7. forduló (2001.03.17-18)

| Forduló-hangoló | Tudósítások, eredmények |

Forduló-hangoló

A forduló felvezetéseként a csoport pillanatnyilag két legacélosabb alakulata Bátorban feszül egymásnak. Vasárnap a Vásárosnamény otthon, a Rakamaz idegenben lép színre.

Szombat (kezdés: 15.00). 

Nyírbátor (2.)-Hajdúnánás (1.). Németh Károly, nyírbátori edző: - Az "öregek" közül Lőrincz és Szegedi nem teljesen egészséges, a fiatalok pedig iskolai elfoglaltság miatt sokat hiányoznak az edzésekről. Ettől függetlenül ígérem, összekapjuk magunkat a rangadóra, otthon ugyanis minden meccset szeretnék megnyerni.


Vasárnap (kezdés: 15.00). 

Vásárosnamény (9.)-Hajdúdorog (8.). Tóth Szilárd, vásárosnaményi edző: - Az elmúlt két hét nem volt egy leányálom. Az árvíz miatt valamennyien aggódtunk, az edzéskörülményekre pedig jellemző, hogy a keddi tréning közben négy helikopter szállt le a pályára, amit, sajnos megsínylett a talaj. Ráadásul Csernisenko sérült, Oleksza közúti balesetet szenvedett, Majoros pedig különcködik... Ez nem siránkozás, a tényeket soroltam, viszont az is igaz: így is ki kell harcolni a győzelmet.


Sátoraljaújhely (5.)-Rakamaz (7.). Veigli Géza, rakamazi edző: - A sérült Karóckaira továbbra sem számíthatok, Kozákot pedig legutóbb kiállították, ami érzékeny veszteség. A csapatnak minden szempontból meg kell újulnia a Karcag elleni meccshez képest, sokkal nagyobb akarat szükséges a folytatásban, mert nem csak a játékkal a hozzáállással is elégedetlen voltam. Akkor talán sikerül elkerülni a vereséget Újhelyen.


Az Ibrány és a Záhony szabadnapos lesz.


Tudósítások, eredmények

Nyírbátor-Hajdúnánás 2-0 (0-0).

Nyírbátor, 400 néző, v.: Munkácsi. Nyírbátor: Szakács - Szegedi, Lengyel L., Unchiás, Czerula, Márton, Csapos, Szabó Zs., Lőrincz, Kovács (Széplaki), Szarka (Kurucz). Edző: Németh Károly.

73. perc: Szabó Zsolt játszott Lőrincz elé, akinek bal oldali beadását a túloldalon érkező Szegedi 6 méterről a bal sarokba fejelte, 1-0. '

90. p.: Csapos labdáját Széplaki balról, 14 méterről a bal sarokba lőtte, 2-0.

Nagyszerűen előkészített pályán, szép időben az ötletesen játszó Nyírbátor és a statikus szituációkat erőltető Nánás között igen élvezetes és izgalmas mérkőzés alakult ki. A hazaiak több helyzetet dolgoztak ki, így a hajrában szerzett gólokkal megérdemelten jutottak a három pont birtokába. Jó: Szakács, Lengyel L., Márton, Csapos. (Tudósító: Balla István)

Németh Károly: Inkább fegyelmezett, mint jó játékot nyújtottunk, és a helyzetek alapján megérdemelten nyertünk.


Vásárosnamény-Hajdúdorog 1-0 (1-0).

Vásárosnamény, 300 néző, v.: Kurmai. Vásárosnamény: Vass - Tivadar, Ésik, Illés N., Bíró, Hornyák (Csernisenko), Illés P.,Orosz Zs., Kovács G. (Toldi G.), Szvidanyuk, Ponczók (Toldi Sz.). Edző: Tóth Szilárd.

23. p.: Szvidanyuk bal oldali szögletét mentették a vendégvédők, érkezett azonban Orosz Zsolt, aki 18 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot, 1-0.

Miközben a gáton dolgozó emberek munkáját segítő helikopterek szálldostak folyamatosan a pálya felett, a játékvezetői hármas játékra alkalmasnak ítélte a teljesen átázott pályát. Az első fél órában jó teljesítményt nyújtott a Namény, ez idő alatt sikerült is megszereznie a vezetést. A második játékrészre aztán feljött a vendégcsapat, több nagy helyzetet is kidolgozott, de a hazaiaknak sikerült megőrizniük az előnyüket, így bravúros győzelmet arattak. Jó: Ésik, Illés N., Illés P. (Tudósító: Kiss Pál)

Tóth Szilárd: Egyenlő erők küzdelmében, mi rúgtunk egy gólt, míg ellenfelünk kihagyta a helyzeteit. Ez döntött.


Sátoraljaújhely-Rakamaz: 1-0 (0-0).

Sátoraljaújhely, 200 néző, v.: Nagy S. Rakamaz: Vadon - Csikai, Kondás, Galambosi, Bernáth (Hajzer), Korpai, Riczu, Paulik, Kákóczki, Hengsperger, Szekrényes. Edző: Veigli Géza.

70. p.: Ablonczi kapott labdát a bal oldalon, majd 17 méterről laposan a bal sarokba tüzelt, 1-0.

A sátoraljaújhelyi vezetők úgy döntöttek, hogy a mérkőzést a salakos edzőpályán rendezik. A jól előkészített játéktéren kiegyenlített küzdelem alakult ki a csapatok között, az ifistákkal felálló Rakamaz tartotta a lépést a hazaiakkal. A hajrában aztán a vendégek egyetlen nagy hibáját szigorúan kihasználta az Újhely, és ez elég volt a győzelméhez. Jó: Vadon, Csikai, Galambosi, Kákóczki. (Tudósító: Kaposvári Ferenc)

Veigli Géza: Teljesen egyenrangú ellenfelek voltunk, nem érdemeltünk vereséget.


További eredmény: Karcag-Kisújszállás 3-0. 


Az Ibrány és a Záhony szabadnapos volt.


Tabella: 

Csapat

Mérkőzés

Győzelem

Döntetlen

Vereség

Rúgott gól

Kapott gól

Pont

H.pont

1.

Nyírbátor

5

4

0

1

11

4

18

6

2.

Karcag

6

4

1

1

14

5

17

4

3.

Hajdúnánás

6

3

0

3

9

6

15

6

4.

Sátoraljaújhely

6

4

0

2

6

8

15

3

5.

Ibrány

5

3

0

2

12

11

13

4

6.

Kisújszállás

4

2

0

2

4

5

11

5

7.

Vásárosnamény

4

2

0

2

4

5

9

3

8.

Rakamaz

4

1

0

3

5

7

8

5

9.

Hajdúdorog

6

2

0

4

6

11

8

2

10.

Záhony

6

0

1

5

2

11

2

1

 

Vissza Fel Következő