6. forduló (2012.09.22-23.)

| Forduló-hangoló | Tudósítások, eredmények |

 

Forduló-hangoló

 
Ibrány SE Szatmár Unió
2012.09.23 15:00

A két gárda még nem találkozhatott egymással, mivel a vendégek a megyei bajnokságot nyert Nagyszekeres jogán, új egyesületként az idén kerültek fel a harmadik vonalba. Az Ibrány célja egyértelműen a három pont megszerzése.

Hajrá Ibrány!!!


Edzői nyilatkozatok:

Kovács János, ibrányi edző: – Számunkra a három pont megszerzése a cél ezen a mérkőzésen, ennek szellemében is készültünk. Remélem, megtaláljuk a góllövőcipőt, mert elől eredményesebbnek kell lennünk, mint az eddigi mérkőzéseken. Lassan beáll a mezőny, de az jól látszik, hogy minden egyes mérkőzésen meg kell feszülni a sikerért, és miként eddig, a folytatásban is nagyon szoros eredmények, nagy csaták várhatók.

Della Sándor, a Szatmár Unió játékos-edzője: – Nehéz mérkőzésre számítok, mert a hazai csapat elég jól kezdte a bajnokságot, és nekünk minden pontra szükségünk van, így ezúttal is. Remélem, a játékosok hozzáállása is megfelelő lesz, a héten az eddig meglévő hiányosságokat is igyekszünk pótolni, és a múlt heti győzelem is adhat némi pluszt a csapatnak.

További mérkőzések:

Szombat:
Debreceni EAC (13.)–Várda SE (1.)
Tiszaújváros (2.)–Nyírbátor (4.)
Hajdúszoboszló (3.)–Tiszakanyár (8.)
Létavértes (9.)–Diósgyőr II (14.)
Cigánd (10.)–Hajdúböszörmény (7.)

Vasárnap:
Nagyecsed (12.)–Baktalórántháza (5.)


Tudósítások, eredmények

Ibrány–Szatmár Unió FC 2–1 (0–1)

Ibrány, 300 néző, v.: Sándor Cs.

Ibrány: Tóth N. – Kántor Zs., Kléninger (Kiss P., 72.), Lipcsei M., Kovács I., Ruan Pereira, Ruja (Kató Gy., 90.), Barzó (Reinaldo, 74.), Varga A., Hruska, Kató I. Edző: Kovács János.

Szatmár Unió: Pekk – Stef, Robas, Chioreanu, Marian, Márton J., Rebegea, Costea (Homoki G., 74.), Szilágyi L. (Bartha K., 73.), Gavrus (Matei, 63.), Oprea. Játékos-edző: Della Sándor.

Az első félidőben a motiváltabb vendégek uralták a játékot, és megérdemelten jutottak vezetéshez, a szünet (amely során együttműködési megállapodást írt alá a helyi egyesület és a Nyírsuli Kft.) után hamar fordítani tudtak az ibrányiak, ami megváltoztatta a játék képét. A szatmáriak leginkább a játékvezetői ítéletekkel foglalkoztak, így végül megérdemelt hazai siker született.

Gól: Lipcsei M. (49.), Barzó (55.), illetve Oprea (38.).

Kiállítva: Chioreanu (második sárga lap után, 65.), Stef (belerúgott Varga Attilába, 77.).

Jó: Lipcsei M., Varga A., Kántor Zs., Ruja, Kató I., illetve Pekk, Márton J.

Kovács János: – Az első félidőben kapkodva játszottunk, nehezen álltunk talpra. Szünet után igazolta a csapat, hogy többre hivatott, jó játékkal, biztosan szereztük meg a három pontot.

Della Sándor: – Az első félidőben játékosaim betartották a taktikai utasításokat, és jól fociztunk. Szünet után mintha az öltözőben maradtunk volna, sok egyéni hiba jellemezte játékunkat. Azt is megjegyzem, hogy a játékvezető nem állt a helyzet magaslatán, nem egyforma mérce alapján osztotta a lapokat. Ezzel együtt megérdemelten nyertek a hazaiak.


További eredmények:

Debreceni EAC–Várda SE 0–1 (0–0)

Debrecen, 70 néző, v.: Tóth T. DEAC: Tóth F. – Takács Á., Tóth Z., Buka, Hajdu N., Szabó M., Patalenszki, Mizsák (Vas D., 20. perc), Balogh Zs., Jenei Zs., Pankotai (Sütő A., 72.). Edző: Sáfár László. Várda SE: Petranics – Brankovics P. (Spekker, 76.), Hegedűs T., Mező Á., Tóth Gy., Miskolczi, Oláh D., Iván A., Farkas M. (Lakatos T., 67.), Bagin, Soós T. (Koi, 90.). Edző: Révész Attila.

A debreceni csapat jól megszervezte védekezését, ezért az esélyesebb kisvárdaiak nagyon nehéz találtak rést a kapuhoz vezető úton. Már úgy nézett ki, hogy hiábavaló volt a vendégek mezőnyfölénye, ezen a meccsen csak a kapufákig fognak jutni, viszont ekkor egy remek beadásra érkező Soós Tibor ragyogóan érkezett, és kicsikarta a győzelmet csapatának. Gól: Soós T. (89.). Jó: Tóth F., Tóth Z., Pankotai, illetve Hegedűs T., Mező Á., Miskolczi, Soós T.

Sáfár László: – Nem tudtuk kihúzni a meccset, így a meglepetés elmaradt.

Révész Attila: – Végig uraltuk a mérkőzést, viszont érezhető volt a fejekben a zavar, és a végjátékba rendre hiba csúszott. Ugyanakkor a srácok végig küzdöttek egymásért, és ez az utolsó pillanatokban meghozta a teljesen megérdemelt sikert. Gratulálok a DEAC szervezett játékához!

Tiszaújváros–Nyírbátor 2–0 (1–0)

Tiszaújváros, 300 néző, v.: Szilágyi S. Tiszaújváros: Hamar Zs. – Horváth T., Toplenszki, Fodor P., Török A., Gacsal (Daru, 74.), Lippai G., Kerekes I., Molnár G. (Polényi T., 87.), Dávid Z. (Gaál G., 79.), Kovács P. Edző: Koleszár György. Nyírbátor: Tóth Sz. – Csáki J. (Orosz M., 65.), Ricsei, Jeddi, Kóka R., Ráti, Erdei Z., Hadházi, Pálvölgyi, Puskás D. (Lakatos L., 30.), Haburcsák K. (Nagy D., 56.). Edző: Fogarasi Zoltán.

A hazai csapat ezúttal is megszerezte a szokásos korai gólját, ami után a vendégek hiába jutottak el ismételten nagyon sok helyzetig, az újabb találatot is a tiszaújvárosiak érték el. Gól: Kovács P. (5.), Molnár G. (51.). Jó: Hamar Zs., Kovács P., Kerekes I., Toplenszki, Lippai G., illetve Tóth Sz.

Koleszár György: – Jó csapatot, jó játékkal és nagyszerű hozzáállással győztünk le.

Fogarasi Zoltán: – Idei legjobb mezőnybeli játékunkkal se tudtunk győznünk a szervezett Tiszaújváros otthonában. Lehetőségeink megvoltak, de azok rendre kimaradtak, így pedig nehéz mérkőzést nyerni. Gratulálok a hazaiaknak.

Hajdúszoboszló–Tiszakanyár 2–1 (1–1)

Hajdúszoboszló, 100 néző, v.: Szabó I. Hajdúszoboszló: Groze – Kálmán Z., Bakonszegi, Fülöp A., Fekete G., László R., Bácsi (Papp Z., 89.), Szathmári Zs., Nagy D. (Szarvas F., a szünetben), Ondó (Lendvai Gy., 73.), Domokos A. Edző: Szűcs János. Tiszakanyár: Szobonya G. – Pócsi (Phrakonkham, 39.), ifj. Koskovits Gy., Gergely B., Morauszki, Csombók Z. (Ruska, 62.), Deák T. (Illés A., 88.), Die, Dolhai, Gombkötő S., Makai I. Edző: Koskovits György.

Küzdelmes, helyenként kemény, de nem durva mérkőzésen a döntetlen megfelelt volna a látottaknak. Különösen, hogy az utolsó húsz percben teljesen beszorította ellenfelét az egyenlítésért harcoló Tiszakanyár, de gólt nem sikerült elérnie. Gól: Bakonszegi (25.), Fekete G. (56.), illetve Gombkötő S. (38.). Kiállítva: Szarvas F. (második sárga lap után, 82.). Jó: Bakonszegi, Fekete G., László R., illetve Die, Morauszki.

Szűcs János: – A játék képe alapján megérdemelt győzelmet szereztünk, ami valószínűleg annak is köszönhető, hogy a múlt héten Létavértesen mind kultúrából, mind focisulis megoldásokból rengeteget tanultunk.

Koskovits György: – Két azonos erősségű csapat meccsén az győzött, amelynek a védelme csak egyet hibázott. Ameddig a héten gyakoroltakat nem tudjuk kilencven percen át érvényesíteni a meccseken, addig sajnos ilyen eredményekre lehet számítani.

Létavértes–Diósgyőr II 4–0

Cigánd–Hajdúböszörmény 3–1.


Tabella:

1. VÁRDA 6 5 1 0 13 3 16
2.
TISZAÚJVÁROS 6 4 2 0 11 5 14
3.
HAJDÚSZOBOSZLÓ 6 4 1 1 16 5 13
4.
IBRÁNY 6 3 2 1 5 3 11
5.
LÉTAVÉRTES 6 3 0 3 10 3 9
6.
NYÍRBÁTOR 6 3 0 3 10 8 9
7.
BAKTALÓRÁNTHÁZA 6 3 0 3 10 10 9
8.
CIGÁND 6 3 0 3 8 8 9
9.
HAJDÚBÖSZÖRMÉNY 6 2 1 3 12 11 7
10.
TISZAKANYÁR 6 2 1 3 10 9 7
11.
NAGYECSED 6 2 1 3 6 10 7
12.
SZATMÁR UNIÓ 6 1 2 3 5 9 5
13.
DEAC 6 1 0 5 2 9 3
14.
DIÓSGYŐR II. 6 0 1 5 3 28 1

 

Fel Következő