11. forduló (2001.04.14-15)

| Forduló-hangoló | Tudósítások, eredmények |

Forduló-hangoló

Amíg az elmúlt héten csak a Rakamaz játszott otthonában NB III-as csapataink közül, addig a húsvéti fordulóban egyetlen gárdánk sem hagyja el a megye határait. Lesz megyei rangadó, a második pedig az elsőt fogadja.

Szombat:

Nyírbátor (2. helyezett)-Karcag (1.). Németh Károly, nyírbátori edző: - Ugyan a meccs tétje valóban az, hogy ki lesz a forduló után az első helyezett, de mi igyekszünk úgy felfogni a ránk váró feladatot, mint egyet az összes többi közül. Ezzel együtt itthon mindenképpen nyerni szeretnénk, mégha Lőrincz és Márton játéka kérdéses is. Csapos viszont letöltötte eltiltását, rá már számíthatok.


Vasárnap:

Ibrány (5.)-Kisújszállás (6.). Kató István, ibrányi edző: - Az igazat megvallva nem nagyon ismerem az ellenfelet, ennek ellenére hazai pályán mindenképpen nyerni szeretnénk. Javunkra válik, hogy Bohács és Zákány letöltötte eltiltását.


Záhony (10.)-Rakamaz (8.). Karasz Lajos, záhonyi edző: - A hajdúdorogi eredmény és játék feljogosít bennünket arra, hogy a Rakamaz elleni mérkőzést optimistán várjuk. Ennek megfelelő a hangulat is, hosszú idő után szeretnénk győzelemmel megörvendeztetni szurkolóinkat. Előrébb akarunk lépni a tabellán, és ehhez a velünk egy cipőben járó ellenfeleket illene legyőznünk. A Hajdúdorogot már sikerült... A húsvét vasárnapi meccsen a három sárgás Kozics nem állhat rendelkezésre.

Kaposvári Ferenc, rakamazi szakosztályvezető: - Nagyon sok problémával küszködtünk a héten, hiszen sérülése miatt Paulik, Kákóczki, Hajzer és Lukács sem tudott edzeni, ráadásul Paulik három sárgája miatt amúgy sem játszhat. Persze, az említett emberek közül valakiknek játszani kell, különben a csapatot is nehéz lenne kijelölni. A gondok ellenére megpróbáljuk Záhonyban lezárni a rossz sorozatunkat.


Vásárosnamény (7.)-Sátoraljaújhely (4.). Tóth Szilárd, vásárosnaményi edző: - Szeretnénk folytatni itthoni jó sorozatunkat, ehhez az kell, hogy a karcagihoz képest agresszívebb legyen a középpályás játékunk és nem szabad annyi labdát eladni, mint legutóbb. A húzódással bajlódó Szvidanyuk az egyetlen hiányzó, és továbbra is számítok az ifistákra, akikben eddig kellemesen csalódtam.


Tudósítások, eredmények

Ibrány-Kisújszállás: 2-1 (1-0)

Ibrány, 400 néző, v.: Soós. Ibrány: Simon - Gergely, Pap K., Herman A., Bardi, Bíró, Gulácsi, Babják (Ignácz), Bohács, Ónodi, Erdei (Herman L.). Edző: Kató István.

37. p.: Ónodit buktatták a kaputól 21 méterre, a megítélt szabadrúgást Pap a bal felső sarokba bombázta, 1-0.

57. p.: bal oldali szöglet után Horváth 8 méterről fejelt a kapu közepébe, 1-1.

73. p.: Bardi szabálytalankodott a tizenhatoson belül Lajkoviccsal szemben, a sértett büntetőjét Simon lábbal védte.

83. p.: a térfél közepéről legurított szabadrúgással Gulácsi lódult meg, majd két csel után 20 méterről nagy gólt lőtt, 2-1.

Izgalmas mérkőzés volt, úgy tűnt, a Kisújszállás a maga javára tudja fordítani a mérkőzést, ám a kihagyott tizenegyes után újított az Ibrány és egy újabb távoli góllal megszerezte a három pontot. Jó: Simon, Herman A., Bohács. (Tudósító: Vígh Sándor)

Kató István: A sok kihagyott helyzet miatt magunknak tettük nehézzé a meccset, és ez majdnem meg is bosszulta magát.


Nyírbátor-Karcag 2-0 (0-0)

Nyírbátor, 400 néző, v.: Duczkó. Nyírbátor: Szakács (Tóth) - Szegedi, Lengyel, Unchiás, Czerula, Márton, Csapos, Szabó Zs., Lőrincz (Széplaki), Kovács L, Szarka (Kurucz). Edző: Németh Károly.

79. perc: Szegedi jobbról átívelt a másik oldalra, ahol Kovács levette a labdát, majd 8 méterről kilőtte a hosszú sarkot, 1-0.

89. p.: Kovács ragyogó indítással játszotta meg Széplakit, aki a kifutó kapus felett 16 méterről a hálóba emelt, 2-0.

Ragyogó időben léphetett pályára a csoport papíron két legjobb csapata, és a felek ennek megfelelően jó kis mérkőzést játszottak. Végül a jobbik csapat otthon tartotta a három pontot, pedig sérülés miatt már szünetig kényszerből kettőt kellett cserélnie Németh Károlynak. A Bátor "szokásos" 2-0-ás hazai győzelmét szállította újra. Jó: Lengyel, Márton, Csapos, Kovács, Szarka, Szegedi. (Tudósító: Balla István)

Németh Károly: Jó színvonalú mérkőzésen a harci szellemet sikerült a csúcsra járatni, ez döntött.


Záhony-Rakamaz: 3-1 (2-0)

Záhony, 250 néző, v.: Vida J. Záhony: Czene - Vincze, Czvik, Lipták, Krizán, Molnár Cs., Molnár F., Kántor T. (Kajli), Pacaj, Karasz, Vilman. Edző: Karasz Lajos. Rakamaz: Vadon - Csikai, Korpai, Jurkó, Seregi, Kondás, Kozák (Filetóth), Szekrényes, Riczu, Hengsperger, Hajzer (Hudák). Edző: Veigli Géza.

16. p.: Vilman 4 méterről a kapuba kotorta a labdát, 1-0.

37. p.: a kipattanó labdát a felfutó Krizán 16 méterről védhetetlenül lőtte a jobb alsó sarokba, 2-0.

54. p.: a késlekedő hazai védők között Szekrényes 11 méterről a jobb sarokba helyezett, 2-1.

71. p.: bal oldali szöglet után Molnár Ferenc 5 méterről 'Vadon felett a kapu közepébe fejelt, 3-1.

A sok gonddal küszködő rakamaziak helyzetét tovább nehezítette, hogy Kozák a tizedik percben súlyosnak látszó sérülést szenvedett, a játékost a kisvárdai kórházba vitték. A Záhony már az első játékrészben eldöntötte a meccs sorsát, szünet után kiegyenlítettebbé vált a játék, de a határmentiek első hazai győzelmét így sem veszélyeztette semmi. Jó: Lipták, Molnár F., Vilman, illetve Vadon, Korpai. (Tudósító: Erdei Árpád)

Karasz Lajos: Gratulálok a csapatnak, hosszú idő után tudott újra nyerni hazai pályán.

Veigli Géza: A körülményekhez képest tisztes eredményt értünk el.


Vásárosnamény-Sátoraljaújhely 3-1 (2-0)

Vásárosnamény, 400 néző, v.: Munkácsi. Vásárosnamény: Vass - Tóth G., Ésik, Illés N., Bíró, Hornyák, Csernicsenko, Tivadar (Kovács G.), Illés P., Ponczók (Toldi Sz.), Orosz Zs. Edző: Tóth Szilárd.

1. p.: Orosz bal oldali beadása után Illés Péter 5 méterről a bal felső sarokba fejelt, 1-0.

30. p.: bal oldali naményi támadás futott a pályán, melynek végén Csernicsenko Ponczók elé passzolt, aki a kapus felett a léc alá lőtt, 2-0.

58. p.: testvérakció révén növelte az előnyét a Namény, Illés Péter jobb oldali szögletét, Illés Norbert úgy fejelte a kapuba, hogy a labda a kapust is érintette, 3-0.

70. p.: az előreívelt labdára Trembulyák rajtolt, és a kifutó kapus mellett a hálóba továbbított, 3-1.

A korai gól nagyban meghatározta a meccs menetét, igaz, az első félidőben itt is, ott is sok helyzet alakult ki. Szünet után már egyértelműen jobb volt a hazai csapat, és bár ekkor kapta a gólt, a lényegen mindez nem változtatott: a fiatal beregi társulat saját katlanjában továbbra is megbízhatóan teljesít! Jó: Illés N., Illés P., Hornyák. (Tudósító: Kiss Pál)

Tóth Szilárd: Szép gólokat lőttünk és megérdemelten nyertünk.


A Hajdúnánás és a Hajdúdorog szabadnapos volt.


Tabella:

Csapat

Mérkőzés

Győzelem

Döntetlen

Vereség

Rúgott gól

Kapott gól

Pont

H.pont

1.

Nyírbátor

9

6

1

2

17

7

25

6

2.

Karcag

9

6

1

2

19

7

23

4

3.

Hajdúnánás

9

4

2

3

14

10

20

6

4.

Ibrány

9

5

1

3

18

16

20

4

5.

Sátoraljaújhely

9

5

0

4

8

14

18

3

6.

Kisújszállás

9

4

0

5

8

10

17

5

7.

Vásárosnamény

9

4

1

4

12

14

16

3

8.

Rakamaz

9

2

0

7

10

16

11

5

9.

Hajdúdorog

9

2

2

5

10

16

10

2

10.

Záhony

9

2

2

5

9

15

9

1

 

Vissza Fel Következő