rácz L. Edző: Madalina György.
A tavasszal remeklő böszörményi csapat folgát alaposan megnehezítette a Balkány, de a hajrában bebiztosította sikerét a házigazda. Gól: Kolbe (30.), Lovas M. (80.). Jó: Frida, Bellon, Kolbe, illetve Varga I., Vass Z., Rácz L.
Németh Károly: – Az átlagosnál több hibával játszottunk, de sok lehetőségünkből kettőt kihasználtunk, így megérdemelten nyertünk.
Madalina György: – Nyolcvan percig egyenrangú ellenfelek voltunk, nem játszottunk alárendelt szerepet, sőt, a nagyobb gólhelyzeteket mi hagytuk ki. A kényszerű cserék miatt a hajrában szétestünk, és akár további gólokat kaphattunk volna.

Hajdúnánás–Ibrány 1–0 (0–0)
Hajdúnánás, 100 néző, v.: Tóth P. Hajdúnánás: Balogh Z. – Tar, Bános, Boros, Kántor Z., Kondora, Sóvágó, Szemán P. (Kovács Gy.), Simicskó, Mikita, Horváth Á. (Harsányi). Játékos-edző: Kondora József. Ibrány: Vattai – Tóth Zs. (Csáki I.), Kovács M., Kántor Zs., Tóth Z. (Novák), Szilágyi V. (Imre), Turóczi, Milka, Varga K., Fekete Á., Marcsek. Edző: Vadon Lajos.
Az első pertől kezdve az Ibrány volt a kezdeményezőbb, de hiába uralta a mérkőzést, a helyzetekjet sorra elhibázta, és ez a hajrában megbosszulta magát. Gól: Szemán P. (75.). Jó: az egész hazai csapat, illetve Kántor Zs., Milka, Turóczi. (Tudósító: Vígh Sándor)
Kondora József: – A sok helyzettel tarkított mérkőzésen szerencsére nekünk sikerült a gólszerzés.
Vadon Lajos: – Ha egy hétig játszunk, akkor sem szereztünk volna gólt, de ebben nem csak mi vagyunk a hibásak.

Berettyóújfalu–DVSC II-DEAC 0–3.


Tabella:

 
1.   DVSC II. 26 22 2 2 79 23 68
2.  VÁRDA SPORT EGYESÜLET  26 17 5 4 59 21 56
3.  DIÓSGYŐR II. 26 16 4 6 54 19 52
4.  NYÍRMADAI ISE  26 16 3 7 55 34 51
5.  NAGYECSED RSE  26 14 6 6 45 26 48
6.  HAJDÚBÖSZÖRMÉNYI TE  26 13 7 6 45 27 46
7.  NYÍREGYHÁZA II. 26 12 8 6 36 27 44
8.  BALMAZÚJVÁROSI FC  26 12 7 7 48 40 43
9.  IBRÁNY SE  26 10 3 13 39 41 33
10.  VOLÁN-SÉNYŐ SC  26 8 5 13 38 53 29
11.  BALKÁNYI SE  26 7 4 15 26 61 25
12.  F.K. HAJDÚNÁNÁS  26 6 5 15 22 43 23
13.  LÉTAVÉRTES SC '97  26 6 5 15 35 56 22
14.  BERETTYÓÚJFALUI SE  26 5 6 15 31 52 21
15.  MÁTÉSZALKA FC  26 4 3 19 21 56 15
16.  NYÍRADONY VVTK  26 1 5 20 23 77 8

 


 

Fel Következő