5. forduló (2000.08.30, szerda)

| Forduló-hangoló | Tudósítások, eredmények |

Forduló-hangoló

A csoport

Demecser (5. helyezett-Kisvárda (2.). Vegera Attila, demecseri edző: - Azon voltunk, hogy a vasárnapi ibrányi pofont mihamarabb feledtetni tudjuk. Pedig nem játszottunk rosszul Ibrányban, de a kapu előtt az ellenfelünk volt határozottabb. A Kisvárdával szemben  lelkesebb, odaadóbb játékra lesz ahhoz szükség, hogy sikeresek legyünk.

Komáromi György, kisvárdai edző: - Remélhetőleg több játékosunk már nem jelent "sérültet", és akkor a vasárnapi kezdőcsapattal vehetjük fel a versenyt. Elnézve a Demecser játékerejét és eddigi eredményeit, képesnek tartom a csapatot a pontszerzésre. Ha ez sikerül, akkor stabilizálhatjuk a helyünket.


Rakamaz (6.)-Ibrány (1.). Veigli Géza, rakamazi edző: - Ha Ibrány az ellenfél, akkor mindig jó a meccs és szerencsére az eredményességre sem panaszkodhatunk velük szemben hazai pályán. Jó lenne, ha az igazi győztes újra a közönség lenne, persze, mi is nyerni szeretnénk. Varga mellett Korpai és Kozák is sérült, ez nekünk egy kicsit sok, de nem adjuk fel...

Falatovics László, ibrányi edző: - Szenzációsan futballoztunk vasárnap, de a Demecser elleni meccsen túl kell lépnünk, hiszen itt az újabb, nem is akármilyen feladat. Ibrányban nem emlékeznek, hogy mikor szereztek legutóbb pontot Rakamazon, jó lenne ennek a sorozatnak véget vetni. Ebben a csoportban minden meccs háromesélyes, erre a párosításra különösen igaz ez.


Hajdúnánás (3.)-Záhony (8.). Karasz Lajos, záhonyi edző: Az első pontunk már megvan, az első találatunkra azonban még várni kell. Bízom benne, hogy már nem sokáig, és a jó képességű Nánásnak végre már beköszönünk.

- Megmondom őszintén, jobban örültem volna, ha ellenfelünk vasárnap nem kap ki Hajdúdorogon, hiszen így biztosan jobban fel lesznek tüzelve. Szoros eredményt szeretnénk elérni.


B csoport

Kisléta (3.)-Hajdúszoboszló (8.). Szécsi Zoltán, kislétai edző: - Remélem, hogy a hétvégi pofon éreztetni fogja jótékony hatását. Sokan lebecsülik a Hajdúszoboszlót, de azt jó lenne, ha mindenki tudná, hogy olyan fiatal debreceni labdarúgók szerepelnek náluk, akik képzettek, lelkesek, de még rutintalanok. Ami biztos: néhány év múlva meghatározó tagjai lehetnek ennek az osztálynak.


Nyírbátor (2.)-Debreceni FSE (7.). Németh Károly, nyírbátori edző: - Fiatal játékosokból álló, lelkes csapat lesz az ellenfelünk, amelyet sikerült feltérképeznem.

- Két-három játékosra hívom majd fel a labdarúgóim figyelmét. Számunkra itthon csakis a győzelem lehet a cél, igyekszünk megfelelni ennek a kívánalomnak. Szarka játéka kérdéses, Kovács és Czerula sérülése még nem jött rendbe.


Vásárosnamény (6.)-Kisújszállás (4.). Kiss Miklós, vásárosnaményi edző: - Plusz motivációt jelenthet számunkra a hazai pálya, ahol szeretnénk megőrizni veretlenségünket. A Kisújszállás erejéről mindent elmond, hogy vasárnap legyőzte a Kislétát. Vass kapusra eltiltás vár, kérdés, hogy a sérülten védő Tuzát mennyire viselte meg a baktai meccs. Ha nagyon, akkor a 14 éves Tóth Zoltán állhat a háló elé.


Karcag (5.)-Baktalórántháza (1.). Fecsku István, baktalórántházi játékos-edző: - Az ellenfél teljesen ismeretlen, ennek ellenére természetesen szeretnénk megőrizni veretlenségünket. Nem lesz könnyű dolgunk, de mindent megteszünk ennek érdekében.


Tudósítások, eredmények

A csoport

Demecser-Kisvárda 3-1 (1-0)

Demecser, 500 néző, v.: Ficze. Demecser: Petranics - Göncz, Barna, Balogh Gy., Huszti, Minyin, Balogh T., Gombkötő J., Komi, Szécsi (Kertész), Raican (Dudnyik). Edző: Vegera Attila. Kisvárda: Szőr I. - Cipf, Takács, Papp T., Torda, Gergely, Szilágyi (Szabó), Seres, Lehoczki, Homann, Deák. Edző: Komáromi György.

1-0 (Minyin 3 m-ről a jobb sarokba lőtt, 19. perc), 1-1 (Szilágyi 8 m-rőt a léc alá fejelt, 58.), 2-1 (Minyin 5 m-ről a jobb sarokba lőtt, 89.), 3-1 (Dudnyik a kapusról kipattanót lőtte a kapuba, 90.) Tudósító: Fekete Zoltán.


Rakamaz-Ibrány 1-1 (0-0)

Rakamaz, 300 néző,v.: Sinka. Rakamaz: Vadon - Baka, Karóczkai, Kondás, Gáspár, Paulik (Nagy R.), Korpai S. (Nagy Cs.), Pásztor, Galambosi, Ádámszki, Szekrényes (Csernyák). Edző: Veigli Géza. Ibrány: Kormány - Zákány, Pap K., Herman A., Dobránszki (Korpai L.), Bíró, Gulácsi (Herman L.), Lente, Bohács, Ónodi (Bardi), Erdei. Edző: Falatovics László.

0-1 (Lente szenzációs cselsorozat után higgadtan a jobb alsó sarokba lőtt), 1-1 (Pásztor egy szögletet követően 10 m-ről fejelt a hálóba, 58.). Tudósító: Kaposvári Ferenc.


Hajdúnánás-Záhony 5-0 (1-0)

Hajdúnánás, 200 nező, v.: Kökény. Záhony: Czene - Krizán, Sevcsuk, Lipták, Kántor T. (Vilman), Czvik, Deszaga (Simon), Kozics, Gombkötő, Karasz, Csernyu (Sére). Edző: Karasz Lajos.

1-0 (Krizán, öngól, 12. perc), 2-0 (Szabó L, 50.), 3-0 (Szilágyi, 58.), 4-0 (Tóth A., 80.), 5-0 (Tóth A. 11-esből, 89.).


További eredmény: Sátoraljaújhely-Hajdúdorog 3-2.


B csoport

Vásárosnamény -Kisújszállás 1-1 (0-0)

Vásárosnamény, 300 néző, v.: Kiss . Vásárosnamény: Tuza - Ésik, Orosz Cs., Illés N., Majoros, Oleksza (Tóth G.), Illés P., Tivádar, Ponczók, Orosz Zs., Kovács G. (Székely) Edző: Kiss Miklós.

1-0 (Kovács G. a kapusról kipattanót lőtte a hálóba, 50. perc), 1-1 (Csillag 11 m-ről fejelt a kapu jobb oldalába) Tudósító: Kiss Pál.


Nyírbátor-Debreceni FSE 4-0 (0-0)

Nyírbátor, 250 néző , v.: Paróczai. Nyírbátor: Tóth, Szegedi, Lengyel, Hüse (Erdei), Balázscsik, Márton, Csapos, Széplaki, Lőrincz, Barczi (Hoszpodár), Kurucz (Szarka). Edző: Németh Károly.

1-0 (Széplaki 3 m-es fejes, 49. perc), 2-0 (Lőrincz 5 m-es fejes, 51.), 3-0 (Hoszpodár 8 m-ről a bal sarokba durrantott, 76.), 4-0 (Széplaki 8 m-ről a bal sarokba helyezett, 86.).

Kiállitva: Lengyel (második sárga lap, 54.), illetve Nagy M. (második sárga lap, 41.) Tudósító: Siket István.


Kisléta-Hajdúszoboszló 8-0 (3-0)

Kisléta, 200 néző, v.: Kiss. Kisléta: Vitkai - Pekács, Balázs, Cselószki, Ricsei, Szemán (Tóth), Szkunc, Balogh J. (Kurilco), Sipos, Madudin, Császár (Pitács). Edző: Szécsi Zoltán.

1-0 (Császár 5 m-ről lőtt a bal alsó sarokba, 20. perc), 2-0 (Madudin közelről fejelt a jobb alsó sarokba, 27.), 3-0 (a levágódó labdát Szemán gurította a kapuba, 36.), 4-0 (Madudin 3 m-ről a kapu közepébe lőtt, 47.), 5-0 (Császár 14 m-es lövés, 48.), 6-0 (Császár 3 m-ről passzolt a kapuba, 54.), 7-0 (Madudin 7 m-ről a jobb sarokba lőtt, 72.), 8-0 (Kurilco 6 m-ről a bal sarokba gurított, 78.). Tudósító: Pál Attila.


Karcag-Baktalórántháza 4-2 (2-1)

Karcag, 300 néző, v.: Dobi. Baktalórántháza: Mónus - Geda (Szenes), Benkő, Németh S., Kozma A., Németh Cs., Kapin (Fecsku), Illés, Vida, Szabó, Gdovin. Játékos-edző: Fecsku István.

1-0 (Bese 18 m-ről a jobb felső sarokba emelt, 7. perc), 1-1 (Gdovin Kozma beadásából 14 m-ről lőtt a jobb sarokba, 21.), 2-1 (szögletkombináció után Binder a 16-os oldalvonalától talált a kapuba, 45.), 2-2 (Németh Cs. 10 m-ről a jobb sarokba lőtt, 53.), 3-2 (Varga 2 m-es fejes, 82.), 4-2 (Bese 5 mről a kapu közepébe továbbított, 87.). Tudósító: Kozma Attila.


Rakamazon iksz a vége

Rakamaz (KM) - A múlt kötelez. Tavasszal 4-0-ás, 1999-ben 5-3-as gólzáporos mecscsen nyert a Rakamaz örök riválisa, az Ibrány ellen.

Szerdán elmaradt a gólzápor, a meccs viszont nem volt rossz. Még akkor sem, ha az első félidőben nem született gól. Szünet után azonban nem kellett sokáig várni a találatokra, az ibrányi előnyszerzés nem ejtette kétségbe a Rakamazt, amely kisvártatva egyenlített.

Sőt, Ádámszki akár a mérkőzés hőse lehetett volna, ha két, százalékban ki sem fejezhető mértékű helyzete közül csak az egyiket értékesíti.

A hazaiak gólgyárosa kétszer is tévesztett, így az Ibrány időtlen idők óta pontot szerzett a Rakamaz otthonában. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a vendégeknek is voltak kecsegtető helyzetei, azonban azok is kimaradtak.

Az edzőket elhallgatva egyik fél sem búslakodik emiatt...

Veigli Géza: Nagyon jó mérkőzés volt, érzésem szerint igazságos eredmény született.

Falatovics László: Óriási küzdelemben igazságos eredmény született.


A hajrá döntötta Demecser javára

Demecser (KM) - Ismét egy osztályban a két szomszédvár, azaz újra megmérkőzött egymással a demecseri és a kisvárdai futballcsapat. Az NB II-ben.

És láss csodát! A korábbi években az érdektelenség jellemezte leginkább a demecseri meccseket, és most az ellenfél hírére újra több százan zarándokoltak a lelátókra. Igaz, a többség talán kisvárdai volt.

Így aztán a végén ők búsulhattak. Sokáig döntetlen színezetű volt az összecsapás, mígnem a hajrában felülkerekedett a demecseri csapat, ezzel harmadik hazai meccsén a harmadik győzelmét is megszerezte. Nem utolsósorban, ezzel sikerült feledtetni a vasárnapi, ibrányi vereséget.

Kisvárdán pedig továbbra sem gyógyulnak a sebek, a futball mellett továbbra is témát adnak az "egyebek".

Vegera Attila: Ragyogó mérkőzés volt, a második félidei játékunkkal megérdemelten nyertünk, ezzel feledtettük az ibrányi fiaskót. Több szempontból is értékes győzelmet arattunk.

Komáromi György: Úgy érzem, nem érdemeltünk vereséget, ettől függetlenül gratulálok a Demecsernek. A fiúk mindent megtettek a sikerért, de két figyelmetlenség döntött.


Kisléta, Nyírbátor: gólparádé!

A Szoboszló ellen a háromgólos Madudin és Császár volt a császár

Kisléta, Nyírbátor, Karcag (KM) - A B csoportban színre lépő megyei csapatok közül a Kisléta simán verte a harmatos Hajdúszoboszlót. Pedig a Szécsi-csapat az első félidőben büntetőt hibázott: Madudin elpackázott kísérlete azonban nem osztott-szorzott, a Léta gond nélkül teljesítette a kötelező házifeladatot.

- A huszonnyolc kihagyott helyzet majdnem megbosszulta magát - summázott Szécsi Zoltán, a Kisléta edzője közvetlenül a találkozó lefújása után.

A Nyírbátor a szünetig "megpuhította" a Debreceni FSE együttesét, míg a folytatásban négy góllal rontotta el a hajdúsági játékosok hangulatát.

- Az első félidőben türelmesen, a másodikban eredményesen is játszott a csapat - értékelte a közepes színvonalú mérkőzést Németh Károly, a Nyírbátor edzője.

A Baktalórántháza nem járt szerencsével idegenben, noha a felettébb izgalmas, jó iramú összecsapáson a Fecsku-gárda kétszer is egyenlített. A vendégek nem elégedtek meg a döntetlennel, végül ez okozta vesztüket, a hajrában ugyanis a Karcag kicsikarta a győzelmet.

- A második félidőben mezőnyfölényt harcoltunk ki, de nem tudtunk újabb gólokat szerezni, emiatt az utolsó percekben megbűnhődtünk - kommentálta a Karcagon történteket Fecsku István, baktalórántházi játékos-edző.


Záhonyi ötös

Vásárosnamény, Hajdúnánás (KM) - Az A csoportban a Záhony, a B-ben a Vásárosnamény sorozata nem szakadt meg. Eszerint a naményiak hazai pályán továbbra is veretlenek, a Záhony viszont továbbra is eredménytelen.

Kiss Miklós: Lelkesedtünk, de ez csak egy ponthoz volt elég.

Karasz Lajos: Az első félidőben kihagyott helyzetek és az öngól után már nem tudtunk talpra állni.

Vissza Fel Következő