22. forduló (2013.05.05.)

| Forduló-hangoló | Tudósítások, eredmények |

 

Forduló-hangoló

 
Ibrány SE

Nyírbátor FC

2013.05.05. 16:30

Edzői nyilatkozatok:

Bíró Csaba, az Ibrány SE edzője: – Nehéz sorozat veszi kezdetét, szeretnénk önbizalommal nekivágni a további fordulóknak. Ehhez az kell, hogy jó mérkőzést játszunk a Nyírbátorral, és lehetőleg győztesen kerüljünk ki belőle. Sérültjeink mellett most Kovács Imre sárga lapok miatti „kipontozódása” jelent gondot.
 
Németh Károly, nyírbátori edző: – Minden kezdet nehéz, de siránkozásra nem maradt idő, hiszen máris itt az újabb mérkőzés, ezúttal Ibrányban. Le kell vonnunk a baktalórántházi mérkőzés tanulságait, az ott elkövetett hibák nem fordulhatnak elő még egyszer. Az eredmény ismeretében lehet, hogy furcsa, de nagyon sok pozitívumot is tapasztaltam a szerdai mérkőzésen, ezekből kell építkeznünk. Ibrányban is legalább olyan nehéz mérkőzésre számítok, mint amilyen a baktalórántházi volt.

További mérkőzések:

Hajdúszoboszló (7.)–Baktalórántháza (9.)
Tiszakanyár (8.)–Szatmár Unió FC (10.)
Nagyecsed (12.)–Cigánd (3.)
Létavértes (5.)–Várda SE (1.)
Debreceni EAC (13.)–Hajdúböszörmény (7.)
Tiszaújváros (4.)–Diósgyőr II (14.).

 


Tudósítások, eredmények

Ibrány–Nyírbátor 2–3 (1–1)

Ibrány, 300 néző, v.: Berecz A.

Ibrány: Vasas G. – Papp Á., Kántor Zs., Kovács N., Hruska, Adriano, Kató Gy. (ifj. Bíró Cs., 81.), Lipcsei M., Varga A. (Kléninger, 30.), Kiss P. (Horváth N., 64.), Vasas T. Edző: Bíró Csaba.

Nyírbátor: Tóth Sz. – Hadházi, Ricsei, Sipos T., Jeddi, Lakatos L. (Sitku Á., 90.), Erdei Z., Pálvölgyi, Török I. (Puskás D., 56.), Nagy D., Kóka R. (Ráti, 76.). Edző: Németh Károly.

Korán vezetéshez jutott az ibrányi csapat, majd több ítéletet is számon kérhetett a játékvezetőn. A bátori egyenlítés után a hazaiak szünet előtt emberhátrányba kerültek, majd a parázs hangulatú második játékrészben a bátoriak kerekedtek felül.

Gól: Vasas T. (3.), Kántor Zs. (11-esből, 87.), illetve Nagy D. (17.), Török I. (48.), Lakatos L. (78.).

Kiállítva: Kovács N. (Nagy Dávid felvágásáért, 44.).

Jó: Vasas T., Lipcsei M., Adriano, Kántor Zs., illetve Nagy D., Pálvölgyi, Jeddi, Lakatos L.

Bíró Csaba: – Erről a mérkőzésről nem szeretnék nyilatkozni csak annyit, hogy gratulálok a fiaimnak a remek helytálláshoz!

Németh Károly: – Izgalmas mérkőzésen kaptunk a sorstól egy esélyt, amivel élni tudtunk.

Részletes tudósítás >>>


További eredmények:

Tiszakanyár–Szatmár Unió FC 1–0 (0–0)

Tiszakanyár, 200 néző, v.: Sándor Cs.

Tiszakanyár: Szobonya G. – ifj. Koskovits Gy., Göncz, Morauszki, Pócsi, Illés A. (Balázsi P., 71. perc), Csombók Z., Die, Deák T., Dolhai (Phrakonkham, 65.), Haburcsák K. (Haburcsák D., 90.). Edző: Koskovits György.

Szatmár Unió: Podolyak – Szűcs F., Bakos B., Robas, Márton J.(Homoki G., 67.), Oprea (Bartha K., a szünetben), Chioreanu (Gavrus, 68.), Stef, Matei, Barboloviciu, Tóth T. Edző: Virovecz Pál.

Küzdelmes mérkőzést hozott a megyei rangadó, az egyenrangú felek nagy csatájából csak a gólok számában mutatkozott különbség a csapatok között, hiszen mindkét oldalon több nagy helyzet is adódott. A meccset eldöntő találatot pedig a kanyáriak szerezték.

Gól: Pócsi (69.).

Jó: Pócsi, Deák T., ifj. Koskovits Gy., Göncz, illetve Barboloviciu.

Koskovits György: – Végig fegyelmezett, taktikus játékkal, kihasználva az ellenfél hibáját, megérdemelt győzelmet arattunk. Nagyon sokat dolgozott ezért a gólért Pócsi Balázs, és az ő nevében is felajánljuk a győzelmet Anyák napjára.

Virovecz Pál: – Ebben az osztályban tűz és lelkesedés nélkül nem lehet nyerni.

 

Nagyecsed–Cigánd 0–1 (0–1)

Nagyecsed, 150 néző, v.: Puskás Z.

Nagyecsed: Makó – Némedi G., Doros, Éles R., Nyíri Gy., Varga I., Baráth G., Sarkadi G., Petrohai G., Batizi-Pócsi N., Stier (Reszler Zs., 63.). Edző: Mircea Bolba.

Cigánd: Sánta T. – Ludescher, Csáki R., Cséke, Tudja (Csáki P., 90.), Kovács D. (Boldog, 70.), Baksa Z., Pop, Módis, Vicickó (Oláh L., 78.), Roszel. Megbízott játékos-edző: Csáki Róbert.

Küzdelmes mérkőzésen a játék képe alapján a hazaiaknak gólokkal kellett volna nyerniük, ehelyett egy pontrúgást követően a Cigánd javára billent a mérleg nyelve. A játékvezetés nem érte el a kívánt színvonalat, 11 sárgát és három pirosat osztott ki, utóbbiak közül kettőt a hazaiak kaptak, amivel a spori elintézte az ecsediek következő mérkőzését is.

Gól: Módis (29.).

Kiállítva: Nyíri Gy. (rácsúszott Baksa lábára, 88.), Doros (a reklamálásért kapott második sárga lap után, 93.), illetve Tempfli (a kispadról, 82.).

Jó: Batizi-Pócsi N., Éles R., Baráth G., illetve Sánta T., Cséke, Módis.

Mircea Bolba: – Küzdöttünk, hajtottunk, ziccereket alakítottunk ki, mégis az ellenfél nyert. A kiállítások jogosságát kétségbe vonom, így ismét kevesebben leszünk a következő mérkőzésünkön. Gratulálok a csapatomnak!

Csáki Róbert: – Nagy küzdelemben, gyenge játékkal, de nagyon fontos győzelmet arattunk május első vasárnapján, így akinek lehetősége van, ezzel köszöntötte, ha nincs, ezzel emlékezett édesanyjára.

 

Létavértes–Várda SE 3–0 (1–0)

Létavértes, 100 néző, v.: Kujbus.

Létavértes: Tóth Cs. – Boros J., Króner P., Kinyik, Orosz M., Burics, Hussein (Nagy T., 58.), Király V. (Kelemen P., 59.), Berdó, Suskó, Kertész T. (Madar Cs., 87.). Edző: Gyarmati András.

Várda SE: Dobó – Tóth Gy., Hegedűs T. (Bagin, 79.), Lakatos I., Fodor A., Soós T. (Koi, 87.), Iván A., Oláh D., Miskolczi, Farkas M. (Spekker, 58.), Kornutjak. Edző: Révész Attila.

A hazaiak már a mérkőzés elején éreztették, hogy ezúttal mindent megtesznek a sikerért, nagy lendülettel vetették bele magukat a küzdelembe, míg az ellenfél kicsit öregurasra vette a figurát. Ez a kényelem azt eredményezte, hogy 43 mérkőzés után megszakadt a kisvárdaiak veretlensége. A vigasz talán annyi, hogy nem balszerencsés körülmények között és vitatható módon, hanem egy jobb formában lévő csapattól szenvedett vereséget a bajnoki cím fő várományosa.

Gól: Kertész T. (8.), Berdó (64.), Király V. (70.).

Jó: Kornutjak.

Révész Attila: – Nagyon régen volt okom kritizálni a játékosaimat, úgy érzem, most sem jött még el az ideje. Ugyan a motivációval volt némi probléma, ezért sokkal óvatosabban játszottunk, mint általában, és sok játékosnak a teljesítménye a képessége harminc százalékát sem érte el, ezzel együtt természetesen csalódott vagyok az eredmény miatt, ugyanakkor el kell ismerni, hogy a meccset jobban nyerni akaró ellenféltől szenvedtünk tisztes vereséget. Ez a mérkőzés megmutatta, hogy maximális koncentráció nélkül milyen hiányosságaink vannak, és ez mindenképpen jó tanulópénz a jövőre nézve.

 

Hajdúszoboszló–Baktalórántháza 1–2 (1–1)

Hajdúszoboszló, 100 néző, v.: Szabó I.

Hajdúszoboszló: Bákonyi – Kálmán Z., Bíró P., László R. (Szarvas F., 33.), Héder, Szathmári Zs., Bakonszegi, Somogyi T. (Papp Z., 58.), Mizsák (Perendics, 76.), Haburcsák B., Fekete G. Edző: Szűcs János.

Baktalórántháza: Marics I. – Geda (Molnár L., 50.), Rakóczi, Kántor F., Illés L., Kozma J., Fábri (Dócs, 95.), Lakatos I., Balogh Zs., Marics G. (Svelta Z., 94.), Szabó R. Játékos-edző: Illés László.

A mérkőzés elején a Hajdúszoboszló dominált, és büntetőből meg is szerezte a vezetést. Aztán a vendégcsapat is felnőtt a feladathoz, így nem volt érdemtelen a szintén tizenegyesből elért egyenlítése. A második játékrész egyértelműen a baktaiak kénye-kedve szerint alakult, a vezető találat megszerzését követően akár ki is üthette volna ellenfelét az emberelőnyben játszó vendégcsapat, ha Marics Gábor nem felejti otthon a góllövő cipőjét…

Gól: Somogyi T. (11-esből, 18.), illetve Illés L. (11-esből, 45.), Kozma J. (69.).

Kiállítva: Héder (második sárga lap után, 65.).

Jó: Szathmári Zs., Kálmán Z., Bakonszegi, illetve Kozma J., Illés L., Rakóczi, Szabó R., Lakatos I., Kántor F.

Szűcs János: – Saját pályánkon rugdosott minket agyon az ellenfél, és ehhez a játékvezető keményen asszisztált. Három játékosom került kórházba igen súlyos sérülésekkel. Ezekért a szabálytalanságokért az ellenfél játékosai még sárga lapot sem kaptak, és egy nevetséges szituáció miatt mi kerültünk emberhátrányba, ahelyett, hogy tizenegyest rúgtunk volna. Minősíthetetlen, felháborító, hogy egyes emberek – remélhetőleg csak hozzá nem értés miatt – így tönkre tudják tenni egy sportoló közösség munkáját. Minden elismerésem a futballistáimé, mert amellett, hogy higgadtan tűrték a játékvezető ámokfutását, mindent megtettek a győzelemért, és tíz emberrel is kapujához szögeztük a Baktalórántházát.

Illés László: – Férfias küzdelemben a második félidőben mutatott gólratörő játékunkkal akár nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna. A csapatból néhány játékos hétfőn a rehabilitációs intézetben kezd… Mielőbbi felépülést kívánunk az ellenfél megsérült játékosainak!

Tiszaújváros–Diósgyőr II 5–0,

Debreceni EAC–Hajdúböszörmény 1–6.


Tabella:

1. Várda 22 16 5 1 61-14 53
2. Nyírbátor 22 14 2 6 43-21 44
3. Cigánd 22 13 5 4 35-21 44
4. Tiszaújváros 22 12 6 4 41-16 42
5. Létavértes 22 13 1 8 44-16 40
6. Hajdúböszörmény 22 11 4 7 45-38 37
7. Tiszakanyár 22 10 3 9 35-29 33
8. Hajdúszoboszló 22 10 2 10 36-33 32
9. Baktalórántháza 22 10 2 10 34-41 32
10. Szatmár Unió 22 8 4 10 29-35 28
11. Ibrány 22 6 6 10 23-29 24
12. Nagyecsed 22 5 4 13 23-42 19
13. DEAC 22 3 1 18 12-46 10
14. DVTK II 22 0 1 21 12-92 1

 

Fel Következő