13. forduló (2011.11.12-13.)

| Forduló-hangoló | Tudósítások, eredmények |

 

Forduló-hangoló

 
Ibrány SE

Nyírbátor FC
Kezdés: 2011.11.13. 13:30

IbránySE (14.)–Nyírbátor FC (1.)

Kovács János, ibrányi edző: – A múlt héten elszalasztottunk egy felzárkózási esélyt, ismét szimpatikus vesztesek lettünk, amiből tovább nem kérünk. Ugyanazt tudom mondni, mint a Létavértes elleni meccsünk előtt: nem lehetünk tekintettel ellenfelünk helyezésére, és a tabella jelen állása ellenére mindent megteszünk azért, hogy meglepetést okozzunk. Ami a mutatott játékot illeti, nincs rossz passzban a csapat, de ideje lenne már, hogy mindez az eredményességben is megmutatkozzon.

 


Fogarasi Zoltán, nyírbátori edző: – Két javítani akaró csapat küzdelmes találkozóját várom, de ahhoz, hogy megszerezzük a hőn áhított három pontot, a múlt heti produkciónkhoz képest a támadójátékunknak feltétlenül javulnia kell, mellesleg egyénileg és csapatként is jobb teljesítményre lesz szükségünk. A hazaiak eddigi eredménytelensége nem téveszt meg bennünket,tudjuk,hogy az állományuk és az eddigi mérkőzéseken mutatott játékuk alapján sokkal jobb pozícióban lenne a helyük. Éppen ezért nem számítok könnyű mérkőzésre, de szeretnénk végig kezdeményezőek lenni, és természetesen győzelemre fogunk játszani.

 


Tudósítások, eredmények

Ibrány–Nyírbátor 2–4 (1–2)

Ibrány, 400 néző, v.: Czékus.

Ibrány: Tóth N. – Hruska, Kántor Zs., Tilki (Fodor G., 74.), Cafu, Kövér G., Kató I. (Illak, 62.), Kovács M., Ze Carlos, Reszler Zs., Reinaldo (Flavio, 62.).

Edző: Kovács János.

Nyírbátor: Tóth Sz. – Csáki J., Czerula, Ricsei (Bodó G., 62.), Mándi L. (Matejkó R., 76.), Fiumei, Erdei Z., Bíró Zs. (Kiss T., 62.), Hadházi, Marozsán, Pálvölgyi.

Edző: Fogarasi Zoltán.

Gól: Kató I. (23.), Flavio (75.), illetve Erdei Z. (36. és 50. – az elsőt 11-esből), Pálvölgyi (37., 58.).

Jó: Tilki, Kató, Flavio, illetve Erdei Z., Pálvölgyi, Csáki J., Czerula, Mándi L.

Kovács János: – Gratulálok a bajnokesélyes bátoriaknak, a mai játékunkkal csak kozmetikázni tudtunk az eredményen.

Fogarasi Zoltán: – Eloszlattuk a kételyeket és hátrányból is felálltunk. Magabiztos és szemre is tetszetős játékkal, igaz rengeteg helyzetet elhibázva, megérdemelten nyertünk a lelkes ibrányiak ellen.

 


További eredmények:

Kótaj–Kemecse 2–3 (1–1)

Kótaj, 400 néző, v.: Sándor Cs. Kótaj: Kiss J. – Kádár L. (Szobonya P., 75.), Istrate, Simon K., Jurcut, Torma T., Kató Gy., Kovács P., Mándi A., Szántó Z. (Horváth Cs., 75.), Gurcsák (Rácz R., 65.). Edző: Csoma Dezső. Kemecse: Szabó A. – Balogh Gy., Ambrusz, Homann, Morauszki (Szabó P., 78.), Jeddi (Hogya, 78.), Lovas M., Fekete Á., Arnóczki, Ádámszki (Iván Zs., 83.), Fekete G. Játékos-edző: Ádámszki Róbert.

Küzdelmes, de nagyon jó színvonalú mérkőzésen a kiállítás után ellenfele fölé kerekedett a Kemecse, és ezzel megérdemelt győzelmet aratott. A Kótaj így is közel járt az egyenlítéshez, hiszen a hajrában a kapufát találták el a hazaiak. Gól: Torma (13. és 89.), illetve Fekete G. (22.), Lovas M. (70.), Fekete Á. (71.). Kiállítva: Mándi A. (lerántotta a kiugró Fekete Gábort, 63.). Jó: Torma T., Istrate, Kató Gy., illetve Fekete G., Homann, Fekete Á., Lovas M., Arnóczki.

Csoma Dezső: – A kiállítás megpecsételte a sorsunkat, a Kemecse rutinos emberei révén kihasználta hibáinkat. Így sem jártunk távol a pontszerzéstől.

Ádámszki Róbert: – Szimpatikus ellenféllel szemben úgy érzem, magabiztos győzelmet arattunk, igaz, hogy a végére kicsit kiengedtünk, de győzelmünkhöz nem férhetett kétség. Megjegyzem, Fekete Ádám volt a mezőny legszebbje…

Tiszakanyár–Debreceni EAC 2–2 (1–0)

Tiszakanyár, 200 néző, v.: Kujbus. Tiszakanyár: Szobonya G. – Katona R. (Kiss Gy., 63.), Hokk Á., Kiss T., Pócsi, Lakatos L., Kóka R., Deák T., Balázsi P., Ruska, Gombkötő S. Edző: Koskovits György. DEAC: Oláh D. – Takács Á., Tóth Z., Tőkés, Szabó M. (Szabó G., 90.), Hegyesi (Sütő A., 51.), Gergely B., Jenei Zs., Balogh Zs., Csák, Varga M. (Pankotai, 73.). Edző: Sáfár László.

A Tiszakanyárnak végig egyenrangú ellenfele volt a középmezőnyben helyet foglaló a DEAC, de a hazaiaknak így is sikerült megszerezniük a vezetést. Nagyon jó, hajtós mérkőzést láthatott a közönség, a második félidőben már nem a játékosok, hanem a játékvezető volt főszereplő, miközben a vendégek megfordították az állást, így a végén a Kanyárnak kellett egyenlítenie. Gól: Gombkötő S. (40.), Ruska (88.), illetve Sütő A. (82.), Csák (84.). Kiállítva: Deák T. (második sárga lap után, 89.), Ruska (reklamálásért, 91.). Jó: Pócsi, Balázsi P., Kóka R., illetve Oláh D., Jenei Zs., Takács Á., Sütő A.

Koskovits György: – Nagyon ügyes, fiatal csapat ellen ugyan rosszul esik a döntetlen, de nem érdemtelenül jutott az ellenfél az egy ponthoz. Szokásomtól eltérően a játékvezető ténykedéséről is ejtenék néhány szót, hiszen nagyon fontos rangadó előtt az általa kiprovokált kiállításokkal nagyon nehézzé tette a helyzetünket, illetve ítéleteivel befolyásolta a mérkőzés alakulását, mivel két tizenegyest és egy szabályosnak tűnő gólt nem adott meg javunkra.

Sáfár László: – Nagyon jóiramú mérkőzést játszottunk, amely élvezhető is volt. Mindkét oldalon akadtak lehetőségek, érzésem szerint igazságos eredmény született.

Nagyecsed–Cigánd 2–1 (0–1)

Nagyecsed, 200 néző, v.: Nagy T. Nagyecsed: Makó – Tóth Sz. (Balogh J., 52.), Markos, Gádzsa, Patály J., Katona R. (Bulyáki A., a szünetben), Bancsi, Kovács N., Szakács I. (Ascsillán, a szünetben), Csáki Róbert, Marcsek. Edző: Feczkó Tamás. Cigánd: Szacskó – Pop, Kántor F., Tempfli, Gnandt-Német, Boldog, Baksa Z. (Csáki Róbert, 63.), Vicickó, Roszel, Török I. (Varga Z., 52.), Dolhai. Edző: Kocsis János.

A nagyecsedi csapat megmutatta hogyan kell küzdenie a tabellán előrébb álló csapat ellen, tíz emberrel, és teljesen megérdemelten szerezte meg a három pontot. Gól: Balogh J. (76.), Marcsek (11-esből, 84.), illetve Roszel (12.). Kiállítva: Csáki Róbert (Nagyecsed, a félpályánál megrúgta Vicickót, 40.). Jó: Markos, Gádzsa, Kovács N., Balogh J., Bulyáki A., Marcsek, illetve Tempfli, Gnandt-Német, Baksa Z., Boldog, Roszel.

Feczkó Tamás: – Az első félidőben a cigándiak akarata érvényesült, de a kiállítás után visszakaptam csapatomat, és a szünet után nyújtott játékunkkal teljesen megérdemelten szereztük meg a három pontot. Köszönjük szurkolóinknak a buzdítást, és mielőbbi gyógyulást kívánunk Baksa Zoltánnak.

Kocsis János: – Megvoltak a lehetőségeink a mérkőzés lezárásához, ehelyett ellenfelünk talált két gólt – igen érdekes körülmények között.

Várda SE–Sárospatak 1–0 (1–0)

Kisvárda, 350 néző, v.: Takács I. Várda SE: Petranics – Soós T. (Dallos, a szünetben), Krizán, Mező Á., Hegedűs T., Oláh D., Fodor A., Bagin, Kalu (Lakatos T., 60.), Tóth T. (Spekker, 71.), Szabó T. Edző: Révész Attila. Sárospatak: Braun – Hoffmann, Ablonczy, Tóth Á., Géczi J., Tóth L., Sikorszki G., Kovács Sz., Vécsi, Fazekas D. (Pothurszky, 81.), Halder. Megbízott edző: Wachter Gábor.

A hazaiak a mérkőzés elején több helyzetet kialakítottak, viszont ezeket nem tudták gólra váltani, ezért egyre türelmetlenebbeké váltak. Ezt követően az öngól feloldhatta volna a görcsöt, viszont a végjátékban rengeteg pontatlanság jelentkezett és egy kicsit a könnyelműség jelei is mutatkoztak. Összességében azért a Kisvárda győzelméhez nem férhetett kétség. Gól: Hoffmann (öngól, 29.). Jó: Hegedűs T., Oláh D., Szabó T., Mező Á., illetve Braun, Vécsi, Kovács Sz., Halder, Ablonczy, Géczi J.

Révész Attila: – A mai mérkőzésen minden velejárójával megmutatkozott a "vékony" kispadunk hátránya, a kiegészítő játékosok nem tudtak felnőni a kívánt szintre, illetve néhány futballistám játékát könnyelművé tette az a tudat, hogy nincs alternatívája.

Wachter Gábor: – A mai mérkőzés erőt adhat az elkövetkező időszakra, szerencsével pontot szerezhettünk volna a jó erőkből álló ellenfelünkkel szemben. Ha minden mérkőzésen ilyen lett volna a hozzáállásunk, a tabellán nem ott lennénk, ahol most vagyunk.

Szombati mérkőzések:

Baktalórántháza–Tiszalök 4–0 (1–0)

Baktalórántháza, 200 néző, v.: Sipos L. Baktalórántháza: Kanócz – Geda, Illés L., Szenes I., Kozma J. (Fábri, 60.), Bodnár J., Tolnai T., Balogh Zs. (MaricsT., 84.), Szabó R., Marics G., Gömze (Molnár L., a szünetben). Edző: Tóth János. Tiszalök: Nagy Z. – Dobos Z., Hock F., Csáki V., Bognár A., Vass I., Czifrák, Papp S., Bacskai A. (Szabó B., 75.), Anderka (Lakatos K., 65.), Cseh K. Megbízott edző: Kovács János.

A megszerzett vezetés után az első félidő további részében visszavett egy kicsit a tempóból, ezt kihasználva a Tiszalök helyzeteket alakított ki, de elhibázta az egyenlítési esélyeket. A második gól után ismét a baktaiak akarata érvényesült, az újabb gólok mellett százszázalékos helyzeteket is rontottak a hazaiak. Gól: Illés L. (11-esből, 37.), Tolnai T. (72.), Szabó R. (79.), Marics G. (89.). Jó: Kanócz, Szabó R., Geda, Illés L., illetve Dobos Z., Vass I.

Tóth János: – Szervezetten futballozó ellenféllel szemben az első félidőben szenvedtünk, de a második játékrész alapján úgy érzem, megérdemelten nyertünk.

Kovács János: – Ezt a meccset nem az ellenfél nyete meg, hanem mi vesztettük el. Az első félidőben vitatható büntetőt ítéltek ellenünk, tíz perc múlva mi nem kaptuk meg a szintén kérdéses szituáció végén a tizenegyest. A második játékrészben hajtottunk az egyenlítésért, de sajnos jöttek a hibát, amelyeket az ellenfél kegyetlenül kihasznált. Gratulálok a hazaiaknak.

Hajdúböszörmény–Tuzsér 1–2 (0–1)

Hajdúböszörmény, 200 néző, v.: Kátai. Hajdúböszörmény: Tóth Cs. – Kerek, Vágó Z., Szilágyi K., Hortó, Ungi (Tóth T., a szünetben), Balogh I., Bogdanovics, Fodor J. (Bogár, 61.), Minczér (Farkas Gy., a szünetben), Nagy D. Edző: Papp Ferenc. Tuzsér: Szabó B. – Setét, Szepta, Dancs B., Iván A., Hrickevics (Medvid, 73.), Gergely I. (Osztolykán E., 87.), Orgován K., Háda J., Szűcs B., Csire (Kovács I., 67.). Edző: Szabó István.

Nagyon fegyelmezetten, taktikusan, jól védekezve játszott a Tuzsér, és két remekbeszabott kontratámasból elért góllal szerezte meg a számára létfontosságú három pontot. Gól: Bogár (75.), illetve Iván A. (37.), Hrickevics (68.). Jó: Iván A. (a mezőny legjobbja), Dancs B., Szűcs B., Háda J., Szabó B., Hrickevics.

Papp Ferenc: – Két héttel ezelőtt azt nyilatkoztam, hogy van futball és csapat Böszörményben. Ez a mostani mérkőzésen nem köszönt vissza, és valami eltűnt. Úgy gondolom, eljött az átalakítás ideje, hiszen csődöt mondott a csapat játéka és a hozzáállás is felháborító volt.

Szabó István: – Erőn felül teljesített a csapat, ehhez mindenkinek csak gratulálni tudok.

Hajdúszoboszló–Létavértes 1–0.

 


Tabella:

1. Nyirbátor 13 10 1 2 29-7 31
2. Tiszakanyár 13 8 4 1 24-9 28
3. Cigánd 13 9 1 3 23-14 28
4. Hajdúszoboszló 13 9 0 4 20-11 27
5. Várda 13 7 3 3 30-10 24
6. Létavértes 13 7 3 3 25-10 24
7. Kemecse 13 7 2 4 28-15 23
8. Baktalórántháza 13 6 1 6 30-19 19
9. Debreceni EAC 13 5 4 4 17-20 19
10. Nagyecsed 13 5 3 5 20-20 18
11. Hajdúböszörmény 13 5 2 6 24-18 17
12. Kótaj 13 3 3 7 14-21 12
13. Tiszalök 13 3 2 8 14-36 11
14. Tuzsér 13 3 0 10 7-34 9
15. Ibrány 13 1 1 11 12-32 4
16. Sárospatak 13 1 0 12 8-49 3

 

 

Fel Következő