12. forduló (2001.04.28-29)

| Forduló-hangoló | Tudósítások, eredmények |

Forduló-hangoló

Öt csapatunkból kettő pihenőt kap a hét végére a labdarúgó NB III-ban, a "maradék" három pedig hazai pályán kezdi meg a második kört.


Szombat:

Nyírbátor (1. helyezett)-Sátoraljaújhely (5.). Németh Károly, nyírbátori edző: - Lassan ki lehet rakni a Sport utcára a kórház feliratú táblát, annyi a sérültünk. A legutóbbi győzelem is követelt áldozatokat, immáron Czerula, Lengyel, Csapos, Márton, Lőrincz és Szakács neve szerepel a sérültek listáján. Ennek ellenére optimista vagyok, hiszen hazai pályán játszunk, és jó pozícióból várjuk a bajnokság második körét.


Vasárnap:

Ibrány (4.)-Karcag (2.). Kató István, ibrányi edző: - A mezőny egyik legjobb csapata lesz az ellenfelünk, amellyel szemben van is törlesztenivalónk, hiszen ősszel hat gólt rúgtak nekünk. A dolgunkat nehezíti, hogy Ónodira sárga lapok miatt nem számíthatok, ennek ellenére meg kell nyerni ezt a meccset is.


Záhony (10.)-Kisújszállás (6.). Karasz Lajos, záhonyi edző: - Remélem folytatjuk a jó sorozatunkat, bár a Rakamaz elleni játék nem volt olyan jó, mint a korábbi két fordulóban. A csoport jobb csapatai ellen általában jobb teljesítményre vagyunk képesek, ebben bízom most is. Ha nyerünk, szerencsés esetben két helyezést is léphetünk előre, ami a további szereplésünket is meghatározhatja. Molnár Ferenc három sárga lap, Csernyu sérülés miatt nem játszhat.


Tudósítások, eredmények

Ibrány-Karcag 2-1 (1-0).

Ibrány, 500 néző, v: Nagy. Ibrány: Simon - Zákány, Pap K., Herman A., Bardi (Ignácz), Bíró, Gulácsi, Babják, Bohács, Gergely (Herman L.), Erdei (Dobránszki). Edző: Kató István.

Már az első perctől kezdve kapujához szegezte a karcagi csapatot az Ibrány, s ahogy mondani szokták, érett a gól, a vezetést jelentő találatig nem is kellett túl sokat várni... 

A 22. percben Gergely játszotta magát tisztára, az alapvonal közeléből visszagurított, az érkező  Erdei pedig egy cselt követően 8 m-ről a jobb alsó sarokba helyezett, 1-0.

A második félidőben, a 60. percben Pap K. baloldali beadását követően újra Erdei villant, s a kapust megelőzve 6 m-ről a hálóba fejelt, 2-0.

Úgy tűnt, hogy a vendégek nem tudnak kijönni a hazaiak szorításából, de a félidő vége igencsak izgalmasan telt. A 80. percben Bíró Cs. kezezett a 16-oson belül, a játékvezető 11-est ítélt, ráadásul kiállította a védőt. A büntetőt Varga értékesítette, 2-1.

Ezt követően a karcagiak mindent egy lapra feltéve támadtak, de az emberhátrányban lévő hazaiak védelme jól zárt. Összességében elmondható, hogy a mérkőzést teljesen megérdemelten nyerte az Ibrány, a csapat tavaszi legjobb teljesítményét nyújtva közönség-szórakoztatóan és lelkesen játszott. Jó: Erdei, Bohács, Pap K., Zákány.

Kató István: Végig fölényben játszottunk, a kiállítás után pedig jelesre vizsgáztak a játékosok.


Nyírbátor-Sátoraljaújhely 2-2 (0-1).

Nyírbátor, 300 néző, v.: Kökény. Nyírbátor: Tóth Sz. - Szegedi, Erdei, Unchiás, Kurucz, Márton, Csapos, Szabó Zs., Szarka, Kovács L, Széplaki. Edző: Németh Károly.

42. perc: Jurkó lőtt keresztbe a tizenhatos vonaláról, a labda az egyik védőn megpattanva a felső lécre, onnan Tóth kapusra, végül a hálóba pattant. Öngól, 0-1.

77. p.: a teljesen fellazuló hazai védelem mellett kilépő Wachter a sérülten fekvő kapus felett a hálóba emelt, 0-2.

85. p.: Csapos jobb oldali beadása után Széplaki 3 méterről a kapuba passzolt, 1-2.

89. p.: Széplaki ezúttal Szarka balról érkező beadását váltotta gólra ugyancsak 3 méterről, 2-2.

Az ezer sebből vérző bátori csapat gondjait csak súlyosbította, hogy támadásai közepette ritkán látható potyagóllal jutott előnyhöz az Újhely. A mérkőzés esszenciája ez lehet a hazaiak szempontjából: egy tucatnyi helyzet, féltucatnyi kapufa és sírból megmentett egy pont. Ilyen a futball... Jó: Szegedi, Erdei, Márton, Csapos, Széplaki. (Tudósító: Balla István)

Németh Károly: Dicséret illeti a játékosaimat a hozzáállásért, a helyzetek kialakításáért és a huszáros hajráért, a befejezések azonban ma sajnos nem sikerültek.


Záhony-Kisújszállás 2-0 (0-0)

Záhony, 200 néző, v.: Tomasovszki. Záhony: Czene- Vincze (Balogh), Czvik, Lipták, Krizán, Molnár Cs., Kántor T. (Kajli), Kozics, Pacaj, Karasz, Vilman (Berczik). Edző: Karasz Lajos.

Negyvenperces késéssel kezdődött a mérkőzés, a kijelölt játékvezetői hármas ugyanis nem érkezett meg Záhonyba. Így aztán az ellenőr Tomasovszki Zol-tán vette kezébe a sípot, és a két csapat képviselője adott egy-egy szükségpartjelzőt... A bírói hármas mindkét fél megelégedésére működött.

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, bár akadtak helyzetek a hálók érintetlenek maradtak. Szünet után egyértelműen átvette a játék irányítását és uralta a mezőnyt a Záhony. Végül ez gólokban is kifejeződött, így otthon maradt a három bajnoki pont. Jó: Czvik, Molnár Cs. (Tudósító: Erdei Arpád)

Karasz Lajos: Küzdelmes mérkőzésen mi két helyzetünket is gólra váltottuk, így megérdemeltük a győzelmet.


További eredmény: 

Hajdúnánás-Hajdúdorog 1-1. 

A Rakamaz és a Vásárosnamény szabadnapos volt.


Tabella:

Csapat Mérkőzés Győzelem Döntetlen Vereség Rúgott gól Kapott gól Pont H.pont
1. Nyírbátor 10 6 2 2 19 9 26 6
2. Karcag 10 6 1 3 20 9 23 4
3. Ibrány 10 6 1 3 20 17 23 4
4. Hajdúnánás 10 4 3 3 15 11 21 6
5. Sátoraljaújhely 10 5 1 4 10 16 19 3
6. Kisújszállás 10 4 0 6 8 12 17 5
7. Vásárosnamény 9 4 1 4 12 14 16 3
8. Záhony 10 3 2 5 9 15 12 1
9. Hajdúdorog 10 2 3 5 12 18 11 2
10. Rakamaz 9 2 0 7 10 16 11 5

 

Vissza Fel Következő