20. forduló (2013.04.20-21.)

| Forduló-hangoló | Tudósítások, eredmények |

 

Forduló-hangoló

 
Ibrány SE Várda SE
2013.04.21 16:00

Edzői nyilatkozatok:

Bíró Csaba, az Ibrány SE edzője: – Azt szeretném, ha a fiúkban állandósulna a hit és az akarat, és akkor nem lehet probléma. Tudjuk, hogy lesznek még hullámvölgyek a szereplésünkben, de jó lenne, ha a szerdán, Létavértesen tapasztalt akaratos futballunkat meg tudnánk ismételni. Barzó Gergő, Ruan Pereira és Reinaldo sérülés miatt nem áll rendelkezésre.
 
Révész Attila, kisvárdai edző: – Ibrányban egyetlen egy csapatnak sem könnyű játszania, ráadásul következő ellenfelünk szerdán nagyon jó eredményt ért el a Létavértes otthonában. Nekünk viszont különböző okok miatt a keretünk alaposan megvékonyodott, ezért nagyon nehéz mérkőzésre számítok.

További mérkőzések:

Debreceni EAC (13.)–Baktalórántháza (10.)
Hajdúszoboszló (7.)–Szatmár Unió FC (8.)
Nagyecsed (12.)–Nyírbátor (2.)
Létavértes (6.)–Tiszakanyár (9.)
Tiszaújváros (4.)–Hajdúböszörmény (5.)
Cigánd (2.)–Diósgyőr II (14.).


Tudósítások, eredmények

Ibrány–Várda SE 1–1 (1–0)

Ibrány, 400 néző, v.: Bendik G.

Ibrány: Tóth N. – Kovács I., Kántor Zs., Kovács N., Hruska, Adriano, Varga A., Lipcsei M., Kató I. (Reinaldo, 53.), Kiss P., Vasas T. Edző: Bíró Csaba.

Várda SE: Petranics – Tóth Gy., Hegedűs T., Lakatos I., Fodor A., Brankovics P., Iván A., Oláh D., Miskolczi (Spekker, 59.), Farkas M. (Soós T., 73.), Bagin. Edző: Révész Attila.

Ragyogó mérkőzést játszott a két csapat, bármelyik fél nyerhetett volna, hiszen 1–1-es állásnál Bagin Sándor tizenegyesét Tóth Norbert védte, majd a hajrában az ibrányiak előtt adódott két nagy lehetőség. Az ibrányiak a mostani bajnokságban másodszor szereztek pontot a bajnokesélyestől.

Gól: Kató I. (37.), illetve Hegedűs T. (63.).

Jó: Tóth N., Lipcsei M., Vasas T., illetve Petranics, Iván A.

Bíró Csaba: – Igazi megyei rangadót vívtak a felek, gratulálok mindkét csapatnak. Sajnos nem tudtunk nyerni, mert kimaradtak a helyzeteink, a lényeg azonban az, hogy jó meccset játszottunk.

Révész Attila: – Ez a pálya ápolatlansága miatt az NB III. legrosszabbja, ezért futballra alkalmatlan, mivel a labda megszelídítéséhez több idő szükséges, mint máshol egy támadás befejezéséhez, pontosan továbbítani azt pedig szinte lehetetlen. Ezért helyzeteket játék után előkészíteni nem is nagyon volt lehetőségünk, mindkét oldalon csak a pontrúgások jelentették a veszélyt, ezekből mindkét fél szerzett egy-egy gólt. Igaz, mi egy tizenegyest is elpuskáztunk, mégis azt kell mondanom, igazságos az eredmény, mivel a hazaiaknak is több lehetőségük adódott, melyet a kapusunk bravúrokkal hárított. Meggyőződésem, hogy a tehetséges ibrányi játékosok jobb körülmények között sokkal jobb teljesítményre lennének képesek, ezen a pályán viszont szép lassan el fogják felejteni azt is, amit eddig tudtak a futballról.

Részletes tudósítás >>>


További mérkőzések:

Nagyecsed–Nyírbátor 0–1 (0–0)

Nagyecsed, 200 néző, v.: Szilágyi S.

Nagyecsed: Makó – Sarkadi G., Éles R., Némedi G., Nyíri Gy., Reszler Zs., Marian, Baráth G. (Petrohai G., 71.), Bulyáki A., Batizi-Pócsi N., Stier (Varga I., 76.). Edző: Mircea Bolba.

Nyírbátor: Tóth Sz. – Hadházi, Jeddi, Bodó G., Ricsei, Pálvölgyi (Sitku Á., 90.), Lakatos L., Tóth B., Erdei Z. (Török I., 59.), Ráti, Nagy D. (Kristófi, 75.). Edző: Fogarasi Zoltán.

Színvonalas és izgalmas mérkőzésen a sérülésektől és eltiltásoktól tizedelt Nagyecsed egyenrangú ellenfele volt a Nyírbátornak, sőt, ha azt a bizonyos hazai pálya előnyét is a szatmáriak élvezik, talán meglepetést is okozhattak volna. A mérkőzés krónikájához tartozik az is, hogy a játékvezető sok jó és sok rossz döntést hozott a szabálytalanságok megítélésekor.

Gól: Nagy D. (62.).

Jó: Makó, Éles R., Bulyáki A., Batizi-Pócsi N., Sarkadi G., Némedi G., Nyíri Gy., illetve Ricsei, Hadházi, Nagy D.

Mircea Bolba: – Mindent megtettünk, hogy eredményesek legyünk a Nyírbátorral szemben, voltak periódusok, amikor jobban játszottunk ellenfelünknél, de egy figyelmetlenség elég volt ahhoz, hogy a vedégek győzzenek. Gratulálok a csapatomnak!

Fogarasi Zoltán eltiltása miatt nem nyilatkozhatott.

Létavértes–Tiszakanyár 2–1 (1–1)

Létavértes, 100 néző, v.: Kátai.

Létavértes: Tóth Cs. – Boros J. (Kelemen P., 54.), Króner, Burics, Suskó, Orosz M., Berdó, Barzsó (Madar Cs., 83.), Nagy T., Gömze (Király V., 77.), Kertész T. Edző: Gyarmati András.

Tiszakanyár: Szobonya G. – Hokk Á., Dolhai, Pócsi (Illés A., 76.), Gergely B., ifj. Koskovits Gy., Deák T. (Balázsi P., 70.), Die, Csombók Z. (Phrakonkham, 57.), Haburcsák K., Morauszki. Edző: Koskovits György.

A szerencsésebb csapat nyerte meg a küzdelmes mérkőzést. Pedig nagy lehetőséget szalasztott el a kanyári csapat a „kis” Loki ellen, hiszen korán vezetéshez jutott, majd több mint egy félidőn át emberelőnyben futballozott.

Gól: Nagy T. (11.), Berdó (69.), illetve Haburcsák K. (3.).

Kiállítva: Nagy T. (második sárga lap után, 37.).

Jó: Gergely B., ifj. Koskovits Gy., Haburcsák K.

Koskovits György: – Hogy a tíz emberrel játszó Létát nem sikerült legyőznünk, abban vastagon benne vagyunk, viszont nagyon szeretném, ha a már hétről hétre bennünket sújtó játékvezetői döntéseknek is lenne negatív következménye a működésükre nézve.

Debreceni EAC–Baktalórántháza 0–2 (0–0)

Debrecen, 30 néző, v.: Tóth T.

DEAC: Oláh D. – Tóth Z., Balogh Zsolt (Buzai, 63. perc), Buka, Hegyesi (Vas D., 33, Simonka, 75.), Csák, Patalenszki, Hajdu N., Sütő A., Takács Á., Brehószki. Edző: Sáfár László.

Baktalórántháza: Gazsi – Geda, Kántor F. (Marics I., 61.), Illés L., Szenes I., Kozma J., Fábri (Svelta Z., 89.), Lakatos I., Balogh Zsolt, Marics G., Szabó R. (Dócs, 83.). Játékos-edző: Illés László.

Az első félidőben ismételten kihagyta a helyzeteit a Baktalórántháza, amelynek játékosai szünet után már jobban koncentráltak az ellenfél kapuja előtt, és sikerült elhozni a három pontot a jól küzdő DEAC otthonából.

Gól: Balogh Zsolt (50.), Szabó R. (86.).

Jó: Oláh D., illetve Gazsi, Geda, Szenes I., Illés L., Kozma J., Szabó R.

Sáfár László: – Szerzett gól nélkül nehéz bármit is elérni.

Illés László: – Hoztuk az úgymond kötelezőt, de ha jobban koncentrálunk a ziccereknél és az utolsó passzoknál, akkor a biztos győzelemre nem kellett volna a nyolcvanötödik percig várni. Gratulálok a csapatnak!

Hajdúszoboszló–Szatmár Unió FC 3–1 (0–0)

Hajdúszoboszló, 130 néző, v.: Belicza.

Hajdúszoboszló: Bákonyi – Bogár M. (Fekete G., a szünetben), Bíró P., Héder, László R., Orgován Gy. (Kálmán Z., a szünetben), Somogyi T., Szarvas F. (Haburcsák B., 65.), Mizsák, Bakonszegi, Szathmári Zs. Edző: Szűcs János.

Szatmár Unió: Podolyák – Szűcs F., Bakos B., Rebegea, Márton J., Stef, Chioreanu (Gavrus, 70.), Costea, Matei (Bartha K., 72.), Barboloviciu, Tóth T. Edző: Virovecz Pál.

Minden nagy sorozat megszakad egyszer, a Szatmár Unió életében ez ezen a mérkőzésen jött el. Van, amikor úgy érzik szurkolók, játékosok, hogy igazságtalan a vereség, de ezúttal akadt egy csereként beállt labdarúgó, Fekete Gábor, akinek a klasszisa döntőnek bizonyult. Igaz, a vendégek néha úgy érezték magukat, mint a rabszolga a római arénában a dühös oroszlánok között, amit mutat az öt hazai sárga és egy piros lap, és lehet bánkódni a két kapufa valamint a több elhibázott ziccer miatt, de az évkönyvekbe már csak az kerül bejegyzésre, hogy a Hajdúszoboszló győzött.

Gól: Fekete G. (59. és 79.), Haburcsák B. (81.), illetve Stef (83.).

Kiállítva: Somogyi T. (második sárga lap után, 71.).

Jó: Bíró P., László R., Bakonszegi, Szathmári Zs., Fekete G., illetve Chioreanu, Stef, Costea, Barboloviciu.

Szűcs János: – A jó hírét igazoló, remek Szatmár Uniót sikerült legyőznünk, tíz emberrel is két gólt szerezve. Színvonalas mérkőzésen úgy érzem, megérdemelten tartottunk itthon a nagyon fontos három pontot.

Virovecz Pál: – Jó mérkőzésen a győzelmet jobban akaró hazai csapat megérdemelten nyert. Nem szabad lehajtanunk a fejünket, nincs idő bánkódni, hiszen újabb sorsdöntő csata vár ránk legközelebb a Létavértes ellen.

Tiszaújváros–Hajdúböszörmény 4–0

Cigánd–Diósgyőr II 5–2.


Tabella:

1. VÁRDA SE 19 14 5 0 51 10 47
2.
CIGÁND SE 19 12 4 3 34 19 40
3.
NYÍRBÁTOR FC 19 12 2 5 35 17 38
4.
FC TISZAÚJVÁROS 19 11 5 3 35 14 38
5.
HAJDÚBÖSZÖRMÉNY 19 10 3 6 37 31 33
6.
LÉTAVÉRTES 19 10 1 8 35 16 31
7.
HAJDÚSZOBOSZLÓ 19 9 2 8 34 26 29
8.
BAKTALÓRÁNTHÁZA 19 8 1 10 29 38 25
9.
SZATMÁR UNIO FC 19 7 4 8 27 32 25
10.
TISZAKANYÁR SE 19 7 3 9 31 28 24
11.
IBRÁNY SE 19 5 5 9 17 25 20
12.
NAGYECSED RSE 19 5 3 11 22 36 18
13.
DEAC 19 3 1 15 11 35 10
14.
DIÓSGYŐR  19 0 1 18 12 83 1
Fel Következő