6. forduló (2001.03.11)

| Forduló-hangoló | Tudósítások, eredmények |

Forduló-hangoló

A múlt heti, egészen csonka forduló után immáron valamivel bővebb lesz az NB III. Tisza-csoportjának mostani programja, igaz, az árvíz még közbeszólhat.

Vasárnap. Záhony (10. helyezett)-Ibrány (6.). Karasz Lajos, záhonyi edző: - Van törleszteni valónk az Ibránnyal szemben, hiszen az alapszakasz során mindkétszer legyőztek bennünket. A közönséget is szeretnénk kiszolgálni, és persze jó lenne lépést tartani a mezőnnyel, ehhez viszont nyerni kell. Már csak azért is, mert a következő két fordulóban szabadnaposak leszünk. A Bátorban kiállított Liptákra és Pacajra nem számíthatok.

Kató István, ibrányi edző: Mi is beszállunk a ringbe, és nem vár ránk egyszerű feladat, hiszen úgy halljuk: a záhonyiak nagyon készülnek. Kemény alapozáson vagyunk túl, bízunk az elvégzett munkában, és abban, hogy vasárnap döntetlen körüli eredmény születik.


Rakamaz (7.)-Karcag (4.). Veigli Géza, rakamazi edző: Azt majd az eredmények döntik el, hogy elég volt-e a rendelkezésünkre álló négy hét. Egy biztos: az nem jött rosszul a számunkra, hogy a múlt héten nem játszottunk. Kicsit talán kevés volt az edzőmeccs, így kevesebb variációt tudtunk kipróbálni. A mi erősségünk továbbra is a védekezés lehet, különösen, hogy a támadó feladattal megbízott emberek közül ketten is távoztak. A Karcag viszont éppen elöl szokott jeleskedni, így érdekes párharc várható. A keretből egyedül a sérült Karóczkai nem áll rendelkezésre.


Hajdúnánás (1.)-Vásárosnamény (8.). Tóth Szilárd, vásárosnaményi edző: - Még az is elképzelhető, hogy ezen a héten sem kezdődik meg a számunkra a tavasz, hiszen a játékosok többsége a gátakon próbál helytállni. Volt, hogy öten edzettünk, ráadásul Csernisenko és Bíró sérült, Marosinak pedig nem érkezett meg a játékengedélye. Ha lesz meccs, bízom a pontszerzésben.


Tudósítások, eredmények

Záhony-Ibrány 1-2 (0-0).

Záhony, 300 néző, v.: Fácska. Záhony: Czene - Molnár F., Czvik, Krizán, Vincze, Sére (Csernyu), Molnár Z., Kozics, Vedres, Karasz, Vilman (Kántor T.). Edző: Karasz Lajos. Ibrány: Simon - Babják, Pap K., Herman A. (Herman L.), Bardi, Bíró, Gulácsi, Bohács, Gergely (Dobránszki), Ónodi, Erdei (Ignácz). Edző: Kató István.

59. perc: Erdei passzolt Ónodi elé, aki ballal a jobb felső sarokba lőtt, 0-1.

68. p.: Pap indította Ónodit, ő sorra cselezte ki a védőket, majd 5 méterről kilőtte a hosszú sarkot, 0-2.

73. p.: Karasz 18 méteres szabadrúgásból ballal a jobb felső sarokba lőtt, 1-2.

Az első félidő csapkodó játékot hozott, szünet után pedig gyorsan kétgólos előnyre tett szert a vendégcsapat. A szépítést követően a záhonyiak mindent megtettek az egy pont megmentéséért, de akarásuk görcsös játékot szült. Jó: Bardi, Bohács, Ónodi. (Tudósító: Erdei Árpád)

Karasz Lajos: Nem tudtuk megismételni a múlt heti jó játékunkat, emellett a kidolgozott helyzeteinket is kihagytunk, így pontot sem szereztünk.

Kató István: Küzdelmes mérkőzésen sikerült megszereznünk a három pontot, de az igazsághoz tartozik, hogy akár fordított eredmény is születhetett volna.


Rakamaz-Karcag 0-2 (0-2).

Rakamaz, 300 néző, v.: Kegyes. Rakamaz: Vadon - Bernáth (Riczu), Korpai, Jurkó (Galambosi), Lukács, Kákóczki, Kondás, Kozák, Szekrényes, Paulik, Hengsperger (Hajzer). Edző: Veigli Géza.

13. p.: Szatmári jobb oldali beadását a rövid sarokra berobbanó Binder a levegőből a kapu jobb oldalába továbbította, 0-1.

25. p.: Kozákkal szemben szabálytalankodtak, mire a rakamazi játékos ellökte magától ellenfelét. A játékvezető meglepetésre kiállította a hazaiak középpályását.

43. p.: a vendégek középre ívelt szabadrúgása után ide-oda pattogott a labda a rakamazi tizenhatoson belül, végül Binder közvetlen közelről a hálóba továbbított, 0-2.

Az első félidő közepéig kiegyensúlyozott volt a játék, ám amíg Binder gólt szerzett, addig Kozák kihagyta a helyzetét. A kiállítás megpecsételte a hazaiak sorsát, amit a karcagiak második találata is nyomatékosított. Szünet után a játék minden tekintetében ellenfele felé kerekedett a Karcag. Jó: Vadon, Kondás. (Tudósító: Kapósvári Ferenc)

Veigli Géza: Korán hátrányba kerültünk, és ezt követően már nem volt esélyünk.


További eredmények:

Hajdúdorog-Sátoraljaújhely 2-0.

A Hajdúnánás-Vásárosnamény mérkőzés elmaradt.

A Nyírbátor és a Kisújszállás szabadnapos volt.


Tabella:

Csapat

Mérkőzés

Győzelem

Döntetlen

Vereség

Rúgott gól

Kapott gól

Pont

H.pont

1.

Karcag

5

3

1

1

11

5

15

5

2.

Hajdúnánás

5

3

0

2

9

4

15

6

3.

Nyírbátor

4

3

0

1

9

4

15

6

4.

Ibrány

5

3

0

2

12

11

13

4

5.

Sátoraljaújhely

5

3

0

2

5

8

12

3

6.

Kisújszállás

3

2

0

1

4

2

11

5

7.

Hajdúdorog

5

2

0

3

6

10

8

2

8.

Rakamaz

3

1

0

2

3

5

6

3

9.

Vásárosnamény

3

1

0

2

3

5

6

3

10.

Záhony

6

0

1

5

2

11

2

1

Vissza Fel Következő