9. forduló (2001.03.31-04.01)

| Forduló-hangoló | Tudósítások, eredmények |

Forduló-hangoló

A hét végi fordulóban valamennyi megyei csapat pályára lép. Erre már elég régen volt péda...

Szombat (kezdés: 16.30)

Nyírbátor (1.)-Rakamaz (6.). Németh Károly, nyírbátori edző: - Zűrös ez a hét számunkra, még mindig a dorogi meccs következményeit nyögjük. Lengyelt, ugyebár kiállították, Márton megsérült, ráadásul többen rúgást kaptak, illetve megbetegedtek. Nem baj, mindenképpen oda tesszük magunkat.

Veigli Géza, rakamazi edző: Az eltiltását letöltő Kozák visszatérhet, viszont a térdműtétre szoruló Galambosit "elvesztettük" és Karóczkai továbbra is sérült. Mindettől függetlenül, nyilván megpróbálunk meglepetést okozni.


Vasárnap (kezdés: 16.30)

Ibrány (5.)-Hajdúdorog (9.). Kató István, ibrányi edző: - Idén először játszunk hazai pályán, természetesen a cél a győzelem megszerzése, és ha ez jó futballal párosul, akkor végképp feledtetjük az elmúlt heti csalódást.


Vásárosnamény (8.)-Kisújszállás (7.). Tóth Szilárd, vásárosnaményi edző: - Rakamazon jól játszottunk, csak nem volt szerencsénk... Remélem, a lendület kitart vasárnapig, mert egyértelműen győzni szeretnénk. Az is igaz, a körülmények nem nekünk kedveznek: az edzőpályán jelenleg is homokzsákok hevernek, a centerpálya pedig alkalmatlan a tréningezésre.


Záhony (10.)-Hajdúnánás (2.). Karasz Lajos, záhonyi edző: Eredetileg tizennyolc tagú a keret, ehhez képest jelenleg tizenkét bevethető emberem van. A sok sérült miatt nem egyszerű a helyzet, jóllehet itt a lehetőség egy hangos bravúrra.


Tudósítások, eredmények

Záhony-Hajdúnánás 1-1 (0-0).

Záhony, 300 néző, v.: Szlifka. Záhony: Czene - Vincze, Czwik, Lipták, Csernyu (Krizán), Molnár, Sére (Berczik), Kozics, Pacaj, Karasz, Vilman (Kajli). Edző: Karasz Lajos.

65. p.: Vilman jobb oldali beadása után Karasz 16 méterről a bal felső sarokba lőtte a labdát, 1-0.

88. p.: Czene egy fogható, gyenge lövést lábbal próbált visszajuttatni a mezőnybe, éppen Mikita elé, aki 40 méterről az üresen maradt kapuba gurított, 1-1.

Nagy lehetőséget szalasztott el a Záhony, mert bár nem játszott jobban, mint ellenfele, de több helyzete volt, mint a Nánásnak. A hajrában aztán egy nagy egyéni hiba megbosszulta magát, és ez két pontjába került a hazai csapatnak. Jó: Vincze, Lipták, Csernyu, Molnár. (Tudósító: Erdei Árpád.)

Karasz Lajos: Az utolsó percekben kapott nagy potyagóllal vesztettünk két pontot.


Ibrány-Hajdúdorog 1-1 (1-0).

Ibrány, 400 néző, v.: Kökény. Ibrány: Simon - Zákány (Gergely), Pap K. (Ignácz), Herman A., Bardi, Bíró, Gulácsi (Dobránszki), Babják, Bohács, Ónodi, Erdei. Edző. Kató István.

40. p.: Herman Attila kiugratta Erdeit, aki 25 méterről a jobb sarokba bombázott, 1-0.

43. p.: Mangel hátulról belerúgott Bíróba, ezért a játékvezető joggal állította ki a dorogi játékost.

75. p.: egy előrevágott labdára Nagy I. lecsapott, és két védő díszkíséretében 17 méterről nagy gólt lőtt a bal alsó sarokba, 1-1.

Végig fölényben futballozott az Ibrány, a kiállítás viszont a hazai csapatot zavarta meg, és a végén a sok kihagyott helyzet is megbosszulta magát. Jó: Erdei, Herman A. (Tudósító: Vígh Sándor)

Kató István: A kiállítás minket bénított meg, mezőnyfölényünket nem tudtuk újabb gólra váltani Sajnálom az elszalasztott lehetőséget. 


Vásárosnamény-Kisújszállás 2-1 (1-0).

Vásárosnamény, 300 néző, v.: Buczkó. Vásárosnamény: Vass - Tivadar, Ésik, Bíró, Illés N., Orosz, Hornyák (Toldi G.), Csernisenko, Illés P., Kovács (Tóth G.), Ponczók (Toldi Cs.). Edző: Tóth Szilárd.

30. p.: Hornyák jobb oldali beadását követően Kovács átlépte a labdát, Ponczók pedig a kapus fölött, 11 méterről a jobb sarokba emelt, 1-0.

70. p.: Orosz kilépett a lesre játszó védők közül, elhúzta a labdát a kifutó kapus mellett, aki elütötte a naményi futballistát. A bíró kiállította a szabálytalankodó "portást" és szabadrúgást ítélt. Illés Péter állt a labda mögé, majd 20 méterről; nagy erővel a jobb sarokba lőtte a pettyest, 2-0.

85. p.: Bal oldali beívelés után a jókor érkező Lajkovics 5 méterről a kapuba pofozta a labdát, 2-1.

A vendégek többet birtokolták a labdát, ugyanakkor a taktikusan futballozó Vásárosnamény méltó partner volt. Olyannyira, hogy a hazaiak a második félidőben biztos előnyre tettek szert, de a szépítés után meleg perceket éltek át. Összességében izgalmas mérkőzésen jó ellenfelet győzött le a naményi együttes. Jó: Illés N., Bíró, Ponczók. (Tudósító: Kiss Pál)

Tóth Szilárd: Nagyon örülök, az akarat diadala ez a győzelem. Kulturáltan játszó csapat ellen nyertünk.


Nyírbátor-Rakamaz 2-0 (1-0).

Nyírbátor, 300 néző, v.: Benkő R.

Nyírbátor. Szakács - Szegedi, Márton, Unchiás, Czerula, Csapos, Szabó Zs., Kovács L, Szarka (Huszti), Lőrincz (Kurucz), Széplaki (Erdei). Edző: Németh Károly. Rakamaz: Vadon - Csikai, Lukács, Jurkó, Paulik (Bernáth), Riczu, Korpai, Kozák, Kákóczki, Szekrényes (Seregi), Hengsperger. Edző: Veigli Géza.

30. perc: Márton átadását Kovács lőtte 8 méterről kapura, Vadon elsőre még hárított, de Kovács ismétlése a kapu bal oldalában kötött ki, 1-0.

88. p.: a saját térfeléről induló Széplaki egyéni játék végén 15 méterről a jobb felső sarokba lőtt, 2-0.

A nagyon keményen védekező Rakamazzal szemben a bátoriak azonnal támadólag léptek fel, és az első félidőben joggal szereztek vezetést, mert többet támadtak és a kaput is gyakrabban veszélyeztették. Szünet után kiegyenlítettebbé vált a játék, de a helyzetek alapján mindenképpen megérdemelt hazai győzelem született. Jó: Szabó Zs., Kovács L, Széplaki, illetve Vadon, Kákóczki, Riczu. (Tudósító: Balla István)

Németh Károly: Küzdelmes mérkőzésen, kellemetlen ellenféllel szemben megharcoltuk a győzelmet.

Veigli Géza: - Mezőnyben egyenrangú ellenfelek voltunk, de a hazai csapat rámenősebben futballozva megérdemelten nyert.


További eredmény: Sátoraljaújhely-Karcag 0-3.


Tabella: 

Csapat

Mérkőzés

Győzelem

Döntetlen

Vereség

Rúgott gól

Kapott gól

Pont

H.pont

1.

Nyírbátor

7

5

1

1

15

6

22

6

2.

Karcag

7

5

1

1

17

5

20

4

3.

Hajdúnánás

8

4

1

3

12

8

19

6

4.

Sátoraljaújhely

8

5

0

3

7

11

18

3

5.

Ibrány

7

3

1

3

14

14

14

4

6.

Vásárosnamény

6

3

0

3

7

9

12

3

7.

Rakamaz

6

2

0

4

8

10

11

5

8.

Kisújszállás

6

2

0

4

5

8

11

5

9.

Hajdúdorog

8

2

2

4

9

14

10

2

10.

Záhony

7

0

2

5

3

12

3

1

 

Vissza Fel Következő