21. forduló (2013.04.27-28.)

| Forduló-hangoló | Tudósítások, eredmények |

 

Forduló-hangoló

 
Baktalórántháza Ibrány SE
2013.04.27 16:00

Edzői nyilatkozatok:

Illés László, baktalórántházi játékos-edző: – Ezúttal is győzelmi esélyekkel lépünk pályára, csakúgy, mint az elmúlt hetekben, és szeretnénk, ha a jó sorozatunk tovább folytatódna. Tisztában vagyunk vele, hogy Kovács mester a télen jól felkészített csapatot hagyott maga mögött, amelynek tagjai az új edző érkezésével más impulzust kapnak, és fiatalos lendülettel vetik bele magukat a mérkőzésekbe. Nálunk a sérülések miatt továbbra is a rutinos futballisták szerepeltetése kerül az előtérbe, és csatlakoznék Gazdag Attila nyírkarászi játékos heti mondandójához: véleményem szerint sem a kor számít a pályán, hanem a mutatott teljesítmény. Ezért úgy gondolom, hogy bár nem kis erőfeszítések árán, de a döntő pillanatokban megfelelően koncentrálva, a magunk javára fogjuk tudni fordítani a mérkőzést.
 
Bíró Csaba, az Ibrány SE edzője: – Játékosainktól csak annyit szeretnék kérni, hogy ott folytassák, ahol a Kisvárda ellen abbahagyták, és akkor az ő fejlődésük is töretlen marad, és az eredményességre sem lehet majd panasz. Barzó Gergő és Ruan Pereira még sérült, Vasas Tamás pedig öt sárga lap miatt nem játszhat.

További mérkőzések:

Szombat:
Nyírbátor (3.)–Debreceni EAC (13.)
Várda SE (1.)–Hajdúszoboszló (7.)
Hajdúböszörmény (5.)–Nagyecsed (12.)
Cigánd (2.)–Tiszaújváros (4.).

Vasárnap:
Szatmár Unió FC (9.)–Létavértes (6.)
Diósgyőr II (14.)–Tiszakanyár (10.)
 


Tudósítások, eredmények

Baktalórántháza–Ibrány 1–1 (1–0)

Baktalórántháza, 100 néző, v.: Sándor Cs.

A fehér mezes ibrányiak pontot szereztek Baktán

Fotó: KM-Sport

Baktalórántháza: Gazsi – Geda (Molnár L., 44. perc), Rakóczi, Illés L., Szenes I., Kozma J., Fábri, Lakatos I., Balogh Zs., Marics G., Szabó R. (Éles Zs., 84.). Játékos-edző: Illés László.

Ibrány: Tóth N. – Kovács I. (Horváth N., 53.), Kántor Zs., Kovács N., Hruska, Varga A., Kléninger (Kató Gy., 62.), Lipcsei M., Kató I. (Kató Á., 78.), Kiss P., Adriano. Edző: Bíró Csaba.

Gól: Marics G. (45.), illetve Kiss P. (11-esből, 92.).

Kiállítva: Kató Á. (második sárga lap után, 90.).

Jó: Gazsi, Szenes I., Lakatos I., Kozma J., Fábri, illetve Tóth N., Lipcsei M., Kiss P.

Illés László: – Semleges nézőnek nagyon jó meccs lehetett, mert mindkét kapu sokat forgott veszélyben. Egy nullnál lezárhattuk volna a mérkőzést, de rengeteg helyzetet kihagytunk, amit az Ibrány a hosszabbításban megbüntetett.

Bíró Csaba: – Gratulálok mind a két csapatnak, és erőt, egészséget kívánok a baktai egyesület minden tagjának. Küzdelmes mérkőzésen alakult ki a végeredmény.

 


További mérkőzések:

Nyírbátor–Debreceni EAC 4–0 (2–0)

Nyírbátor, 170 néző, v.: Séra.

Nyírbátor: Tóth Sz. – Hadházi, Ricsei, Jeddi, Sipos T., Ráti (Török I., 55.), Tóth B. (Kóka R., 76.), Lakatos L., Erdei Z., Pálvölgyi, Nagy D. (Kristófi, 70.). Megbízott edző: Tóth Tibor.

DEAC: Oláh D. – Takács Á., Tóth Z., Buka, Buzai, Balogh Zs. (Környei, 67.), Lengyel I., Patalenszki (Duró G., 85.), Csák, Vas D. (Boros M., 67.), Sütő A. Edző: Sáfár László.

Kitűnően előkészített talajú pályán azonnal gólt szereztek a hazaiak, ez némileg elkényelmesítette a csapatot, de aztán a két nyírbátori gólfelelős felváltva szerzett találatai igazolták a csapatok közötti valós tudásbeli különbséget.

Gól: Nagy D. (2. és 63.), Pálvölgyi (45. és 68.).

Jó: Ricsei, Tóth B., Erdei Z., Nagy D., Pálvölgyi, illetve Vas D., Tóth Z., Buka.

Tóth Tibor: – Ez a győzelem még az előző edző munkájának eredménye, de azért a jövő már kirajzolódott. Köszönjük a fiúk hozzáállását.

Sáfár László: – Erős csapathoz jöttünk sok hiányzóval, a keletkezett „lyukakat” nem sikerült megfelelően „betömni”. Tavaly is kikaptunk, csak a két vereség között nem a három gól különbség fáj, hanem hogy mentálisan is kiürült a csapat…

 

Várda SE–Hajdúszoboszló 5–0 (1–0)

Kisvárda, 200 néző, v.: Kátai.

Várda SE: Dobó – Tóth Gy., Hegedűs T., Lakatos I., Fodor A., Brankovics P. (Soós T., 75.), Iván A., Oláh D., Miskolczi (Bagin, 64.), Farkas M. (Spekker, 75.), Kornutjak. Edző: Révész Attila.

Hajdúszoboszló: Bákonyi – Kálmán Z., Bíró P., Héder, László R., Perendics, Nagy D. (Fekete G., a szünetben), Szarvas F. (Papp Z., 57.), Mizsák, Haburcsák B. (Lendvai Gy., 75.), Szathmári Zs. Edző: Szűcs János.

Mindkét csapat felvállalta a nyílt játékot, az első félidőben érezhető volt a nagy meleg bágyasztó hatása, viszont a Kisvárda sokadik kísérletéből betalált, és ez megnyugtatta a hazaiakat. Szünet után sorra alakította ki a helyzeteit a hazai csapat, és ezekből többet értékesítve magabiztos sikert aratott.

Gól: Iván A. (42.), Farkas M. (54.), Fodor A, (71.), Soós T. (76.), Spekker (79.).

Jó: Iván A., Kornutjak, Lakatos I., Hegedűs T., Oláh D., illetve Bíró P., László R., Szathmári Zs.

Révész Attila: – Még mindig nem abban a ritmusban játszottunk, mint amit egyébként már sokszor bemutattunk, ugyanakkor a játékot felvállaló Szoboszló ellen a végén magunkat idézve több gólt szereztünk, amely az elmúlt időszak döntetlenjei után remélem újra helyrebillenti a csapat önbizalmát, és megtaláljuk a ritmusunkat is.

Szűcs János: – A Kisvárda bajnokesélyeshez méltóan futballozott, megérdemelten tartotta otthon a három pontot. Hiányérzet azért van bennem, mert ha az utolsó passzaink pontosabbak, ez a mérkőzés lényegesen szorosabb lehetett volna, miközben ellenfelünknek ezúttal minden sikerült.

 

Hajdúböszörmény–Nagyecsed 1–1 (0–0)

Hajdúböszörmény, 100 néző, v.: Vörös.

Hajdúböszörmény: Tömöri – Kerek (Entersz, 84.), Kiss A., Éles B., Hortó (Nagy K., a szünetben), Sigér (Fodor J., 35.), Ungi, Tóth T., Lovas M., Milovac, Angyalos. Edző: Papp Ferenc.

Nagyecsed: Makó – Némedi G., Éles R., Doros, Sarkadi G., Petrohai G. (Rostás K., 92.), Baráth G., Reszler Zs., Bulyáki A., Batizi-Pócsi N. (Varga I., a szünetben), Stier. Edző: Mircea Bolba.

Közepes színvonalú mérkőzésen a küzdelem dominált, a nagyecsediek megérdemelten szereztek pontot, már csak azért is, mert a hazaiak a hosszabbítás hosszabbításában egyenlíttek ki.

Gól: Fodor J. (95.), illetve Varga I. (64.).

Jó: Éles R., Doros, Varga I.

Papp Ferenc: – Végtelenül csalódott vagyok, nemcsak a mostani, hanem az elmúlt mérkőzéseken nyújtott játék miatt is. Nyilván én is követtem el hibákat, de úgy érzem, hogy becsapnak a játékosaim.

Mircea Bolba: – Gratulálok a fiúknak, hogy mindent megtettek az eredményes szereplés érdekében.

 

Szatmár Unió FC–Létavértes 0–2 (0–1)

Fehérgyarmat, 300 néző, v.: Nagy F.

Szatmár Unió: Podolyák – Szűcs F. (Homoki G., 75. perc), Bakos B., Rebegea, Márton J., Oprea (Bartha K., 58.), Stef, Matei, Costea, Barboloviciu (Gavrus, 38.), Tóth T. Edző: Virovecz Pál.

Létavértes: Tóth Cs. – Boros J., Króner P., Burics, Suskó, Orosz M., Berdó, Barzsó (Király P., 58.), Hussein (Madar Cs., 77.), Gömze (Kelemen P., 67.), Kertész T. Edző: Gyarmati András.

Érdekes mérkőzés volt az olyan „szemtelenül” fiatal csapat ellen, amelyik „százéves” rutinnal oldott meg szinte minden, számára kényes szituációt a találkozón. Céljuk elérése érdekében semmilyen eszköztől sem riadtak vissza a vendégek. Lehet azon vitatkozni, hogy ez mennyire szimpatikus vagy nem, de a lényeg az eredmény, s az őket igazolta, hiszen nem azért utaztak Fehérgyarmatra, hogy szeressék, hanem hogy elvigyék a bajnoki pontokat. A Szatmár Unió FC külön köszönetet mond a Nyírbátor vezetőségének, hogy csodagépük segítségével a „mocsárfölde” pályából „biliárdasztalt” varázsoltak. Siránkozni nincs idő, s bár egy álommal szegényebbek lettek a szatmáriak, de mindjárt itt a majális, és jön Gyarmatra a Cigánd is…

Gól: Suskó (43.), Király V. (87.).

Jó: Bakos B., Rebegea, illetve Tóth Cs., Króner P., Suskó, Orosz M., Berdó, Kertész T.

Virovecz Pál: – Finoman szólva is elkerülhető gólokat kaptunk, az előrejátékunk pedig sajnos roppant vérszegény volt. A célja elérése érdekében minden esztköz bevető ellenfél bedarált bennünket. Három napunk van arra, hogy helyrerázódjunk…

 

Diósgyőr II–Tiszakanyár 0–1 (0–0)

Miskolc, 50 néző, v.: Szilágyi S.

Diósgyőr II: Éliás – Somogyi Sz., Treznai, Homonnay, Czeglédi, Kascsák (Balajti B., 61.), Borbély G., Kerényi M., Stefán, Hegedűs P., Sztankovics. Edző: Bocsi Zoltán.

Tiszakanyár: Szobonya G. – ifj. Koskovits Gy., Hokk Á. (Göncz, 60.), Morauszki, Pócsi, Gergely B., Balogh P. (Csombók Z., a szünetben), Die (Dolhai, 84.), Phrakonkham, Illés A., Haburcsák K. Edző: Koskovits György.

A hazai csapat fiatal tehetséges társaság, viszont a játékot a Tiszakanyár irányította, ám a helyzetkihasználása gyengére sikerült, így nyögvenyelősen gyűjtötte be a sereghajtó elleni kötelező három pontot.

Gól: Morauszki (11-esből, 57.).

Jó: Stefán, Homonnay, Somogyi Sz., illetve Pócsi, ifj. Koskovits Gy., Phrakonkham, Illés A., Haburcsák K.

Bocsi Zoltán: – Nagyon közel álltunk a pontszerzéshez.

Koskovits György: – A nagy meleg rányomta bélyegét a játékunkra, nem voltunk elég frissek, illetve talán egy picit határozatlannak is bizonyultunk. Több helyzetet is kidolgoztunk, viszont gólt csak büntetőből sikerült szereznünk, de most a győzelem volt a legfontosabb.

 

Cigánd–Tiszaújváros 0–0.

 


Tabella:

1.  VÁRDA SE 20 15 5 0 56 10 50
2.  NYÍRBÁTOR FC  20 13 2 5 39 17 41
3.  CIGÁND SE  20 12 5 3 34 19 41
4.  FC TISZAÚJVÁROS  20 11 6 3 35 14 39
5.  LÉTAVÉRTES SC `97  20 11 1 8 37 16 34
6.  HAJDÚBÖSZÖRMÉNY 20 10 4 6 38 32 34
7.  HAJDÚSZOBOSZLÓ 20 9 2 9 34 31 29
8.  TISZAKANYÁR SE  20 8 3 9 32 28 27
9.  BAKTALÓRÁNTHÁZA 20 8 2 10 30 39 26
10.  SZATMÁR UNIO FC  20 7 4 9 27 34 25
11.  IBRÁNY SE  20 5 6 9 18 26 21
12.  NAGYECSED RSE  20 5 4 11 23 37 19
13.  DEAC 20 3 1 16 11 39 10
14.  DIÓSGYŐR FC KFT.  20 0 1 19 12 84 1

 

Fel Következő