12. forduló (2011.11.05.)

| Forduló-hangoló | Tudósítások, eredmények |

 

Forduló-hangoló

 
DEAC

Ibrány SE
Kezdés: 2011.11.05. 13:30

Debreceni EAC (11.)IbránySE (14.)

Kovács János, ibrányi edző:
– Rossz hazai sorozatunk a Létavértes ellen részben megszakadt, hiszen győzni még nem tudtunk, de legalább nem vesztesen jöttünk le a pályáról. Azt reméljük, hogy a további felzárkózás reményében az őszi zárásig tovább csipegetjük a pontokat, és ez már a DEAC elleni mérkőzésre is vonatkozik.

 


Tudósítások, eredmények

Debreceni EAC–IbránySE 2–1 (2–0)

Debrecen, 200 néző, v.: Rendek.

DEAC: Oláh D. – Takács Á., Tóth Z., Barabás, Szabó M. (Varga M., 56.), Hegyesi, Gergely B., Jenei Zs., Nagy D. (Tőkés, 52.), Csák (Karacs, 69.), Brehószki. Edző: Sáfár László.

Ibrány: Tóth N. – Papp Á., Kántor Zs., Tilki, Cafu, Kövér G., Kató I., Kovács M., Ze Carlos, Kléninger (Reszler Zs., 75.), Reinaldo (Balla K., 83.). Edző: Kovács János.

Az elején kissé beragadt az ibrányi csapat, és ezt negyedóra alatt két góllal büntette a házigazda. A vendégek játéka folyamatosan javult fel, és a második félidőben már egyértelmű volt az ibrányi fölény, de csak a szépítés sikerült, mert a vendégcsapatot egy szabályos góltól is megfosztotta a játékvezető.

Gól: Szabó M. (9.), Nagy D. (15.), illetve Reinaldo (53.).

Jó: Oláh D., Jenei Zs., illetve Ze Carlos, Tilki, Reinaldo.

Sáfár László: – A múlt hét után nagyon fontos volt, hogy a mai meccset sikerrel zárjuk. Végül nem túl látványos mérkőzésen a nagyon jó Ibrányt sikerült megverni. Számomra meglepetés, hogy ellenfelünknek csak négy pontja van.

Kovács János: – Hiába billent fel teljesen a pálya a második félidőben, a gólokat tekintve nem tudtuk érvényesíteni nyomasztó fölényünket.

 


További eredmények:

Nyírbátor–Várda SE 0–1 (0–1)

Nyírbátor, 400 néző, v.: Kiss L. Nyírbátor: Tóth Sz. – Csáki J., Bárány T., Ricsei, Mándi L., Fiumei, Erdei Z., Bíró Zs., Somogyi T. (Puskás D., a szünetben), Marozsán (Matejkó R., 68. perc), Kiss T. (Hadházi, 68.). Edző: Fogarasi Zoltán. Várda SE: Petranics – Lakatos I., Tóth Gy., Mező Á., Hegedűs T., Oláh D., Fodor A. (Petruska, 65.), Bagin, Lakatos T., Tóth T. (Krizán, a szünetben), Szabó T. (Kalu, 38.). Edző: Révész Attila.

Érdekes, izgalmas, helyenként paprikás hangulatú mérkőzés volt. Az első félidőben fizikai fölényét öngólízű találattal érvényesítette a Várda, szünet után a létszámfölényben lévő hazaiak végig uralták a játékot, de komoly gólhelyzetet a szívósan védekező vendégek ellen nem sikerült kialakítaniuk. Gól: Oláh D. (22.). Kiállítva: Lakatos I. (kakaskodásért, 45.). Jó: Csáki J., Erdei Z., Hadházi, illetve Oláh D., Hegedűs T., Fodor A., Mező Á., Bagin.

Fogarasi Zoltán: – Az egy-egy nagy helyzetet hozó első félidőt átaludtuk, ekkor még nem tudtunk dominálni. Ellenfelünk pontrúgás után szerzett vezetést, amit a második félidőben emberhátrányban, hősies védekezéssel meg tudott tartani. Úgy érzem, nem érdemeltünk vereséget, hiszen végig küzdöttük az egész mérkőzést, de a kritikus pillanatokban rossz döntéseket hoztunk. Ellenfelünk győzelméhez gratulálok.

Révész Attila: – Az első félidőben megmutattuk, hogy milyen az igazi futball. Szünet után emberhátrányban taktikusan küzdöttünk, és ugyanakkor kontráinkban benne voltak a gólszerzés lehetőségei.

Tuzsér–Nagyecsed 2–0 (1–0)

Tuzsér, 150 néző, v.: Szarvas L. Tuzsér: Szabó B. – Setét, Szepta, Iván A., Hrickevics (Kovács I., 75.), Gergely I., Csire (Brankovics P., 53.), Péter Cs., Orgován K. (Vantyuch, 85.), Háda J., Szűcs B. Edző: Szabó István. Nagyecsed: Makó – Kovács N., Markos, Tóth Sz., Szakács I., Nyíregyházi (Nyíri, 74.), Bancsi, Balogh J. (Katona R., 62.), Bulyáki A. (Marcsek, 52.), Ascsillán, Csáki R. Edző: Feczkó Tamás.

A hazai csapata vasakarata meghozta a várva várt győzelmet. Mezőnyben óriási küzdelem alakult ki a labdáért, viszont mindkét oldalon sok volt az átadási hiba. A helyzetek alapján a Tuzsér győzelme teljesen megérdemelt, amit a közönség újra megtapsolhatott. Gól: Orgován K. (9.), Gergely I. (85.). Jó: Szabó B., Szűcs B., Háda J., Iván A., Gergely I., Orgován K., Péter Cs., Hrickevics, illetve Markos, Csáki R.

Szabó István: – Óriásit küzdött a csapat, és megérdemelten tartotta itthon a számunkra létfontosságú három pontot. Köszönjük a szurkolóknak a bíztatást, és sok sikert a Nagyecsednek.

Feczkó Tamás: – Erre nincs mentsége senkinek sem!

Kemecse–Hajdúböszörmény 2–0 (2–0)

Kemecse, 300 néző, v.: Szabó I. Kemecse: Szabó A. – Balogh Gy., Ambrusz, Homann, Morauszki, Jeddi (Hogya, 79.), Lovas M., Fekete Á. (Szabó P., 85.), Arnóczki, Ádámszki (Polényi T., 71.), Fekete G. Játékos-edző: Ádámszki Róbert. Hajdúböszörmény: Tóth Cs. – Kerek, Vágó Z., Szilágyi K., Hortó, Tóth T., Ungi (Kolozsi, 79.), Balogh I., Bogdanovics, Andorkó (Berta, 75.), Bogár (Farkas Gy., 56.). Edző: Papp Ferenc.

Végre valahára felszabadultan futballozó Kemecsét láthatott a pályán a közönség. Az első félidőben a régi önmagára emlékeztető játékkal a hazai csapat eldöntötte a mérkőzést, így kedveskedve a negyvenedik születésnapját ünneplő játékos-edzőnek, Ádámszki Róbertnek. Gól: Fekete G. (14.), Balogh Gy. (11-esből, 26.). Jó: Szabó A., Fekete G., Homann, Lovas M., Morauszki, Arnóczki, Balogh Gy., illetve Szilágyi K.

Ádámszki Róbert: – Nagyon jó első félidei játékkal eldöntöttük a három pont sorsát, amivel közönségünket is sikerült kiszolgálni a szimpatikus, jó ellenféllel szemben.

Papp Ferenc: – Gratulálok a hazai csapatnak. Az első félidei két figyelmetlenségünk miatt hátrányba kerültünk, a második játékrészben kialakított ziccereinket nem tudtuk értékesíteni. Márpedig a futballt gólra játsszák.

Tiszalök–Hajdúszoboszló 0–1 (0–1)

Tiszalök, 100 néző, v.: Pap I. Tiszalök: Nagy Z. – Dobos Z., Hock F., Csáki V., Bognár A., Vass I., Czifrák, Papp S., Szabó B. (Bacskai A., 70.), Anderka (Lakatos K., 75.), Cseh K. Megbízott edző: Kovács János. Hajdúszoboszló: Groze – Fülöp A., László R., Sarkadi Z. (Lendvai Gy., 73.), Bakonszegi, Habi, Bácsi (Kereki, 88.), Szathmári Zs., Domokos A., Gustavo Adolfo (Kovács M., 63.), Domokos I. Edző: Szűcs János.

A hazai csapat nem mellékszereplő volt, bár a forgatókönyvben az nem szerepelt, hogy a "rikító mezes úr" beül a rendezői székbe, és átveszi az irányítást. A Tiszalök megérdemelte volna az egy pontot. Gól: Sarkadi Z. (26.). Jó: Nagy Z., Dobos Z., illetve Szathmári Zs., Sarkadi Z., Fülöp A.

Kovács János: – A mai mérkőzésen egyáltalán nem játszottunk alárendelt szerepet, ellenfelünk az első félidőben talált egy gólt, amivel előnyt szerzett, és ezt meg is tartotta. A döntetlen igazságosabb lett volna. Csapatomnak csak gratulálni tudok, mert küzdöttünk, harcoltunk, és a győzni akarással nem volt baj.

Szűcs János: – A gyenge színvonalú mérkőzésnek egyetlen pozitívuma, hogy Sarkadi Zoli bombagóljával megszereztük a három pontot, teljesen megérdemelten.

Létavértes–Tiszakanyár 0–0

Létavértes, 50 néző, v.: Horváth G. Létavértes: Kőrösi – Kuti K., Hajdu I., Holecz, Suskó, Gál M., Barzsó (Boros J., 65.), Hussein, Engel (Kovács M., 89.), Kertész T. (Mezei B., 75.), Angyal N. Edző: Sándor Csaba. Tiszakanyár: Szobonya G. – ifj. Koskovits Gy. (Pócsi, 34.), Hokk Á., Orgován Gy., Katona R., Lakatos L., Kóka R., Deák T., Balázsi P., Kiss Gy. (Ruska, 65.), Gombkötő S. (Csombók Z., 73.). Edző: Koskovits György.

Közepes színvonalú mérkőzésen a hazaiak mezőnyfölényben futballoztak, de a kanyáriak előtt alakultak ki a nagyobb helyzetek. Igazságosnak mondható a döntetlen a szimpatikus, fiatal csapat otthonában. Jó: Hussein, Engel, Kuti K., illetve Szobonya G., Katona R., Balázsi P.

Sándor Csaba: – Jól védekezett az ellenfél, de még így is megvoltak a lehetőségeink és jól is játszottunk. A nagyon masszív csapat ellen a döntetlen elfogadható eredménynek számít, de a látottak alapján megérdemeltük volna a győzelmet.

Koskovits György: – Nagyon értékes döntetlent sikerült elérnünk fiatal és ügyes hazaiak otthonában. Egy-egy helyzetünkkel akár a magunk javára is fordíthattuk volna a mérkőzést.

Cigánd–Baktalórántháza 1–0 (0–0)

Cigánd, 300 néző, v.: Puskás Z. Cigánd: Szacskó – Pop, Kántor F., Tempfli, Gnandt-Német, C. Molnar (Boldog, a szünetben), Baksa Z., Vicickó (Csáki R., 90.), Roszel, Török I. (Varga Z., 65.), Dolhai. Edző: Kocsis János. Baktalórántháza: Marics I. – Geda, Illés L., Lakatos I., Kozma J., Bodnár J., Tolnai T., Szabó R., Marics G. (Gömze, 85.), Rakóczi (Szenes I., 27.). Edző: Tóth János.

Nagyon jó iramú meccset játszottak a csapatok, a kapuk felváltva forogtak veszélyben. A hajrában a Bakta kihagyta a meccslabdát és egy percre rá megszületett a Cigánd győztes gólja. Gól: Varga Z. (90.). Jó: Marics I. (a mezőny legjobbja), Szabó R., Tolnai T., Illés L., Bodnár J., illetve Tempfli, Gnandt-Német, Baksa Z., Varga Z.

Kocsis János: – Kiváló játékvezetés mellett nem játszottunk igazán jól, de nagyon akartuk ezt a győzelmet, és a végén a születésnapos Varga Zoltán góljával sikerült itthon tartanunk a három pontot.

Tóth János: – Nehéz indulatok nélkül nyilatkozni a meccsről, amikor ennyi helyzet kihasználatlanul marad, de törvényszerűen jött a büntetés, amit nagyon sajnálok.

Sárospatak–Kótaj 1–4 (0–2)

Sárospatak, 150 néző, v.: Berecz A. Sárospatak: Braun – Hoffmann, Ablonczy, Kovács Sz., Sikorszki P., Tóth L. (Bartha A., 84.), Sikorszki G., Géczi J. (Pothurszky, 75.), Kecskés T. (Fazekas D., 53.), Vécsi, Halder. Edző: Wachter Gábor. Kótaj: Kiss J. – Kádár L., Istrate, Simon K., Jurcut, Torma T., Kató Gy. (Halász P., 87.), Kovács P., Mándi A., Szántó Z. (Rácz R., 75.), Gurcsák (Szilágyi B., 85.). Edző: Csoma Dezső.

Végig a vendégcsapat irányította a mérkőzést, és már az első félidőben megnyugtató előnyre tett szert. A szépítés után is állandósult a Kótaj fölénye, ami gólokban is megmutatkozott. Gól: Vécsi (56.), illetve Torma (11-esből, 19.), Gurcsák (38.), Kató Gy. (54. és 58.). Jó: Kató Gy., Jurcut, Mándi A., Gurcsák, Kovács P.

Wachter Gábor: – Védekezésben ilyen elemi hibákat egész egyszerűen nem szabad elkövetni.

Csoma Dezső: – Korrekt játékvezetés mellett megérdemelten nyertünk. A csapat nagyon tudott örülni a győzelemnek, a kárörvendők pedig hoppon maradtak.

 


Tabella:

1. Nyírbátor 12 9 1 2 25-5 28
2. Cigánd 12 9 1 2 22-12 28
3. Tiszakanyár 12 8 3 1 22-7 27
4. Létavértes 12 7 3 2 25-9 24
5. Hajdúszoboszló 12 8 0 4 19-11 24
6. Várda 12 6 3 3 29-10 21
7. Kemecse 12 6 2 4 25-13 20
8. Debreceni EAC 12 5 3 4 15-18 18
9. Hajdúböszörmény 12 5 2 5 23-16 17
10. Baktalórántháza 12 5 1 6 26-19 16
11. Nagyecsed 12 4 3 5 18-19 15
12. Kótaj 12 3 3 6 12-18 12
13. Tiszalök 12 3 2 7 14-32 11
14. Tuzsér 12 2 0 10 5-33 6
15. Ibrány 12 1 1 10 10-28 4
16. Sárospatak 12 1 0 11 8-48 3

 

 

Fel Következő