13. forduló (2001.04.28-29)

| Forduló-hangoló | Tudósítások, eredmények |

Forduló-hangoló

Az NB III-as mezőnyben olyan forduló következik, amikor valamennyi megyei csapatunk pályára lép és javíthat a pozícióján.

Szombat: 
Sátoraljaújhely (5. hely)-Ibrány (3.). Kató István, ibrányi edző: - Olyan csapat otthonába látogatunk, ahol tudomásom szerint eddig még pontot sem szereztünk. Itt az alkalom, élnünk kell vele! Bíró kiállítás, Herman Attila sárga lapok miatt nem állhat rendelkezésünkre, Ónodi viszont újra beszáll a "buliba".


Vasárnap: 
Vásárosnamény (7.)-Nyírbátor (1.).
Tóth Szilárd, vásárosnaményi edző: Nagyon büszke vagyok arra, hogy tavasszal minden hazai mérkőzésünket megnyertük. Természetesen szeretnénk folytatni ezt a sorozatot, és a harci
kedvet növeli, hogy a listavezető az ellenfelünk. Márpedig az elsőre ugye mindenki feni a fogát, így vagyunk ezzel mi is.

Németh Károly, nyírbátori edző: - Nem szeretnénk kétszer ugyanabba a folyóba lépni, hiszen az alapszakaszban a váratlan naményi vereségünk következtében maradtunk le az NB II-ről. Azt üzenem a naményiaknak, hogy nagyon készüljenek! Persze, az is szempont, hogy sportszerű, sérülésmentes legyen a mérkőzés, hiszen jelen helyzetünkben nekünk ez is fontos. Lőrinczre és Szakácsra továbbra sem számíthatok.


Rakamaz (10..)-Hajdúnánás (4.). Veigli Géza, rakamazi edző: - Ezt is megéltük: hátulról vagyunk az elsők! Ebben nem elsősorban a fiatalok a hibásak, mert sajnos több játékosom is "sumákol", aminek természetesen kártékony hatása van. Játékoskoromban többször előfordult, hogy egy-egy vereség után éjszakákon át nem aludtam, ám most nagyon jókat szunyálok, mert tiszta a lelkiismeretem. Ugyanúgy teszem a dolgom, mint korábban, talán másoknak -kellene elgondolkodniuk... Ismét egy jobb csapat látogat hozzánk, ha jó lesz a hozzáállás, és úgyis kikapunk, én már azt is hajlandó vagyok tudomásul venni. Szerencsére a két hét alatt Kozák, Kákóczki és Lukács is felépült, ugyanakkor Karóczkai és Galambosi még hiányzik.


Karcag (2.)-Záhony (8.). Karasz Lajos, záhonyi edző: Nem állunk könnyű feladat előtt, hiszen egy nagyon jó csapat ellen játszunk, ráadásul Lipták és Vincze besárgult, Kántor és Csernyu pedig sérült. Bízom a "pontos" távozásban, ugyanakkor azt is el kell ismerni, a papírforma alapján a Karcag az esélyesebb.


Tudósítások, eredmények

Sátoraljaújhely-Ibrány 4-3 (0-2).

Sátoraljaújhely, 400 néző, v.: Buczkó. Ibrány: Simon - Zákány, Pap K., Herman L. (Ignácz), Bardi, Gergely (Dobránszki), Gulácsi, Babják, Bohács, Ónodi, Erdei. Edző: Kató István.

20. perc: Ónodi ment el a bal oldalon, beadását Gulácsi 12 méterről a kapu jobb oldalába lőtte, 0-1.

40. p.: szöglet után Erdei fejjel Pap elé játszott, aki 8 méterről a kapu közepébe bólintott, 0-2.

55. p.: egy szabadrúgás után levágódó labdát Juhász 8 méterről a bal felső sarokba lőtt, 1-2.

60. p.: Pothurszki cselezgetett a tizenhatoson belül, majd a jobb oldali kapufa segítségével talált a hálóba, 2-2.

68. p.: jobb oldali akció végén Juhász 15 méterről a bal alsó sarokba lőtt, 3-2.

75. p.: Erdei passzolt Ónodi elé, aki egy csel után 16 méterről a jobb alsó sarokba lőtt, 3-3.

85. p.: Trembulyák húzott el a bal oldalon, és a kivetődő Simon felett a hálóba emelt, 4-3.

Csakúgy, mint a két csapat őszi meccsén, most is hét gól született, ám akkor más megoszlásban (6-1-re nyert az Ibrány...). Jól indult a meccs a vendégek számára, de a kétgólos előny túlságosan megnyugtatta a vendégeket, és ez megbosszulta magát, hiszen az Újhely szűk negyedóra alatt fordított. Hiába állt még talpra az Ibrány, a lendületben maradó hazaiak megszerezték a győztes találatot. Jó: Simon, Pap K., Gulácsi, Erdei. (Tudósító: Vígh Sándor)

Kató István: Kettő nullás előnyünknél az ellenfél talált egy gólt, és ez akkora lendületet adott neki, hogy megfordította az eredményt.


Vásárosnamény-Nyírbátor 1-0 (0-0).

Vásárosnamény, 500 néző, v.: Veres A. Vásárosnamény: Vass - Tivadar, Ésik, Bíró, Illés N., Orosz Zs. (Kovács G.), Hornyák, Szvidanyuk, Illés P., Csernicsenko, Ponczók. Edző: Tóth Szilárd. Nyírbátor: Tóth Sz. - Szegedi (Erdei), Lengyel, Unchiás, Kurucz (Czerula), Márton, Csapos, Szabó Zs., Széplaki, Kovács L, Szarka. Edző: Németh Károly.

50. p.: Tivadar szabadrúgása után Illés Péter fejelt középre, Illés Norbert pedig közelről a kapuba passzolt, 1-0.

68. p.: a játékvezető szerint Mártont Illés Norbert feltartotta a tizenhatoson belül. A 11-esből Márton a bal alsó sarkot vette célba, ám Vass előbb kiütötte, majd másodjára megfogta a labdát.

Hatalmas küzdelmet hozott a megyei rangadón, amelyen folytatódott a naményiak nagyszerű hazai sorozata. Illésék különösen a második félidőben játszottak jól, habár a Bátor is kapott egy esélyt, de elhibázta a tizenegyest. A naményiak győzelme megérdemelt, mert a gólon kívül Illés Péter kétszer is a kapufát találta el. Jó: Vass, Ésik, Illés N., Orosz Zs. (Tudósító: Kiss Pál)

Tóth Szilárd: Megígértem, hogy megverjük az elsőt, hát meg is tettük. A második félidei játékunk alapján rá is szolgáltunk a sikerre.

Németh Károly: Nyílt mérkőzésen a hajrában kihagyott tizenegyes döntően befolyásolta a végeredményt, ettől függetlenül ellenfelünk megérdemelten nyert.


Rakamaz-Hajdúnánás 1-2 (0-1).

Rakamaz, 200 néző, v.: Kurmai. Rakamaz: Kanócz - Csikai (Lukács), Korpai, Jurkó, Riczu, Kákóczki, Kondás (Seregi), Kozák, Szekrényes, Paulik, Hengsperger (Filetóth). Edző: Veigli Géza.

13. p.: egy előrevágott labdát Tóth kezelt le, majd 16 méterről laposan a jobb alsó sarokba lőtt, 0-1.

47. p.: Lukács ívelt Kozák elé, a középpályás a kifutó kapuson átemelte a labdát, amely a felső lécről lepattant, érkezett Szekrényes és az üres kapuba fejelt, 1-1.

60. p.: jobb oldali szöglet után Papp visszafejelte a labdát, éppen Szabó elé, aki közelről a hálóba kotorta, 1-2.

Nagyon gyámoltanul kezdtek a hazaiak, amit a Hajdúnánás góllal büntetett. A második játékrészben aztán eggyel feljebb kapcsolt a Rakamaz, aminek eredménye az egyenlítés és két nagy helyzet lett. Mégis a vendégek értek el gólt, amelyet nagy hiba előzött meg. Jó: Kanócz, Paulik, Kondás. (Tudósító: Kaposvári Ferenc)

Veigli Géza: Újabb úttörő hibával kaptunk ki, de nem is csoda, hiszen tele vagyunk úttörőkkel.


Karcag-Záhony 3-0 (1-0).

Karcag, 400 néző, v.: Kegyes. Záhony: Czene - Vincze, Krizán, Czvik, Molnár Cs., Kozics, Kajli (Csernyu), Molnár F. (Vedres), Pacaj, Karasz, Vilman (Sére). Edző: Karasz Lajos.

42. p.: a vendégek a tizenhatoson belül eladták a labdát, amelyet Binder a kapuba lőtt, 1-0.

44. p.: Pacaj reklamálásért megkapta a második sárga lapját, így a kiállítás sorsára jutott.

59. p.: egy távoli lövés után a kapusról kipattanó labdát Szatmári fejelte a hálóba, 2-0.

70. p.: jobb oldali beadás után Kemecsei fejelt a hálóba, 3-0.

Az első félidőben egyenrangú ellenfél volt a Záhony, ám egy buta hiba és a kiállítás megpecsételte a sorsát. A szünet után már csak a védekezésre futotta a vendégek erejéből.

Karasz Lajos: Küzdelmes mérkőzésen a kiállítás megpecsételte a sorsunkat, utána már csak ilyen módon tudtuk ellensúlyozni a hazaiak fölényét.


A Hajdúdorog és a Kisújszállás szabadnapos volt.


Tabella:

Csapat Mérkőzés Győzelem Döntetlen Vereség Rúgott gól Kapott gól Pont H.pont
1. Karcag 11 7 1 3 23 9 26 4
2. Nyírbátor 11 6 2 3 19 10 26 6
3. Hajdúnánás 11 5 3 3 17 12 24 6
4. Ibrány 11 6 1 4 23 21 23 4
5. Sátoraljaújhely 11 6 1 4 14 19 22 3
6. Vásárosnamény 10 5 1 4 13 14 19 3
7. Kisújszállás 10 4 0 6 8 12 17 5
8. Záhony 11 3 2 6 11 18 12 1
9. Hajdúdorog 10 2 3 5 12 18 11 2
10. Rakamaz 10 2 0 8 11 18 11 5

 

Vissza Fel Következő