6. forduló (2000.09.02-03)

| Forduló-hangoló | Tudósítások, eredmények |

Forduló-hangoló

A csoport

Vasárnap: Ibrány (1. helyezett)-Kisvárda (4.). Falatovics László, ibrányi edző: - A legutóbbi két forduló megyei rangadói láthatóan sokat kivettek a csapatból, de ez nem lehet hátrány, hiszen a Várda számára is hasonló volt a menetrend. Hazai pályán szeretnénk a közönséget kiszolgálni és eredményesen szerepelni.

Komáromi György, kisvárdai edző: - Ugyanaz vonatkozik az ibrányi meccsünkre is, mint a demecserire, azaz képesnek tartom a csapatot a pontszerzésre. Szerdán a mutatott játékban nem vallottunk szégyent, vasárnap ehhez eredménynek is kell párosulnia.


Záhony (8.)-Sátoraljaújhely (5.). Karasz Lajos, záhonyi edző: - Csakis abban tudok reménykedni, hogy a Rakamaz ellen nyújtott játékunkat meg tudjuk ismételni, és végre a kapuba is betalálunk. Ha ez meglesz, akkor elindulhatunk felfelé.


Hajdúnánás (2.)-Demecser (3.). Vegera Attila, demecseri edző: - Eddig egysíkú volt a szereplésünk, hiszen hazai pályán rendre nyertünk, idegenben mindkétszer vesztettünk. Utóbbi sorozatnak szeretnénk véget vetni, hiszen céljaink eléréséhez az otthonunktól távol szerzett pontokra is szükség van. Kákóczki hiányzik, ő sérüléssel bajlódik.


Hajdúdorog (7.)-Rakamaz (6.). Veigli Géza, rakamazi edző: - Ebben a csoportban csupa olyan csapat szerepel, amelyre nem jellemző, hogy nagyon sok gólt kapna. Éppen ezért van jelentősége annak, hogy az idegenben adódó helyzeteket milyen százalékban használjuk ki. Mi ebben eddig elmaradtunk a várakozástól, jó lenne végre idegenben is gólt szerezni. Bízom benne, hogy Kozák felépül, Szekrényes viszont biztosan nem játszhat, hiszen begyűjtötte harmadik sárga lapját.


B csoport

Szombat: Nyírbátor (1.)-Vásárosnamény (6.). Németh Károly, nyírbátori edző: - A Tisza-csoportban immáron egyedül a mi csapatunk veretlen, de annyira kiegyenlített a mezőny, hogy ennek nincs sok jelentősége. Ismerem jól Kiss Miklós kollégámat, aki biztos, hogy szeretne kitalálni valami olyasmit, amivel meglep bennünket. Mi is erre készülünk, és bár nagyon nehéz meccsre számítok, nyernünk kell. A kiállított Lengyel nem játszhat, miként a sérült Kovács és Czerula sem.

Kiss Miklós, vásárosnaményi edző: - A bátori csapat jellemzői a fegyelem és az egységesség. Ilyen szinten nagyon nehéz megtalálni a gyenge pontjukat, de bízom benne, hogy a Baktán látottakhoz hasonló produkcióra leszünk képesek. Pontot szeretnénk szerezni.


Debreceni FSE (7.)-Kisléta (2.). Szécsi Zoltán, kislétai edző: - Debrecenbe kéne menni, három pontot kéne venni! Persze csak akkor, ha másként nem megy. Mindenképpen győznünk kell, mert a Kánaánt jelentő első és a poklot jelentő negyedik hely között kb. három pont különbség lesz. Miért ne lenne éppen ez a három?


Vasárnap: Baktalórántháza (3.)-Kisújszállás (5.). Fecsku István, baktalórántházi játékosedző: - Szerdán elvesztettük ugyan a veretlenségünket, de az élet nem állt meg, itt az újabb ellenfél. Amely éppúgy ismeretlen, mint a Karcag, de ettől hazai pályán mindenképpen nyerni szeretnénk. Marics eltiltása lejárt, vele kiegészülve szeretnénk sikeresek lenni.


Tudósítások, eredmények

A csoport

Ibrány-Kisvárda 0-3 (0-1)

Ibrány, 600 néző, v.: Szilágyi M. Ibrány: Kormány-Zákány, Korpai (Herman L.), Herman A., Dobránszki (Kató I.), Bíró, Gulácsi (Bardi), Lente, Bohács, Ónodi, Erdei. Edző: Falatovics László. Kisvárda: Szőr I. - Szabó (Cipf), Takács, Papp T., Torda, Gergely, Szilágyi (Spekker), Seres (Kovács), Lehoczki, Homann, Deák. Edző: Komáromi György.

0-1 (Lehoczki 8 m-es fejes, 30. perc), 0-2 (Gergely 12 m-es fejes a bal sarokba,55.), 0-3 (Papp T. szöglet utáni közeli fejes, 78.). Tudósító: Vígh Sándor


Záhony-Sátoraljaújhely 4-1 (0-1)

Záhony, 350 néző, v.: Kegyes. Záhony: Czene - Krizán, Sevcsuk, Lipták, Kántor T (Balogh), Czvik, Kajli (Sére), Kozics, Gombkötő, Karasz, Csernyu (Vilman). Edző: Karasz Lajos.

0-1 (Juhász 10 m-es lövés, 33. perc, 1-1 (Gombkötő 6 m-es fejes a bal sarokba, 54.), 2-1 (Gombkötő 8 m-es lövés a jobb sarokba, 60.), 3-1 (Gombkötő 5 m-ről pörgetett a hálóba, 68.), 4-1 (Vilman 6 m-es fejes a bal sarokba, 89.). Kiállítva: Ocsenás (a partjelző megsértéséért, 61.) Tudósító: Erdei Árpád.


Hajdúnánás-Demecser 0-0

Hajdúnánás, 300 néző, v: Kálé. Demecser: Petranics - Göncz, Barna, Balogh Gy., Huszti, Minyin, Balogh T, Gombkötő J., Komi (Buliga), Szécsi (Kertész, Raican (Dudnyik). Edző: Vegera Attila. Tudósító: Fekete Zoltán.


Hajdúdorog-Rakamaz 0-2 (0-0)

Hajdúdorog, 200 néző, v: Gyertyás. Rakamaz: Vadon - Baka, Karóczkai, Galambosi,
Paulik (Nagy R.), Korpai (Csernyák), Kondás, Gáspár, Pásztor, Ádámszki, Kozák. Edző: Veigli Géza. .

0-1 (Kozák a kapus által kiejtett labdát pofozta a hálóba, 47. perc), 0-2 (Ádámszki 5 m-es fejese a lécről pattant a hálóba, 73.). Tudósító: Kaposvári Ferenc.


B csoport

Nyírbátor-Vásárosnamény 3-2 (1-1)

Nyírbátor, 400 néző, v: Fácska. Nyírbátor: Tóth - Szegedi, Balázscsik, Hüse, Hoszpodár, Márton, Csapos, Széplaki (Kovács), Lőrincz, Barczi (Czerula), Szarka (Kurucz) Edző: Németh Károly. Vásárosnamény: Tuza - Tivadar (Székely), Ésik, Oleksza, Illés N., Orosz Cs., Illés P, Majoros, Kovács G., Orosz Zs., Ponczók (Hornyák). Edző: Kiss Miklós.

0-1 (Illés P 30 m-es emelés, 1. perc), 1-1 (Márton 12 m-es lövés, 36.), 2-1 (Barczi a kapust kicselezve az üres kapuba gurított, 52.), 2-2 (Orosz Zs. 16 m-es lövés, 69.), 3-2 (Csapos két csel után 20 m-es lövés, 77.perc). Tudósító: Szabó Béla.


Debreceni FSE-Kisléta 0-3 (0-3)

Debrecen, 300 néző, v.: Tóth. Kisléta: Vitkai - Pekács, Cselószki, Balázs (Tóth), Ricsei, Szemán, Szkunc, Balogh J. (Kurilco), Sipos (Kigyósi), Császár, Madudin. Edző: Szécsi Zoltán.

0-1 (Császár 16 m-es lövés, 8. perc), 0-2 (Madudin közeli lövés, 19. perc), 0-3 (Szemán 12 m-es "bomba", 32.). Tudósító: Pál Attila.


Baktalórántháza-Kisújszállás 2-1 (1-1)

Baktalórántháza, 400 néző, v.: Puskás. Baktalórántháza: Mónus - Geda (Fecsku), Benkő, Németh S., Kozma, Kapin, Németh Cs., Vida, Illés, Gdovin, Szabó (Marics). Játékos-edző: Fecsku István.'

0-1 (Benkő öngól; 17 m-ről a saját kapujába emelt, 29. perc), 1-1 (Illés 11-esből a bal sarokba lőtt, 31.), 2-1 (Illés 20 m-ről a bal alsó sarokba lőtt, 82.). Tudósító: Kozma Attila.


További eredmény: Hajdúszoboszló-Karcag 0-2.


Ibrány (KM) - Az A csoportban valamennyi mérkőzés vasárnapra maradt. A programban szerepelt az Ibrány-Kisvárda derbi is.

A hazaiak a Demecser 4-0-ás kiütésével magasra tették a lécet, amit most nem bírtak átugrani. Mi az, hogy... Hiszen a Kisvárda meg sem állt háromig. Ami érdekesség: a második félidőben az a két játékos szerezte a vendéggólokat, akik a nyáron Ibrányban treníroztak. A várdai produkció meggyőző lehetett, hiszen Falatovics László is azt hangsúlyozza: "Jobb volt a Kisvárda, megérdemelten nyert." Komáromi György örömszavai: "Demecserben sem volt baj az akarással, de ma a fiúk szinte meghaltak a pályán."


Záhony, Hajdúdorog, Hajdúnánás (KM)

Csoda történt Záhonyban! Nemcsak gólt lőtt, hanem nyert is az újonc. Hátrányból fordítva, Gombkötő Sándor vezérletével, aki klasszikus mesterhármast ért el. Vilman találata már csak a hab volt a tortán. "Az első gól és az akarás győzelmet eredményezett" - lelkendezett a lefújás után Karasz Lajos, aki fiaival együtt a győzelem ízét is megérezhette.

Egyértelmű volt a Rakamaz sikere Hajdúdorogon. A vendégek végig többet kezdeményeztek, és mivel a második félidőben a szél is őket segítette, a gólokat ekkor szerezték: Veigli Géza: "Meggyőző játékkal teljesen megérdemelt győzelmet arattunk."

Eseménytelen volt a játék Hajdúnánáson. A hazaiak aligha gondolták, hogy egy döntetlen is a tabella elejére repíti őket. A demecseriek egyetlen öröme pedig az lehet, hogy az újdonsült listavezető otthonában szereztek pontot. Vegera Attila edző ennek ellenére így vélekedett: "Nem felhőtlen a boldogságunk."


Debrecen, Baktalórántháza (KM) - A B csoport megyei rangadóból kimaradt csapataitól egyaránt kötelezően várták a drukkerek a győzelmet.

A kislétaiak szombaton ezt idegenben is teljesítették. Hamar kiderült: aligha érheti meglepetés a Szécsi-csapatot Debrecenben. Bő félóra alatt már három találat volt a vendégek előnye, utána már nem nagyon strapálták magukat. Nem véletlenül mondja Szécsi Zoltán: "Ettől a mérkőzéstől a Zsivágó doktor sokkal izgalmasabb..."

Baktalórántházán jóval nehezebb dolga volt a házigazdának. Benkő góljának ezúttal a vendégek örültek - a centerhalf mutatós emeléssel vette be saját kapuját. Noha korán jött az egyenlítés, egészen a hajráig görcsölhettek a hazaiak, amikor Illés meghálálta, hogy edzője, Fecsku neki passzolt, és a vizes labdát a hálóba zúdította. Nem csoda, hogy a lefújás után a baktai játékos-edző emígyen sóhajtott fel: "Nehezen, de megszültük...


Nyírbátor (KM) - Együtt dolgoztak Nyíregyházán, majd Tiszavasváriban is. Kiss Miklós volt a vezetőedző, Németh Károly a pályaedző.

Aztán elváltak útjaik, szombaton találkoztak újra - immár ellenfélként - bajnoki futballmeccsen. Méghozzá az NB II. Tisza-csoport B alcsoportjának megyei rangadóján, a Bátor-Namény derbin.

A meccs előtt a két mester arról beszélt: hogyan lehetne meglepni a másikat. Ez Kiss Miklósnak, pontosabban tanítványának, Illés Péternek sikerült, aki a középkezdés után gondolt egy merészet és 30 méterről a kapura ívelt. Sikerrel, így aztán a vendégek lemondtak a beharangozott támadójátékról és érthetően - az eredmény tartására törekedtek. Aztán jött két egykori focisulis alakítása, és Barczi valamint Márton góljaival már az ellen vezetett.

Most már kezdeményezhetett a Namény, kapufa itt is, ott is, majd Szarka gondolta úgy, hogy besegít a naményiaknak. Még ezzel sem volt vége, a hajrában Csapos döntött. Az egykori tanítvány (Németh) tehát legyőzte néhai főnökét (Kisst)...

Németh Károly: A győzelemért kétszer is talpra kellett állnunk, és ezt megtettük.

Kiss Miklós: Nagyon jó mérkőzésen a döntetlenre rászolgáltunk volna.

Vissza Fel Következő