23. forduló (2015.04.18-19.)

| Forduló-hangoló | Tudósítások, eredmények |

 

Forduló-hangoló

 

Ibrány SE

Nagykálló SE
Kezdés: 2015.04.18. 16:00


Ibrány (5.)–Nagykálló (16.)

Gerliczki Máté, ibrányi edző: – Továbbra is kevés gólt szerez a csapatom, de őszhöz képest legalább rengeteg helyzetet dolgozunk ki, amelyek egyelőre kimaradnak. Támadóinktól nagyobb koncentráció és higgadtság szükséges. Több szuper autó visszapillantó tükrében is megjelent egy kék-sárga kis Polski, de, hogy ettől be kell-e bárkinek is rezelnie azt nem tudom, csak azt, hogy ezt a kicsi kocsit 650 helyett immár 6500 köbcentis motor hajtja!

Budaházi László, nagykállói edző: – Az Unió elleni meccsen a kiállításig igazából nem volt nagy probléma, sok helyzetet dolgoztunk ki, más kérdés, hogy ezeket „annak rendje és módja szerint” ki is hagytuk. Sokkal több volt számunkra abban a mérkőzésben, de úgy néz ki, egy csipetnyi szerencsénk sincs már. Most szerintem az osztály egyik legjobb csapatával találkozunk, a két játékoskeretet összehasonlítva finoman szólva sem mi vagyunk az esélyesek… Megpróbálunk helytállni.

A mérkőzést Gávavencsellőn rendezik.

További mérkőzések:

Szombat

Nyírgyulaj (9.)–Kemecse (6.)

Lukács Tibor, nyírgyulaji edző: – Az elmúlt három fordulóban a gyatra a helyzetkihasználás miatt nagyon sok fontos pontot hullajtottunk el. Most már nem engedhetünk meg több botlást, még akkor sem, ha tisztában vagyunk azzal, fiatal, jó csapat lesz az ellenfelünk.
Hokk Béla, kemecsei edző: – Tudjuk, a Nyírgyulaj nagyon jó csapat, ugyanakkor remélem, a hét végi győzelemmel kijöttünk a gödörből. Kedvező eredmény elérésre számítok.

Tiszavasvári (3.)–Szakoly (10.)

Mirgai László, tiszavasvári edző: – Ahhoz, hogy a Szakoly ellen sikeresek legyünk, mindenképpen olyan teljesítményre lesz szükség, mint legutóbb, Tuzséron. Azt gondolom, ellenfelünk eddigi hibátlan tavaszi szereplése önmagáért beszél, vagyis, ez a mérkőzés ismét nagy kihívás számunkra. Arra törekszünk, hogy megfeleljünk az elvárásnak.
Madalina György, szakolyi edző: – Gondjaim vannak, választanom kell, hogy az eredményességre törekedjek, vagy játékosaim egészségére figyeljek. Akadnak labdarúgók, akik egyáltalán nem bevethetők, mások hetek óta sérülten futballoznak, rájuk kellene vigyáznom. A döntésem valószínűleg az lesz, egy-két hétre felfüggesztjük a „szakolyi csodát”, hogy aztán teljes kerettel a finisre ismét összeálljunk. Biztos lesz a közeljövőben olyan alkalom, amelyen egyenlő feltételek mellett meg tudunk mérkőzni a Tiszavasvárival. Mindenesetre a hét végén sem fogjuk könnyen megadni magunkat.

Vasárnap

Mándok (8.)–Tuzsér (2.)

Csoma Dezső, mándoki edző: – Nem mondom, hogy nem örülök a pontszerzésnek Tiszalökön, mert a csapat bizonyította, ha akar, képes jó játékkal, az emberhátrány ellenére is megfelelő teljesítményt produkálni. Ugyanakkor kicsit el vagyok keseredve, mivel három játékos sérülés, eltiltás miatt kidőlt. Remélem, jó meccsen ki tudjuk szolgálni közönségünket és persze bízom a kedvező eredmény elérésében a Tuzsér ellen.
Dancs Béla, tuzséri játékos-edző: – Már nem szabad a Vasváritól elszenvedett vereségen rágódni senkinek, hiszen csak egy meccset nyertek meg, nem a bajnokságot. Fizikálisan és főleg szellemileg fel kell frissülni, egy kis agymosásra van szükség! Ahhoz, hogy az élbolyban tudjunk maradni és megfeleljünk az elvárásnak, nyerni kell Mándokon.

Szatmár Unió FC (13.)–Tiszalök (11.)

Siti Ferenc, az SZUFC edzője: – A héten egyetlen célunk volt, mégpedig az, hogy valamilyen módon begyűjtsük a három pontot a Tiszalök ellen – majdhogynem mindegy, milyen játékkal.
Kovács János, tiszalöki edző: – Szimpatikus, fiatal csapat otthonában lépünk pályára, amelyet felkészült edző irányít. Nem kirándulni megyünk, ezért pontokkal szeretnénk hazatérni.

Dombrád (14.)–Baktalórántháza (4.)

Borza László, dombrádi edző: – Hasonlóan erős csapatot fogadunk, mint a múlt héten az Ibrány. Ahhoz, hogy bravúrt
érjünk el, mindenkinek a maximumot kell nyújtani, és csak ebben az esetben tudunk pontot, vagy pontokat szerezni. Az eredménytől függetlenül várom „Ilut” egy italra.
Illés László, baktalórántházi játékos-edző: – A hét végén egy olyan csapathoz látogatunk, amelynek játékstílusa kicsit kedvezőtlen számunkra. Ráadásul az előző bajnokságban hat pontot vett el tőlünk a Dombrád, akkor pedig megígértem Boci barátomnak, hogy jövőre ezt visszaszerezzük. Ősszel már győztünk, most az a tervünk, hogy az ígéretünket bevasaljuk. Ettől függetlenül, persze remélem, a barátság megmarad.

Cellspan-Balkány (15.)–Nyírmada (1.)

Balogh József, balkányi edző: – Egyre lejjebb süllyedünk. Valamilyen úton-módon már eredményt kell felmutatnunk, de nem lesz egyszerű. Már nem beszélni, tenni kell az előrelépés érdekében.
Szőke István, nyírmadai edző: – Ismét idegenben kell bizonyítanunk, ami úgy gondolom, nem lesz egyszerű. Minden meccs más, nincs azonos forgatókönyv, ennek a kilencven percnek is megvan a veszélye.

Tiszakanyár (12.)–Nagyhalász (7.)

Koskovits György, tiszakanyári edző: – Sajnos, a legutóbbi meccshez képest nem változott a mondanivalóm. Már egy csúnyácska győzelemnek is nagyon tudnánk örülni.
Kiss Gábor, nagyhalászi játékos-edző: – Soron következő ellenfelünk acélosabb őszi önmagához képest, még ha az utóbbi hetek eredményei nem is ezt mutatják. Valószínűleg a mostani hazai meccsükön szeretnének visszatérni a bajnoki pontok gyűjtögetéséhez. Véleményem szerint egy ponttal nem lennének elégedettek, ahogy mi sem.


Tudósítások, eredmények

Ibrány–Nagykálló 6–0 (1–0)
Gávavencsellő, 200 néző, v.: Kátai G.

Ibrány: Tóth N. – Kovács I. (Pap M.), Deme A., Bodó G., Csáki J., Gergely B. (Petics Gy.), Islony (Kiss P.), Kiss T. (Somogyi M.), Somogyi T., Orosz D., Kristófi S. (Flavio). Edző: Gerliczki Máté.

Nagykálló: Luksa Z. – Kerecsen J., Fodor T., Madar T., Svelta Z., Rakaczki J., Kóth Á., Farkas L. (Kriser Sz.), Málik J., Plajos Z. (Menyhárt N.), Tóth Z. Edző: Budaházi László.

Magabiztos ibrányi győzelem.

Gól: Kristófi S. 2, Kiss T. 2, Somogyi M., Pap M.

Ifi: 2–0.

Gerliczki Máté: – Jól jöttünk ki ebből a mérkőzésből, amit elterveztünk maradéktalanul végrehajtottuk. Gratulálok a csapatnak.

Budaházi László: – Köszönjük annak a tizenhárom embernek, aki egyáltalán erre eljött erre a mérkőzésre. Annak, aki jöhetett volna, de nem tette annak „megköszönjük”. Aki pedig rajta kívül álló okok miatt nem tudott eljönni, ezen mindenkinek el kell gondolkodni… Gratulálunk az Ibránynak – más lehetőségek, más háttér.


További eredmények:

Szombat

Nyírgyulaj–Kemecse 0–3 (0–1)
Nyírgyulaj, 100 néző, v.: Bíró Cs.

Nyírgyulaj: Pallai G. – Baksa Cs., Czerula Zs., Sitku Á. (Lakatos J.), Erdei L. (Tóth B.), Gózner K., Szép T. (Szentjobbi R.), Fekete G., Kanál R., Pénzes Á., Berecz Zs. Edző: Lukács Tibor.
Kemecse: Félegyházi V. – Karkusz A., Orgován Gy., Hokk Á., Simon D. (Lukács B.), Ruska T. (Osváth S.), Szűcs F., Majoros Á. (Iván Zs.), Szaffián Sz. (Hokk B.), Orosz M., Gömze A. (Csomány Ö.). Edző: Hokk Béla.

Irreális szélben küzdelmes mérkőzést vívtak a csapatok, amiből a vendégek jöttek ki jobban.

Gól: Orosz M. 2, Orgován Gy. Ifi: 2–1.

Lukács Tibor: – Az időjárástól csak mi a teljesítményünk volt rosszabb. Csodát lehet várni, de azért tenni is kellene valamit!
Hokk Béla: – Taktikus játékkal megérdemelten győzött a csapat. Gratulálok a fiúknak.

Tiszavasvári–Szakoly 2–3 (2–2)
Tiszavasvári, 180 néző, v.: Resán.

Tiszavasvári: Polgári L. – Lakatos I., Lakatos Barna (Fazekas V.), Potornai M., Czifrák R. (Nagy L.), Daru I., Dobos Z. (Kovács B.), Lakatos Bence, Kóka R., Tudja D. (Gyurján R.), Nagy D. Edző: Mirgai László.
Szakoly: Szobonya G. – Szathmári D., Szenes I., Buka B., Babják Cs., Kiss I. (Baumgartner Á.), Rédei M., Horváth G., Szabó P., Madzin I., Kató I. Megbízott edző: File János.

Támadólag lépett fel a hazai csapat, a fölény a 17. percben érett góllá. A középkezdés után a vasvári kapust szabálytalanság miatt kiállították, és a megítélt 11-esből egyenlítettek a vendégek. A létszámban megcsappant házigazda hiába igyekezett, nem tudta újabb gólokkal realizálni fölényét, miközben a szakolyi ellentámadások komoly veszélyt jelentettek.

Gól: Kóka R. 2 (egyet 11-esből), illetve Kató I. 2 (egyet 11-esből), Buka B. Kiállítva: Polgári L. (17. perc). Ifi: 9–0.

Mirgai László: – Resán sporttársnak még sokat kell fejlődnie ebben a szakmában. A 17. percben, kapusunk kiállításával belenyúlt a mérkőzésbe, az ifikapus beállításával a védők megzavarodtak, majd olyan hibákat követtek el, amiből gólokat kaptunk. Mentünk az eredmény után, de már nem sikerült egyenlíteni.
File János: – Jól játszottunk, megérdemelten szereztük meg a három pontot. Végig lelkesen, odaadóan tettük a dolgunkat, gratulálok a játékosoknak.


Tabella:

1.  NYÍRMADAI ISE  22 15 3 4 51 31 48
2.  TUZSÉR SE  22 14 4 4 48 22 46
3.  TISZAVASVÁRI SE  23 14 2 7 50 23 44
4.  BAKTALÓRÁNTHÁZA 22 14 1 7 54 31 42
5.  IBRÁNY SE  22 12 6 4 43 13 42
6.  SE KEMECSE  22 12 5 5 43 26 41
7.  NAGYHALÁSZI SE 22 10 5 7 38 29 35
8.  SZAKOLY SE 22 10 5 7 40 44 35
9.  MÁNDOK KSE  21 10 4 7 43 25 34
10.  NYÍRGYULAJ KSE  23 9 5 9 32 28 32
11.  TISZALÖK VSE  22 7 6 9 39 34 27
12.  TISZAKANYÁR SE  22 8 2 12 33 36 26
13.  SZATMÁR UNIO SE  21 5 3 13 27 57 18
14.  DOMBRÁD SE 22 3 5 14 20 39 14
15.  BALKÁNYI SE  21 3 3 15 23 46 12
16.  NAGYKÁLLÓI VSE  23 0 1 22 8 108 1

 

Fel Következő