22. forduló (2015.04.11-12.)

| Forduló-hangoló | Tudósítások, eredmények |

 

Forduló-hangoló

 

Dombrád SE

Ibrány SE
Kezdés: 2015.04.12. 16:00


Dombrád (14.)–Ibrány (5.)

Borza László, dombrádi edző: – Két olyan meccs következik, amelyeken tőlünk erősebb csapatokkal találkozunk. De nem adjuk fel, szeretnénk bravúrpontokat szerezni. Remélem, a múlt heti eredmény önbizalmat csepegtetett a társaságba.

Gerliczki Máté, ibrányi edző: – Ősszel értékes két pontot veszítettünk a Dombrád ellen, ezért is szeretnénk begyűjteni a három pontot. Egyáltalán nem lesz könnyű mérkőzés, mivel eltiltás és sérülés miatt rengeteg hiányzónk lesz.

További mérkőzések:

Szombat

Tiszalök (12.)–Mándok (8.)

Kovács János, tiszalöki edző: – Először is köszönöm a közel kétszáz szurkolónak, hogy hazai környezetet teremtett számunkra a múlt héten, Tiszavasváriban. Bízom benne, hogy ismét ilyen szép számban állnak a csapat mellé, hisz a sikerhez rájuk is szükségünk van. Jó erőt képviselő, masszív ellenfelet fogadunk. Bízva játékosaim akaratában, szurkolóink támogatásában, és egy kicsit Fortunában is, reményeim közt a három pont itthon tartása szerepel.

Csoma Dezső, mándoki edző: – Az biztos, hogy nem lesz könnyű, de ha fel akarunk zárkózni, pontot, pontokat kell szereznünk. Tudjuk, a Tiszalök jó kis szívós csapat, éppen ezért idegenben az eddiginél jóval bátrabb játékkal lehet csak keresnivalónk.

Tuzsér (1.)–Tiszavasvári (3.)

Dancs Béla, tuzséri játékos-edző: – Erős kerettel rendelkező Tiszavasvári látogat hozzánk, ebből adódóan hajtós, színvonalas mérkőzésre számítok. Ezen a meccsen nem lóghat ki senki a csapatból, az elsőtől az utolsó percig százhúsz százalékon kell pörögni a győzelem érdeklében.

Mirgai László, tiszavasvári edző: – Dancs Béla kollégám nagyon fegyelmezett csapatot rakott össze Tuzséron, ennek ellenére azt mondom, az ilyen rangadók háromesélyesek. Egyébként is ebben a bajnokságban van nyolc-kilenc, vagy még több olyan csapat, amely bárkit, bármikor megverhet, ezért ennyire szoros a tabella. Bízom a játékosaimban, hogy végre most már kihasználják a helyzeteket, és sikerül idegenben is bravúrt „összehozni”.

Kemecse (6.)–Tiszakanyár (11.)

Hokk Béla, kemecsei edző: – A héten megpróbáltuk túltenni magunkat a madai meccsen történteken, és ezúttal csak a győzelem az egyetlen elfogadható eredmény!

Koskovits György, tiszakanyári edző: – Elképzelhető, hogy sokaknak furcsán hangzik, de két vereség után azt mondom, a játékra és a harcosságra nem lehet panasz. A problémát igazán a kapu előtti határozatlanság okozza, a hétvégi meccsen is az fog dönteni, mennyire tudunk koncentrálni a helyzetek kialakításában és kihasználásában.

Baktalórántháza (4.)–Cellspan-Balkány (15.)

Illés László, baktalórántházi játékos-edző: – A legutóbbi meccsen a klasszikus futballból mutattunk egy-két momentumot, de ezért nem jár pont. Szeretnénk elnézést kérni a nagy nyilvánosság előtt Somogyi Márktól, de a magamfajta ember csak azt „cinkeli”, akiben lát valamit! A másik személyes dolog pedig az lenne, ha lehet egyáltalán ilyet kérni, hogy Bendik spori ebben a bajnokságban már ne vezessen nekünk! Rossz ómen ő számunkra, a szezon során eddig három meccsünkön dirigált, és mindig vesztesen jöttünk le a pályáról. Bár hozzáteszem, neki az eredménytelenségünkhöz az égvilágon semmi köze volt. A Balkány elleni mérkőzésről csak annyit, mindenképpen nyernünk kell.

Balogh József, balkányi edző: – Nagyon, nagyon nehéz helyzetben vagyunk, mondjuk ez nem újdonság, eddig is tudtuk. Az a baj, hogy képtelenek vagyunk megindulni előre... Minden meccs után olyan érzés kerít hatalmába, nemhogy javulnánk, egyre rosszabb lesz a szituáció.

Nagykálló (16.)–Szatmár Unió FC (13.)

Budaházi László, nagykállói edző: – Ha játékosaim úgy döntenek, hogy szeretnének még tovább futballozni ebben az egyesületben, és megfelelő lesz a hozzáállásuk, akkor talán lehet esélyünk a hasonló cipőben járó, kiesés ellen küzdő vendégek ellen.

Siti Ferenc, az SZUFC edzője: – Ha most kimondanám azt, amit valójában gondolok, rengeteg embernek nem esne jól. Jelen pillanatban egyetlen célunk lehet, hogy valamilyen úton-módon felemeljük a fejünket, így a következő meccsek után bele tudnánk nézni a szurkolók, a támogatók, illetve a városvezetők szemébe.

A mérkőzést Napkoron rendezik.

Vasárnap

Nagyhalász (7.)–Nyírmada (2.)

Kiss Gábor, nagyhalászi játékos-edző: – Hétvégi ellenfelünk jobb csapat, és nagyobb játékerőt is képvisel nálunk, amit a tabellán elfoglalt helyezése is bizonyít. Egyszerű feladatunk lesz, „csak focizni kell” egy jót, és akkor annak meglehet az eredménye, miként az megtörtént ősszel Nyírmadán is.

Szőke István, nyírmadai játékos-edző: – Olyan csapathoz látogatunk, amely otthon kifejezetten veszélyes, arról nem beszélve, hogy ősszel megleptek minket. Érzékenyen érintett bennünket az a vereség, most hasonló botlást nem engedhetünk meg magunknak.

Szakoly (10.)–Nyírgyulaj (9.)

Madalina György, szakolyi edző: – Bravúrgyőzelmet arattunk Tiszakanyáron, hisz ellenfelünk nem egy rossz csapat. Kár lenne tagadni, hogy nem matekozunk a bennmaradást illetően, persze ilyen jó szereplés után felmerülnek új célok. Ha ki kell kapni, az ne hazai pályán történjen, ezzel el is mondtam a Nyírgyulajjal szembeni meccsel kapcsolatos elvárásaimat. Tudom, hogy a vendégek masszív, erős csapatot alkotnak, amelynek úgy látszik, a kispálya jó hatással van a játékára.

Lukács Tibor, nyírgyulaji edző: – A tavasszal még hibátlan teljesítményt nyújtó Szakoly otthonában nehéz dolgunk lesz, de célunk elérése érdekében pontot, pontokat kell szereznünk.
 


Tudósítások, eredmények

Dombrád–Ibrány 0–1 (0–1)
Dombrád, 150 néző, v.: Tomori P.

Tóth Norbert 11-esből szerezte a győztes gólt. (Fotó: KM-Sport)

Dombrád: Mucsicska V. – Bárány T., Birovecz J., Csáki P., Gombkötő Z., Kovács D. (Tóth T.), Kovács M., Balla J. (Huszti P.), Szabó M. (Fabu R.), Szőlősi L., Tamás B. Edző: Borza László.

Ibrány: Tóth N. – Kovács I., Deme A., Bodó G., Csáki J., Gergely B., Torma T. (Papp M.), Islony, Somogyi M. (Flavio), Somogyi T., Makai I. (Petics Gy.) Edző: Gerliczki Máté.

Az első félidőben jobban játszott az Ibrány, a szünet után viszont feljavult a hazai gárda, de egyenlíteni már nem sikerült.

Gól: Tóth N. (11-esből).

Ifi: 2–1.

Borza László: – Tudásban sajnos, elmaradtunk az Ibránytól, amit lelkesedéssel próbáltunk kompenzálni, de ez csak a második félidőben valósult meg.

Gerliczki Máté: – Száz százalékig bejött az elképzelésünk, hiszen nagyon komolyan uraltuk a mérkőzést. Igazából egy negatívumot tudok csak mondani: egy ilyen meccsen ne kelljen már rettegni a végén a felívelésektől!


További eredmények:

Tiszalök–Mándok 2–2 (0–0)
Tiszalök, 200 néző, v.: Resán.

Tiszalök: Gagyi S. – Bene L., Bodnár A., Bognár A., Balogh A. (Puncsák Cs.), Cseh K., Csorba T., Gál N., Szolyka T. (Dobó V.), Újvári Zs., Szolyka G. Edző: Kovács János.

Mándok: Pécsi V. – Sallai M., Nikita V., Schellenperger, Révész Z., Szabó T., Dancs A., Pop M., Zoffcsak V. (Csürök Cs.), Varga D. (Ladomyriak Y.), Dasca L. (Galambos L.) Edző: Csoma Dezső.

A hazaiakat jobban megzavarta a kiállítás, a vendégek emberhátrányban mentettek pontot.

Gól: Gál N., Dobó V., illetve Galambos L., Szolyka T (öngól). Kiállítva: Sallai M. (53. perc). Ifi: 6–3.

Kovács János: – A vendégek fegyelmezettebben játszottak, mindemellett 2–0-ás vezetésről, emberelőnyben nem szabad pontot veszteni.

Csoma Dezső: – Csak gratulálni tudok a fiúknak, mert bebizonyították, hogy van tartásuk és tudnak egymásért küzdeni – tíz emberrel is.

Tuzsér–Tiszavasvári 1–2 (1–1)
Tuzsér, 200 néző, v.: Veres J.

Tuzsér: Szőr I. – Dancs B., Lakatos T., Markos J., Dallos L., Hriskevics, Iván A., Dolhai M., Tott R., Setét R. (Bagoly Z.), Soós T. (Gergely I.). Játékos-edző: Dancs Béla.

Tiszavasvári: Polgári I. – Lakatos I., Lakatos Barna, Balogh N., Czifrák R. (Gyurján R.), Nagy D. (Dankó G.), Dobos Z. (Potornai M.), Lakatos B., Kóka R., Tudja D., Kovács B. (Bakos T.). Edző: Mirgai László.

Óriási küzdelem dominált a pályán, amelyből a győzelmet jobban akaró vendégek jöttek ki jobban.

Gól: Hricskevics S., illetve Tudja D., Potornai M. Ifi: 0–4. (Tudósító: Lakatos Tibor)

Dancs Béla: – A legfontosabb mérkőzésen futballoztunk a leggyengébben, négy-öt játékos cserbenhagyott nem csak engem, – a csapatot is. Nem tudom, néhány ember mit gondol magáról, hogy a labda nélküli futást már luxusnak tartja. Ezen sürgősen változtatni kell, mert ezzel a teljesítménnyel nem méltóak az első helyezett csapathoz!

Mirgai László: – Büszke vagyok játékosaimra, igazi csapatként, egymásért küzdve, nagy futómennyiséget bemutatva futballoztak. A második félidőben kapufákat rúgtunk, többször is eldönthettük volna a meccset, de hála’ istennek a végén sikerült betalálnunk és megérdemelten nyertük a rangadót.

Kemecse–Tiszakanyár 1–0 (0–0)
Kemecse, 180 néző, v.: Kósa Gy.

Kemecse: Félegyházi V. – Karkusz A., Orgován Gy., Hokk Á., Iván Zs. (Lukács B.), Ruska T. (Csomány Ö.), Hokk B. (Osváth S.), Majoros Á., Szaffián Sz., Orosz M., Gömze A. Edző: Hokk Béla.

Tiszakanyár: Kromplák Gy – Bárány L., Hidi N., Bodnár J. (Illés A.), Morauszki I., Phrakonkham Á. (Dzsoba E.). Mikuljak, ifj. Koskovits Gy., Mátrai N. (Koi B., Terjék Z.), Ablonczy D., Oláh L. Edző: id. Koskovits György.

Nagyon nehéz hazai szülés volt, a lényeg, hogy a végén sikerült elvágni a köldökzsinórt, fellélegezhetett mindenki, így a szoksásos öröm sem maradt el.

Gól: Majoros Á. (11-esből). Ifi: 3–2. (Tudósító: Kondor Lajos)

Kondor Lajos egyesületi elnök: – Tettük a dolgunkat, a végén szerzett gól a mi javunkra döntötte el a meccs sorsát.

Id. Koskovits György: – Nincs mit mondanom, mert három vesztes meccs után, amelyeken nem csak mi döntöttünk a sorsunkról, minden okoskodásnak tűnik.

Baktalórántháza–Cellspan-Balkány 3–1 (1–0)
Baktalórántháza, 150 néző, v.: Tordai M.

Baktalórántháza: Tóth N. – Balogh Zs., Csordás G., Lakatos I., Balogh G., Kozma J. (Mezei K.), Marics G. (Marics I.), Szabó R. (Molnár L.), Kun Cs., Illés L., Geda G. Játékos-edző: Illés László.

Balkány: Lovas B. – Juhász B., Hortó A., Turbucz T., Szilágyi Z., Vass Z., Marcondes (Kerezsi K.), Vasas T., Csizmarik Á., Hódi G., Csonka Gy. (Kőrösi N.). Edző: Balogh József.

A nagy melegben nem volt óriási az iram, miközben a hazai csapat sorra alakította ki gólhelyzeteit, amelynek töredékét használta ki.

Gól: Marics G. 3 (egyet 11-esből), illetve Szilágyi Z. Ifi: 2–1.

Illés László: – Vártuk a sültgalambot, ami megérkezett – Marics Gabi személyében. De, ha egy család érkezik, akkor a helyzetek alapján akár kétszámjegyű győzelmet is arathattunk volna.

Balogh József: – Jó csapattól szenvedtünk vereséget. Gratulálok a hazai csapatnak.

Nagykálló–Szatmár Unió FC 1–3 (0–0)
Napkor, 80 néző, v.: Tóth Sz.

Nagykálló: Luksa Z. – Kerecsen J., Fodor T., Madar T., Simon I., Papp M. (Tóth Z.), Málik J. (Kriser Sz.), Csernák I., Svelta Z. (Farkas L.), Major I. (Kóth Á.), Bencs Á. (Plajos Z.). Edző: Budaházi László.

Szatmár Unió: Juhász S. – Gégény M., Gál R., Doros M., Rigó A., Baksa Á. (Sárközi D.), Császár T. (Varga Z.), Szatke M., Csáki R., Veress L. (Bartha T.), Balogh P. Edző: Siti Ferenc.

A hazai csapatnak több lehetősége volt, ezek kimaradtak, a vendégek viszont jól sáfárkodtak helyzeteikkel.

Gól: Plajos Z., illetve Baksa Á., Balogh P., Sárközi D. Kiállítva: Simon I. (67. perc). Ifi: 2–6.

Budaházi László: – Nulla nullánál négy százszázalékos helyzetet tudtunk kihagyni, és „sikerült” kikapni egy ilyen mérkőzésen. A játékvezetésről csak annyit, több tanult kollégámat idézve: inkább a szabolcsi rossz játékvezetők dirigálják a mérkőzéseinket, mint a hajdúságiak. Ragozhatnám tovább, de igazából tizennégy ember ellen kellett játszani. Elküldtek a kispadról, holott senkit nem sértettem meg, több vendégjátékos pedig minősíthetetlen hangon szidta az egyes számú asszisztenst, mégis a pályán maradhattak…

Siti Ferenc: – Kis lépést tettünk kifelé a gödörből. A következő meccsen derül ki, hogy ki is tudunk-e belőle szállni.

Nagyhalász–Nyírmada 1–3 (0–1)
Nagyhalász, 200 néző, v.: Csáki L.

Nagyhalász: Jakocska Cs. – Kondor M., Kovács N., Tilki M., Boros I., Anderka R., Horváth M. (Kosztik D.), Sallai B. (Varga A.), Kóder L. (Ferenczi Z.), Tóth N., Mocsár Cs (Szitai R.). Játékos-edző: Kiss Gábor.

Nyírmada: Kardos Z. – Mátyus Cs., Géczi I., Puskás Á., Danku A., Bancsi G., Szikszai A. (Kapin K.), Ohár R. (Szűcs B.), Németh A., Nagy M., Dávid R. (Derceni B.). Edző: Szőke István.

A madaiak kihasználták a hazaiak hibáit, megérdemelten nyerték a mérkőzést. Gól: illetve Németh A. 3. Ifi: 3–0.

Kiss Gábor: – Úgy érzem, ha a fiúk nagyobb hittel játszottak volna, szorosabb eredményt értünk volna el. Innentől kezdve már a következő meccsre koncentrálunk.

Szőke István: – Visszafogottabb játék mellett is úgy érzem, megérdemelten nyertünk.

Szakoly–Nyírgyulaj 2–1 (1–0)
Szakoly, 200 néző, v.: Kosztyu J.

Szakoly: Szobonya G. – Szathmári D., Szenes I., Buka B., Babják Cs., Kiss I. (Baumgartner Á.), Rédei M., Horváth G., Daru R. (Pénzes M.), Madzin I., Bodai K. Edző: Madalina György.

Nyírgyulaj: Kecskés G. – Baksa Cs. (Oxi R.), Czerula Zs., Sitku Á., Papp A., Gózner K., Szép T. (Lakatos J.), Fekete G., Kanál R., Pénzes Á., Berecz Zs. Edző: Lukács Tibor. A tabellán elfoglalt helyezések alapján, amint az várható volt, nagy küzdelem dominált a pályán – a nézők jól szórakozhattak. Gól: Madzin I., Szathmári D., illetve Kanál R. Ifi: 1–5.

Madalina György: – Nagyon jó csapat ellen nagyon nagy szerencsével nyertünk. De egy ilyen kis csapat, mint a miénk, négy-öt hiányzó játékost nem tud pótolni, így ma sem maradt más választásunk, mint szívvel-lékekkel kbirusztolni a győzelmet. Elismerésem a fiúknak.

Lukács Tibor: – A szakolyi átok tovább ül rajtunk.


Tabella:

1.  NYÍRMADAI ISE  22 15 3 4 51 31 48
2.  TUZSÉR SE  22 14 4 4 48 22 46
3.  TISZAVASVÁRI SE  22 14 2 6 48 20 44
4.  BAKTALÓRÁNTHÁZA 22 14 1 7 54 31 42
5.  IBRÁNY SE  21 11 6 4 37 13 39
6.  SE KEMECSE  21 11 5 5 40 26 38
7.  NAGYHALÁSZI SE 22 10 5 7 38 29 35
8.  MÁNDOK KSE  21 10 4 7 43 25 34
9.  NYÍRGYULAJ KSE  22 9 5 8 32 25 32
10.  SZAKOLY SE 21 9 5 7 37 42 32
11.  TISZALÖK VSE  22 7 6 9 39 34 27
12.  TISZAKANYÁR SE  22 8 2 12 33 36 26
13.  SZATMÁR UNIO SE  21 5 3 13 27 57 18
14.  DOMBRÁD SE 22 3 5 14 20 39 14
15.  BALKÁNYI SE  21 3 3 15 23 46 12
16.  NAGYKÁLLÓI VSE  22 0 1 21 8 102 1

 

Fel Következő