16. forduló (2020.02.22-23.)

| Forduló-hangoló | Tudósítások, eredmények |

 

Forduló-hangoló

Ibrány SE

Kisvárda II.
2020.02.23. vasárnap, 14:00

Kiss Tamás, az Ibrány játékos-edzője: – Azt kijelenthetem, a bajnokság egyik legjobb csapatával találkozunk, amely nagyon tudatosan futballozik és amit „kivisznek” a pályára, azt magas szinten képesek bemutatni, emellett fiatal, sokat futó társaság. Ami a legfontosabb és az elvárásom lenne, hogy az őszhöz képest a hazai pálya tényleg hazai pálya legyen, a lefújás után szurkolóink és mi is jó szájízzel tudjunk hazatérni. A felkészülésről lehetne sok mindent mondani, de ezek már csak szavak, az igazán nagy dolgok mostantól történnek.

Nagy Sándor, a Kisvárda II. edzője: – Hosszú felkészülés végére értünk és már nagyon várjuk a bajnoki nyitányt.


További mérkőzések:

Szombat

Tarpa (7.)–Tiszakanyár (16.)

Varga Gyula, a Tarpa edzője: – Véget ért a felkészülés, tizenöt fellépésünk van a bajnokságban, innentől kezdve csak az számít, hogy a lelátón fütyülnek vagy tapsolnak. Várjuk a nyitányt, tiszteljük ellenfelünket, de természetesen a három pont megszerzése a cél.

Ember Roland, a Tiszakanyár edzője: – Nekünk nem a tabellát kell nézegetni, sokkal inkább minden meccsen oda tenni magunkat, amennyiben így történik a bajnokság végén kiderül, ez mire lesz elég.

Nyírgyulaj (1.)–Kemecse (11.)

Lukács Tibor, a Nyírgyulaj edzője: – A felkészülés során tervezett munkát elvégeztük, ugyanakkor az edzőmeccseken nyújtott teljesítményünk meglehetősen gyászos volt, bízom benne, hogy élesben azért megmutatjuk, mire vagyunk valójában képesek.

Márton Péter, a Kemecse edzője: – Nem szeretnék közhelyeket durrogtatni, hogy így a felkészülés, úgy az új játékosok. A felkészülés felmérője a bajnoki lesz. A téli bajnok vendégeként ott szeretnénk folytatni, ahol ősszel abbahagytuk. Nagyon jó ellenféllel szemben, talán még nem teljesen megfelelő pályán, mindent megteszünk „azokért” a pontokért.

Vasárnap

Nagyhalász (2.)–Nyírmeggyes (15.)

Kropkó András, a Nagyhalász elnöke: – Bár létszámban megfogyatkoztunk, ettől függetlenül bizakodva várjuk a bajnoki nyitányt, a három pont megszerzése a célunk.

Körmös Miklós, a Nyírmeggyes edzője: – Remélem, a hétvégi nagy pofon „átszaladt” mindenkin és Nagyhalászban tisztességesen hely tudunk állni.

Balkány (6.)–Újfehértó (10.)

Antal István, a Balkány edzője: – Egészséges izgalommal, töretlen harci szellemmel készülünk a nyitómérkőzésre. Szeretnénk jó eredményt elérni az Újfehértó elleni első hazai fellépésen.

Piskóti Zsolt, az Újfehértó edzője: – A felkészüléssel és az elvégzett munkával összességében elégedett vagyok, így kíváncsian várom a tavaszi első fellépésünket. A Balkány télen rendesen kicserélődött, de biztosra veszem, hogy az új játékosok nagyon motiváltak lesznek.

Fehérgyarmat (9.)–Mátészalkai MTK (14.)

Harbula Balázs, a Fehérgyarmat edzője: – A hosszú és monoton téli felkészülés után végre tétmeccset játszunk. Mindig meghatározó hogyan sikerül a rajt, főleg úgy, hogy szomszédvári rangadóval kezdünk. Szeretnénk győzelemmel kezdeni, ami jólesne a lelkemnek a fiúknak meg a zsebüknek.

Botos Alexandru, a Mátészalka játékos-edzője: – Úgy gondolom, a felkészülés nagyon jól sikerült, plusz tudtunk erősíteni minden „szektorban”. A csapat átalakult és nagyon motiváltnak érzem. Egyből rangadóval kezdünk, méghozzá idegenben, ami alapvetően megnehezíti a pontszerzést, de én nagyon bízom a társaságban és alig várom már, hogy lássam tétmeccsen is futballozni.

Mándok (3.)–Austria Juice-Vásárosnamény (4.)

Mirgai László, a Mándok edzője: – Az első tavaszi mérkőzés rögtön rangadó, amelynek végkimenetelét sok tényező befolyásolhatja. Azt tudjuk, olyan négy gyors támadóval rendelkezik a Namény, ami ebben a bajnokságban talán egyik csapatnál sincs. Ha őket sikerül semlegesíteni és a támadószekciónk jól fog működni, akkor lehet sanszunk a három pont megszerzésére, egyébként háromesélyes a mérkőzés. Egy biztos, aki kijön a meccsre, két támadószellemű együttest láthat.

Madalina György, a Vásárosnamény edzője: – A tudománnyal foglalkozó emberek szerint a földönkívüliek már köztünk vannak. Ha ez igaz, az lenne a kérésem feléjük: jöjjenek el a hétvégén Mándokra és láthatatlanul terelgessék a labdát úgy, hogy sikeresek legyünk. Ha nem jönnek, akkor lehetnek problémáink.

A Nagyecsed–Baktalórántháza mérkőzést elhalasztották, március 25-én játsszák.


Tudósítások, eredmények

Ibrány–Kisvárda II. 0–1 (0–0)

Ibrány, 200 néző, v.: Takács A.

Ibrány: Tóth N. – Majoros Á., Nagy D., Csáki J., Somogyi T., Gergely B., Kovács G. (Pápa S.), Jeddi B., Somogyi M. (Kiss T.), Varga K., Pócsi B. Játékos-edző: Kiss Tamás.

Kisvárda II.: Zöldesi I. – Hej V., Avetsan, Ene, Jelena R., Atamasz (Riznyicsenko), Latovlevici (Czene), Ivancso (Schmid), Kovácsréti M., Szimovics, Szőr L. Edző: Nagy Sándor.

Nem csak a játékosok nyújtottak idény eleji formát – sokkal inkább a játékvezető, akinek kritikán aluli döntései jelentősen befolyásolták a mérkőzés végkimenetelét.

Gól: Szőr L.

Kiss Tamás: – Így ki lehet kapni. Végig szervezettek, fegyelmezettek voltunk, de el kell ismerni jobb csapat volt a Kisvárda. A vendégek végig ránk erőltették az akaratukat. Ezzel együtt úgy gondolom, hogy az első félidő végén egy kiállítással járó büntetőtől fosztották meg csapatomat. Ettől függetlenül a Kisvárda megérdemelten vitte el a három pontot, egyben bízom abban, ellenfelünk minden hátralévő meccsen hasonló erejű kerettel fog pályára lépni.

Nagy Sándor: – Teljes mértékben megérdemeltük a győzelmet, végig kézben tartottuk a mérkőzést. Erős kerettel álltunk ki, elvárható volt a győzelem az Ibrány ellen is. Az első félidő végén a semmiből alakult parázzsá a játék, de a legfontosabb, hogy úrrá lettünk rajta.


További eredmények:

Mándok–Vásárosnamény 2–6  (1–1)

Mándok, 200 néző, v.: Veres J. Mándok: Vasas G. – Csehil, Balogh G., Dallos L. (Szabó M.), Phrakonkham (Szabó T.), Baglyos L., Toldi A. (Buda P.), Fodor A., Pallai G., Vezdel (Erős G.), Elek Á. (Ács Á). Edző: Mirgai László. Vásárosnamény: Kardos Z. – Géczi I., Kondor M., Illés P., Lyáh A. (Berec G.), Dascal, Zán B., Deskó D., Fehér M., Schmidt P., Szabó R. (Bökönyi L.). Edző: Madalina György. Teljesen megérdemelten nyertek a vendégek. Gól: Baglyos L., Ács Á., illetve Deskó D. 3 (egyet 11-esből), Zán B., Schmidt P., Filep R. Kiállítva: Balogh G., illetve Schmidt P. Ifi: 1–3.

Mirgai László: – Mentálisan sokkal jobban felkészültek voltak a naményi játékosok, mint a sajátjaim, ez abban is megmutatkozott, hogy minden párharcból ők kerültek ki győztesen. Amíg náluk a kezdő tizenegy kiemelkedően teljesített, saját csapatomra nem ismertem rá. Ennek nem lehetett más a következménye, mint ez a súlyos  vereség. Gratulálok a Naménynak!

Madalina György: – Tavaly az első három fordulóban pont nélkül maradt a csapat, célunk az volt, hogy ezeken a meccseken pontot, vagy pontokat szerezzünk. Ez ma már teljesült, azt gondolom, fegyelmezett, lelkes játékunkkal rászolgáltunk a győzelemre, dicséret illeti a csapatot. Az ifi-és a felnőttcsapat így búcsúzik Deák Sándor törzsszurkolótól!

Balkány–Újfehértó 0–1 (0–1)

Balkány, 120 néző, v.: Király A. Balkány: Hegyes B. – Szűcs Z., Hüse S., Burkus D., Varga B., Kóka S. (Lakatos J.), Misák S., Kovács A. (Décsi K.), Gali V., Vidoven M., Petruska A. (Huszár S.). Edző: Antal István. Újfehértó: Gégény B. – Kerecsen J., Tóth E. (Torma T.), Mátrai N. (Zámbó R.), Petics Gy., Boros M., Veres D. (Zámbó R.), Dénes K. (Csizmarik Á.), Pallai B., Daróczi P., Tóth Sz. Edző: Piskóti Zsolt. Küzdelmes, egyenrangú csapatok mérkőzésen szerencsés góllal nyert a vendégcsapat. Gól: Boros M. Ifi: 2–4.

Antal István: – Amíg az üres kaput sem találjuk el, addig nem várhatunk jó eredményt.

Piskóti Zsolt: – Ezt a győzelmet szó szerint kiküzdöttük. A játékról sok jót nem tudok mondani mély talajú pályán szeles időben nehéz volt folyamatos játékot kialakítani, viszont gratulálok Boros Máté távoli szabadrúgás góljához és kapusunk kiváló teljesítményéhez. Köszönjük a Balkány vendéglátását és további sok sikert nekik!

Fehérgyarmat–Mátészalkai MTK 5–2 (2–1)

Fehérgyarmat, 300 néző, v.: Valu T. Fehérgyarmat: Jakocska Cs. – Farkas S., Orosz F., Barta F., Popovics N., Kovács R. (Varga Á.), Antal R., Imre Zs., Szatke M. (Szász M.), Kovács E. (Kóczé Sz.), Horváth N. (Imre M.). Edző: Harbula Balázs. Mátészalka: Szilágyi P. – Szabó D., Szántó Z., Tempfli I. (Tempfli P.), Feiér D., Botos D., Petrohai M., Nagy T., Magyari M., Bodó L. (Gergely M.), Nagy I. Játékos-edző: Botos Alexandru. A szatmári El Clásicón szeretett volna Harbula Balázs csapata visszavágni az őszt indító szalkai vereségért. Hogy ez sikerülhetett, az nem kis mértékben a pozitív akarati tényezőknek, s az ötletgazdag támadójátéknak köszönhető. A Kovács tesók jól muzsikáltak, de mindenki nagyon odatett magát a jó játékerőt képviselő ellenféllel szemben. Le a kalappal a gyarmati csapat előtt! A Szatmár Fanatic ma NB-s szinten szurkolt! A holtszezonban legendás egyéniségeit veszítette el Fehérgyarmat labdarúgása, dr. Katona Sándor, Kajdi Ferenc és Tankóczi István halálával, a csapat ma az ő emlékükért is játszott, nekik ajánlja a győzelmet. Gól: Orosz F. (11-esből), Szatke M., Nagy T. (öngól), Kovács E., Kovács R., illetve Petrohai M., Feiér D. (Tudósító: Papp Attila)

Harbula Balázs: – Figyelmetlenül kezdtük a mérkőzést, a csapat tartását jelzi, hogy a szünetig fordítani tudtunk. A második játékrészben kicsit késői fázisban tudtuk lezárni a mérkőzést, amelyet úgy gondolom, megérdemelten nyertünk meg. Gratulálok Szász Máté bemutatkozásához is.

Botos Alexandru: – Úgy néz ki, még dolgoznunk kell azon, hogy csapatként működjünk, de hiszem, hogy elérjük célunkat. Gratulálok a Fehérgyarmatnak, amely ma jobban akarta a győzelmet.

Nagyhalász–Nyírmeggyes 2–1 (0–0)

Nagyhalász, 150 néző, v.: Gergely S. Nagyhalász: Dukát P. – Csáki B., Ladányi D., Hajzer L., Hudák M., Bognár A. (Ludánszki I.), Nagy N., Simon D., Varga D., Tóth G., Tóth V. Játékos-edző: Ludánszki István. Nyírmeggyes: Hajzer T. – Folytán Z. (Nemes Z.), Szántó I., Nagy Zs., Scheibli M., Batizi-Pócsi N. (Paragh M.), Szondi Á. (Nógrádi S.), Sitku Á. (Rézműves F.), Gózner K., Török S., Drabik M. Edző: Körmös Miklós. Gól: Ladányi D. 2, illetve Gózner K. Szezon eleji forma, a hazai csapat egy Ladányival jobbnak bizonyult.  Kiállítva: Csáki B. (39. perc), illetve Török S. (15. perc). Ifi: 4–1.

Kropkó András egyesületi elnök: – Végre elindult a szezon, a minimális célt, a három pont megszerzését teljesítette a csapat.

Körmös Miklós: – A csaknem félórát emberhátrányban játszó csapatom nagyot küzdött, egy egynél két meccslabdát hibáztunk, amit ilyenkor törvényszerűen büntetett az ellenfél. Úgy érzem, a meccs képe alapján a döntetlen reálisabb lett volna, gratulálok a srácoknak és további sok sikert a Halásznak.

Nyírgyulaj–Kemecse 2–0 (2–0)

Nyírgyulaj, 100 néző, v.: Pethő P. Nyírgyulaj: Opre R. – Buka B., Tóth B., Kiss L., Fekete G. (Gömze A.), Kovács G., Haburcsák B. (Varga J.), Mezei B (Kállai G.)., Vass I., Bagi Á., Terdik Zs. Edző: Lukács Tibor. Kemecse: Sánta T. – Kovács I. (Szatmári D.), Farkas M., Nagy D., Bakó T., Szaffián Sz. (Hubicsák), Tóth T., Madzin I., Hokk Á., Bernáth M., Hokk B. (Listván D., Gégény M.). Edző: Márton Péter. A nagyon lelkesen és jól játszó vendégeket nehezen sikerült legyűrni a hazaiaknak. Gól: Terdik Zs., Fekete G. Ifi: 6–2.

Lukács Tibor: – Nagyon nehéz, munkás mérkőzés volt, értékes három pontot szereztünk.

Márton Péter: – Az első félidőben a korai gól miatt a Nyírgyulaj játszotta azt, amit mi szerettünk volna – kontrázott. A szünet után mutatott játékkal teljesen elégedett vagyok, feltoltuk a védekezést, amiben természetesen benne volt a hibázás lehetősége, helyzeteket alakítottunk ki, csupán a gól hiányzott. Gratulálok a hazaiaknak.

Tarpa–Tiszakanyár 3–0 (2–0)

Tarpa, 150 néző, v.: Resán G. Tarpa: Molnár Cs. – Lakatos B., Balogh Gy. (Barta Károly), Fejes J., Ködöböcz N. (Kacsó R.), Törtei T., Rácz I. (Dudics), Nadimov (Barta Krisztián), Djacsenko (Losonczi B.), Ricsei F., Gál R.. Edző: Varga Gyula. Tiszakanyár: Kanyári G. – Ujj K. (Vicickó L.), Bodnár G., Varga D., Illés A., Fábián I. (Kovics M.), Soós T., Birke Cs., Jánvári D. (Nagy Á.), Rézinger B., Bacsó A. Edző: Ember Roland. Megérdemelt hazai győzelem a sportszerű kanyári csapat ellen. Gól: Djacsenko, Balogh Gy., Rácz I.

Varga Gyula: –Igazi nyitómérkőzés volt, amit sok hiba, kapkodás és nagy akarás jellemzett, ami végül meghozta a pozitív eredményt. Köszönet a fiúknak a hozzáállásért és azoknak a szurkolóknak, akik ebben az időben is végig buzdították a csapatot. Sok sikert a Kanyárnak!

Ember Roland: – Mi becsületesen felkészültünk a bajnoki nyitányra, sárban, fagyban elvégeztük azt a munkát, ami szükséges lehet a bennmaradáshoz, viszont az elfogadhatatlan, hogy a játékvezető több rossz ítéletével romokba döntötte erőfeszítéseinket. Mi is hibáztunk ezen a meccsen, nem keveset, amit belátunk és megpróbáljuk kijavítani, ugyanakkor amíg a spori nem hajlandó belátni tévedéseit, addig nagy problémák lesznek. Természetesen gratulálok a Tarpának a  győzelemhez!

A Nagyecsed–Baktalórántháza mérkőzést március 25-én játsszák.

 


 

Tabella:

1. NYÍRGYULAJ KSE 15 11 1 3 34 19 15 34
2. NAGYHALÁSZI SE 15 10 3 2 46 20 26 33
3. VÁSÁROSNAMÉNY 15 9 1 5 45 28 17 28
4. MÁNDOK VSE 14 9 0 5 34 16 18 27
5. IBRÁNY SE 15 8 1 6 37 26 11 25
6. TARPA SC 15 7 2 6 39 30 9 23
7. KISVÁRDA II. 15 7 1 7 37 26 11 22
8. FEHÉRGYARMAT SC 15 7 1 7 36 36 0 22
9. ÚJFEHÉRTÓ SE 14 6 3 5 34 30 4 21
10. BALKÁNYI SE 14 7 0 7 33 34 -1 21
11. KEMECSE SE 15 6 2 7 26 36 -10 20
12. NAGYECSED RSE 14 3 7 4 21 25 -4 16
13. BAKTALÓRÁNTHÁZA 15 5 1 9 19 35 -16 16
14. MÁTÉSZALKAI MTK 15 4 3 8 18 29 -11 15
15. NYÍRMEGGYES SK 15 2 3 10 23 56 -33 9
16. TISZAKANYÁR SE 15 1 3 11 22 58 -36 6

 

 

Fel Következő