14. forduló (2001.05.06)

| Forduló-hangoló | Tudósítások, eredmények |

Forduló-hangoló

Történjék bármi is az NB III. hétvégi fordulójában, az élen állók előnye biztosan csökkenni fog az üldözőkkel szemben. A listavezető Karcag és a második Nyírbátor ugyanis szabadnapos lesz.

Ibrány (4. helyezett)-Vásárosnamény (6.). Kató István, ibrányi edző: - Még most sem feledtük el a sátoraljaújhelyi mérkőzésünket, hiszen nyert állásból veszítettünk. A Namény elleni sem lesz könnyű meccs, de hazai környezetben természetes, hogy győzelmét várok. Hermann Attila és Bíró eltiltása lejárt, Babják viszont háromsárgás.

Tóth Szilárd, vásárosnaményi edző: - Minden tiszteletem az ibrányiaké, hiszen ősszel le tudtak bennünket győzni hazai környezetben, és ez azóta sem sikerült senkinek. Ugyanakkor felmerül bennem a kérdés: ha ők megvertek bennünket otthonunkban, miért ne sikerülhetne ez nekünk is? Nehezíti a helyzetünket, hogy Orosz és Illés Norbert sárga lapok miatt nem játszhat. Szeretnénk előrelépni a tabellán, ám ehhez nemcsak hazai pályán kell pontokat szerezni.


Záhony (8..)-Sátoraljaújhely (5.). Karasz Lajos, záhonyi edző: - Az volt a bosszantó a karcagi vereségünkben, hogy újra gyermeteg hibákat követtünk el. A küzdőszellemmel elégedett voltam és tíz emberrel is hősiesen küzdöttünk, ezeket az elemeket át kell mentenünk a vasárnapi hazai meccsre is. Az Újhellyel szemben van törleszteni valónk, hiszen eddigi három találkozásunk során csak egyszer sikerült legyőznünk,. kétszer az ellenfél nyert. A kiállított Pacajra biztosan nem számíthatok.


Hajdúdorog (9.)-Rakamaz (10.). Veigli Géza, rakamazi edző: - Őszintén szólva, ez a mérkőzés sem kecsegtet számunkra sok jóval. A Nánás ellen a támadójátékunkkal néhol már elégedett lehettem, csak nem volt, aki belője a helyzeteket. hátul viszont rendre nagyokat hibázunk, és amíg ezen nem tudunk változtatni, addig sikerélmény nem érhet bennünket.


Tudósítások, eredmények

Ibrány-Vásárosnamény 6-0 (2-0). 

Ibrány, 500 néző, v.: Márta. Ibrány: Simon - Zákány, Pap K., Herman A. (Bardi), Gergely, Bíró Cs. (Herman L.), Gulácsi, Babják, Bohács, Ónodi, Erdei (Ignácz). Edző: Kató István. Vásárosnamény: Vass - Tóth, Ésik, Tivadar, Bíró J., Hornyák, Csernicsenko, Illés P., Kovács G., Ponczók (Toldi), Szvidanyuk. Edző: Tóth Szilárd.

23. perc: a térfél közepéről Ónodi nagyszerű labdával hozta helyzetbe Gulácsit, aki kicsit kisodródva, 14 méterről hatalmas gólt lőtt, 1-0.

30. p.: szabadrúgás variáció után Ónodi passzolt Gergely elé, aki 5 méterről a kapu közepébe spiccelt, 2-0.

60. p.: Gergely-Bohács volt a labda útja, utóbbi nagyszerűen vette észre Ónodit, aki az átadást 16 méterről a bal alsó sarokba rúgta, 3-0.

71. p.: újra Bohács és Ónodi játszott össze, az akció végén Ónodi 16 méterről a bal alsó sarokba lőtt, 4-0.

75. p.: kapu előtti kavarodás után ismét Ónodi volt eredményes, 5-0.

80. p.: ha egyszer egy üzlet beindul: Ónodi húsz percen belül negyedik gólját szerezte, ezúttal - "természetesen" Bohács átadásából - 16 méterről a bal felső sarkot választotta, 6-0.

Az ibrányi csapat olyan első félidőt produkált, amit látva a legfanatikusabb naményi drukkerek is csak úgy nyilatkoztak: miért is jöttünk mi ide...

Óriási ibrányi fölény jellemezte az első játékrészt, a két gól mellett többször is a kapufát találták el a hazaiak. Gulácsi és Gergely révén megnyugtató előnyre tettek szert, melyet a második félidőben Ónodi vezérletével növelni tudtak, s meg sem álltak fél tucatig...

S ez valóban Ónodi Sándor mérkőzése volt. Az ibrányi csatár a kanadai táblázaton hat pontot szerzett volna, hiszen valamennyi találatból kivette a részét. Az első kettőt előkészítette, a többi négyet maga értékesítette. Nem akármilyen teljesítmény volt! A naményiak nem tudták megismételni az utóbbi hetekben nyújtott jó teljesítményüket, így az Ibrány könnyedén jutott a három ponthoz, és nem mellesleg pontszámban utolérte az eddig élen nyomuló szabadnapos duót. 

Jó: Ónodi (a mezőny legjobbja), Zákány, Babják, Bohács, illetve Vass, Illés P.

Kató István: Lelkes, szimpatikus ellenfelet győztünk le, a góljaink mellett több helyzetet ki is hagytunk.

Tóth Szilárd: A látottak alapján irreális a gólkülönbség, nekünk nagyon hiányoztak az eltiltott játékosaink. Ilyen gyenge játékvezetést még nem láttam! 

(Mit is mondjunk... Ekkora zakót nehéz megmagyarázni! /a szerk./)


Záhony-Sátoraljaújhely 6-2 (2-2)

Záhony, 300 néző, v.: Puskás. Záhony: Czene - Vincze, Czvik (Csernyu), Lipták, Krizán, Molnár F. (Vedres), Molnár Cs., Kozics, Sére (Berczik), Karasz, Vilman. Edző: Karasz Lajos.

3. p.: bál oldali beadás után Pothurszki 8 méterről a kapu közepébe lőtt, 0-1.

8. p.: Czene kiejtette a kezéből a labdát, ezt kihasználva Juhász 11 méterről az üres kapuba emelt, 0-2.

25. p.: Molnár Ferenc mintaszerű jobb oldali beadása után Karasz Molnár Csaba elé fejelte a labdát, aki 11 méterről nagy gólt lőtt a kapu közepébe, 1-2.

31. p.: Molnár Ferenc átfejelte a labdát a vendégek védelmén, és az érkező Karasz 16 méterről,

kapásból a kapu közepébe bombázott, 2-2.

48. p.: Karasz 18 méteres szabadrúgásból a bal alsó sarokba csavart, 3-2.

54. p.: Molnár Ferencet buktatták a tizenhatoson belül, a 11-est Karasz a jobb sarokba lőtte, 4-2.

61. p.: Molnár Ferenc ugratta ki Vilmant, aki jobbra kisodródva, 8 méterről szép gólt lőtt a rövid sarokba, 5-2.

82. p.: a vendégek egyik védője kezezett a tizenhatoson belül, az újabb tizenegyest is Karasz értékesítette, 6-2.

Rémálomba illően kezdett a Záhony, de a két korai kapott gól nem zavarta meg a sorokat, és szünetig sikerült egyenlíteni. A második játékrész nyitánya a a hazaiaknak sikerült jobban, és végül közönségszórakoztató játékkal nyert a határ menti csapat. Karasz Attila négy gólja külön említést érdemel. Jó: Karasz (a mezőny legjobbja), Molnár F., Molnár Cs., Vilman. (Tudósító: Erdei Árpád)

Karasz Lajos: Az eredmény önmagáért beszél azok után, hogy 0-2-ről sikerült fordítanunk.


Hajdúdorog-Rakamaz: 1-1 (1-0)

Hajdúdorog, 200 néző, v.: Paróczai. Rakamaz: Vadon - Csikai, Korpai (Seregi), Jurkó (Galambosi), Lukács, Kákóczki, Riczu, Kozák, Szekrényes, Paulik (Hudák), Hengsperger. Edző: Veigli Géza.

13. p.: a hazai csapat tizenegyeshez jutott, és ezt Szemán értékesítette, 1-0.

68. p.: Kákóczki élesen középre lőtt szabadrúgása a kapusról kipattant, a jókor érkező Hengsperger pedig a kapuba passzolt, 1-1.

Kiegyenlített mérkőzésen a hazaiak valamivel többet birtokolták a labdát, de a helyzetek aránya egyenlő volt, így igazságosnak mondható a döntetlen. Jó: Vadon, Csikai, Paulik. (Tudósító: Veigli Géza)

Veigli Géza: Egyenlő erők küzdelmében igazságos döntetlen született.


További eredmény: 

Hajdúnánás-Kisújszállás 2-1

A Nyírbátor és a Karcag szabadnapos volt.


Tabella:

Csapat Mérkőzés Győzelem Döntetlen Vereség Rúgott gól Kapott gól Pont H.pont
1. Hajdúnánás 12 6 3 3 19 13 27 6
2. Karcag 11 7 1 3 23 9 26 4
3. Nyírbátor 11 6 2 3 19 10 26 6
4. Ibrány 12 7 1 4 29 21 26 4
5. Sátoraljaújhely 12 6 1 5 16 25 22 3
6. Vásárosnamény 11 5 1 5 13 20 19 3
7. Kisújszállás 11 4 0 7 9 14 17 5
8. Záhony 12 4 2 6 17 20 15 1
9. Hajdúdorog 11 2 4 5 13 19 12 2
10. Rakamaz 11 2 1 8 12 19 12 5

 

Vissza Fel Következő