7. forduló (2012.09.29-30.)

| Forduló-hangoló | Tudósítások, eredmények |

 

Forduló-hangoló

 
Kisvárda SE Ibrány SE
2012.09.29 15:00

A hétvégi fordulóban a tavalyi bajnok, a jelenlegi listavezető otthonában lépünk pályára. Nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei, de miért ne sikerülne meglepetést okozni...
Annál is inkább, mert a mérkőzést – egy korábbi kisvárdai rendbontás folyományaként – zárt kapuk mögött játsszák, így a hazaiak nem számíthatnak szurkolóik hathatós támogatására.

Hajrá Ibrány!!!


Edzői nyilatkozatok:

Révész Attila, Kisvárda edző: – Tiszteletreméltóak az Ibrány eredményei, különösen a védekezésük dicsérendő. Ráadásul a nézők segítségére sem számíthatunk, ezért szinte semleges pályán kell összecsapnunk ellenfelünkkel, így valóban megmutatkozhat, melyik fél az erősebb. Bízom benne, hogy sikerül itthon tartanunk a három pontot.

Kovács János, ibrányi edző: – Lassan negyven éve benne vagyok az edzői szakmában, de ez lesz az első zártkapus mérkőzésem. Sajnálom, a kívülrekedő szurkolókat és a csapatokat is, hiszen ez a játék a nézőkért van, és a csapatokat is a szurkolók tudják belelkesíteni. Kisvárdán Révész Attila remek szakmai munkát végez, és nagyszerű keret áll a rendelkezésre. Tisztában vagyunk vele, hogy a legutóbbi bajnokcsapathoz látogatunk, amely az én szememben magasabb osztályra hivatott, és biztos vagyok benne, hogy az elkövetkező időben ezt be is fogja bizonyítani. Jól ismerem az ellenfél játékoskeretét, amelynek több tagjával is dolgoztam már együtt. Az esélytelenek nyugalmával léphetünk pályára, de nem mondunk le a pontszerzésről, és talán lesz egy kis meglepetésem a kolléga számára is…

További mérkőzések:

Szombat:
Nyírbátor (6.)–Nagyecsed (11.)
Baktalórántháza (7.)–Debreceni EAC (13.)
Hajdúböszörmény (9.)–Tiszaújváros (2.)

Vasárnap:
Szatmár Unió FC (12.)–Hajdúszoboszló (3.)
Tiszakanyár (10.)–Létavértes (5.)
Diósgyőr II (14.)–Cigánd (8.)
 


Tudósítások, eredmények

Várda SE–Ibrány SE 1–1 (0–0).

Kisvárda, zárt kapuk mögött, v.: Benkő R.

Várda SE: Petranics – Lakatos I., Hegedűs T., Mező Á., Tóth Gy. (Brankovics P., 35. perc), Miskolczi (Lakatos T., 70.), Oláh D., Iván A., Fodor A., Bagin, Farkas M. (Soós T., 62.). Edző: Révész Attila.

Ibrány: Tóth N. – Hruska, Kántor Zs., Kató I., Ruan Pereira, Kató Gy., Kléninger (Reinaldo, 62.), Varga A. (Kiss P., 91.), Lipcsei M. (Ciula, 80.), Barzó, Ruja. Edző: Kovács János.

Sosem derül ki, hogy az ősszel remeklő Ibrány mennyire vállalta volna fel a bátor játékot a listavezető otthonában, hiszen Barzó Gergő rossz ütemű belépője nyomán gyakorlatilag a kezdő sípszó pillanatában emberhátrányba került.

A zárt kapuk miatt különös hangulat uralkodott a pályán, de a kisvárdai sporttelep adottságait kihasználva, a kedvenceket a kerítés mögül sem magára hagyó szurkolók buzdítása miatt azért futballmeccsen érezhette magát az ember. A várdaiak ezúttal szünet utánra tartogatták vezető góljukat, ami után egyértelmű fölénybe kerültek, igaz, az addigi két legnagyobb helyzetet a vendégcsapat hagyta ki – a másodikat éppen a gól előtt.

A hősiesen harcoló ibrányiak nem adták fel, és a hajrában büntetőből csikarták ki a meglepetésre, de megérdemelten szerzett pontjukat.

Gól: Lakatos I. (49.), illetve Kató I. (11-esből, 88.).

Kiállítva: Barzó (ütemkéséssel csúszott rá Tóth György lábára, 3.).

Jó: Lakatos I., illetve Tóth N., Kató I., Kató Gy., Lipcsei M., Ruja. (Tudósító: Bodnár T. KM)

Révész Attila: – Gratulálok az ibrányiaknak, hősiesen védekeztek, és megérdemelten szereztek egy pontot. Náluk látszott a fegyelmezettség és az akarat, viszont nálunk nagyképű, kényelmes és egyénieskedő futballisták sora volt a pályán, ezért nem tudtuk megnyerni a mérkőzést.

Kovács János: – Gratulálok a csapatnak, mert tíz emberrel maximálisan teljesített. Kevés lehetőségünk volt, de azt sikerült pontra váltanunk a nagyon erős Kisvárda otthonában.


További eredmények:

Szombat:

Nyírbátor–Nagyecsed 3–1 (2–1)

Nyírbátor, 300 néző, v.: Béni. Nyírbátor: Tóth Sz. – Csáki J., Ricsei, Jeddi, Kóka R., Ráti, Erdei Z., Orgován Gy., Pálvölgyi (Haburcsák, 63.), Lakatos L. (Tóth B., 79.), Nagy D. (Puskás D., 75.). Edző: Fogarasi Zoltán. Nagyecsed: Szabó A. – Patály J., Hokk Á., Gádzsa (Kovács N., 43.), Doros, Bulyáki A. (Szántó Z., 64.), Ungi, Istrate, Ascsillán, Somogyi T., Barta F. (Bancsi, 67.). Edző: Feczkó Tamás.

Jól kezdett a hazai csapat, formás támadások gördültek az ecsedi kapu felé, melynek egyikéből korán megszületett a vezető gól. Aztán a kiállítással – igazolva a futballcsapatok kiszolgáltatott helyzetét – a játékvezető, talán rutintalanságból, de belenyúlt a mérkőzésbe. Innentől kezdve az addig szórakoztató esemény sportágat váltott, és a bíró került a főszerepbe… Összességében a 75 percig emberhátrányban játszó bátoriak nagyobb különbséggel is nyerhettek volna, hiszen a gólokon kívül két kapufa is jelezte a kontratámadások veszélyességét. Gól: Nagy D. (9. és 23.), Lakatos L. (11-esből, 67.), illetve Ungi (42.). Kiállítva: Erdei Z. (második sárga lap után, 17.). Jó: Tóth Sz., Ráti, Nagy D., Lakatos L., illetve Patály J., Ungi.

Fogarasi Zoltán: – A temetéshez valóban hallott kell, de mi ezúttal megmutattuk, hogy korai volt még temetni ezt a csapatot… Hetvenöt percet játszottunk emberhátrányban, ez idő alatt rúgtunk két gólt és két kapufát, emellett nagyon jól játszottunk, úgyhogy győzelmünk teljesen megérdemelt. Sikerünkkel méltóan köszöntöttük támogatónkat, Kovács Istvánt hatvanadik születésnapja alkalmából.

Feczkó Tamás: – Ez a mérkőzés már akkor el lett rontva, amikor a játékvezető felment a pályára. Az elején ajándékozott egy gólt a hazaiaknak, utána mi kaptunk egy ajándék kiállítást. Ezek után végig kompenzálni próbált, amiből nevetségesnél nevetségesebb ítéletek kerekedtek ki – ilyen volt a tizenegyes is – mindkét oldalra. Ennek ellenére a felelősség csak az enyém és a játékosaimé, hiszen több mint hetven percet játszottunk emberelőnyben, mégsem tudtuk feltörni a hősiesen és szervezetten védekező hazaiakat. Gratulálok a bátoriak jó játékéhoz és győzelméhez.

Baktalórántháza–Debreceni EAC 1–1 (1–0)

Baktalórántháza, 150 néző, v.: Szabó I. Baktalórántháza: Gazsi – Balogh Zsolt (Marics T., 83.), Geda, Kántor F., Csordás G., Rakóczi, Lakatos I., Kozma J. (Fábri, 71.), Török I. (Till, 92.), Marics G., Szabó R. Játékos-edző: Illés László. DEAC: Tóth F. (Oláh D., 40.) – Takács Á., Tóth Z., Buka B., Buzai (Szabó M., a szünetben), Brehószki, Patalenszki, Mizsák, Balogh Zsolt (Vas D., 62.), Jenei Zs., Sütő A. Edző: Sáfár László.

Az első félidőben ahelyett, hogy eldöntötte volna a meccset a baktai csapat, kihagyta a jobbnál jobb helyzeteket, és csak közvetlenül a szünet előtt jutott előnyhöz. Amilyen jól zárult az első játékrész, olyan rosszul indult a második, hiszen nyomban egyenlített a DEAC, majd emberhátrányba került a Bakta, de tíz emberrel is lett volna lehetősége a győzelem kiharcolására. Gól: Török I. (45.), illetve Takács Á. (46.). Kiállítva: Csordás G. (második sárga lap után, 49.). Jó: Geda, Rakóczi, Lakatos I., illetve Takács Á., Jenei Zs., Mizsák, Brehószki. (Tudósító: Gebri Pál)

Illés László: – A nagyon sok kihagyott lehetőség és a súlyos egyéni hibák miatt vesztettünk két pontot.

Sáfár László: – Összességében a döntetlen reálisnak mondható, bár emberelőnyünk miatt nyerhető lett volna a meccs. Ugyanakkor remek csapattal találkoztunk, amely előtt éppúgy sok helyzet adódott mint előttünk, így a nézők voltak az igazi nyertesei ennek a mérkőzésnek.

Hajdúböszörményi TE–FC Tiszaújváros 0-0

Hajdúböszörmény, 100 néző. V.: Veres. Hajdúböszörmény: Kőrösi – Bogár (Gustavo), Kiss, Hortó, Angyalos, Szabó M., Tóth T., Reyes (Bartha), Lovas, Bogdanovic, Milovac. Edző: Papp Ferenc.
Tiszaújváros: Hamar – Horváth T., Toplenszki, Fodor, Török, Gacsal, Lippai (Daru), Kerekes, Molnár G. (Binder), Dávid (Gaál), Kovács P. Edző: Koleszár György. Jók: Reyes, Kőrösi, ill. Fodor, Hamar, Kerekes, Kovács P.

Papp Ferenc: – A kupában és a bajnokságban menetelő Tiszaújváros ellen a kapu előtti határozatlanságunk miatt nem sikerült megszerezni a három pontot.

Koleszár György: – Értékes pontot szereztünk a kupamérkőzés fáradalmaival a lábunkban.

Vasárnap:

Szatmár Unió FC–Hajdúszoboszló 1–0 (0–0)

Fehérgyarmat, 400 néző, v.: Horváth G. Szatmár Unió: Pekk – Matei, Robas, Reszler Zs. (Marian, 74.), Pál Á., Márton J., Rebegea, Costea, Szilágyi L. (Bartha K., 74.), Homoki G. (Ács G., 66.), Oprea. Játékos-edző: Della Sándor. Hajdúszoboszló: Groze – Kálmán Z., Bakonszegi, Fülöp A., Fekete G., László R., Bácsi (Papp Z., 65.), Szathmári Zs., Nagy D. (Kereki, 70.), Zsarnai (Ondó, 60.), Domokos A. Edző: Szűcs János.

A gyönyörű későnyári időben, az utolsó szeptemberi vasárnapon óriásit küzdött a hazai csapat a remek játékerőt képviselő ellenféllel szemben. Az első félidőben több helyzete volt a Szoboszlónak, Pekk János több alkalommal is óriási bravúrral hárított, szünet után azonban nagyot javult a Szatmár Unió játéka, több komoly gólszerzési lehetőséget is sikerült a hazaiaknak kialakítaniuk, és végül egy álomszép találattal, az utolsó pillanatokban begyűjtötték a három pontot. A Hajdúszoboszló tagjai a jó időben kicsit megfáztak Fehérgyarmaton, de otthon várja őket a csodálatos gyógyvizük, melytől hamar meg tudnak gyógyulni. Gól: Ács G. (89.). Jó: Pekk, Matei, Pál Á., Márton J., Szilágyi L., Oprea, Ács G., illetve Groze, Kálmán Z., Bakonszegi, László R., Domokos A.

Della Sándor: – Óriási értéke van számunkra ennek a három pontnak. Az első félidőben sokat cipeltük a labdát, ezért nem volt gördülékeny a játékunk. Szünet után jobban koncentráltunk, több helyzetet tudtunk kialakítani, és a lehető legjobb pillanatban rúgtuk a gólunkat, amire az ellenfél már nem tudott válaszolni.

Szűcs János: – Ennyi kihagyott helyzetnek csakis ez lehetett vége… A most látott teljesítményünk szégyenteljes, de még így is gólkülönbséget javíthattunk volna, s gyakorlatilag az első félidőben már el kellett volna döntenünk a találkozót. Gratulálok a hazaiak lelkes játékához.

Tiszakanyár–Létavértes 2–0 (0–0)

Tiszakanyár, 150 néző, v.: Belicza. Tiszakanyár: Lippa – Pócsi, ifj. Koskovits Gy., Gergely B., Morauszki, Deák T., Die, Makai I. (Csombók Z., 74.), Phrakonkham (Ruska, 35.), Dolhai, Gombkötő S. Edző: Koskovits György. Létavértes: Póser – Boros J., Hajdu I., Holecz, Kovács G. (Mezei B., 64.), Burics, Suskó, Mokánszki, Barzsó, Király V., Nagy T. (Kertész T., 52.). Edző: Gyarmati András.

A szervezetten, nagyon jó játszó vendégek csak a mezőnyjátékot uralták olykor-olykor, igazi gólhelyzetet nem tudtak kialakítani. A hazaiaknak a második félidőben értek gólokká az ellentámadásai, így jutottak hozzá a fontos három ponthoz. Gól: Ruska (59.), Gombkötő S. (92.). Kiállítva: Suskó (a gólhelyzetben kitörő Gombkötő Sándor buktatásáért, 85.). Jó: Gergely B., Deák T., Ruska, Gombkötő S.

Koskovits György: – Nagyon jól szervezett és felkészített csapatot sikerült legyőznünk a második félidőben mutatott lendületes és agresszív játékkal.

Diósgyőri VTK tartalék – Cigánd SE 0-2 (0-2)

Miskolc, 50 néző. V.: Farkas. DVTK tartalék: Éliás – Borbély (Somogyi), Visegrádi, Tóth K., Czeglédi, Kovács Sz., Kerényi, Berecz, Stefán, Zinger, Ternyik (Balajti). Edző: Bocsi Zoltán. Cigánd: Nagy Z. – Ludescher, Cséke, Tempfli, Baksa (Oláh), Csáki R., Pop (Csáki P.), Tudja, Varga, Boldog, Simtchatcha (Vicickó). Edző: Kocsis János. Gól.: Cséke, Baksa. Jó: Visegrádi, Tóth K., ill. Cséke, Csáki R., Pop.

Bocsi Zoltán: – A mai mérkőzésen voltak biztató jelek, a helyzeteket értékesíteni kell és szorosabb eredmény született volna.

Kocsis János: - Legfontosabb a győzelem volt, ez sikerült.


Tabella:

1. Várda 7 5 2 0 14-4 17
2. Tiszaújváros 7 4 3 0 11-5 15
3. Hajdúszoboszló 7 4 1 2 16-6 13
4. Nyírbátor 7 4 0 3 13-9 12
5. Cigánd 7 4 0 3 10-8 12
6. Ibrány 7 3 3 1 6-4 12
7. Tiszakanyár 7 3 1 3 12-9 10
8. Baktalórántháza 7 3 1 3 11-11 10
9. Létavértes 7 3 0 4 10-5 9
10. Hajdúböszörmény 7 2 2 3 12-11 8
11. Szatmár Unió 7 2 2 3 6-9 8
12. Nagyecsed 7 2 1 4 7-13 7
13. DVSC-DEAC 7 1 1 5 3-10 4
14. DVTK II 7 0 1 6 3-30 1

 

Fel Következő